Fotografija na webu

poruka: 23
|
čitano: 3.502
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

Zdravo,

U zadnje vrijeme, onako usput, pokušavam naći dobre hrvatske web siteove sa natječajima,

foto galerijama, raspravama, itd.

U glavnom kvelitetne stranice vezane uz fotografiju....

Znam za hrphotocontest, iako je to upravo stranica kakvu tražim nije dobro "izbalansirana", dosta je

nespretna i nije baš user friendly....

Pa evo otvaram ovu temu da svatko navede, po njemu/njoj, našu najbolju web stranicu vezanu uz fotografiju!

p.s.

Navedite i strane najbolje foto siteove.... Primarni kriterij za site koji navodite je user friendly environment!!!

Svakako i stranice sa redovitim natječajima u području digitalne fotografije....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 10:23 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Fotografija na webu

Jedna od meni omiljenih je http://fotozine.org/

Trenutno ne radi no uskoro će biti u pogonu

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Jedna od meni omiljenih je http://fotozine.org/

Trenutno ne radi no uskoro će biti u pogonu

još kad bi bio user-friendly.. Smijeh

kolko ja znam, radi normalno..
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 12:58 (elkarrde).
17 godina
Fotografija na webu

ja imam na pticici..

www.pticica.com

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

Dajte ljudi, pa ova je tema valjda interesantna, ocjenimo naše foto siteove...

Samo troje cjenjene gospode je napisalo koji site preferiraju!!

Smijeh

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2009 9:03 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

- ptica mi dođe poput hrv flickra, koliko ja primjetih komentari se svode na 'odlično-super-divno-fav' - okej za stavljanje fotki na net da malo vide svijeta, ne znam, nisam previše vremena provela tamo

- hrpc je bio dobar za natjecanja na zadane teme ali si morao imati super-super-super fotku što znači da za početnike-neznalice-koji-žele-nešto-naučiti nije bilo previše mjesta....doduše, to je stanje koje ja pamtim od prije skoro 3 god...jednako toliko dugo me nema tamo :)

(jel možda sada bolje stanje?)

- fotozine je malo prijateljskiji raspoložen prema navedenim početnicima (čitaj: ima nešto pametnih ljudi koji su spremni dati konstruktivnu kritiku) samo je problem što ima premalo ljudi koji znaju prihvatiti tu kritiku pa onda dolazi do toga da radi mira u kući nitko niti ne kritizira (priznajmo, od pohvala se malo može naučiti).

također sveprisutna prepucavanja oko opreme, objektiva, ne-znam-više-ni-sama-čega... šteta.

još do prije godinu-dve bio odličan prijateljski nastrojen sajt na kojem si se mogao družiti (ako si htio) i nešto naučiti, a sada se sveo na svađe, prepucavanja, odlaske članova, i da ne ulazim dublje u analizu stanja (da se bavim sociologijom ili sličnim, mislim da bih mogla doktorirati analizirajući protekle 3, 4 god boravka na tom sajtu :))

- primjetih još postojanje http://www.fotoakademija.hr/ no to sam zasada otvorila samo da vidim kak izgleda, primjetih da imaju analizu radova, mogao bi biti sasvim solidan sajt, ne znam.

edit:

zakinula sam strane sajtove jer sam zaključila da nije to za mene. kao privremeno odlagalište fotki koje nekom želim pokazati koristim - flickr.

malo je konfuzna navigacija no snađeš se nakon nekog vremena (ili ne snađeš) i uglavnom nećeš dobit nikakve konstruktivne pohvale ni kritike, osim možda od frendova i ljudi kojima ti sam komentiraš.

ako zanemarim neke tehničke 'nedostatke' samog sajta, ostajem sa nečim što mi se vrlo sviđa - nema panike, svađa, obaveza, komentiraš kome hoćeš, šta hoćeš, nitko se ne ljuti, ne raspravlja, možeš biti aktivan član komjunitija ali i nemoraš, i tak... vrlo opuštena atmosfera što je meni jedan veeeliki plus.

zaključak: ne slušajte što drugi govore već sami isprobajte pa vidite koji vam najbolje odgovara ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2009 14:52 (draenei).

0 0 hvala 0
17 godina
Fotografija na webu

Ljepo opisano, samo me zanima ko sve ovdje bavi baš fotografijom.. Ako da onda nek napiše koj ima fotić i stranica gdje drže svoje fotografije..

Evo ja imam Canon S5 ali mi je plan kupiti Pentax k20 u skoroj budućnosti..

Web stranica: pajic3.pticica.com

Imam još 15 dobrih fotografija iz Tunisa koje ću naknadno staviti..

Htio bi da si malo komentiramo malo te fotografije, kritike i tako.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako želiš da svi skupa malo komentiramo fotografije, možda bolje otvoriti tako neku temu, nismo svi na ptici pa da možemo komentare ostavljati ;)

od digitalnog posjedujem: pentax k100d super + kit 18-55 + 50ica 1.4  koju će za koji dan donijeti roda. ili poštar.

od analognog posjedujem ili povremeno koristim: jednog pentaxa p5 sa 50icom, zenit em sa heliosom 44m, pentax mx sa 28icom i one old beirette vsn.

i onda naravno sve to skupa kombiniram :D

i da, ja se ne bavim fotografijom.... ja samo uživam izvesti fotić u šetnju ili na koncert ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2009 17:24 (draenei).
17 godina
Fotografija na webu

Mislio sam da kažete di imate svoje fotografije pa da ih onda ovdje na forumu komentiramo.. Dali idete u kakav fotoklub?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisam član fotokluba, niti sam u nekom ikad bila... mada bih bila član fotokseta da sam na faksu :D

hehe, i baš gledam kak sam se raspisala nabrajanjem analognih, da sam morala malo skratiti :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 19:46 (draenei).
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

Ako te zanima taj način komunkacije, mislim da bi bilo najbolje da se ulogiraš na jedan od navedenih sajtova i tamo kreneš s komentarima fotki. Na hrphotocontestu i na fotozineu mi je nik ksoric(vjerovao ili ne) pa pogledaj i slobodno komentiraj, cjenim svako mišljenje. Vidio sam da je i elkarde logiran na oba ali nema ni jednu sliku u galeriji. :wink:

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...

Ako te zanima taj način komunkacije, mislim da bi bilo najbolje da se ulogiraš na jedan od navedenih sajtova i tamo kreneš s komentarima fotki. Na hrphotocontestu i na fotozineu mi je nik ksoric(vjerovao ili ne) pa pogledaj i slobodno komentiraj, cjenim svako mišljenje. Vidio sam da je i elkarde logiran na oba ali nema ni jednu sliku u galeriji. :wink:

na hrphotocontest sam se registrirao i odustao od tog, previše mi je konfuzan.
fotozine mi se ne sviđa sa svojim favoriziranjem autora i općenitom atmosferom, pa sam obrisao više od 100 fotki. ljudi se naljute na konstruktivnu kritiku, a svoju nebi dali gotovo nikad, što mi se uopće ne sviđa. zadnji put sam se ulogirao pred par mjeseci, nemam neku želju ikad više vratiti se.
ima me i na ptičici, ali i tamo sam obrisao skoro sve fotke (ako ne i sve), taj sajt mi je očajan, uglavnom ljudi stavljaju snapshotove, i svakome je svaka fotka "super", "odlična" i "fav". od takvih kritika neću nikad ništa naučiti, ne treba mi to.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

a najveći propust fotozina je što moraš tražit da te izbrišu kao korisnika :D

(općenito mrzim tu praksu po forumima i sajtovima)

0 0 hvala 0
17 godina
Fotografija na webu

Ma pticica je bezcilja.. Komentari su kao što kažete ono super, fav i tako te gluposti.. Onda komentare daju kako im se koja osoba sviđa ili na temelju prijašnjih fotografija.. Tip slika nešto bez cilaj i loše i vidiš 50 koment. tipa super, odlično.. samo zato jer ima dobre fotografije neke druge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ista stvar s komentarima je i na fotozinu, i općenito na hrvatskim foto-sajtovima.

17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Ma pticica je bezcilja.. Komentari su kao što kažete ono super, fav i tako te gluposti.. Onda komentare daju kako im se koja osoba sviđa ili na temelju prijašnjih fotografija.. Tip slika nešto bez cilaj i loše i vidiš 50 koment. tipa super, odlično.. samo zato jer ima dobre fotografije neke druge.

samo ću reći - ljudi svašta hvale :D
ponekad mi se čini da ljudi hvale samo jer misle da je ta fotka kul pa su si onda i oni kul jer im se sviđa nešto kul..
illi hvale tek toliko da ti primjetiš pohvalu pa odeš do njih i pohvališ im neku.
komentiranje znači vrtiti se u krug - dobit ćeš komentare samo ako ti drugima komentiraš, na kritiku se uvijek ima odgovor i skoro nitko ju ne zna prihvatiti, blabla, negdje više izraženo negdje manje ali - uvijek ista priča :)
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

Na kraju ispada da je onaj konfuzn hrphotocontest jos i najbolji s obzirom na

kvalitetu fotografija i kritike koje te mogu usmjeriti nekuda =)

Osobno jos nisam stavljao fotke na web, ali budem uskoro neke...

Koristim Canon EOS 450d + 18 - 55 mm kit objektiv.

Ne mogu reci da se stvarno bavim fotografijom (bas i ne stignem), vise secem fotc =),

a posebno me zanima macro fotografija....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa, recimo da sam odustao od bilokakvih kontakata sa foto-entuzijastima iz hrvatske. ameri, kanađani i nordijci su puno kvalitetnije društvance - ne ljute se na kritiku, znaju i sami iskritizirati, nisu skloni pametovanjima, prepucavanjima i egotriperstvu, a tehnički su daleko potkovaniji od velike većine entuzijasta na .hr internetu.

za makro imaš jedan fenomenalan canonov objektiv - MP-E 65mm. cijena mu je oko 6000-7000 kn, a iako nema autofokus, vrijedi svake lipe.

hehe, svi mi više-manje samo šećemo fotić, no i to je nešto ako se trudiš pozabaviti se kadriranjem i kompozicijom, a ne samo tek tako pucati rafalno. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2009 13:48 (elkarrde).
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
fotozine mi se ne sviđa sa svojim favoriziranjem autora i općenitom atmosferom, pa sam obrisao više od 100 fotki.
sitnica, ja obrisala zadnje dvije i pol godine fotki :D

svejedno bih fotozine stavila kao prvi izbor na listu, od navedenih... ipak ti se ponekad zna posrećiti pa saznaš nešto korisno :)
mislim da se treba proći faza skupljanja komentara o svijim radovima, svejedno dal na dobrim ili lošim sajtovima, sve je to dio učenja i napretka...kad ti neki dosadi, odeš na drugi, pa treći... ionako te nitko ne može naučiti kako da uslikaš dobru fotku, to tvoje oko treba znati
17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

I kaj, to je to?

Nemojte mi reči da smo već izkritizirali sve naše foto sajtove?!?!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije da ih ima baš tak puno. ;)

17 godina
neaktivan
Fotografija na webu

Elkarrde, ja se ne ljutim na kritiku, dapače, bio bih vrlo zahvalan ako bi imao vremena i volje za bacit oko.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...

Elkarrde, ja se ne ljutim na kritiku, dapače, bio bih vrlo zahvalan ako bi imao vremena i volje za bacit oko.

ehh, još kad bi ti ja znao smisleno napisati kritiku... :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 23:31 (elkarrde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice