Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 610.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ja sam isto mislio da je TMPIN2 kod mene pokvareni senzor ali čini se da je ipak northbridge{#}

koji je u idle oko 70 po ovim ljetnim vremenima nadam se da neće pregorit LOL iz gigabytea kažu da

to područje može podnest do 100 C ali ne vjerujem im baš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica

intel core i5 4430 i gtx 660 pci-e gainward

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 22:05 (kevincro555).
13 godina
kevincro555 kaže...

intel core i5 4430 i gtx 660 pci-e gainward

4430 su oko 50-60C zavisno o primjerku procesora, ispod 50 na stock hladnjaku tesko da ce koji biti...

gtx 660 puno toga zavisi, o ventilatoru,samom hladnjaku i svecem necem...ali onako nesto u vecini slucajeva je oko 60C u loadu

da jednostavno nam kazes koje su ti temperature pa da ti kazemo jel to ok ili nije?

Biseri 2013: -Valentin17- Previše bisera da tu stane;
12 godina
neaktivan

Meni ništa nije iznad 40 stupnjeva, osim diska, a imam samo jedan ispušni 120mm. Bio sam stavio jedan sprijeda, da mi upuhuje zrak, pa je puhao ravno na HDD i snizio mu temperaturu za više od 10 stupnjeva. Ali bio je užasno bučan (na pakiranju piše 19 dB, a zapravo je preko 30) pa sam ga izvadio, spojio na DC adapter i montirao kraj monitora da hladi mene {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A8-3850 sa orginal hladnjakom?

molim dokaze :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ja sam vec nesto slicno napisao evo imam ati 5770 xfx i athlon II x4 640...
temperature su:grafa-oko 50C u mirnom stanju (nedavno brisao prasinu i otvorio stranu kucista, prije je bila oko 53C), dok igram 65-75 kako kada a proc u mirnom 25-30C. u aktivnom 50-60C
eh sad jesu ovo normalne temperature, kupio sam ih prije 2 g., jel bi pomoglo mjenjanje termalne paste ili uzimanje novog kucista jer ovo nema ni jedan ventilator (gledao sam zalman z5, jel zna neko jel dobar)? ili ima jos nesto drugo il je normalna temperatura?
13 godina

Hmm , ako nisi dugo ( 1-2 godine ) mijenao termalnu pastu , promijeni uzmi  neku kvalitetniju , i mozes i na grafi promijeniti , ne moras mijenjati kuciste ,bolje uzmes 2 ventilatora da prave "strujanje zraka "kroz kuciste , i siguran pad temperature moras imati. Bilo bi dobro kad bi si mogao priustiti neki cooler, ako trenutno imas stock ! Ako se odlucis za kupovanje cpu coolera pogledaj ima tema vec na bugu , preporuciti ce ti vec nesto za tvoj cjenovni prag !

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Aha a jel mi mozes rec cijenu neke bolje kvalitetnije termalne paste da se znam orjentirat? jer onda ona i za cpu i grafu? i ako moze cijenu nekog case ventilatora kvalitetnijeg jer ja zivim u pozegi a ovdje nema nista od informatike -.-
13 godina
SikyHD kaže...
Aha a jel mi mozes rec cijenu neke bolje kvalitetnije termalne paste da se znam orjentirat? jer onda ona i za cpu i grafu? i ako moze cijenu nekog case ventilatora kvalitetnijeg jer ja zivim u pozegi a ovdje nema nista od informatike -.-

Arctic silver 5, Zalman ZM-STG2, Antec Formula, Arctic MX2,MX4, Ceramique koju kod nadjes sve su ok

13 godina

Da kao sto je kolega napisao to su najbolje paste , da one su za CPU I GPU , a za ventilator kucista , uzmi ravnalo i izmjeri ako nisi siguran, mjere za ventilator su 80mm , 92mm ( najcesce ).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Mozete mi molim vas rec dali su ovo dobre temperature , vani je oko 36 stupnjeva mozda vise.
Evo slika sa imgur.
http://i.imgur.com/cEDg8C5.png 

whaaaat
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 19:44 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a tu vidimo sto tocno? sliku u idleu i bez ikakvog opterecenja ili ima negdje neki program u pozadini sto opterecuje proc?

i koji je to procesor uopce?

grafa ti gori inace, i to nije dobra temp jer nije uopce u opterecenju...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 19:50 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Processor je Intel Pentium D 915 2.80 ghz , imao sam upaljen Chrome i to dvoje upaljena a grafa otkad sam je kupio (prije godinu dana) , je takva temperatura grafa je inace u max opterecenju 76 to je bilo najvise , nemam niti jedan case fan samo CPU cooler , dosta mi je malo kuciste neznam koji bi mogao staviti kada mi je 85x75 MM.

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I da , grafa nema cooler naci pasivno hladanje.

PS ispricavam se na double postu 

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cromar kaže...

Processor je Intel Pentium D 915 2.80 ghz , imao sam upaljen Chrome i to dvoje upaljena a grafa otkad sam je kupio (prije godinu dana) , je takva temperatura grafa je inace u max opterecenju 76 to je bilo najvise , nemam niti jedan case fan samo CPU cooler , dosta mi je malo kuciste neznam koji bi mogao staviti kada mi je 85x75 MM.

OK ti je temp ali ja trenutno imam HD5450 jer je moja na servisu i ima pasivni hladnjak. U full loadu skoči na 64 max a u idlu je na 52 tako da nešto neštima s tvojom grafom.

EDIT

evo sada mislim i da je do prozračnosti kučišta. Meni je veliko i puno ventova ima oko nje pa je zato hladi dobro.

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 20:00 (dar01).
13 godina

Grafu pod HITNO , rastaviti, ocistiti komplet, zamjeniti pastu , u idleu je to VISOKA temperatura , takodjer i cpu hladnjak ocistiti pastu zamjeniti ako nisi dugo , ako je kuciste malo i bez fanova na njemu , onda je barem otvoreno ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja nemam niti jedan case fan , jedan ustvari ali nije ukljucen pre kratka zica kod HDD - a je , sad neznam jeli to puno za HD 5450 ? Dali je moguce odnjest ju serviseru da stavi cooler na nju ? 

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

da taj procesor se pakleno grije...

koje kuciste imas uopce?, moze neka slika ako ne znas ime?

ono, ako stane tu neki hladnjak na procesor, trebalo bi prvo to napraviti, tako ces smanjiti temperaturu procesora a i same graficke + dodati bilo kakav vent negdej di se moze da izbacuje vreli zrak vanka

A grafa, pa metni sam ventilator neki na nju, povezes ga vezicama i spojis na napajanje 5V

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 20:01 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Da , otvoreno je kuciste
whaaaat
12 godina
neaktivan

Kuciste je  dosta malo , za processor znam da temperatura je ok imam scythe katana 3 na njemu 

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kuciste je neko astro extreme ..

whaaaat
13 godina

koristi tipku UREDI prije nego lupas nove postove...

ok ako imas katanu...sam si ju postavio? metnuo si pastu kako treba,ne puno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Brat mi je postavio on se vise kuzi prvo je bila temperatura 86 od procesora pa sam skuzio da su mi se od kopcale 2 kopce stavio sam natrag i odma se smanjilo , paste sam stavio po sredini dosta malo

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ajd uslikaj mobitelom,aparatom to svoje kučište onako bočno da se vidi sve unutra...pa daj sliku da vidimo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Onda ga moram ugasit iskljucit al aj oke , evo 10 min

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo slika:
http://i.imgur.com/ewX2MDA.jpg
http://i.imgur.com/wL9KPlF.jpg
http://i.imgur.com/oDmaDnZ.jpg
http://i.imgur.com/C5we15K.jpg 

Ima koga? 

whaaaat
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 20:44 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

NIsam neki expert ogromni,ali vidiim da ti je loš airflow,tj.kučište je malo plus katana i loš cable managmet...Uzmi si Zalmana T1 za  200KN krkni osam ventova u nj i dobar cable managment i viola! Kučište si zamjeni,Nije ni zalman t1velik ali je bolji od ovoga jer ima 3 120mm venta,toliko od mene :D

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

jesi ga nadrobio to nije za vjerovati.. {#}

treba samo ubaciti jedan vent na guzicu da vuce van zrak i nakeljiti vent na grafičku i to je to...

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina

Hmm, otvori drugu stranicu isto , neka kolko tolko " struji zrak " , limiće na kucistu ispod grafe isto potrgaj , zraka nikad dosta, Katana se moze zakretati samo za 90 ? jer mi se cini da vuce malo temperature iz napajanja. Graficku mozes lagano rijesiti , skini taj pasivni hladnjak , stavi mu drugu pastu , uzmes 4 kratka lim vijka, nabavis si neki hladnjak 12v i usarafis na taj pasivac.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

OK hvala , dali bi mogao tamo lijevo iza katane ici ovaj cooler 
http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-80mm-plavi-led-26db-r4-bc8r-18fb-r1&option=artikl&id_artikl=050.908.225
I da li bi mogao ustekat u maticnu :s 

PS: di se moze kupiti Zalman T1 kuciste?

whaaaat
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 21:00 (Cromar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice