Vaši Unigine rezultati - Heaven Benchmark 2.0

poruka: 556
|
čitano: 230.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vaši Unigine rezultati - Heaven Benchmark 2.0
Oly_E3 kaže...

Da GPGPU computing je još uvijek u povojima, ali već i sada jako puno stvari se radi pomoću GPU-a (recimo engine za fizičke izračune PhysX koristi GPU kako bi izračunao fiziku. Čak i na najsporijim grafama (9500GT recimo) to radi dosta brže nego kada bi se fizika računala preko CPU-a. Problem kod PhysXa je taj što to koristi samo Nvidia. Zato se nadamo da će OpenCL ili Direct Compute)

I dalje se fizika u igrama računa pomoću CPU-a međutim kod Nvidia PhysX-a CPU dio fizičkih izračuna prebacuje na GPU te se tako postiže daleko veća brzina i učinak.

14 godina
protjeran
Bugofil kaže...

nema veze, neka ljudi znaju onda da za ovaj test ne moraju dizat takt procesora.

evo i još jedan drugačiji rezultat.

teselezacija-normal

AA-4x

AF-4x

1920x1200

prva slika proc stock 2.6, drugi dignut na 3.5

Hvala, ne moram znači ja raditi bench a i ne znam baš clockati procesor.

Na koju se stranu okreće plesačica ?
16 godina
protjeran

Ja postam baš da vidim navečer oko 9 poslije posla sa driverom 10.9.

Imam predosjećaj da bi score mogao malo porasti..

Grize me moram isprobati. I da Oly_E3 pogledaj pod Moj PC, imam nove clockove GPU;)

ty

trash bin can:S
17 godina
protjeran

ajd javi jel valjaju ti 10.9 driveri da ih ne stavljam bez veze.

ti imaš više vremena Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja se ispričavam evo sada sam postao sinoć sam bio umoran

Samo još jedno score mi je nešto niži jer sam downclockao CPU sa 3600 na 3200MHz

Sad nez ako se to računa inače benchmark je prošao sa 10.9

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 5:44 (stoncin3).
16 godina
neaktivan

Dobro ti je microman napisao, uskoro ćeš ti da dođeš do 20FPS-a, opet Namigiva

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
protjeran

omg Oly joj meni sad nakon svega..Smijeh

Dobro je da mi je komp dan danas još uvijek živ!

Pa cijelo ljeto sam ga pržio na 3.60 GHz sa benchmarkovima, stress testove sam mis nema kojeg nema da nis isproboSmijeh

dobro da je microman uletio sa savjetom da je VID range do 1.50 V

Meni 1.525 V

A komp nije mojNevinašce

Za grafu da ne govorim. Ne bi bilo pošteno da ne kažem kako nisam ovdje naučio neš

ali sam se i navukao na clockanje debelo

Sad ima da debelo CHILL OUT dok ga ne prodam da još uvijek ostane neš od njega na kraju

Ipak sretan sam jer mi je ovo prvo clockanje u životu i sve 5!Belji se

16 godina
protjeran

SRY za double post. Ovo je za usporedbu sa novom grafom.Osmijeh

Q6600 @3.4GHz, GTX460 OC @715/900MHz Q6600 @3.4GHz, GTX460 OC @715/900MHz
Q6600 @3.60GHz HD5850 @975/1250MHz Q6600 @3.60GHz HD5850 @975/1250MHz
i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
Oly_E3 kaže...

Da GPGPU computing je još uvijek u povojima, ali već i sada jako puno stvari se radi pomoću GPU-a (recimo engine za fizičke izračune PhysX koristi GPU kako bi izračunao fiziku. Čak i na najsporijim grafama (9500GT recimo) to radi dosta brže nego kada bi se fizika računala preko CPU-a. Problem kod PhysXa je taj što to koristi samo Nvidia. Zato se nadamo da će OpenCL ili Direct Compute)

I dalje se fizika u igrama računa pomoću CPU-a međutim kod Nvidia PhysX-a CPU dio fizičkih izračuna prebacuje na GPU te se tako postiže daleko veća brzina i učinak.

ti si nesto pobrko igra koja podrzava nv physx   koristi grafu za izracun fizike.. ako nemas nv grafu nemas ni njihov physx.. nikakv cpu ti tu nepomaze ni da imas 150 jezgri..   recimo hl2 ima takav engine da izvrsava fiziku preko cpu-a.. isto npr ko crysis ..   bez obzira imo ja upaljen physx u svojim postavkama crysis ce mi se vrtit isto jel koristi samo cpu i nema implementiran nvidia  physx...

15 godina
neaktivan

Bez obzira na mogućnost korištenja PhysX API-a, i dalje je CPU taj koji u najvećem dijelu računa fiziku. Kod PissX-a grafa uzme samo mali dio kolača na sebe i već imaš višestruko ubrzanje u rendanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Bez obzira na mogućnost korištenja PhysX API-a, i dalje je CPU taj koji u najvećem dijelu računa fiziku. Kod PissX-a grafa uzme samo mali dio kolača na sebe i već imaš višestruko ubrzanje u rendanju.

ako imas igru koja podrzava physx.. (+nv grafu) znaci nemoze tebi u mafiji 2 proc racunati physx umjesto grafe.. za neke dodatne efekte poput onih haljina sto klate okolo i ko zna cega sve ne.. to ti je onemoguceno ako imas atievu grafu..

15 godina
neaktivan
dokly kaže...

ako imas igru koja podrzava physx.. (+nv grafu) znaci nemoze tebi u mafiji 2 proc racunati physx umjesto grafe.. za neke dodatne efekte poput onih haljina sto klate okolo i ko zna cega sve ne.. to ti je onemoguceno ako imas atievu grafu..

Wrong.

Nije onemogućeno. nVidia PhysX ne nudi nikakve dodatne efekte u prikazu 3D grafike već samo mogućnost rendanja fizike uz proc što omogućuje brže rendanje. Dok će se u konfama s ATI grafama fizika samo soprije rendati jer će se sav posao svaliti na proc. No efekti će biti isti koristio ti ATI ili nVidia grafu. Jer u biti proc je taj koji računa fiziku.

Recimo mogu i ja uključit Apex/PhysX u Mafiji no bit će solidan pad frameratea.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 20:15 (ATiGamer).
16 godina
protjeran

nisam mislio na graficke efekte nego na fizicke znaci njihanje haljina itd.. a za ovo si u pravu.. premda kad nemas nv grafu nemas kaj ni palit jel tad igra postane neigriva..   a u vecini nemas ni opciju za upalit uopce physx..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Yep, krivo sam se izrazio ali mislio sam da ćeš shvatiti...

Sve efekte u npr Mafiji 2 imat ćeš s ATi grafom kao i nVidia grafom u konfi. SAMO što će se s nVidiom u konfi to mnogo brže izvoditi.

Why? Zato što uzima dio kolača na sebe i tu se automatski postiže višestruko ubrzanje u odnosu kada fiziku renda proc. A baš to se događa kada imaš ATi grafu. Tu samo proc računa fiziku i radi to mnogo sporije nego uz pomoć GPU-a.

No to je samo u igrama koje imaju implementiran PhysX. U igrama poput Crysisa itd. koje nemaju podršku za taj API fiziku će izračunavati isključivo CPU i za ATI i za nVIDIA-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 20:41 (ATiGamer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo sa overclockom GPU-a GTX460 768 OC @830/1000

EDIT smanjio sa clockove jer je graf bacala artefakte u Heaven

stock GPU @715/900 stock GPU @715/900
OC 830/1000MHz OC 830/1000MHz
i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 11:54 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto ti piše da imaš HD5800 grafu?

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
protjeran

Evo sad više ne. Vidi 2. SSIznenađen

16 godina
neaktivan

Eto oprao si stari score sa 5850, nego imaš li najnovije drivere?

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
protjeran

Da.

256.98:)

15 godina
neaktivan

Eto da i ja sudjelujem

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Sa najnovijim drajverima. Komp pod Moj PC;)

klik

17 godina
protjeran
sale786 kaže...

Eto da i ja sudjelujem

pogledaj ovaj rezultat od Maura

proc default

16 godina
protjeran
Bugofil kaže...
sale786 kaže...

Eto da i ja sudjelujem

pogledaj ovaj rezultat od Maura

proc default

omg Kako ima 350 score preko a samo je klokao grafu? I ima Intela on AMD clockanog na 3500MHz? Pa nije quad 9550 jači od Phenoma II 1055 OC.? Meni je OC tvornički na 715/900 a ako je dignem na 830/1000MHz onda imam oko 50 score preko.:\ Inače preko 100.

eo ss

GTX460 768 OC stock GTX460 768 OC stock
GTX460 768 OC @875/1200MHz GTX460 768 OC @875/1200MHz
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 20:48 (stoncin3).
15 godina
neaktivan

Nezz kak ima tolko više od mene

xxx
16 godina
protjeran

Sa novim drajverima score je jednak u bod...xD

CPU Q6600 @3.4

GPU GTX460 768 OC @875/1200

RAM DDR2 @1008 5-7-7-23

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
sale786 kaže...

Mauro javiiii seeeeee.....

daj objasni kako ti možeš imati toliki skor s GTX470 za razliku od forumaša sale786 !?

Mauro vs sale786

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 15:40 (Bugofil).
16 godina
Bugofil kaže...
sale786 kaže...

Mauro javiiii seeeeee.....

daj objasni kako ti možeš imati toliki skor s GTX470 za razliku od forumaša sale786 !?

Mauro vs sale786

Evo me.

Nemam pojma, ali njegov score je puno prenizak za tu frekvenciju graficke.

Na tim frekvencijama bi GTX470 morala ici lijepo preko 1000 bodova.

Pogledaj malo scorove koje smo Microman i ja stavljali po topicu.

Taj rezultat koji sale786 ima GTX470 dobija na stocku (mozda vise ne sjecam se), a tako zestoko overclockana mora ici fino preko 1000.

Jedna stvar mi je pala na pamet:

- neka provjeri kako su mu podeseni pod Tesselation tabom: Scale, Factor i Distance. Po defaultu trebaju biti podeseni na 1,00. Ako ih slucajno podigne na 2,00 to ubije performance (i rezultat) poprilicno. Jednom sam probao izvrtiti sa tim postavkama na 2,00 i ubiju rezultate strasno

- moze biti i opcija da mu overclock nije bio stabilan i da su se taktovi reserirali na default, ali brijem da bi onda i GPU-Z pokazao default taktove. Znalo mi se desiti da pretjeram sa overclockom i onda se grafa sama resetira na default

Evo dolje 2 printscreena:

- Scale, Factor i Distance postavke o kojima sam pricao. Ovako treba biti po defaultu

- Heavne rezultat na stock grafi i CPU na 3.4GHz. Taman negdje odgovara rezultatu koji je Sale ostvario

Tesselation settings Tesselation settings
Q9550 3.4 i GTX470 stock Q9550 3.4 i GTX470 stock
if you are not paranoid you don't have enough information
15 godina
neaktivan

Instaliro sam nove drivere dakle 260.89  klokam grafičku i uvijek mi izbaci istu pogrešku (slika dolje) i pitanje za Maura ili Micromana dali ste dizali voltažu grafičke kada ste klokali

xxx
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 17:34 (sale786).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U Nvidia control centeru probaj sve 3D postavke staviti na default (jer ako si tamo upalio AA i AF te još odabrao onu stavku da unaprijedi postojeći AA i AF sa AA i AF-om iz Nvidia control centera performanse će ti biti još niže). Inače za takav clock trebala bi se dignuti voltaža

16 godina

Radeon 5850

Phenom II X4 b55 3,6

benchmark benchmark
* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice