Canon 50D ili Nikon D300

poruka: 53
|
čitano: 22.028
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

no, ova mala pametnjakovićka se ispričava na provociranju ali ne mogu si pomoći, kad vas čitam tako imam želju malo pokrenut vas da se maknete iz tih svojih brojkica i tu i tamo spomenete nešto malo o sebi i svom bavljenju fotografijom, čisto da kod traženja rješenja ili najbolje opcije za kupovinu (jer to se pita) znamo u kojem kutku da ga tražimo Nevinašce

cosmoblic, sorry na filozofiranju upravo na tvojoj temi, iskreno se nadam uspjehu u poslu i držim fige Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Ja ću dodati to sa se nadam da ako se već otvara studio da će se kupit kakav Noritsu. Valjda znate šta proizvodi Noritsu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Hehe kako ne,noritsu je jedan od najbolji (ako ne i najbolji) proizvođača printera,skenera,softwarea i slične opreme,tj svega što bitno utječe na kvalitetu fotografije kad je izrada u pitanju. 

Već dosta dugo su ma tržištu (mislim nekih 30-ak godina) a kroz to vrijeme su uvijek prednjačili novim tehnologijama.

Iskreno razmišljao sam i o njima,ali u ovaj posao ne ulazim sam,tako da sam i ne odlučujem,iskreno se nadam da ću jednog dana surađivati sa njima.

it was once.....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Canon 50D ili Nikon D300

čisto nemogu da ne komentiram ovo jer sam slućajno zalutao na ovaj forum

cosmo za tvoj posao bi trebao imati 5d ili D700 nemoj se previše zamarati brojkama f posto vidim da nemas nekoga iskustva drzi se bljeskalice za pocetak i kupi si jedan objektiv tipa 24-85 IS za canon biti ce ti dovoljan u

poslu koji trebas raditi za pocetak na tjelu canon 40D ne 50 D ! neko je vec odgovori problemi sa ISO nista strasno ali bitno. sto se tice tematike nikon vs canon prica ide ovako nikon malo bolje radi kompresiju jpg-a i ima auto korekciju sami snimaka sto otpicki daje bolji dojam ali kada se stvari stave na RAW onda prica o nikonu prelazi u drugi plan. Canon uvjek radi malo tamnije snimke sto nije ugodno za laike ali ima to svoji prednosti jer ne gubis snimku tj. da se svaka koregirati dok kod nikona moze doci do przenja određeni djelova snimaka sto je nepovratno !

posto ti ne pripadas staroj gardi koja za sobom ima kolekciju objektiva tako da ti glavni adut nikona nije bitan!

kvalitet izrade je bolji u nikona ali i gubis na objektivima manji izbor cenon je tu bolji !

moj osobni izbor je 40D i uvjek ga nosim kao rezervni aparat uz 5d mada posjedujem i nikon bolji je canon u diskutbilnim situcijama loše svjetlo, brzina izoštravanja u lošim uvjetima itd...

i za kraj jedan mali savjet stedi novac nepotredan ti 5d ili 700d nemas jos ime za to i svoj vlastit lab a opremu koju spominjes u tekstu ciljano furas na hi-end fotogrfiranje za to treba bez uvrede znanja osmi brenda i brojki na opremi i jos nesto sto ni niko nece reci iskustvo!!!

A za labove Noritsu moram da komentiram ja sam dosada kupio 5 novih i jesu super nema govora ali te ceka nova skola sta su korporacije i kako te deru koje gluposti ti naplacuju itd. bude vidio al ti se nece svidjeti....

Tj. noritsu ti od prije dvije godine jedini prozvođać prof. labova sto vrije u svjetu pa si ti zamisli kako to funkcionira.

sretno u biz.... Guzz

17 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Kolko ja vidim Guzz iznija se masu kontradikcija.

Za početak kažeš:''vidim da nemas nekoga iskustva drzi se bljeskalice'', pa malo posli guraš Canona. Ako je neko loš u radu sa blicevima onda je to Canon, a ako je dobar onda je to Nikon. Onda opet pričaš o 'izgorenim' dilovima slike i kažeš da Nikon preeksponira šta je netočno. Složija bi se sa tobom da Canon brže izoštrava u lošim uvjetima, ali jako neprecizno. negdje u svojim opservacijama spominješ da mu triba 5D ili D700, pa kažeš uzmi 40D ili 50D(ovaj je po meni totalan promašaj, a uostalom Canon u APS-C nije ništa pametno napravija od 20D) i nešto ka da šum nije bitan. Ako šum nije bitan zašto bi onda ljudi uopće kupovali FF?

Da, Noritsu je jedini proizvađač 'mašina za slike', ali još uvik moš kupit stroj pod Fuji značkom sa Fujievim softverom jel hardver je kod digitale ipak nešto manje bitan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ako šum nije bitan zašto bi onda ljudi uopće kupovali FF?

Khmmm, sad si mi dao misliti. Ja sam mislio da se FF kupuje iz nekih drugih razloga. (A da usput bolje stoji sa šumom je istina).
Vuk dlaku mjenja ali nikada!
16 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

D300 je bio bolji daleko od 40D, a 50D mu se približio

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...
Bara kaže...

Khmmm, sad si mi dao misliti. Ja sam mislio da se FF kupuje iz nekih drugih razloga. (A da usput bolje stoji sa šumom je istina).
 Možeš mi reć o kojim si ti to razlozima mislija.Namigiva
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

D300 je bio bolji daleko od 40D, a 50D mu se približio

50D se po meni još više udaljija, stvarno na znam zašto ti misliš da se približija?
16 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Barem LCD, senzor. Naravno da još nije uglađen kao D300, ali se barem malo više približio. Fali mu 100% tražilo, bolji AF (iako mi 51 točka djeluje previše)

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Noli turbare circulos meos! And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Barem LCD, senzor. Naravno da još nije uglađen kao D300, ali se barem malo više približio. Fali mu 100% tražilo, bolji AF (iako mi 51 točka djeluje previše)

Jedino šta je bolje je LCD, a senzor je korak unazad(osim ako ti količina piksela nije bitna) jel je šum veći, a DR manji nego kod 40D.
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
ksoric kaže...
Bara kaže...

Tonski raspon mi je pao na pamet. A i sama kvaliteta piksela. I estetika kadra istivjetna s filmom. Sitnice uglavnom, ali čovjeka vesele. Osim tonskog raspona. To nije sitnica. I tako... 
16 godina
neaktivan

Dobro, OK, za krajolik važan je veći br. megapiksela i netreba ti više od 11 točaka AF-a. Da imam D300 namjestio bi ga na 11 točaka. Meni je osobno važno tražilo i zato mi se E-3 svidio

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Noli turbare circulos meos! And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...
Bara kaže...
ksoric kaže...
Bara kaže...

Tonski raspon mi je pao na pamet. A i sama kvaliteta piksela. I estetika kadra istivjetna s filmom. Sitnice uglavnom, ali čovjeka vesele. Osim tonskog raspona. To nije sitnica. I tako... 
 Mene taj TR ne zanima previše kad na kraju sve pribacim u sRGB, mene zanima najviše DR i šum.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 17:23 (Bara).
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
ksoric kaže...
Bara kaže...
ksoric kaže...
Bara kaže...

Mene taj TR ne zanima previše kad na kraju sve pribacim u sRGB, mene zanima najviše DR i šum.
  OK, sad ću ispasti malčice nepismen. Ali please, što je DR?
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...
Bara kaže...
ksoric kaže...
Bara kaže...
ksoric kaže...
Bara kaže...

OK, sad ću ispasti malčice nepismen. Ali please, što je DR?
 Dinamički raspon, mislija sam da znaš na šta mislim.
16 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

FF aparati imaju najveći DR, ali ni APS-C i 4/3 ne zaostaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Ups, moja greška. Naime i ja sam mislio na njega, ali se zajeboh pa napisah tonski raspon. Sorry. Pa mi nije bilo jasno o čemu ti pišeš ako ti dinamički raspon nije bitan. Ah, godine...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

FF aparati imaju najveći DR, ali ni APS-C i 4/3 ne zaostaju

Baš DR i ne ovisi o veličini snzora. Pogledaj samo npr. Nikone D90 i D700, Dr ima je podjednak s tim da je kod D90 malo veći.
16 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Što je senzor veći i veličina fotodiode je veća i više svjetla ulazi u nju i povećava DR (nisam rekao da je ogromna razlika između APS-C i FF)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Što je senzor veći i veličina fotodiode je veća i više svjetla ulazi u nju i povećava DR (nisam rekao da je ogromna razlika između APS-C i FF)

Ja sam mislija da to vridi samo za šum, a d aje za DR bitan samo A/D pretvarač.
16 godina
neaktivan
Canon 50D ili Nikon D300

Pa ako više fotona podraži ćeliju.... kužiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Pa ako više fotona podraži ćeliju.... kužiš

Ma kužim, samo za DR to nije tolko bitno kolko je bitan A/D ptetvarač.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice