FX 8320 gpu usage - GTX 780

poruka: 115
|
čitano: 15.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: FX 8320 gpu usage - GTX 780
Cromaki kaže...
toxic kaže...

na kojim postavkama i gdje?

na 64 igraca i na ultra postavkama nema šanse..

vrlo jednostavno nema a meni je fx 8320 ocan na 4.5ghz i imam jacu grafu dakle no way.

Ne vidim problem ?

http://imgur.com/a/QoCuZ

postavke na ultra?

dakle tvoj fx 8320 je jaci od mojeg :) a jos i strimaš..

otidi na hainan resort  na pogled kod a na zgradu c pa mi javi rezultat. 64 igraca ofc

tnx

ako i tada dobivas frejm od 60 zaključak može biti jedan a to je da gtx 770 je taman za fx 8320 dok jace grafe imaju teži bn.

tnx

13 godina

Postavke su na ultra presetu, pogledaj sada slike valjda sam otišao na dobru lokaciju

Mislim da nebi trebalo biti bottlenecka na gtx 780, moju bez problema zakuca na 100% ali sa nvidia inspectorom lockam na 60-75 fpsa zbog temperatura.

Koji OS imaš ? 

Nebi to bilo to da ja ne zaboravim link...

http://imgur.com/a/vuLjs

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 13:19 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cromaki kaže...

Postavke su na ultra presetu, pogledaj sada slike valjda sam otišao na dobru lokaciju

Mislim da nebi trebalo biti bottlenecka na gtx 780, moju bez problema zakuca na 100% ali sa nvidia inspectorom lockam na 60-75 fpsa zbog temperatura.

Koji OS imaš ? 

Nebi to bilo to da ja ne zaboravim link...

http://imgur.com/a/vuLjs

nemam više fx-a

ajde me dodaj u bf4 mNik987 pa ćemo zajedno ući u server. sada imam i7

ovo je bio win 10 kada sam testirao i to na gtx 970 i gtx 780

meni je msi afterburner bio u pozadini i pratio sve procese

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 14:35 (toxic).
14 godina

Na ovoj lokaciji je najveći strain za CPU s 64 igrača. Nemam inače takav framerate, bio je slobodan samo server s 32 igrača. i5 nije zapravo procesor za 64p servere, dosta se napati onda. 48p max.

Zna toxic, na toj lokaciji sa 64 igrača imam 77fps. Ravno 20fps izgubim na 64p.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 14:53 (buljo781).
13 godina
toxic kaže...

nemam više fx-a

ajde me dodaj u bf4 mNik987 pa ćemo zajedno ući u server. sada imam i7

ovo je bio win 10 kada sam testirao i to na gtx 970 i gtx 780

meni je msi afterburner bio u pozadini i pratio sve procese

Možemo li sutra malo zapucati jer danas provodim večer s društvom, neželim baš provesti rođendan uz komp...

14 godina

Sve najbolje :)

13 godina

Hvala :)

Toxic, poslao sam ti request

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Prihvatio

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

A ja čekam rezultate :)

17 godina
toxic kaže...

The Witcher 3 Wild Hunt

Postavke na ultra 1920 x 1080

ovdje je gpu usage skoro konstantno na 99% i ne vidim što cpu ovdje može napraviti više od ovoga, dakle ova igra je definitvno gpu bound i za bolji frejm treba još bolja grafa i to je to. ovo što sam dobio je maks rezultat na ultra postavkama na gtx 780

Framrerate: Avg: 36.783 - Min: 12 - Max: 50  framerate graf je ovdje

dakle ovaj min je isto kod loada mape bio. igra radi skroz fluidno i super, probao sam hrpu scena sa borbama itd..

Gpu usage: Avg: 99% - Min: 97% - Max: 99%  - ovi spajkovi što vidite to su međuscene gdje se je loadala mapa- gpu usage graf je ovdje

Cpu usage je ovdje

igra vrlo dobro koristi svih 8 jezgri ajmo reci da se sve jezgre drze na avg 55%

a ovaj review: http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page3.html potvrđuje da nisam ništa fulao..

Evo i The Witcher 3 iste postavke ista scena

43.711 - Min: 30 - Max: 51

gpu usage jednak

dakle u prosjeku je rast u pefromansama 7% . tj gtx 970 je jaca 7% od 780.

ovdje i7 nije baš dobio boost u performansama

dekle drao mi je više manje stalno konstatan fps na nekih 43 fpsa.. dakle u ovoj sceni koju sam testirao fx je jedank i7..

to je scena gdje sa likom ubijem spirit tj ono drvo pa sa zenom ubijam one plave likove znaci u onom polju gdje se oni samo stvaraju ja koljem.. tu scenu sam testirao..

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 18:27 (toxic).
13 godina

buljo, odmjeravanje je u tijeku (fps i gpu usage naravno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cromaki kaže...

ovako fx 8320 u kombinaciji sa gtx 770 radi bolje u bf4 nego fx 8320 i gtx 970

dakle u sceni koja je meni bila davala 45 fpsa sa gtx 970 kolega sa gtx770 dobiva 57 fpsa

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 19:16 (toxic).
17 godina
odjavljen
toxic kaže...

dekle drao mi je više manje stalno konstatan fps na nekih 43 fpsa.. dakle u ovoj sceni koju sam testirao fx je jedank i7..

to je scena gdje sa likom ubijem spirit tj ono drvo pa sa zenom ubijam one plave likove znaci u onom polju gdje se oni samo stvaraju ja koljem.. tu scenu sam testirao..

Ne kužim od kud onda priče nekih forumaša kako GTX 970 zaključa witchera 3 na 60 fpsa, da je neznam koliko klokana teško da može donjeti toliki boost.

Hvala na usporedbama procesora i grafa te na iskrenim postovima.

13 godina

Evo i slika:

http://i.imgur.com/QhBBV6S.jpg

http://i.imgur.com/kkEE8PA.jpg

Dosta pada i gpu usage na tim dijelovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
Cromaki kaže...

dakle u sceni koja je meni bila davala 45 fpsa sa gtx 970 kolega sa gtx770 dobiva 57 fpsa

To je praktički nemoguće...jedino ako si kloknuo previše FX-a pa ti je spuštao frekvenciju tj. ako je bio nestabilan. To mi je jedino logično objašnjenje. 

17 godina
XXX kaže...
toxic kaže...
Cromaki kaže...

To je praktički nemoguće...jedino ako si kloknuo previše FX-a pa ti je spuštao frekvenciju tj. ako je bio nestabilan. To mi je jedino logično objašnjenje. 

dakle meni je fx 8320 tu sa gtx 970 znao i gpu usage past na 50% nekad i manje..

neka neto drugi onda testira sa fx 8320 i gtx 970

ja sam ovaj takt testirao sa prime95 sat vremena i nikada u mjesec dana na 4.5ghz nisam imao problema sa fxom ..

a to govore i testovi npr na the witheru 3 gdje mi i7 daje isto kao i fx.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 19:21 (toxic).
17 godina
odjavljen

Testirao bi ali nemam tu igru, jedino što mogu reči je da mi sve ostalo što igram ide glatko.

edit; zanemari krivo sam pročitao :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 19:23 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Testirao bi ali nemam tu igru, jedino što mogu reči je da mi sve ostalo što igram ide glatko.

gledaj, ajde logično probaj razmisliti

gtx 770 nije baš slaba grafička kartica

ako njemu sa fxom gpu usage bude na 80%

a meni sa gtx 970 padne na 50% ili manje razlika bi trebala biti ...

14 godina

Znaš šta ja sumnjam, a sumnjam otkad sam nabavio GTX 970?

Se sjećate onih drivera za DX11 boost u CPU bound situacijama? 337.50? Taman sam u tom razdoblju uzeo GTX 760, s kojom sam zamijenio HD7850. Nisam znao kako je bilo prije tih drivera zbog toga, ali eto mogao bih se zakunit da sam na istim onim mjestima u Siege of Shanghai gdje smo gledali imao veći fps s 760 nego s 970. 10fps više, rekao bih po sjećanju.

Budući da su driveri za 970 rađeni poslije toga, moguće je da poboljšanje u overheadu koje je donešeno seriji 7xx nije dospjelo i do serije 9xx, odnosno da serija 9 ima veći overhead nego 7.

Samo teorijska nagađanja, doduše, nemam kako provjeriti jer sam 760 prodao prijatelju.

I može GTX 970 imat lock 60fps u Witcheru 3. Sve na ultra bez Hairworks i vegetation distance ili kako se već zove na high.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 22:44 (buljo781).
14 godina

Ja sam probao Bf4 sa 970 i na fx-u i na 3570k.

Fx je bio mislim na 4.4/4.5 a 3570k na 4.0 i ono što se najviše primjeti je ne najveći fps...nego onaj najmanji. Slične rezultate daje i 280x btw. samo sa još većim ekstremitetima.

Intel ima DALEKO stabilniji fps nego fx iako OBA imaju dropove, ali nije baš  isto kad ti ne dropa ispod 70/60 i kad ti pada ispod 35...ogromna razlika.

Naravno ovdje govorim o ultra detaljima bez AA i mislim da su efects na low (zbog blura), sve ostalo je na max.

Osobno mislim da je bf žešće smeće što se tiče optimizacije jer čak i sli/cf konfiguracije imaju užasne fps dropove na određenim dijelovima mapa koji nemaju nikakvog smisla. A tako je od samog izlaska igre.

Btw. meni je na intelu najveći fps drop na Paracelu kod zastave di se spawna AA....vjerojatno zbog količine uništive okoline (kuća). Slično je i na Golmudu kod A, B i C točki.

Također, jedna topla preporuka: preporučavam vam da isključite virtualnu memoriju ako imate dovoljno rama...pomaže za one koji su na starim hdd-ovima jer miče onaj iritantni micro lag koji se javlja kad windowsi koriste hdd za vir. memoriju...ram je kudikamo brži od hdd-a.

8 gb rama je meni bilo dovoljno za bf bez vir. memorije.

Probao sam i igru na win 10 i to naval strike dlc (otvorene morske mape) sa 64 igrača i fps mi je u samo par navrata pao ispod 90 fps-ova.

Naravno pošto su mi windowsi još friški, nisam imao vremena postaviti sve postavke miša i drugih stvari tako da i nisam nešto puno igrao (oko 1 vremena igre) ali igra radi možda čak i mrvicu stabilnije na 10-tki.

Naravno, možda je to i placebo efekt pošto je to ipak clean install

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ne znam stvarno.

no evo sa i7 nemam uopce dropova bf4 na ultra mi ne pada ispod 70 fpsa nikad pa ni tad..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

ne znam stvarno.

no evo sa i7 nemam uopce dropova bf4 na ultra mi ne pada ispod 70 fpsa nikad pa ni tad..

Pa vjerojatno ti pada sa recimo 110+ fps-a na 70-ak, što nije strašno jer je to ipak i dalje kolko tolko fluidno (tako je i kod mene sa i5) ali sa fx-om je meni padalo sa 100+ na 35....to je već umalo slideshow 

Pisao sam već da mi mlađi brat zbog toga p.zdi, jer on ima moju staru 280x koja je kudikamo bolje radila kod mene na intelu nego kod njega na fx-u.....i nije problem max fps koji je tu negdje, nego onaj minimalni, a taj mu svako malo igru pretvori u powerpoint prezentaciju za neuke i neiskusne početnike programiranja

No Bf4 je pak rađen za stare konzole te sukladno tome i Intel tu prednjači....kako pak fx radi sa igrama sa novih konzola? Ima li tu koja cpu bound igra za nove konzole di bi se fx mogao bolje ponašati?

I da, po mojim zapažanjimaimam osjećaj da je ovaj  i5 negdje na knap za 970 u bf4...i igra i proc su zauzeti od 85-99% na 1080p bez AA.....

17 godina
odjavljen

Ha, umjesto te amd grafe trebao je kupiti GTX 770 pa bi zaključao igru na 60 fpsa na tom FX-u (pogle nekoliko postova ispred)...tko mu kriv kad nezna da su amd grafe CPU overhead :D.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Granzon kaže...

I da, po mojim zapažanjimaimam osjećaj da je ovaj  i5 negdje na knap za 970 u bf4...i igra i proc su zauzeti od 85-99% na 1080p bez AA.....

Na kojem taktu ti je taj i5?  Ništa, tek sad vidio u prošlom postu 4GHz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:08 (Penryn).
13 godina
protjeran
280x s i7 rastura sve i jedan bf bez ikakvih gpu dropova(probao s raznim modelima jednog i drugog)steta sto trenutno nemam bilo kakav i7 da se ukljucim:(lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
14 godina
XXX kaže...

Ha, umjesto te amd grafe trebao je kupiti GTX 770 pa bi zaključao igru na 60 fpsa na tom FX-u (pogle nekoliko postova ispred)...tko mu kriv kad nezna da su amd grafe CPU overhead :D.

Ha, to je i on meni tvrdio al kad je ubacio 970 ta se tvrdnja baš i nije pokazala točnom

Iako, ima kolega Cyberdemon tu kombinaciju fx-a i 770 i njemu radi dosta dobro, veli da nema tako ekstremnih padova fpsa....pa sad ti budi pametan

Meni se prije par tjedana dogodilo da mi je igra usporila na 15 fpsa sa 970. Prvo panika, pa koji qurac, pa gledaj jel li opet memory leak, jel ovo jel ono.....kad ono otvorio neki link u firefoxu prije nego sam ušao u igru (čekao u queu) i taj otvoreni tab mi je pocuclao prek 50% proca pa se igra vukla ko krepana mačka. Čim sam ga zatvorio igra prodisala ko da je na stereoidima

Općenito, najgora igra ikad ako želiš imati neke dosljedne rezultate benčanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:09 (Granzon).
17 godina
Stjepanj kaže...
280x s i7 rastura sve i jedan bf bez ikakvih gpu dropova(probao s raznim modelima jednog i drugog)steta sto trenutno nemam bilo kakav i7 da se ukljucim:(lp

ovo mi je sasvim jasno

280x je dobra grafa ali daleko je to od gtx 970 ili r9 390..

dakle lakse je drzati 280x zakucanu nego ove dvije gore spomenute i samim time kod 280x nema vecih dropova isto kao i kod gtx 770...

17 godina
odjavljen
Granzon kaže...
XXX kaže...

Ha, to je i on meni tvrdio al kad je ubacio 970 ta se tvrdnja baš i nije pokazala točnom

Iako, ima kolega Cyberdemon tu kombinaciju fx-a i 770 i njemu radi dosta dobro, veli da nema tako ekstremnih padova fpsa....pa sad ti budi pametan

Pa to smo zaključili da je ili neki bug u igri, problem sa driverima ili je jednostavno FX pre slab za GTX 970 u toj igri. Uglavnom kolega ima zaključanih 60 fps-a sa navedenom kombinacijom što je odlično.

14 godina

BF4 je zapravo iznenađujuće dobro optimiziran. Jedno je kad ti padne fps na 70 na serveru sa 63 drugih igrača uz destrukciju terena i objekata, a drugo je kad ti padne fps na 50-ak u FC3/FC4 zato što si pogledao u smjeru u kojem nisi trebao.

Battlefield naslovi barem koriste sve jezgre procesora.

13 godina
protjeran
Jel jos uvjek ona mapa tj neboder u bf4 mp (sangaj) koja se rusi ubija cpu? Nisam dugo pokrenuo bf...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice