Unigine Superposition 1.0

poruka: 1.372
|
čitano: 544.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Unigine Superposition 1.0

jebemu sve, to su ventilatori 15 eura/kom, a ovi eiswind stock su 6-7 eura/kom...

ako je tako onda to nije glasno

12 godina
odjavljen

Eiswind odrađuju solidan posao, ali sp120 ipak dodatno razvale ovaj radijator. Uz to bolje ohlade grafu (pasivni blok). Dual pack je 200tinjak kn što fakat nije skupo. Probaj, nećeš se razočarat. Zapravo, ako nađeš ML120pro uzmi njih jer su bolji, ja ih nisam mogao nać.

Što se tiče punjenja. Nisam našao nikakav video. Ali lako je. Taj rad ima masu g1/4 (7 mislim) portova što olakšava kod punjenja. Polegni radijator vodoravno, otvori dva porta koji "gledaju prema gore" i filaj kroz jednog od njih, pa kroz drugi dok ti voda ne počne ići vani. Upali pumpu preko napajanja (ja imam ovog hypera 600 sa strane pa mi je olakšao masu). Napajanje moraš jumpstartat (samo guglaj jumpstart psu). Uglavnom drži radijator iznad grafe i upali pumpu. Radijator drži uspravno i otvori gornji fill port. Malo naginji rad i grafu i vidit ćeš da zrak ide polako gore. Onda na kraju filaj preko gornjeg fill porta. Opet upali pumpu i puni dokle ide i nakon 15ak minuta si pun ko brod ;) ... nema puno filozofije, samo treba istrjerat zrak vanka. Ako ti se pumpa čuje znači da je zraka ostalo pa malo puni i mrdaj dok ne vidiš da zrak ide kroz tubing iz grafe. Fizika ti nije strana. Gledaj da kad prvi put puniš, da imaš dva porta otvorena da ti kroz jednog može zrak vanka. Najbolje ti je uzet onu debelu špricu jer dok s njom puniš, zrak ti može kroz istu rupu vani.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Eiswind odrađuju solidan posao, ali sp120 ipak dodatno razvale ovaj radijator. Uz to bolje ohlade grafu (pasivni blok). Dual pack je 200tinjak kn što fakat nije skupo. Probaj, nećeš se razočarat. Zapravo, ako nađeš ML120pro uzmi njih jer su bolji, ja ih nisam mogao nać.

Što se tiče punjenja. Nisam našao nikakav video. Ali lako je. Taj rad ima masu g1/4 (7 mislim) portova što olakšava kod punjenja. Polegni radijator vodoravno, otvori dva porta koji "gledaju prema gore" i filaj kroz jednog od njih, pa kroz drugi dok ti voda ne počne ići vani. Upali pumpu preko napajanja (ja imam ovog hypera 600 sa strane pa mi je olakšao masu). Napajanje moraš jumpstartat (samo guglaj jumpstart psu). Uglavnom drži radijator iznad grafe i upali pumpu. Radijator drži uspravno i otvori gornji fill port. Malo naginji rad i grafu i vidit ćeš da zrak ide polako gore. Onda na kraju filaj preko gornjeg fill porta. Opet upali pumpu i puni dokle ide i nakon 15ak minuta si pun ko brod ;) ... nema puno filozofije, samo treba istrjerat zrak vanka. Ako ti se pumpa čuje znači da je zraka ostalo pa malo puni i mrdaj dok ne vidiš da zrak ide kroz tubing iz grafe. Fizika ti nije strana. Gledaj da kad prvi put puniš, da imaš dva porta otvorena da ti kroz jednog može zrak vanka. Najbolje ti je uzet onu debelu špricu jer dok s njom puniš, zrak ti može kroz istu rupu vani.

samo da još malo pojasnimo

znači jumpstartam PSU, spoijim zelenu i bilo koju crnu žicu na onom glavnom 24 pinskom priključku, i što se dogodi?

pumpe i sve spojeno na matičnu se upali? odakle struja, sve preko onog priključka za CPU? pretpostavljam prije toga izvadim grafu? ostavim samo njenu pumpu spojeno ili ?

punim do samog vrha koliko stane nakon svog mućkanja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 20:00 (lav1000).
12 godina
odjavljen

Ja koristim ovo i zasebno napajanje pa mi olakša sve. Ovako ćeš sa napajanjem u kućištu, a onda i sa grafom uštekanom u 3pin na matičnoj zajedno sa radijatorom u ruci kojeg puniš vodom imat malo problema s rukama, a i nije najsigurnije, neka destilirana ne provodi struju... čitaj falit će ti ruka :)

Nađi negdje taj konektor (ja sam ga izvukao ne znam ni sam odakle, imam miljon kablova i sl. pizdarija po ladicama), izvadi napajanje iz pc-a i olakšaj si posao. Ovako će ti bit zbilja teško jer nećeš imat prostora za manevriranje grafičkom dok ju budeš pomicao da izbaciš mjehuriće van pošto je spojena na matičnu sa kablom od 10-15cm.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Tako je. Treba ti samo to i komad žice i na konju si. PS. Ako napajanje nema on-off (odn. standby) switch, onda pazi da prvo prespojiš zelenu-crnu pa tek onda kabal iz utičnice u psu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 21:48 (eywa33).
9 godina
protjeran

lave jel stigla posiljka? javi se prije nego sta krenes nesto radit ovdje da ne zajebes šefa i stanicu i ode sve utamar 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

lave jel stigla posiljka? javi se prije nego sta krenes nesto radit ovdje da ne zajebes šefa i stanicu i ode sve utamar 

U petak bi moglo doci

A sto jos treba paziti doktore Lucidius?

9 godina
protjeran

Budes vidio kad ti dođe u ruke ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Evo jumpstart sam uvjezbao 

Sto jos dr.Lucidius?

9 godina
protjeran

Ma dobar si, prcam malo nema tu previse filozofije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Medo je ko borg cube

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ajmo lave, po jutru se poznaju junaci, da vidimo kaj bus i kak sklepao 

Znaci proc stavljas na 120mm RAD od grafe u push pull sa blokom od mede na straznji dio, a grafu na ovaj 360 x 45mm na prednji dio kucista, a vodeno Coolermaster prodajes?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Znaci proc stavljas na 120mm RAD od grafe u push pull sa blokom od mede na straznji dio, a grafu na ovaj 360 x 45mm na prednji dio kucista, a vodeno Coolermaster prodajes?

Bolje to u jedan loop napravit..

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Zasto?

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...
ansha kaže...

Zasto?

Jer ovako imas dvije pumpe koje mogu crknut a u jednom loop-u si siguran.. Ljudi stavljaju dvije pumpe zbog sigurnosti..

9 godina
protjeran

Ma dobro ak cemo tak gledat sve moze crknut... nek napravi odvojeno imat ce najamnje frke sa crijevima i bolje hlađenje grafe, cpu ako mu i naraste za 4-5 stupnja zbog nesto manjeg radijatora (kraci al deblji) ionako mu en igra uloga kad mu je na 55-60c u igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ma dobro ak cemo tak gledat sve moze crknut... nek napravi odvojeno imat ce najamnje frke sa crijevima i bolje hlađenje grafe, cpu ako mu i naraste za 4-5 stupnja zbog nesto manjeg radijatora (kraci al deblji) ionako mu en igra uloga kad mu je na 55-60c u igrama.

Zanemariva je razlika u temperaturi a sanse da crkne pumpa i nisu toliko male, pogotovo kad imas 2 komada. 

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Zanemariva je razlika u temperaturi a sanse da crkne pumpa i nisu toliko male, pogotovo kad imas 2 komada. 

Ne sjecam se kada sam cuo da je nekom AIO sistemu crkla pumpa, pogotovo od tih slabasnih pumpi kaj tjeraju 70L/H. Dramatiziras bezveze 

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...
ansha kaže...

Ne sjecam se kada sam cuo da je nekom AIO sistemu crkla pumpa, pogotovo od tih slabasnih pumpi kaj tjeraju 70L/H. Dramatiziras bezveze 

Pogledaj malo strane forume pa ces vidjet da i te kako crkavaju. Sigurnost je nekome manje ili vise vazna ali je valjan argument, ne vidim nikakav razlog za imat odvojene loopove..

9 godina
protjeran

Svako ima svoj šmek 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Evo stavio sam da majna na na 120% tdp

Cekam da pređe preko 32 ali nece đubre 

Poslali su mi krive kabele, ne mogu spojiti medu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran

evo što su mi biseri poslali

ovo na dnu pogledajte nastavke, ovaj crveni krivi on treba imati ovaj navoj na sebi kao ovaj crveni na kartici...

ništa moram im slati warning letter pa da šalju novo

https://www.alphacool.com/shop/neue-produkte/21555/alphacool-eisbaer-gpx-extension-set-schlauch-und-anschluesse

evo to je links na njihovim stranicama što sam naručio, nije isto da ga ubiješ

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 15:43 (lav1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

evo malo gameplaya cca pola sata, klanje njubara na ugodnih 32/33°C

stručnjaci i entuzijasti, molim za mišljenje

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 17:26 (lav1000).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

ovako će najvjerovatnije ispasti, samo da dobijem pravi materijal

ansha kaže...
Lucidius kaže...

mislio sam za početak staviti jedan loop, ali eto ne mogu u ni nijedan....ako bi držalo grafu do 40 ostavio bih jednom, nije to loše imati backup dvije pumpe

12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

evo malo gameplaya cca pola sata, klanje njubara na ugodnih 32/33°C

stručnjaci i entuzijasti, molim za mišljenje

To je to. Vidio sam ja odma da eiswolf ima potencijala za još. Jer nakon 30°C temp se penje ko baba na šalatu, a to znači samo jedno - da je radijator kočnica... Ja ću za sada ostat na maleckom 240mm, dok ne uzmem neko drugo kućište, a onda idemo na nešto egzotičnije.

9 godina
protjeran

Tata je bio u pravu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

U čemu točno?

8 godina
protjeran

Prognozirao je te temp

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

U čemu točno?

Eto, crno na bijelo KLIK, ansha i fizika izgleda nisu bas na ti 

EDIT:

On cak nema ni push pull...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 18:38 (Lucidius).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice