Pa ljudi moji, što svi vozite nova auta (blago vam se)....
Rabljena auta
- poruka: 37
- |
- čitano: 17.962
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Nova auta, rabljena auta nekako loše to zvuči
Danas baš i nije dan za raspravljati o autima
Falia si podforum i to totalno. :D
Nema veze što sam falija podforum. Triba mi pomoć, i to oko popravaka malog killera-hladnjaka. Izgleda da je to problem.
Ako tko zna, dobro bi mi došo savjet.
jel tko tu iz Rijeke???????????
LOOL koji ste vi indijanci....
Kako prepoznati dobar rabljeni auto?. Molio bih ozbiljne prijedloge i odgovore da potencijalni kupci nebi došli u probleme u kakvim sam ja bio.
Evo primjer na mojoj školi. Na autu kojega se misli kupiti najprije se provjeri ulje u motoru i ako je sve OK onda se s njim napravi jedna probna vožnja, gdje auto treba malo jače rastegnuti (odvoziti) jedno desetak minuta. Ako je i tada ulje u motoru OK i nije pomješano sa vodom (emulzija) tada bi motor na autu trebao biti dobar.
To je samo jedan od uvjeta za dobar rabljeni auto.
Evo da ne otvaram novu temu. Uskoro ću izgleda biti prisiljen na kupovinu automobila (i to polovnog jer se nema para za novi a i mišljenja sam da se ne isplati kupovina novog) pa za sve one koji imaju koju informaciju viška...
Dvoumim se između sljedećih modela:
Alfa Romeo 147 JTD, 2000-'02.
Alfa Romeo 156 JTD, 2000-'02.
VW Polo 1.9 SDI, 2003.
Renault Clio II 1.5 DCI, 2004.
Peugeot 206 HDI, 2003-'04.
To su automobili koji su mi dopadljivi, što po interijeru, što po vanjskom izgledu. Mislim da bih max išao do 5 000 €, tako da ga mogu što prije odplatiti. U skladu s time sam i pronjušako ove gore navedene modele.
Osim alfe 156 - svi navedeni automobili su manjih dimenzija, na što otprilike i ciljam. Za alfe sam čuo da su prilično kvarljive i skupe no informirajući se sve više, shvatio sam da se to odnosi na benzince dok su modeli sa ugrađenim dizelskim JTD motorima (1.9 i 2.4) dobri ko' švicarske urice. Polo, Clio i 206 su također automobili koji su mi dopadljivi (ukoliko bi alfa zakazala). Ono što mi je bitno kod auta jest prostranost (za mene, dakle vozačevo mjesto) jer sam visok nekih cca 195 cm pa želim imati mjesta za "frizuru", da ne dodirujem glavom krov, mjesta za koljena i što je već potrebno.
Auto ne mislim ganjati (možda tu i tamo ;-), želim da me motor što dulje služi, što manje popravaka, da su što jeftiniji dijelovi a opet da bude što novije godište - želim izvući max između uloženog i dobivenog. No opet mi je bitno i da uzmem auto koji će mi se sviđati a ne voziti nešto 5-10 godina što će mi ići na živce od prvog dana.
Eto, ako imate kakvih informacija, možda neki drugi prijedlog u istom cjenovnom rangu...
Uglavnom ja sam sklon VW-u pa ti i preporucam Pola. Gledaj da kupujes od prvog vlasnika. Ak ne Pola, onda Peugeota.
Uglavnom ja sam sklon VW-u pa ti i preporucam Pola. Gledaj da kupujes od prvog vlasnika. Ak ne Pola, onda Peugeota.
Znaš li možda kako Polo stoji sa prostranošću vozačevog mjesta? Ovako sa slika mi djeluje dosta skučeno.
Kako prepoznati dobar rabljeni auto?. Molio bih ozbiljne prijedloge i odgovore da potencijalni kupci nebi došli u probleme u kakvim sam ja bio.
Evo primjer na mojoj školi. Na autu kojega se misli kupiti najprije se provjeri ulje u motoru i ako je sve OK onda se s njim napravi jedna probna vožnja, gdje auto treba malo jače rastegnuti (odvoziti) jedno desetak minuta. Ako je i tada ulje u motoru OK i nije pomješano sa vodom (emulzija) tada bi motor na autu trebao biti dobar.
To je samo jedan od uvjeta za dobar rabljeni auto.
Hahahahhahahahhaha
A kako je taj auto dosao do tebe a da nije pomijesao ulje i vodu?
I ulje se ne mora mijesati sa vodom, moze motor trositi ulje i na druge nacine.
I ako mijesa ulje i vodu ne znaci da je otisao motor ili da je u losem stanju vec...
Koji bi to kvar bio po tvom misljenju?
Znaš li možda kako Polo stoji sa prostranošću vozačevog mjesta? Ovako sa slika mi djeluje dosta skučeno.
Najnoviji koji sam vozio je bio redizajn 2001 godiste. Sve je bilo super osim jedne stvari - mjenjaca. Jednostavno je prekrut, mjesta za vozaca ima dosta, ja imam cca 185 cm i 105 kg i kaj se tice mjesta - sasvim solidno za taj auto. Moram probat noviju verziju da vidim kako je rijesen taj mjenjac.
Da se razumijemo, nisam vozac i mozda nisam kompetentan za ovo, ALI.
O rabljenim Alfama sam cuo SAMO najgore. Pogotovo 147...
To za benzinske motore ili dizelske? Ja sam cuo da su dizelski JTD 1.9 motori odlični, u rangu sa BMW-ovim i ostalim jednake kvalitete. E sad ako je situacija loša i kod dizelskih motora, onda bih odustao od 147-ce iako mi je ona barem za sada nekako najbolji izbor.
Najnoviji koji sam vozio je bio redizajn 2001 godiste. Sve je bilo super osim jedne stvari - mjenjaca. Jednostavno je prekrut, mjesta za vozaca ima dosta, ja imam cca 185 cm i 105 kg i kaj se tice mjesta - sasvim solidno za taj auto. Moram probat noviju verziju da vidim kako je rijesen taj mjenjac.
Ti ili si stvarno debeo ili si dobro nabildan.
Ja imam 185cm i 70Kg i opet imam oveci stomak, mozda je zato sto su mi ruke kao grancice.
Ja bih isao na Alfu.
rabljeni auto vrijedi kupit do 5g starosti, sa servisnom knjižicom i jedino od prvog vlasnika
od koga ne kupovati auto
1. onih salona koji prodaju uvozne aute ( ima ih na milione )
2. auto dilera koji sve prodaju na punomoć sa forama da im je tata/mama rastavljen ( i drugim forama ) pa zato imaju različita prezimena.....
sretno!
To za benzinske motore ili dizelske? Ja sam cuo da su dizelski JTD 1.9 motori odlični, u rangu sa BMW-ovim i ostalim jednake kvalitete. E sad ako je situacija loša i kod dizelskih motora, onda bih odustao od 147-ce iako mi je ona barem za sada nekako najbolji izbor.
Ma nisam mislio nužno na motor, nego općenito cijeli auto.. SVE...
Hahahahhahahahhaha
I ako mijesa ulje i vodu ne znaci da je otisao motor ili da je u losem stanju vec...
Nemoj, molim te me nasmijavati . Reko sam da je to samo jedan od mali milion uvjeta kod kojih sigurno motor mora na popravak.
Znam ja dobro kako sve auto može trošiti ulje a i vodu. Previše imam škole oko toga. Za takve pametnjakoviće bi najbolje bilo da kupe jedan isfurani rabljeni auto ,pa da potroše koju tisuću eura u popravak pa bi manje gluposti pisali.
A što se tiče kupovine ovih rabljenih, moj savjet je da se uzme benzinac ako je star više od pet godine radi manjih financijskih troškova u slučaju popravka istih. Naime, dizelska tehnologija je puno skuplja od benzinske. Jedina prednost je potrošnja goriva i vuča, sve druge su prednosti na strani benzinca (tiši rad, u startu manja cijena održavanja motora).
Ja , iz iskustva govorim.
Hahahahhahahahhaha
Nemoj, molim te me nasmijavati . Reko sam da je to samo jedan od mali milion uvjeta kod kojih sigurno motor mora na popravak.
Znam ja dobro kako sve auto može trošiti ulje a i vodu. Previše imam škole oko toga. Za takve pametnjakoviće bi najbolje bilo da kupe jedan isfurani rabljeni auto ,pa da potroše koju tisuću eura u popravak pa bi manje gluposti pisali.
A što se tiče kupovine ovih rabljenih, moj savjet je da se uzme benzinac ako je star više od pet godine radi manjih financijskih troškova u slučaju popravka istih. Naime, dizelska tehnologija je puno skuplja od benzinske. Jedina prednost je potrošnja goriva i vuča, sve druge su prednosti na strani benzinca (tiši rad, u startu manja cijena održavanja motora).
Ja , iz iskustva govorim.
Jaoooooooooo
AJd dobro. Koja budala bi prodavala auto koje mijesa vodu i ulje? A pogotovo da se to desi bas u deset minuta probne voznje? Genijalno ;)
Tisi rad kod savremenih dizela nije vise mana. Recimo V6 320 CDI motor se ne cuje kad radi. Bukvalno.
P.S. I ja ti iz iskustva govorim ;)
Nešto ovakvo?
Da, tako nešto. Navodno dizelaši (1.4 HDI) troše malo goriva pa mi se to sviđa.
Od Alfica odustajem jer su nešto skuplje opcije a i troše više pa mi se to s godinama ne bi baš isplatilo.
Sad mi je u oko upala i Renault Laguna II 1.9 dizel - čuo sam o njoj da je prilično udobna, ima puno dodatne opreme - no zanima me kako stoji sa dijelovima i koliko je kvarljiva. Zna netko?
ako trazis manji auto pogledaj Audi A3 ili neku Astru
Audi je preskup a Astra mi je nedopadljivog izgleda (jbg).
Još uvijek ne znam s kojim parama ću moći raspolagati ali za sad je izbor na:
Peugeot 206 1.4 HDI (dizel)
Renault Clio 1.5 (dizel)
Renault Laguna II 1.9 (dizel)
S tim da su mi Laguna i 206 ljepše od Clia. Ako bude viška para, možda bi u obzir došla i 307-ca iako je ona prilično skuplja.
Što mislite, što ja najkvalitetnije od ova 3 modela - što se najviše isplati, tj koji od ova 3 modela je manje kvarljiv ili su popravci jeftiniji u odnosu na ostale?
Francuzi i jeftine popravke ne idu u istu recenicu. Cak ni u isti pasus.
Navodno dizelaši (1.4 HDI) troše malo goriva pa mi se to sviđa.
Istina. I ja sam nekoć vozio 206-icu, baš sa tim 1.4 HDi motorom (70 KS). Znao sam prijeći i do 860 km (uglavnom gradske vožnje), a raspon potrošnje bio je od 4,69 do 6,81 l/100 km.
Sluđen sam više od potrage za PRAVIM. Što vi mislite - koji se polovnjak isplati najviše uzeti za cca 40 000 - 45 000 kn? I zbog čega?
Ja vozim ford focus i sve najbolej o njemuti mogu reci. Karavan je, prostora kao u prici. 1,8 turbo dizel sto znaci da ce gutati svakakvu naftu, full oprema, ima cak i grijace predje sofersajbe. Jeftino odrzavanje, ne krade se. Razmisli o njemu.
Ja vozim ford focus i sve najbolej o njemuti mogu reci. Karavan je, prostora kao u prici. 1,8 turbo dizel sto znaci da ce gutati svakakvu naftu, full oprema, ima cak i grijace predje sofersajbe. Jeftino odrzavanje, ne krade se. Razmisli o njemu.
Šteta što mi je nedopadljivog izgleda, al vjerujem da je dobar auto. Sviđa mi se nova linija Focusa iz '05. ali se cijene krecu oko 8 000 € pa na više a to mi je previše para.
Može pomoć ili savjet što bi moglo biti kad na autu podizači stakala ne rade kako trebaju. Događa se da jedan dan hvata bolje desno staklo od ljevoga, a drugi dan obrnuto. Kvar je toliko neujednačen da uopće neznam o čemu bi se moglo raditi.
Znači par dana, na vozačevoj strani se normalno spušta elekt. staklo , a par dana nema šanse da se spusti. Tako isto i na suvozačevoj strani. Događa se još jedan problem , a to je sa trubom. Ili moraš pritisnuti kao manijak da bi zatrubio ili ništa.
Mislim da je problem u elekrtronici. Radi se o Škodi Fabiji 1.4 mpi - 68ks 2000god.