AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.914.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Catalyst - Topic o Driverima
psihoroba kaže...
zagy15061984 kaže...

pozdrav,

Off topic: ovako ukratko, imam jedno pitanje. tj dilemu..

koliko je pametno mijenjati gtx 670 Power edition OC SLI kartice sa novim R9 290.?? Po performansama znam da r9 jedu malu djecu pred sobom,ali me zanima sto ce tice cross-firea??

Davno prije koristio sam hd 4970 u crossfire-u i nije mi se svidjelo skaliranje pa sam prešao na nvidiu.. e sad me zanima ako netko zna kako funkcioniraju novje ati-eve kartice u cross-u??

Hvala i sry za off topic

Ma ja bi isao i na jednu r9 sasvim je dovoljno e sad za crossfire ako pare nisu problem slobodno...

I da samo za reze preko 3500x imas smisla 

ali onda mi je bolje ostat na 670-sli, vece su performanse od jedne 290-tke

17 godina
AMD Catalyst - Topic o Driverima

Ta čuda (R9 290) rade na 90+°C, ne znam da li bih jednu stavio u kućište, a kamo li dve (dok se ne pojave neke sa nereferentnim hladnjacima)!

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Ivan(4) kaže...

Ta čuda (R9 290) rade na 90+°C, ne znam da li bih jednu stavio u kućište, a kamo li dve (dok se ne pojave neke sa nereferentnim hladnjacima)!

meni nije problem oko zagrijavanja pošto bi ih stavio pod vodu odma, ostali bi mi buniverzalni blokovi od 670, samo me zanima kako bi bilo sa skaliranjem , posto nisam dugo bio u vodama ati-a

11 godina
protjeran

@geek_boy

Korištenje 32-bitnih programa na 64-bitnom računalu Većina programa razvijenih za 32-bitnu verziju sustava Windows radi u 64-bitnoj verziji sustava Windows. Najvažnije su iznimke mnogi antivirusni programi. Upravljački programi uređaja koji su razvijeni za 32-bitne verzije sustava Windows ne rade na računalima koja koriste 64-bitnu verziju sustava Windows. Pisač ili neki drugi uređaj koji ima samo 32-bitne upravljačke programe neće ispravno raditi ako ga pokušate instalirati na 64-bitnoj verziji sustava Windows. Informacije o pronalaženju upravljačkih programa potražite u odjeljku Ažuriranje upravljačkog programa za hardver koji ne radi ispravno ili otvorite web-mjesto proizvođača uređaja. Informacije o upravljačkim programima možete pronaći i na web-stranici Savjetnik za nadogradnju sustava Windows 7.

izvor:   http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows7/32-bit-and-64-bit-windows-frequently-asked-questions

0 0 hvala 0
15 godina
zagy15061984 kaže...
psihoroba kaže...
zagy15061984 kaže...

pozdrav,

Off topic: ovako ukratko, imam jedno pitanje. tj dilemu..

koliko je pametno mijenjati gtx 670 Power edition OC SLI kartice sa novim R9 290.?? Po performansama znam da r9 jedu malu djecu pred sobom,ali me zanima sto ce tice cross-firea??

Davno prije koristio sam hd 4970 u crossfire-u i nije mi se svidjelo skaliranje pa sam prešao na nvidiu.. e sad me zanima ako netko zna kako funkcioniraju novje ati-eve kartice u cross-u??

Hvala i sry za off topic

Ma ja bi isao i na jednu r9 sasvim je dovoljno e sad za crossfire ako pare nisu problem slobodno...

I da samo za reze preko 3500x imas smisla 

ali onda mi je bolje ostat na 670-sli, vece su performanse od jedne 290-tke

bolje ti je da ,dosta se para tu baca da bi sad video neki veliki napredak . barem moje misljenje (sacekaj jos malo)

15 godina

jel neko zna kad ce novi driveri?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

13.9 vidio sam da su izlazi imam 6770 kakvi se cine da ih skinem,isplatili se skidati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rizi kaže...

13.9 vidio sam da su izlazi imam 6770 kakvi se cine da ih skinem,isplatili se skidati?

Da.

11 godina
neaktivan

Isplati se, da ali ipak ne ne znam kako da obajsim to. Probaj :) ja mislim da da

Draka
15 godina
15 godina

samo "bete" izbacaju oceli nekad finalna ..

16 godina

finalna može bit lošija od bete i to ti je ionako neka prijašnja verzija drivera koju je microsoft tek odobri nakon nekog vremena

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dvoumim se izmedju 13.11 beta i 13.9 oficijalnih jer vjerovatno neko vec ima iskustvo pa da bezveze ne skidam i ne testiram,hd 6770 koje skinuti ? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rizi kaže...

Dvoumim se izmedju 13.11 beta i 13.9 oficijalnih jer vjerovatno neko vec ima iskustvo pa da bezveze ne skidam i ne testiram,hd 6770 koje skinuti ? :)

13.9 official !

14 godina

Za ovu moju HD 6450, nakon što sam instalirao ove 13.9 drivere , sada piše da je HD 7450?????????

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...
Rizi kaže...

13.9 official !

Ja imam hd 6770 i instalirao sam 13.11_beta8 i bas nikakvih problema nema, stavise, primjetio sam da u pojedinim naslovima imam za nijansu bolje perfomanse. Jedino pri instaliranju bete, kod mene nije moglo dok nisam skinuo sa MS strane NET fr. 4.5.1., tako da ja glas dajem za betu.

15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Rizi kaže...

13.9 official !

Ja koristim zadnju Betu i nemam nikavih problema. Šta su ovi 13.9 stabilinji, daju više fps-a ili ?

15 godina

Još malo i mi koji posjedujemo R i 7000 seriju dobivamo mantle kroz drivere:-))

My way
12 godina
protjeran

Pošto je moja voljena mi 7770 otišlla na popravak,posudio sam HD7750 od prijatelja.E,sad,pitanje,kad igram Far Cry 3,Mafiu 2,Saints Row IV,Metro LL kad gledam direktno u neki zid u u igri,i onda malkoc okrenem u lijevo,desno,gore ili dolje textura zida počne ludovati.NAj izraženije je u Metru i Sanis Row.Dali je to do drivera ili je grafa pošizila?

Zalman tec
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zalman_Dude kaže...

Pošto je moja voljena mi 7770 otišlla na popravak,posudio sam HD7750 od prijatelja.E,sad,pitanje,kad igram Far Cry 3,Mafiu 2,Saints Row IV,Metro LL kad gledam direktno u neki zid u u igri,i onda malkoc okrenem u lijevo,desno,gore ili dolje textura zida počne ludovati.NAj izraženije je u Metru i Sanis Row.Dali je to do drivera ili je grafa pošizila?

Samo reinstaliraj driver. Vjerojatno ti sustav ne kuži da si umjesto 7770 stavio 7750.

Twitter: @191x7
17 godina

Proveri High Performance GPU clock settings u CCCu (Overdrive sekcija), Catalysti znaju upamtiti vrednost prethodne instalirane kartice, što znači da možda nesvesno OC-uješ 7750-icu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Proveri High Performance GPU clock settings u CCCu (Overdrive sekcija), Catalysti znaju upamtiti vrednost prethodne instalirane kartice, što znači da možda nesvesno OC-uješ 7750-icu.

Resetirao sam Catalyist,i stavio nove drivere,sve je sad namješteno na 7750.Ajde molim vas ovo več ide na živce -.-"

Zalman tec
14 godina
protjeran
Nakon instalacije zadnjih amd-ovih drivera(13.11 beta v9.2) prilikom pokretanja ccc-a pojavi mi se poruka "There are currently no settings that can be configured using Catalyst Control Center" i u device manageru mi je uskličnik kod grafičke.
Zna li netko kako rijesiti problem?
Probal sam se vratiti na starije 13.11 i isto opet kaze, a na 13.10, 13.9 neke igrice mi se na 1.5-2x manjem framerate-u vrte

0 0 hvala 0
15 godina
ford eleanor kaže...

Kazu u komentarima da je to dosta stariji build od 13.11 v9.2 i preporucuju ne instalirati.

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
ibosilj kaže...
Nakon instalacije zadnjih amd-ovih drivera(13.11 beta v9.2) prilikom pokretanja ccc-a pojavi mi se poruka "There are currently no settings that can be configured using Catalyst Control Center" i u device manageru mi je uskličnik kod grafičke.
Probal sam se vratiti na starije 13.11 i isto opet kaze, a na 13.10, 13.9 neke igrice mi se na 1.5-2x manjem framerate-u vrte

Da nisi slučajno instalirao drivere za comp umjesto za laptop?

14 godina
protjeran
Kendo kaže...
ibosilj kaže...

Da nisi slučajno instalirao drivere za comp umjesto za laptop?

Nisam, instaliral sam mobility catalyst v9.2

14 godina

Imam i ja problem kao i protjerani Zalman_DUde.Imam ASUS HD7750,i i texture mi pocnu ludovati,izrazito u Metro LL,MAfiji 2.Za neko cudo u Metru 2033 toga nema,nema toga ni u GTA IV.Tu i tamo se to nađe na Far Cry 3,poslat ču video pa ćemo vidjeti. Btw. kako provjeriti koje drivere imam?

EDIT: Evo vam primjer iz Metro LL,tako bude i u Saints Row IV,Mafija 2,ETS2... itd.

EDIT2: Evo još jedan video drugog lika koji ima isti problem 

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 17:01 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav! Kada kliknem na tray ikonu AMD Catalysta, izbaci mi samo Intelovu integriranu grafičku. Jel treba tu pisat i AMD-ova ili je dobro ovako kako je?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
nobody2527 kaže...

Pozdrav! Kada kliknem na tray ikonu AMD Catalysta, izbaci mi samo Intelovu integriranu grafičku. Jel treba tu pisat i AMD-ova ili je dobro ovako kako je?

Dobro je tako, imas graphic properties i configure switchable graphics za amd-ovu grafu

14 godina
Strm kaže...

Imam i ja problem kao i protjerani Zalman_DUde.Imam ASUS HD7750,i i texture mi pocnu ludovati,izrazito u Metro LL,MAfiji 2.Za neko cudo u Metru 2033 toga nema,nema toga ni u GTA IV.Tu i tamo se to nađe na Far Cry 3,poslat ču video pa ćemo vidjeti. Btw. kako provjeriti koje drivere imam?

EDIT: Evo vam primjer iz Metro LL,tako bude i u Saints Row IV,Mafija 2,ETS2... itd.

EDIT2: Evo još jedan video drugog lika koji ima isti problem 

Bump!

Strm
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice