Lcd display u autu, reprodukcija videa?

poruka: 11
|
čitano: 7.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Lcd, sa slike dolje, je namjenjen za reprodukciju slike sa nekakvog externog dvd playera ili igraće konzole i sl. Meni treba nekakav dvd koji radi na 12V u autu ili neki pretvarač struje sa 12V na 220 ali da nije ogroman i da ne zauzima puno mista u autu. Taj dvd player se spaja preko RCA priključaka, koji se nalaze ispod lcd displaya doli kod nogu, uz koje se nalazi i utikač za upaljač pa se mislim možda je to već tvornički stavljeno za tu namjenu i daje tu neki adapter već smontiran. (nadam se da ste shvatili što vam želim reći) Na koji se način to može provjerit? I imate li nekakav pametan prijedlog tako da dica ne smetaju starog dok vozi.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 0:09 (zeko73).
17 godina
neaktivan
Re: Lcd display u autu, reprodukcija videa?

Umjesto dvd playera uzmi raspberry pi, konfiguriraj ga kao media player, i sve filmove stavi na micro sd karticu. Jos ti jedino treba adapter 12V-5V-1A i stvar radi. Samim rpi-jem mozes upravljat pomocu bezicne tipkovnice/misa/daljinskog pa je i taj problem rijesen. 

15 godina
Pa to uopće nije loše rješenje, kako se toga nisam ja sitija! Bežičniu mini tipkovnicu već imam. Idem odmah na Amazon naručiti jedan Raspbery i adapter. Fala ti kolega! Može li se pi spajati na internet preko hot spota?
Zadar živi vječno!
13 godina
protjeran

Ili si u to kučište ugradiš jedan jeftini tablet sa dobrom rezolucijom koji pordžava SD kartice i imaš sve u jednom. 

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
Ma ne da mi se ništa skidat pa opet ugrađivat jer ovo mi je samo zbog mojih pilića mene to ne šljivi 1 posto, odnosno dvoje su već veliki ovo je za moju Cvitu. Na kraju mislim da ću kupit neki mini hd player. U svakom slučaju fala na prijedlogu ..
Zadar živi vječno!
15 godina

Dakle,

kakav pretvarač struje mi treba za pokrenuti ovaj hd player u autu preko upaljača koji daje 12V?

Power Supply: DC 5.0V/2A Power Supply: DC 5.0V/2A
Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 10:09 (zeko73).
17 godina
neaktivan

12V na 5V (1-2A)

Uzmi bilo koji auto punjac za mobitel s usb izlazom i to bi trebalo bit ok... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 11:58 (wifi).
15 godina
wifi kaže...

12V na 5V (1-2A)

Uzmi bilo koji auto punjac za mobitel s usb izlazom i to bi trebalo bit ok... 

Čekaj... sa usb izlazom, misliš da ga punim preko njegovog usb ulaza... misliš da će mu davati struju preko usb-a.?

Zadar živi vječno!
17 godina
neaktivan

ne... uzmes auto punjac za mobitele koji ima usb izlaz poput ovog, a zatim na taj usb spojis ovakav kabel koji ukljucis u taj player. 

15 godina

Ahaaaa vidi vraga...nisam znao da postoji takav (drugi) kabel. Super ...fala {#}

Zadar živi vječno!
13 godina
neaktivan

pozdrav! nemogu nigdje naci, uglavnom imam mini hifi pojacalo radi 12v 5a preko adaptera ac/dc.. pise da je to pojacalo i za auto, e dal ja to spojim ovim kabelom normalno u upaljac il trebam neki posebni kabel? hvala

~BATMAN~
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice