Prepoznavanje sličnih tema

poruka: 3
|
čitano: 1.351
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Pozdrav!

Zanima me (ako nije tajna) koji algoritam ste koristili za prepoznavanje sličnosti među stringovima kod otvaranja nove teme? Osobno sam bio primoran naći rješenje u aplikaciji koju u firmi razvijamo jer su ljudi skloni višestrukom različitom unosu istog pojma (vukovarska, vukovarska ulica, ulica grada vukovara...). Nama je spasonosno bilo ovo i zadovoljni smo. Pitam iz razloga jer sam primjetio da vam algoritam stvarno jako dobro radi, pa mi nemojte zamjeriti... Osmijeh

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Prepoznavanje sličnih tema
Friday kaže...

Pozdrav!

Zanima me (ako nije tajna) koji algoritam ste koristili za prepoznavanje sličnosti među stringovima kod otvaranja nove teme? Osobno sam bio primoran naći rješenje u aplikaciji koju u firmi razvijamo jer su ljudi skloni višestrukom različitom unosu istog pojma (vukovarska, vukovarska ulica, ulica grada vukovara...). Nama je spasonosno bilo ovo i zadovoljni smo. Pitam iz razloga jer sam primjetio da vam algoritam stvarno jako dobro radi, pa mi nemojte zamjeriti... Osmijeh

Vrlo jednostavno, radi se o mogućnosti full text search koja je ugrađena u SQL Server 2008.

Domagoj
17 godina
odjavljen

Ma i to sam isprobavao, ali stvar je u tome da ta mogućnost (full text search) prepoznaje  riječ u (npr) različitim padežima ali neće prepoznati sličnost između vukovarska i vukvarska (za slučaj da korisnik "ispusti" o). Ili sam ja to nešto krivo radio???

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice