Zanima me sto mislite o jednoj od najboljih stvari koja dolazi iz Japana? Koji su vam omiljeni naslovi, likovi i sl. misljenja... Sto trenutno gledate?
Anime
- poruka: 4.029
- |
- čitano: 830.557
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Hmm sad nisam siguran dali se Dragon Ball Z uracunava pod anime ili ne :S Ali to mi je definitivno najjaci crtic :)
Mislim da je to anime ali ispravi me ako griješim. Pogledao sam svaku epizodu i definitivno najjaci crtic ikad...
Dragon Ball je definitivno anime i to jedan od najpopularnijih al daleko je od neke univerzalne kvalitete... ja sam gledao cijeli DB i nesto malo DBZ. ak ti se DB svidio preporucujem ti Naruto koji je u slicnom stilu (tucnjava, ok prica i nabrijavanje likova)
Dragon Ball je definitivno anime i to jedan od najpopularnijih al daleko je od neke univerzalne kvalitete...
moja top lista je:
1. Neon Genesis Evangelion + svi filmovi od Miyazakija (posebno Princess Mononoke i Spirited Away)
2. Rouroni Kenshin - Reminiscence
3. Fullmetal Alchemist (serija, film je promasaj)
4. Cowboy Bebop
5. Elfen Lied
6. Berserk
7. Grave of the Fireflies (jako jako dobar)
8. Monster
9. Samurai Champloo
10. Death Note i Serial Experiments Lain
11. 12 Kokuki
12. Hunter X Hunter
.
.
.
.
.
.
XYZ. DragonBall, Pokemon, Yu-Gi-Oh...
EDIT:
lista se s vremenom malo promjenila, evo link http://myanimelist.net/animelist/r3d3f1n3&order=4&status=7&tag=
moja top lista je:
1. Neon Genesis Evangelion + svi filmovi od Miyazakija (posebno Princess Mononoke i Spirited Away)
4. Cowboy Bebop
5. Elfen Lied
6. Berserk
8. Monster
9. Samurai Champloo
11. 12 Kokuki
12. Hunter X Hunter
.
.
.
.
.
.
Ajoj, dosta stvari sam gledao :D
DB serijali, Cowboy Bebop, death note, gits, X, fma, NARUTO (ultra fan), BLEACH, hack serijal :P, ma ni sam ne znam....
uglavnom vise sam fan mangi; dakle vise citam ;)
Na ogame forumu imamo temu, pod zabava...totalni fanatik, pratim to vec neznam od kad, brdo svega imam doma, svakodnevno skidam s neta i tako. Kaj da vise velim :D
Last Exile - još uvijek najbolji koji sam gledao.
Za razliku od mnogih anime-a ima početak, kraj i ne treba ga se deset puta pogledati da bi se sve shvatilo (kao, recimo, Evangelion)
moja top lista je:
4. Cowboy Bebop
5. Elfen Lied
6. Berserk
8. Monster
9. Samurai Champloo
11. 12 Kokuki
12. Hunter X Hunter
.
.
.
.
.
.
hmm..kao prvo ..dbz je najpolarniji u hrvatskoj :D..pa ti se zato cini da je i u japanu..jeste anime super meni..al pogledaj malo liste naj animea..cesto se desi da se i ne nadje na istoj ;)...sto se tice ostalih..trenutno pratim dosta animea...bleach, naruto, gundam 00, dragonaut, rental magica...izdvojio bi Death note..kao jedan od boljih, ako ne i najboljih animea koje sam gledao...lepo nije dugacak ( jedno 37 epizoda )..preporucam ga svima... zanr je triler ;)...jos bi nabrojao..samurai champloo, samurai depper kyo, wolfs rain, cujem da je fate stay night super, al nikako da ga pogledam..ugl ima dosta njih...
kao naj likove bi izdvojio ..zarakia:D..lik je luuuud ..ko gleda bleach, zna o cem pricam...onda ichigo, itachi, kira, L , naruto, kakashi...itd ..ima ih ...
edit : e da..ako volite samuraje..pogledajte od rurouni kenshin OVE's ..eo jedan amv od navedenog ...
Volio sam gledati Dragon Ball Z, Digimone, Naruto...
Death Note je odličan anime, ali bio bi i puno bolji da su stali nakon 31. epizode. Nekako mi se zadnje epizode čine usput dodane.
1. Neon Genesis Evangelion... fenomenalna (iako i prilično komplicirana) priča... ne znam da li se išta može usporediti s ovom serijom, jednostavno fascinantno
2. Jubei Ninpocho (iliti Ninja Scroll)
3. Ghost In the Shell... filmovi, serija, i stripovi
4. Final Fantasy: The Spirits Within (ako bi se moglo klasificirati kao anime, nisam siguran)
5. Princess Mononoke
6. itd... lista bi jednostavno bila predugačka da nastavim...
Nikako, ali nikako ne podnosim gluparije u stilu Digimona, Pokemona, i ostalih šrot-mona... Jednostavno glupo... Ali o ukusima se ne raspravlja, zar ne?
Death Note je odličan anime, ali bio bi i puno bolji da su stali nakon 31. epizode. Nekako mi se zadnje epizode čine usput dodane.
pogledajte DN filmove ...tamo je L ziv..i on pobedi na kraju kiru...neam pojma zasto tako :S
1.Hellsing
2.Slayers (sve 3 sezone)
3.Serial Experiments Lain
4.Darker Then Black
5. Cowboy Bebop
6. Fullmetal Alchemist (naravno serija)
7.Code Geass
8. Samurai Deeper Kyo
9. FLCL
10.Saiyuki (sve tri sezone)
Mada ima jos puno animea koji su mi dobri .. jednostavno ima previse zanrova da bi se tocno odredila lista ..
Npr. trenutacno mislim da je ovo naj po mom ukusu .. ali za tjedan dana cem biti drugog rasplozenja pa ce lista zgledati drugacije...
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
uh što volim te anime
Pratio sam Naruto do 20-e epizode shippundena, tada mi je postalo presporo pa sam se prebacio na naruto mangu.
death note mi je definitivno najdrazi anime, a ni code geass nije los.
Hellsing - po meni najbolji
od ostalih Dragon Ball sve(DB, DBZ, DbGT)
Prijatelju moram ti zamjerit dvije stvari:
1) Hellsing je jedan od onih anima bez logike i dobre priče, tako da ne moze bit najbolji.
2) DBGT je vjerovatno jedan od najvecih sjebova anima ikada.
Ne znam.. meni su najbolji manga filmići od anime serijala ipak.
Kako ono.. tentacle serija, pa ninja i sl.
NIsam siguran.uglavnom znam da sam ih puuno nagledao...
1)Naruto(gledao sve do mange 392(koja je tek sad izašla))
2)Dragon ball(svi)
3)Beyblade(da je barem malo više sezona)
4)Svi kickersi i takvi animei o nogometu
5)yugioh
6)one piece
7)detective conan(da barem ima malo jaču glavnu tematiku)
8)inuyasha
...da je netko ovu temu napisaqo prije otprilike godinu i pol,bi napisao barem top 20...
Prijatelju moram ti zamjerit dvije stvari:
1) Hellsing je jedan od onih anima bez logike i dobre priče, tako da ne moze bit najbolji.
2) DBGT je vjerovatno jedan od najvecih sjebova anima ikada.
stand one bit of competition
o kume, regao sam se samo da odgovorim na ovaj thread :P
daklem, GITS FTW :) DB i DBZ pwna ofkors. Initial D, Wangan Midnight, Samurai Champloo, Basilisk...
mislim da me se moze nazvat anime/japan frikom :)
indžoj :)
komentari??
bok!
Dal je yugioh! GX anime, ak da onda mi je onda on najdraži, nitii dragon ballz nije loš, dobar mi je i one piece.
Pokemone sam morao trpit nekih 2 godine dok su mi ih djeca gledala, ali hvala bogu da više nisu " in ".
Stvaraju epilesiju, ne poznaju naše običaje i strani su našoj kršćanskoj uljudbi.