Vaša Restart vremena
- poruka: 328
- |
- čitano: 161.804
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Windows XP SP3 na Dell OptiPlex 754 (3Gb RAM, 500Gb WD SATA)
Impresivno
EDIT:
Evo i mene sad s PC - a, nije više notebook (kojem je trebalo 150 sec)...
Konfa:
4GB RAM
600GB 7200rpm HDD (SATA)
Novoinstalirani Win 7 x64 Ultimate
EDIT 2:
Heh, instalirao sad par programa (dižu se uz winse) i već se dižu i sekunde :O
Kak fejkat? Da spustim na 5-6 xD
meni je 121 sekunda LOL
ali imam oko 250GB podataka na disku
meni je 121 sekunda LOL
To nema baš toliko veze. Bitna je brzina diska i starost Winsa, te br. programa koji se dižu s OS-om
Kolko fejkova. Ako SSD RAID0 polje jedva postigne 30sek, taman ce neki Samsung 500GB postic 20sec. Ja jedva naguram sa RAID0 poljem 40sek.
meni je 121 sekunda LOL
To nema baš toliko veze. Bitna je brzina diska i starost Winsa, te br. programa koji se dižu s OS-om
disk mi nije baš dobar,wd 5000AAKS caviar blue a OS je win 7,zauzetost memorije je oko30% od 4GB; a i disk mi nema particija
disk mi nije baš dobar,wd 5000AAKS caviar blue a OS je win 7,zauzetost memorije je oko30% od 4GB; a i disk mi nema particija
Pa to je razlog uglavnom (mada je 120 sekundi stvarno puno za taj disk)
Ja jedva čekam dva WD caviar blacka 640GB/32MB u RAID 0, jer mi je ovaj Seagate prespor
Windows XP SP3 na Dell OptiPlex 754 (3Gb RAM, 500Gb WD SATA)
Impresivno
EDIT:
Evo i mene sad s PC - a, nije više notebook (kojem je trebalo 150 sec)...
Konfa:
4GB RAM
600GB 7200rpm HDD (SATA)
Novoinstalirani Win 7 x64 Ultimate
EDIT 2:
Heh, instalirao sad par programa (dižu se uz winse) i već se dižu i sekunde :O
moje restart vrjeme je 110 sek
Kolko fejkova. Ako SSD RAID0 polje jedva postigne 30sek, taman ce neki Samsung 500GB postic 20sec. Ja jedva naguram sa RAID0 poljem 40sek.
A koliko ti vremena uzme dizanje raid kontrolera? Barem 5s sigurno, jesi ubio sve u biosu poput zvuka, mreže, usb i sve što ti ne treba za brzi boot? Eto te za čas ispod 30s
A koliko ti vremena uzme dizanje raid kontrolera? Barem 5s sigurno, jesi ubio sve u biosu poput zvuka, mreže, usb i sve što ti ne treba za brzi boot? Eto te za čas ispod 30s
ja sam očito krivo shvatil ovu temu... mislil sam da se tu stavljaju vremena konfigurqacija koja su nakon restarta spremne za rad...
pogledajte moj score prvoj stranici
nije fake i extracko sam taj file
najbolji rezultat ali oni ga nece priznat
Evo i moje: 62sec
proc iz potpisa na 3.12GHz, DDR3 1600MHz a disk je WD 250GB Caviar Blue
budem sad iskombinirao nesto sa instant bootom
hbg, ne ide ta kombinacije
ali sam stopao vrijeme kolko mu treba da dodje u win (instant boot fast mode) od trenutka kad ukljucim komp: 9.1sec --- > hbs i SSD
nažalost ne znam kako da vam to dokazem jer ne mogu slikati mobitel lol, morat ce te mi vjerovati na rijec
Ako zelite još malo bolje rezultate:
Editirajte Restart-Time.vbs u Notepadu:
nadjite ovaj kod:
Wsh.Run "cmd /c Shutdown -r -t 00", false, 0
i uredite da izgleda ovako:
Wsh.Run "cmd /c Shutdown -f -r -t 00", false, 0
Razlika je u tome da je u naredbi -f sto znaci da ce win "force" ugasiti sve procese,sto znaci brze gasenje =)
Meni je stvarno ubrzalo. Sa 124sec na 115sec
Ja bi s starim pc-em imao min. 4 min (sad su novi winowsi)
Ako želit još bolja vremena učinite sljedeće:
Znači u registry-u ćete promjeniti vrijeme koje treba windows da zaustavi aplikacije pri shutdownu:
1. Start>run>upišite "regedit" otiđite pod ‘HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\’ nađite ‘WaitToKillAppTimeout’ postavite broj na 1000 isto tako i ‘HungAppTimeout’ na 1000
2. Sada otiđite pod ‘HKEY_USERS\.DEFAULT\ControlPanel\Desktop’ > ‘WaitToKillAppTimeout’ opet na 1000 i onda ‘HungAppTimeout’ isto na 1000
3. Sada ćemo podesiti vrijeme koje će windows čekati prije nego što pogasi aktivne servise nakon što primi komandu za gašenje:
Znači regedit > ‘HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\’ otiđite pod ‘WaitToKillServiceTimeout’ i postavite ga na 1000
Ovo bi trebalo ubrzati vrijeme gašenja vašeg računala (meni jest).
Inače kod shutdowna ako neke aplikacije ne odgovaraju ili su se srušile izaći će obavijest od windowsa dali želite ugasiti aplikaciju ili servis da kliknete na end now a ako ne kliknete proći će neko vrijeme da ju windows sam ugasi.
Da bi dopustili windowsu da automatski ugasi aplikaciju ili servise koji ne odgovaraju ili su se srušili upišite sljedeće:
Znači run > regedit > otiđite pod ‘HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop’ > označite ‘AutoEndTasks.’ i promjenite vrijednost na 1
Evo to je sve na ovaj način ćete ubrzati shutdown vašeg PC-a, a time i vrijeme restarta. Meni sve radi savršeno i rezultat je stvarno vidljiv
OVO RADI SAMO NA WINDOWS-u XP tj. ZA NJEGA SAM ISPROBAO ZA DRUGE WINDOWSE NEZNAM DALI RADI.
Evo nova bebica radi...
ne to, stavi onu prvu kad sam još ja bio tamo, tamo je bio još brži restart.
Evo nova bebica radi...
ne to, stavi onu prvu kad sam još ja bio tamo, tamo je bio još brži restart.
A to nije cilj receno je windowsi sa svim programima a ne fresh... ako kazu da moze stavim ali vidim da lik koji je otvorio topic oso na havaje...