Platoon - isto ratni film, glumi Charlie Sheen, radnja se takodjer odvija u Vijetnamu, isto je stariji film (1986.), ali bolji od prethodnog, ima vise akcije
Par osobno najupečatljivijih scena:
Platoon - isto ratni film, glumi Charlie Sheen, radnja se takodjer odvija u Vijetnamu, isto je stariji film (1986.), ali bolji od prethodnog, ima vise akcije
Par osobno najupečatljivijih scena:
meni je snatch isto na toj razini
i jos malo...
Catch me if you can - biography/crime/drama, po meni jedan od boljih filmova (2002.), pogotovo jer su Leonardo DiCaprio i Tom Hanks svoje uloge odigrali savrseno, po istinitom dogadjaju, neizvjestan do samog kraja, svakako film koji se mora,mora pogledati, "A true story about Frank Abagnale Jr., who, before his 19th birthday, successfully conned millions of dollars' worth of checks as a Pan Am pilot, doctor, and legal prosecutor."
Goodfellas - biography/crime/drama (1990.), jedan od boljih mafijaskih filmova (a to kazem zato jer nisam jos pogledao godfathera i scarface, da, sram me bilo), ali po meni vrhunski film, "Henry Hill and his friends work their way up through the mob hierarchy.", preporuke svakome tko nije pogledao, a voli takve stvari, gluma do jaja
Snatch - comedy/crime, odlican humor, Brad Pitt se predobro uklopio u ulogu "cigana" boksaca, takodjer film koji se mora pogledati "Unscrupulous boxing promoters, violent bookmakers, a Russian gangster, incompetent amateur robbers, and supposedly Jewish jewelers fight to track down a priceless stolen diamond.", preporuke
The Departed - crime/drama/triler, svakako jedan od boljih, ako ne i najbolji film (2006.) koji sam gledao, tko je gledao, zna o cemu pricam, a tko nije, saznati ce kad pogleda "An undercover state cop who has infiltrated an Irish gang and a mole in the police force working for the same mob race to track down and identify each other before being exposed to the enemy, after both sides realize their outfit has a rat.", savrsenstvo, da je malo bolji, ne bi valjao...
Jedan od najboljih ratnih filmova ikad(po meni)
Scene su realne a radnja neizvjesna
Vjerujem da je ovo jedna od najboljih Lermanovih uloga do sad.
Film mrvicu podsječa na Inglorious Bastards..
Nije mi žao 20kn za kartu.
Ocjena 9.5/10!
U prvih 1000 možda i je.
dajte dogovorite se,jel film valja il ne?Vuce me da odem u kino,a do sada sam bio jedino redovan na Hobbitu u Cinestara svake godine..
ja ga pogledo jucer i meni je odlican.
godzilla 2014 - film o divovskim cudovistima, dvoje se zaljube , a treci je ljubomoran i zeli ih pobiti a naoruzan je bacacem plazme. Film je prepun kliseja i nema neocekivanog, al nisam ni ocekivao vise. Odlican za razbibrigu, mozak na pasu i deri. A i lijepo je vidjeti razorene americke gradove kako gore. salamala6,5/10.
shutter 2004 - nesvakidasnjiji film o duhovima, ima par dobrih scena. Sve u svemu iznadprosjecan. Ocjena na imdb zasluzena.
dawn of the planet of the apes 2014. - antiratni film o virusu koji pobije 95% planete, a majmune ucini inteligentnijima. Klasik o borbi izmedju dobra i zla. Vrlo dobar i zabavan, a ni prica nije losa. Efekti su super. Mozda su malo pretjerali u zadnjoj borbi sa manje vise svime, al to je blokbaster i nije cijeli film takav nasrecu. Vrlo dobar 8
dawn of the planet of the apes 2014. - antiratni film o virusu koji pobije 95% planete, a majmune ucini inteligentnijima. Klasik o borbi izmedju dobra i zla. Vrlo dobar i zabavan, a ni prica nije losa. Efekti su super. Mozda su malo pretjerali u zadnjoj borbi sa manje vise svime, al to je blokbaster i nije cijeli film takav nasrecu. Vrlo dobar 8
jao, ja ga sinoć pogledao samo zato jer nisam mogao zaspat... užas od filma, klišej do klišeja, gluma za k, radnja također...
Ja ga pogledao i meni je odličan.
meni je puno bolji prvi nastavak.
meni je puno bolji prvi nastavak.
http://www.imdb.com/title/tt0063442/?ref_=nv_sr_4
Ovaj je ipak najbolji
DEAD MAN DOWN(2013)--sasvim solidan krimić akcija koji bi tzrebao zadovoljiti čak i najzahtjevnije,jer ima ono nešto,po meni sasvim solidan i više nego solidan uradak,s kojim ćete provest vrijeme,ali nije sad baš nešto šta će ostat u dugom sjećanju,ali par popularnig glumaca su odradili solidan posao,i film drži priču...po meni,nakon što san dugo odgađao da ga pogledam,mogu samo kazat da sam zadovoljan,nije za oscara,ali kakve ameri filmove prave,ovo je sasvim okay...oko ocjene ne bih trošio riječi,ali negdje baren 7 i po priči,možda i malo više,ali to bi bilo pomalo subjektivno...colin je sasvim solidan i nije razpčarao,mene je film "uvukao" i držao priču i napetost do samog kraja,i mogu preporučiti,ako tražite solidan akcijski krimić,ne treba tražiti dalje od ovoga...dakle baren 7 od 10,ali svatko ima svoj ukus,mene je film sasvim zadovoljio...lp:)
Stigao BR expendables 3, iako obozavam ovakve filmove ovaj nastavak me je razocarao.
Nista novo od novih likova, nisu ni dobili 5 min slave vec novi klinci.
Razocarao sam se.
3/10
Ako ste zadrti fan (kao sto sam ja) expendablesa pogledajte i dodajte jednu cetvorku na ocjenu.
Das Leben der Anderen- život drugi
Jedan od boljih trilera, odličan film ko nije pogledao obavezno pogledat.
Jacob's Ladder (1990)
Već drugi film zaredom koji gledam od Tima Robbinsa i, nakon fenomenalnog Iskupljenja iz Šošanka, i ovaj put je u pitanju odličan film. Jacob's Ladder je psihološki triller sa elementima horrora, dosta dobro napisane priče u kojoj zaista do zadnje scene u filmu nećete biti sigurni da znate šta se dovraga događa. Tim Robbins glumi ratnog veterana koji se nakon Vijetnama bori sa postratnim sindromom, barem ćete to svi pomislit na početku. Međutim, istina je drugačija i mnogo mračnija. Kao što sam već rekao, mnogo pitanja će vam prolaziti kroz glavu tokom gledanja ali nakon zadnje scene će svi dijelovi slagalice doći na svoje mjesto. Ovo je jedan od onih unikatnih filmova koji izlaze jednom u par godina i koji žele da ispitaju nešto novo umjesto slijeđenja utabanih hollywoodskih puteva. Svakako film kojem trebate pružiti šansu.
8,5
Mozel preporuka nekog klasicnog trilera kao sto je Non-Stop, Phone Booth,Taken,Elevator,Disturbia...Radnja na jednom mjestu usmjerena na par glumaca?
Mozel preporuka nekog klasicnog trilera kao sto je Non-Stop, Phone Booth,Taken,Elevator,Disturbia...Radnja na jednom mjestu usmjerena na par glumaca?
Možda Buried?
Radnja niti u ludilu ne može biti usmjerenija na manji prostor ili manje glumaca.
Iiiiiiiiii, pogledao sam Boyhood.
Svi su već upoznati s fazonom ovog filma već nekih desetak godina -sniman je 14 godina.
Za 200 godina ovaj film će biti priča kako smo mi živjeli na prelasku milenijuma. Dug film sa Patrišom Arket, Itanom Hokom i mladim glumcima za koje su prije toliko godina morali pretpostaviti da će dobro glumiti. Tehnički elegantno urađen klasični film, jako svjetao i šaren i lagan za gledanje.
Što se tiče onog što je bitno: mixed feelings; ne u pogledu je li film dobar jer film jest dobar (koliko ovakav film s umjetnim zapletima i tekstom koji je trebao zvučati prirodno i iskreno može biti dobar). Ustvari, isto kao da su željeli da se pronađete u tome, u to idiličnoj užasnoj slatko-slanoj priči o bratu i sestri (ok, njihov odnos je tu negdje pogođen sudeći po mojoj sestri).
Jedna generična obitelj koja je opet ispala jedna od onih u nizu umjesto neke s jedinstvenim brojem. beskonačnost je filmova koji se bavi ovakvim obiteljima.
Polu-dokumentarni štih i dobra realizacija čini ovaj film nešto drugačijim iskustvom.
Postavlja se pitanje da li je one-trick-pony? Da li Arket glumi istu ulogu kao u Mediju? Pa -da, ali čini se da je samo par atoma truda više koje su uložili svi koji su učestvovali u ovom dugoročnom projektu da ga učine nešto vrijednijim od drugih ipak znače taman dovoljno da se isplati pogledati ovaj film.
Disclaimer: još uvijek mislim da je film nekreativna industrija stvorena za izvlačenja novca i da je film mogao biti tisuću puta bolji da je režiser imao imalo iskrenog nadahnuća i da film nije jednostavna otvorena knjiga koja svakog gledaoca smatra retardom nesposobnim za intelektualni rad, kritičko razumjevanje ili bilo kakvo osobno i dublje tumačenje djela. U slučaju kada bi ovaj film promatrali kao dio neke načina umjetničkog izražavanja rekao bih da je smeće, a u svakom drugom slučaju bit će uskoro zaboravljen kao i mnogi bolji.
Fury
Guštao u svakoj minuti, odlična ratna drama makar nisu u krivu ni oni koji ga proglašavaju najboljim partizanskim filmom. Nije mi žao odlaska u kino. Pitt i Shia odlični, ratni prizori su takvi da "osjetiš" miris baruta. Najveća mana je što su naciste prikazali nesposbnim debelima.
8/10
Hercules - je.bote kako uspiju sjebat film s potencijalom, to je strasno... Tematika di je prakticki samo nebo granica, a oni naprave ovo :S. Nije da je ne znam kak los film, vjerovatno sam ostao nezadovoljan zbog cinjenice da sam veliki fan i poznavatelj grcke mitologije pa mi ovaj film izgleda ko mlaka vodica. Dwayne mi je ok glumac za filmove tipa F&F i sl. akcijske ispljuvke, al ovdje mi se njegova faca nikako ne uklapa. Ne znam koji smotanac mu je namontiral onu lavlju kapu na glavu, al znam da je lik corav - taj dio outfita mu je odlican za kakvu komediju...
4.5/10
Last Vegas - a je.bote... Vjerujem da se ovom filmu mozete vise nasmijati ako imate ekipu koju mozete prisliciti ovim veteranima. Stvarno sam se nasmijal ovome filmu, uloge su im podijelili bas kako im odgovaraju. Vjerujem da cu ga jos jednom pogledati, tamo negdje za bozicne dane... Definitivno preporuka.
8/10
Jedan od najboljih ratnih filmova ikad(po meni)
Scene su realne a radnja neizvjesna
Vjerujem da je ovo jedna od najboljih Lermanovih uloga do sad.
Film mrvicu podsječa na Inglorious Bastards..
Nije mi žao 20kn za kartu.
Ocjena 9.5/10!
Za Fury 9.5 kao najbolji ratni film?Ok,o ukusima nema rasprave...
Koliku bi onda ocjenu dao za Apocalypse Now iz 1979,kao jedan od ratnih filmova.
Fury
Guštao u svakoj minuti, odlična ratna drama makar nisu u krivu ni oni koji ga proglašavaju najboljim partizanskim filmom. Nije mi žao odlaska u kino. Pitt i Shia odlični, ratni prizori su takvi da "osjetiš" miris baruta. Najveća mana je što su naciste prikazali nesposbnim debelima.
8/10
Nisu baš svi pripadnici Wehrmachta bili nacisti, radilo se o regularnoj vojsci. Waffen SS je ipak nešto drugo. Teški fanatici, uglavnom.
Ne znam koji se više pojavljuju u filmu jer ga nisam još pogledao.
Rijetko koji holivudski film ih ne prikazuje kao topovsko meso, čast iznimkama. "Našeg" Valtera i slične uratke da ne spominjem.
Nisu baš svi pripadnici Wehrmachta bili nacisti, radilo se o regularnoj vojsci. Waffen SS je ipak nešto drugo. Teški fanatici, uglavnom.
Ne znam koji se više pojavljuju u filmu jer ga nisam još pogledao.
Rijetko koji holivudski film ih ne prikazuje kao topovsko meso, čast iznimkama. "Našeg" Valtera i slične uratke da ne spominjem.
e bas to,u svim njihovim filmovima amerikanci su sa jednom satnijom tukli cijelu njemacku,vec znamo da je samo more spasilo britaniju da waffen ss ne uleti ko sikira pod maslac,a oni preko oceana bi pali jos i brze,ruse kao i uvijek spašava klima koja im daje vremena za povuć se i pošteno pripremit...
Al eto Njemci ratovali na sve četiri strane svijeta pa opet nesposobni,dovraga ne pricamo o talijanima.
Now you see me ......odlican film....MUST WATCH
OCJENA 9/10
OCJENA 9/10
+
OCJENA 9/10
+
+
OCJENA 9/10
iznimno zabavan za gledati ali ne tako kvalitetan ali pozitivan opći dojam pogotovo od nezahtjevnije publike
OCJENA 9/10
iznimno zabavan za gledati ali ne tako kvalitetan ali pozitivan opći dojam pogotovo od nezahtjevnije publike
meni je film odlican nerazumim te TD radi ocjene pa svak moze reci tj ocjeniti film po svom gust (tako sam i napravi) ali ocigledno ode ima i profesonalnih kriticara za fimove pa cu od sada paziti sta da napisem
meni je film odlican nerazumim te TD radi ocjene pa svak moze reci tj ocjeniti film po svom gust (tako sam i napravi) ali ocigledno ode ima i profesonalnih kriticara za fimove pa cu od sada paziti sta da napisem
Pravilo ove temem ti je da samo Nolanovi filmovi moraju dobivati 9 ili više.
Ma pusti ekipu, njima je 21/22 Jump Street nesto najbolje sto su ikad pogledali... neka im i bude.
Taj film "Now You See Me", nije nista posebno, ali je fora zato sto je nesto drugacije od svega ostalog... uostalom, glumi Morgan Freeman tako da ne moze biti los film.
Nesto u rangu "The Italian Job-a", ono, moze se pogledati...