Canon 400d vs. 450d vs. 1000d

poruka: 43
|
čitano: 24.567
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Canon 400d vs. 450d vs. 1000d

E330 ima porro-ogledalo umjesto penta-ogledalo, izuzetno je kompaktan, i uopće ne nalikuje na klasični slr, nema onu grbu iznad objektiva. zato je dosta kompaktan i praktičan, pogotovo s nekakvom palačinkom, recimo ZD 25mm f/2, za koncerte i slična događanja. i stariji model je, da ga se nabaviti za sitnu lovu, rabljenog.

E3 je klasa iznad, fenomenalan fotić, da imam love, kupio bi ga sad odma sad, hehe.

no, nekako mi se čini da smo jako offtopic. :D

Shogun, zadovoljan 450kom? dojmovi?

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina

Hmmm... nisan nikad vidija nekog sa SLRom da kadrira preko LW.

Dobro, ok je stvar kad imas malo cudnije poze za slikavanje, ali za to imas nastavke za okular :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Hmmm... nisan nikad vidija nekog sa SLRom da kadrira preko LW.

Dobro, ok je stvar kad imas malo cudnije poze za slikavanje, ali za to imas nastavke za okular :)

očito nisi puno slikao po koncertima. ;)
uostalom, zašto trošiti lovu na nastavke za okular kad imaš artikulirani ekran. i da, treba mi upravo za vrlo čudne kutove snimanja, u kakvima mi ni nastavci za okular nebi koristili.

također, MicroFourThirds standad nam napokon donosi SLRove bez mirror-boxa. :)

no, offtopic smo. :|
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2008 9:02 (elkarrde).
17 godina

Sliko Iron Maidene preko teleobjektiva i iz boxa za novinare ;)

Kein problem ;)

Malo nezgodno drzat onak fotoaparat, zadrzat mirnu ruku i kadrirat preko LW. Pogotovo na koncertu kad je osvjetljenje ajme ajme... I pogotovo ako snimas na nizim ISO vrijednostima.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Elkardde moram ti reć da je gospodin Nakir u potpunosti u pravu glede svojih tvrdnji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Elkardde moram ti reć da je gospodin Nakir u potpunosti u pravu glede svojih tvrdnji.

malo e, pretty please. ;)

ok, sve stoji za slikanje koncerata s telcima iz boxa, no to je slikanje čisto za zadovoljenje forme, hardkor slikanje koncerata se radi iz prvog-drugog reda, s šircem. tada artikulirani ekran i liveview itekako pomažu, jer je fotić obično visoko iznad glave. ;)
no za te uvjete treba i brz objektiv, f/1.4 se pokazalo u praksi kao sasvim zadovoljavajuće. wide-open, ofkors..
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2008 15:34 (elkarrde).
17 godina
neaktivan

Kardde opet grišiš. Ni odman isprid bine nemoš ništa LV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne odmah ispred bine, to isto fotoreportersko mjesto, već u prvom redu publike. ;)

uostalom, ne kadriraš uopće, LV je tu samo da baš ne omaneš ceo fudbal. ;)

17 godina

Ma cuj... da vatas cili stage sa nekih 10MPix mozes za pristojnu fotku (ako mislis razvijat) to poslije isjec u fotoshopu. Kadriranje tu uopce nije problem, problem je dobit kvalitetnu fotku...

A sta se tice to prvi red... da ja sam bio u headbangersu, press dijelu i na binama.

I nisan ima nesto osobito brz objektiv, EOS 5D sa 28-105mm f/3.5-4.5

Neznam... ja san navika na okular... kad drzis aparat od skoro kilo ko da snimas sa nekim idiotom... neznan kako smirit ruku, ili moram pocet bildart ili nesto lol... Mozda samo iman parkinsona....

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2008 8:55 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni onekad okular zna smetati, isto kako mi ponekad zna smetati i nedostatak live-viewa na penaxima, no, istina, sve je čisto stvar navike. :)

ehh, na taj 5D staviti canona EF 50mm f/1, to bi bio dobar posao za po noći.. :) za tak neš bi čak i ozbiljno razmislio preći na canona. :)

17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

ehh, na taj 5D staviti canona EF 50mm f/1, to bi bio dobar posao za po noći.. :) za tak neš bi čak i ozbiljno razmislio preći na canona. :)

A di ćeš nabavit EF 50mm f/1?
17 godina
neaktivan

jamerika i japan. ;)

ima ih, da ih se naći, samo treba biti strpljiv i imati love u pravom trenu. ;)

i ne, ne treba mi to. :)

16 godina
neaktivan

Po mom mišljenju EOS 1000D ima bolji odnos kvaliteta/cijena.

DPReview daje dobru usporedbu:

450 ima 2 mpixa više, 9 point umjesto 7 point autofocus, dodatni spot metering mode, 3,5 umjesto 3 fps, daljinski i 3" umjesto 2,5" display.

Odluka je prepuštena svakome ali meni ovo gore nabrojano ne vrijedi razlike u cijeni.

EOS 1000D je SLR za cijenu kompakta. Ima sve odlike SLR-a: brzinu, kvalitetu slike, ručne komadne, ...

Jednostavan za uptorebu a opet bogat mogućnostima za onoga tko traži više. Dobro je osmišljen i sve važne komande lako su dostupne.

1000D je predstavljen kao početni SLR, kao prijelazni fotić s kompakta na SLR i zbog toga je LiveView funkcija vrlo važna. To mu je velika prednost ispred Nikona D60 koji cilja na istu korisničku grupu.

Za onog tko fotić ne koristi profesionalno, 1000D je odličan izbor.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice