Što sve treba platiti nakon kupovine skutera? Registracija,osiguranje i kaciga? Koliko dođe registracija i osiguranje godišnje?
ps: motor 50cc
Što sve treba platiti nakon kupovine skutera? Registracija,osiguranje i kaciga? Koliko dođe registracija i osiguranje godišnje?
ps: motor 50cc
Ne godisnje. Skuteri od 50cc se registriraju samo jednom. Za osiguranje msm da nije tako. Registracija i osguranje bi ja msm trebalo bit do 300kn, nemam iskustva, al otprilike tako nesto..
Kacigu uzmes koju god :D
Jedino vodi racuna o ulju i to je to. Sta god drugo da se dogodi, nije bed, moze se napravit, al samo nemoj da ti ostane bez ulja :P
Ma mislim uzeti polovni skuter, a to je kad se kupuje treba postaviti 1001 pitanje....
btw: koliko je novaca potrebno da se skuter oboja u 2 boje?
Ma mislim uzeti polovni skuter, a to je kad se kupuje treba postaviti 1001 pitanje....
btw: koliko je novaca potrebno da se skuter oboja u 2 boje?
Samo pazi, da bi ga obojio moras promeniti papire, odnosno evidentirati novu boju.
nemoj zajebavat? Koliko se papiri mjenjaju i koliko to košta?
najbolje otiđi do najbliže stanice za tehnički pregled vozila i oni će ti sve to objasnit, tako ćeš znat pouzdane podatke
Plaćanje
nemoj zajebavat? Koliko se papiri mjenjaju i koliko to košta?
Moras prvo poslati zahtev za promenu pa izvaditi novu saobracajnu, a za pare ne znam tacno, mislim da nije bas jeftino.
Ovo je sve za Srbiju, mozda je kod vas drugacije...
Možeš mi reĆi jeli itko to gleda? Na tehničkom,policija itd?
Ne godisnje. Skuteri od 50cc se registriraju samo jednom. Za osiguranje msm da nije tako. Registracija i osguranje bi ja msm trebalo bit do 300kn, nemam iskustva, al otprilike tako nesto..
Jedino vodi racuna o ulju i to je to. Sta god drugo da se dogodi, nije bed, moze se napravit, al samo nemoj da ti ostane bez ulja :P
Gluposti pises, i skuteri se moraju svake godine registrirat...
Boju ti gleda policija kad te zaustavi i na tehnickom isto ti provjeravaju..
Da, evo sad nasao na internetu da se to promijenilo.
Pa ne znam sad da sam pisao bas gluposti, tako je bilo,..sada su to promijenili
Da, evo sad nasao na internetu da se to promijenilo.
Pa ne znam sad da sam pisao bas gluposti, tako je bilo,..sada su to promijenili
Mah,srry, nisam mislio da su sve gluposti nego samo taj dio s registracijom... NHF ;)
tehnicki, cestarina i osiguranje te ispadne oko 700 kn, ako ti u papirima pise pod boja motora- višebojan mozes ga farbat kak oces, na vecinis skutera je visebojan jer imaju vise od 3 boje.
Racunaj da te registracija, tehnicki, te osiguranje ispadaju oko 650 kn.
Ja sam isao sada krajem 6 mjeseca.
A prva ti je isto tak negdje jer onda placas tablicu ali nemas tehnicki na registraciji prvoj. ( barem je meni tako bilo )
A prva ti je isto tak negdje jer onda placas tablicu ali nemas tehnicki na registraciji prvoj. ( barem je meni tako bilo )
Ovisi koliku ima premiju tj.bonus na osiguranje.
Moze kostati 700 kuna a moze 350.
Treba ti homologirana kaciga jer zbog tog plavci krecu naplacivati kazne,i naravno naodmet ne bi bila nekakva jakna ( Shoei,IXS itd. ) i rukavice,bubreznjak,oko 1000-1500 kuna ulaganja.
Treba ti homologirana kaciga jer zbog tog plavci krecu naplacivati kazne,i naravno naodmet ne bi bila nekakva jakna ( Shoei,IXS itd. ) i rukavice,bubreznjak,oko 1000-1500 kuna ulaganja.
Vjerojatno nisi procitao pitanje.. Kupuje skuter od 50cc. Tesko da ce mu to trebat ;)
još 1 pitanje molim vas, kad se kupuje skuter treba se ići u javnog bilježnika i jeli se njega što plača?
Vjerojatno nisi procitao pitanje.. Kupuje skuter od 50cc. Tesko da ce mu to trebat ;)
Ne pisem to da ispunim nekakvu kvotu rijeci ili da sirim gluposti,nema veze sto su to brzine do 80-90 km/h,pad pri 50-60 donosi hematome,lomove i poderotine kojima treba par mjeseci da bi se covjek vratio u normalu.
Sa zastitnom opremom to je uvelike smanjeno,pogotovo poderotine i hematomi ( zato postoje jakne sa protektorima ) te lomovi,a bubreznjak zna se radi cega.
Mislim,meni je svejedno,kako hoce,ali govorim iz prve ruke,pao sam sa skutera koji ide 65kmh i zapamtio za ostatak zivota nigdje bez dodatne opreme
;)
Skuter od 50cc sa blokadom (ako cemo po propisu) moze ici maximalno 50 km/h. Skuteri od 50cc nisu namijenjeni za duza putovanja.
To ce vec uvelike smanjiti sanse za nesrecu, no ok. Ako se moze upast sa bicikla, zasto ne i sa skutera.
Slazem se da zastite nikad nije dosta. Al sve je to uzalud ako se ne koristi brain.exe Ti se tako lijepo opremis, ne pokazes zmigavac, auto te udari, ostanes invalid do kraja zivota...
Iako smatram da je sva ta oprema bitna, i dalje mislim da je to smijesno za skutere od 50cc. Kaciga je obvezna, ostalo po volji.
Skuter od 50cc sa blokadom (ako cemo po propisu) moze ici maximalno 50 km/h. Skuteri od 50cc nisu namijenjeni za duza putovanja.
To ce vec uvelike smanjiti sanse za nesrecu, no ok. Ako se moze upast sa bicikla, zasto ne i sa skutera.
Slazem se da zastite nikad nije dosta. Al sve je to uzalud ako se ne koristi brain.exe Ti se tako lijepo opremis, ne pokazes zmigavac, auto te udari, ostanes invalid do kraja zivota...
Iako smatram da je sva ta oprema bitna, i dalje mislim da je to smijesno za skutere od 50cc. Kaciga je obvezna, ostalo po volji.
Imas pravo,ta ti je dobra,svi govorimo u kontekstu zakona,ali rijetko tko ima blokadu 50kmh na skuteru jer tada si meta za pretjecanje i postaje opasno kada kamioni,busevi i ostala "teska masinerija" krenu pretjecati.
Mala digresija,meni je cisto glupo taj 50ccm zakon,bolje da kao u nekim EU zemljama uvedu zakon da sa B kategorijom smijes voziti 125ccm skutere ( naravno uz par sati na poligonu ili voznja u gradu ).
Cak je krenula peticija i akcija,ali ne vjerujem da ce dopustiti.
Jer sa 125 ccm skuterima nisi meta pretjecanja,neki mogu potegnuti debelo preko 100km/h.
No,da se vratim na opremu,mozda ti se cini nepotrebno,ali potrebno je,vjeruj mi.
Dosta motocasopisa preporucuje,nije uzalud.
I naravno kacigu nemojte ako imate novaca ispod 1.000kn,ima dobrih kaciga i za 500kn,samo ne one sa placa,u Getrou itd.
Da, bas je to sa preticanjem najveci problem. Ti se kao sporiji sudionik u prometu pomaknes vise desno, da cijenjenim gospodama nesmetas, te im tako zapravo otvoris prilku da te preteknu. Ok, ako mogu nek preticaju nije bed, al onda se priljepe 20cm uz mene, skoro i ne prelazeci u drugu traku.
Samo mi je jednom trebalo da se razlipim od plocnik..sreca nisam, al malo je nedostajalo. Ot tad lijepo po sred trake pa nek trube kolko hoce
Dobro, sad vise i ne vozim, al 125cc je stvarno spas. 50cc je vise od nekog sela do prodavnice, nista ozbiljnije