e od navedenih koji je vama bolji, bez spama pls!
menji je osobno bolji MX jer ga imam vec 1.5 godinu
to kao da pitaš jel bolji audi star 5god ili novi bmw...
a da ne govorim koja je razlika u cijeni ta dva štakora... ako već misliš nešto uspoređivati,onda neka bar budu u sličnom cjenovnom rangu ili tako nešto..
inače, moj glas definitivno ide mambi, bolja je mislim u svemu, samo ne znam kak leži u ruci...
mamba sto posto, ne mogu se ni uspoređivati...
Ne mozes ta dva misa nkako usporedivat.
mozda g9 i mamba, ali mx518 i mamba?!?! nikako...
razer razer i samo razer (a sad koji) osbno sam za lachesisa
prije G5 nego mx
Hahahaha, ova tema je kao da pitas: Jel bi radije kupili novi fiat punto ili Bugatti Veyron.
A to je upravo mamba danas u svijetu miseva. Ako ne i nesto bolje.
Kako pise na sajtu: "The Razer Mamba is in a league of its own"...mislim da se dalje ne treba nista reci...
Kako pise na sajtu: "The Razer Mamba is in a league of its own"...mislim da se dalje ne treba nista reci...
Svako hvali svog konja za trku, pa ću ja tako pohvalit MX518 i Fireglider Sharkoon
EDit: samo ti uzmi MX518 i tvoja djeca će ga moći koristit
Svako hvali svog konja za trku, pa ću ja tako pohvalit MX518 i Fireglider Sharkoon
EDit: samo ti uzmi MX518 i tvoja djeca će ga moći koristit
E tu sam pročitao gluposti ajme. Cijena miša nema veze, ja sam isprobao u kanteru jedno brdo miševa u rangu od 200-1000 kn i moram reći da čisto povođenje za cijenom nema smisla. Najlakše je pokušati ispasti pametan na način da kažete da je skuplji miš bolji, a to uopće ne mora biti točno pošto treba gledati i na omjer uloženog i dobivenog.
Mambu još doduše nisam probao, ali po konstrukciji to je u biti DeathAdder sa wireless modulom i pojačanim 3g senzorom.
E sad od miševa što sam probao, moja osobna mišljenja:
Microsoft:
najjeftiniji je valjda intelli 3.0 ~200 kn atm, ako ne i manje, vrijedi svake proklete kune. Nije fensi šmensi kao ostatak ekipe, ali ok ergonomija, a sama optika daleko jača od one u mx518. Opcije u driverima mi se čine slabije od logitechovih i razerovih, ali ok su. Ovo ipak nije miš kojemu na svakom koraku piše gaming ili nešto slično.
Logitech:
mx518 - super glodavac koji daje jako puno za relativno nisku cijenu. Dobra ergonomija, sasvim ok optika, tople preporuke.
G5 - njega osobno (rev1 srebrno - plava verzija) ja imam i mogu reći da sam zadovoljan, ali vidio sam i boljih miševa za tu cijenu i osobno smatram da 500 kn ne vrijedi. Genijalan kabal, koji razer može samo sanjati, samo se na njega nahvata svaki vrag.
G9 - Laser kao takav je ok, ali mi se miš ne sviđa. Sitan mi je (čitaj neproporcionalan) i meni osobno ne paše u ruci.
Mx revolution - Miš koji savršeno paše za ruku, ali ga ne bi koristio za ništa više od čitanja dokumenata u wordu i pregledavanja multimedie. Prelijep. Baterija drži i više nego ok.
Razer:
copperhead - imho daleko najlošiji od svih miševa koje sam ja probao. Ergonomija rađena na način da paše ljevacima i dešnjacima meni osobno nije sjela pošto sam navikao na g5. Tipke za mijenjati sens (mogu biti remapirane dakako) na totalno debilnoj poziciji i ne pristupaćne bez da savijete pola zgloba na drugu stranu miša čime gubite kontrolu istoga. Loš kabal, odvojilo se govno, morao sam ga skratiti da sredim miš da radi. fenomenalni driveri sa ogromnim mogućnostima podešavanja. Ne vrijedi ni upola koliko košta.
DeathAdder - Prije 2 mjeseca dao bi ruku u vatru da je ovo najbolji miš koji sam ikada probao. Driveri fenomenalni, miš kao takav isto. Sve klizi sve super, možeš ga podesit ama baš kako god ti paše, još ako koristiš mousefix da ti ne smeta windows akceleracija di ćeš bolje. Prelijep (plavi). Savršeno se ponaša u svemu u čemu sam ga probao, ergonomija isto super. i sad da ga poserem, trajao je 4 mjeseca. Riko je kabal, što je 99% kvarova na razerima i razlog zašto ih osobno izbjegavam. Miš naravno ima garanciju pa se to riješilo, ali 4 mjeseca ipak -.-'. U svakom slučaju miš je jeftiniji od coppera a bar 5 puta bolji po meni i ako se isplati dati pare na bilo koji miš, to je taj.
E sad da se vratimo na temu, mx518 ili mamba. Mx 518 je jako dobar miš, ali s obzirom na karakteristike mambe i na to da je miš ubiti unaprijeđeni deathadder po gabaritima i izgledu, sasvim sigurno je miš i bolji od logitechove solucije. Ali, bez obzira na to, cijenovna razlika od preko 2 puta je po meni u najmanju ruku ne realna i koliko god da mi se deathadder sviđa, osobno ne bih bio spreman dati toliko pare za mambu, ali tko voli nek izvoli.
DeathAdder - Prije 2 mjeseca dao bi ruku u vatru da je ovo najbolji miš koji sam ikada probao. Driveri fenomenalni, miš kao takav isto. Sve klizi sve super, možeš ga podesit ama baš kako god ti paše, još ako koristiš mousefix da ti ne smeta windows akceleracija di ćeš bolje. Prelijep (plavi). Savršeno se ponaša u svemu u čemu sam ga probao, ergonomija isto super. i sad da ga poserem, trajao je 4 mjeseca. Riko je kabal, što je 99% kvarova na razerima i razlog zašto ih osobno izbjegavam. Miš naravno ima garanciju pa se to riješilo, ali 4 mjeseca ipak -.-'. U svakom slučaju miš je jeftiniji od coppera a bar 5 puta bolji po meni i ako se isplati dati pare na bilo koji miš, to je taj.
Svaka cast na otvaranju ovako pametne teme.Samo jos fali tema: Bi li radije imali pravog miša ili Logitech MX518....
Da padovi se troše nemilice, pogotovo na mom Razer eXactmatu, korstim hrapavu control stranu pa ono ... moram reći da ovi od G5ice dosta dobro izdržavaju, ali otići će i oni prije ili kasnije. Na Mantisu nisam imao trošenje, čak ni sa DeathAdderom, ali ta podloga je ionako mekana ko sam vrag :D
Razer je bolji ali sad cu ja furat svoje misljenje (pa makar bio u krivu) i reci cu da ne postoji covjek na ovome svijetu koji ce moci osjetiti razliku u preciznosti misa igrajuci neku igru izmedu 2000 i 3200dpi.Znaci sve je stvar ergonomije.Il' ti pase il' ne.Probao sam igrati sa dosta razvikanih misa tipa logitech g5,g9,razer lachesis,deathader itd i mogu reci da je razlika u ergonomiji.Misa ces najbolje iskoristiti ako ti pase u ruku,ako je ne umara i ako ne zapinje pri jacem trzaju,a sada dal ce biti razer,logitech,speed-link ili neka druga firma opce nije vazno.Mislim da je vecina tehnickih podataka samo marketinski trik.,,Kupite nas mis on ima 3200 dpi''...neka mi neko odgovori kolko cu bolje igrat sa takvim misem od onoga sa 2000dpi.,,Nas mis je jedinstven,on ima gumirane tipke i utezice kojom mozete regulirati tezinu.''...neka mi neko objasni dal je zbog toga igrao nesto puno lakse jer si je slozio tezinu misa u gram tocno kako pase njegovoj ruci.Ima toga jos dosta ali da ne duljim-neko ce izabrati mx518 a neko Mambu i po mome svaki se mis moze usporedivati sa bilo kojim.
Ispricavam se zbog gramatickih i inih gresaka.
meni mx518. Razera sam probao i uzasno me iritira njihov razer senzitiv u driveru koj unistava aim u css.Budimo realni sto ce ti mis od 4000dpi kada sa tim nemres pogoditi slona
dosta zbunjujuce pitanje.mamba je za sada jedan od najbolje ikada proizvedenih miseva.sada,ako si pri parama svakako uzmi mambu jer sam ju imao 5 min pod rukom i stvarno je fenomenalna ,ako nemas mx518 ce isto biti dobar izbor
loša ti je usporedba...nisu u istom rangu,al da ti kažem...mislim da za mx518 dobivaš više za cijenu koju plačaš nego da kupiš mambu...mislim da su pretjerali s cijenom u razeru