Ovako, imam jedno pitanjce.
Imam jednu bazu od 20ak tablica (od kojih jedna ima 17ak tisuća redaka). Radim na mobilnoj verziji aplikacije i sada bi mi trebala "lite" verzija te baze. Koji mi je najjednostavniji način za exportati samo određene stupce iz par tablica u novu bazu? Problem je u tome što se na tu veliku bazu ne mogu spojiti androidom - jedan obični SELECT ne stane u JSON zahtjev sa kojim bi pokupio podatke. Radio bi po ovim uputama.
Postavke, server i sve ostalo radi kako treba ali JSON je jednostavno prekratak (i prespor) za toliku količinu podataka - problematična tablica ima tih 17k redaka u 35 stupaca. Meni treba samo 5 stupaca. Da, znam, mogao bi napisati SELECT (samo traženi stupci) FROM tablica ali ovom manjom bazom bi usput riješio i problem sigurnosti jer će jedino ona biti dostupna na internetu a puna verzija će biti na sigurnom, dostupna samo iz lokalnog raspona, ne remote.
Tako da u osnovi imam dvije opcije - kreirati manju bazu sa kojom radi mobilna verzija aplikacije ili pak srediti ovu "glavnu" bazu. Ima netko prijedlog kako da to napravim?
Mobilnih korisnika će biti 5-6 (to je app za jednu tvrtku, ne ide van) a "desktop" usera ima također 5.
[edit] - zasad je riječ o jednoj tablici ali lako je moguće da će kasnije biti još toga - planirane su nadogradnje cijelog sustava i sl. Aplikacija zasada (po planu) skupi podatke iz te tablice, pošalje sliku i par informacija u XML fajlu (zippano) na FTP od tvrtke i neki "watchdog" koji čeka promet na određenom portu dalje rješava stvar.