Bok ekipa,
Trazi se objektiv za Lumix G1 fotoaparat.
Kriteriji - Najobicniji moguci pocetnicki, aparat je dobiven na poklon bez objektiva...
Guglah vec, al realno ima toliko toga da covjeka jos vise zbuni koji je s cim kompatibilan.
Hvala!
Bok ekipa,
Trazi se objektiv za Lumix G1 fotoaparat.
Kriteriji - Najobicniji moguci pocetnicki, aparat je dobiven na poklon bez objektiva...
Guglah vec, al realno ima toliko toga da covjeka jos vise zbuni koji je s cim kompatibilan.
Hvala!
Nije da se bas pretjerano razumujem ali mislim da ti je Lumix G1 ''micro four third'' aparart, svi vele da je ovaj pancake must have '' Panasonic LUMIX G 20mm f/1.7 II Aspherical'' on nema zooma nego vidi priblizno kako i ljudsko oko vidi. Proguglaj malo, vidi sebi mozda i neki standard zoom lense.
Za procitat mozda ovo
Mislim da jest cijena realna. Logika mora biti da bude ''micro four thirds'' objektiv a koliko da vidim dole u opisu tog tvog da jeste i da je kao taj objektiv idealan za portrete i pejsaze. Imaj u vidu da je taj objektiv isto ''prime'' sto znaci da ne mozes zumirat.
Hvala, razmotrit cu ovaj objektiv sto si preporucio.
Lijep pozdrav
Hvala na odgovoru. Taj ide od 220€. Jel to realna cijena za takav objektiv?
Kojom logikom zakljucujem jel objektiv pase na kuciste?
Primjer, pase li ovaj?
220€ za Panasonica 20/1.7 je ekšli vrlo povoljno za taj objektiv - imao sam taj objektiv, prodao sam ga za osjetno više. :D
Ovaj drugi, Panasonic 25/1.7 je isto vrlo okej objektiv - u usporedbi s 20/1.7, nešto je užeg vidnog kuta, brže fokusira, noviji je, jeftiniji je - al je zato i značajno veći, a nije niš oštriji.
Kojom logikom? Pa G1 koristi microFourThirds mount, a gorenavedeni objektivi imaju microFourThirds mount. Pasali bi ti i svi microFourThirds Olympusi.