Odabir dobre baze podataka

poruka: 2
|
čitano: 1.897
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Mene bi zanimalo koju bazu podataka je, ajmo reci, najbolje koristit?

Konkretno radim jedan projekt (PHP) koji ce imat par tisuca korisnika, od kojih ja predvidam da ce istovremeno biti spojeno od 200 do 500 korisnika.

Nadalje, projekt je statisticke prirode tako da ima dosta podataka koje ucitava iz baze te vrsi visestruke upite na bazu.

Dosad, za razvoj, koristim MySQL, ali mi se pokazala relativno spora baza (i to jos u localhostu), pa me zanima dali netko zna neku bazu, koja ima dobar omjer brzine, sigurnosti i pozdanosti.

Hvala.

Calc

0 0 hvala 0
17 godina

mySQL zapravo nije spora baza. Baza moze biti spora ako je lose dizajnirana. Mi na serverima imamo po par stotina sajtova (Joomli, WP-a bla bla) koji non stop ruju po bazi i sve se izvrsava jako brzo. PHP nekako povlaci sa sobom mySQL ali mozes pokusati sa Postgreom.

Ja bih ti svakako preporucio da ostanes na mySQL i da malo redizajniras bazu jer je vjerovatno u tome problem (ako je uopce problem do same baze/mysql-a a ne do data layera).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice