i7 3770K @4.2Ghz, sve postavke u BIOS-u su na auto, hlađenje Corsair H110 sa dva Noctua 14cm venta na 1000 rpm.
http://www.pohrani.com/?2p/dL/49a19xJK/intel-core-i7-3770k-42gh.jpg
i7 3770K @4.2Ghz, sve postavke u BIOS-u su na auto, hlađenje Corsair H110 sa dva Noctua 14cm venta na 1000 rpm.
nisam ni skuzio da imas 3770k, koliki ti je max oc koji si uspio s tom mini grijalicom
? ehhe LP itomic!
edit: jel ja to dobro vidim 62°c ?? na 4.2ghz...ufff
a vidim i ocigledni manjak slabe regulacije cpu napona(cpu-z to krasno predoci).. nemoj zamjeriti vidim svasta...
Ovo je privremena ploča, sljedeći tjedan mi stiže poštena Z77 ploča pa ću onda clockati. A što se tiče temperatura, znaš i sam da je Intel tu sfušario tako da ako ne delidaš neće biti bajne temperature plus nisam dobro ni stavio vodeni blok ali mi se neda reinstalirati kada ću svejedno mjenjati ploču . Temperature nisu loše s tim svim navedenim.
To su normalne temperature za Ivy Bridge,nisam vidio pod kojim naponom ti je radio na auto,ali vjerujem da se to još može ručno korigirat!
Meni u BF3 koju večinom igram, temperatura najtoplije jezgre ne prelazi 65C!! To je sasvim podnošljivo!!
Path Of Exile - sve na max, reza 1280x1024
(max temp od cpu i aux krivo kaze, proc je max na 40 C)
Kako znaš za procesor na kojoj je temperaturi i koja je svrha onda ovog SS-a?
Pogledam nabrzinu kad izađem iz igre... Neznam zasto mi ne radi dobro max temp proca
Pogledam nabrzinu kad izađem iz igre... Neznam zasto mi ne radi dobro max temp proca
Kao što je kolega rekao provjeri s nekim drugim programom, poželjno je biti svjestan kolika je max. temperatura procesora i grafe s obzirom kako su to najskuplje komponente u kućištu.
Path Of Exile - sve na max, reza 1280x1024
(max temp od cpu i aux krivo kaze, proc je max na 40 C)
Ovo je poznati problem kod AMD procesora (AM2, AM3 soc.) kod kojih su krivo kalibrirane temperaturne sonde.
Čini mi se da sam u više navrata vidio da bi ustvari Offset trebao biti oko 15°C, što se poklapa sa 40°C koje spominješ.
U idle mi vecu temp ima HDD nego CPU i GPU :D
Ti "G" digitroni se ne računaju
Btw jedan screenshot temperatura nakon 1h Krajsisa trojke (3930K i GTX680 su na stock postavkama), tek toliko da se komp optereti kako treba. Svi ventovi se automatski reguliraju ovisno o temperaturi (prema krivulji na slici), te praktički ne prelaze 55-60% (osim grafe koja ide do 76%).
Osjeti se da dolazi zima, naspram ljetnih temperatura kada je zadnji put mjereno.
EDIT:
Slabo ovaj image editor radi ... evo direktnih linkova
http://imageshack.us/a/img27/4928/gz8q.jpg
Kao što je kolega rekao provjeri s nekim drugim programom, poželjno je biti svjestan kolika je max. temperatura procesora i grafe s obzirom kako su to najskuplje komponente u kućištu.
Ja sam siguran u te temperature. Mislis da nisam provjeravao?
Ove kaj pisu pod max od cpu i aux se podijele sa 2 i dobe se prave max temp. Neka greska se javlja a ne kuzim koja, al to su stvarne temperature.
A evo i IDLE temperatura ocitanih sa speedfan-om
Ja sam siguran u te temperature. Mislis da nisam provjeravao?
Ove kaj pisu pod max od cpu i aux se podijele sa 2 i dobe se prave max temp. Neka greska se javlja a ne kuzim koja, al to su stvarne temperature.
A evo i IDLE temperatura ocitanih sa speedfan-om
Što se mene tiće možeš djeliti i sa 4, bitno kako su to prave temperature.
Oprosti morao sam...
A gle temperature CPU ima samo 3C, zna mi pasti i na 1C. WTF
Nisi jedini, ovo zanemari jer prava vrijednost je tek kad fx dođe po load.
Evo i moja "fibra" za vrijeme gejmanja i idla...ja sam potpuno zadovoljan.
Igrao sam kroz ovih 7 sati dvi partije lola, i 4 meča krize 3 na MP od 30min na very high sa 2xmsaa...Temp su kao što se vidi na slici:
CPU
min - 5.1C (što nije valjano jer mi je sobna 18-20C)
max- 39.1C
GPU
min - 17C
max- 58C :)
Obožavam tvoje TD-ove :*
Pozdrav.
Zanima me jesu li ove temp u idle dobre.
Dobre su.
Pozdrav.
Zanima me jesu li ove temp u idle dobre.
Okini ti njih pod opterecenjem , pa da vidimo jel su onda dobre Idle i nije tolko bitan !
Imam problem sa grafičkom GTX260,grije se previše čak i u minecraftu ide do 75stupnjeva,nije OC-ana.Da li imam koristi ako je rastavim,očistim i promjenim termalnu pastu?
Imam problem sa grafičkom GTX260,grije se previše čak i u minecraftu ide do 75stupnjeva,nije OC-ana.Da li imam koristi ako je rastavim,očistim i promjenim termalnu pastu?
Pa ako nisi nikad cistio hladnjak i mjenjao pastu , imao bi koristi , ipak je to dosta star model ! Provjeri i dali se na njoj uopce vrti vent !
Kako je rekao kolega Haf932 rastavi, očisti, promjeni pastu jer ako to nisi nikad napravio grafa je totalno zaštopana prašinom
Kako je rekao kolega Haf932 rastavi, očisti, promjeni pastu jer ako to nisi nikad napravio grafa je totalno zaštopana prašinom
60°C u igrama je OK temp. , nemas brige ! Temp. proca isto OK !