Automobili-sve o njima

poruka: 352
|
čitano: 108.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Automobili-sve o njima
logic kaže...
2002.godine su se prodavale dvije E klase i to 210 i 211 model. Trenutno je aktuelan 212. Bezveze mi pricati sa nekim ko u istu recenicu stavlja mlndeo i E klasu. Ja imam trenutno 2 a imao sam i treceg forda al jednostavno to ne ide.

po meni subjektivno mogu ih stavit u istu recenicu, mercedes nije nista posebno... ali opet osjecaj u voznji mi je nekako najdrazi u japaneza.... i od jednog i od drugog mi se draze vozit u mazdi 323F iz 2000.(imali jednu... moji prvi vozacki koraci) mozda nije prostrana, mozda nije prestizna, mozda nije brza, mozda je karavan, -.-', ali je laka i ugodnija za vozit od mondea, nize se sjedi, dosta dobar pregled podloge pogotovo kad su upali eibach amortizeri :D, a to je dokaz da auto ne mora bit ni skup ni brz da bi uziva u voznji, ima jedna cesta povise Splita, tocnije Solina...preko Klisa, pa na Mravinca, do Žrnovnice pa na Tugare...pa prema Omisu, sve sam odvozia, i u Mondeu i u Mazdi, bolja je Mazda... ali auto snova Toyota AE86 Trueno i Lancia Delta HF Integrale, a BMW i Mercedes mi nikad nisu bili prestizni.... nekako vise seljacki auto bar je tako u Dalmaciji(gastarbajteri) tako da.... a i o ukusima se ne raspravlja.... jeli ima BMW dobar vozacki auto, ima, ali koliko ih je... 135i(coupe), M3, M5, M5... ima li Mercedes ima, svi AMG-ovi osim ML i G AMG(C, E, CLS, CL, SL, S)... ima li Audi ima S3, S4, RS4, S5, RS5(jos malo ^^), RS6, S8, R8, R8 V10... jesi ono reka da Audi i Mercedes ne igra na sport -.-', po ovome BMW ne igra na sportske aute

17 godina
neaktivan
ma ok druze. Vozio si dva auta iz 2000 godine i na osnovu gastajbajtera ocjenjujes da Ml AMG ne valja. Izvini al jednostavno nisi kompetentan da pricas o autima. Nemas blagog pojma.
16 godina
neaktivan
logic kaže...
ma ok druze. Vozio si dva auta iz 2000 godine i na osnovu gastajbajtera ocjenjujes da Ml AMG ne valja. Izvini al jednostavno nisi kompetentan da pricas o autima. Nemas blagog pojma.

ti sve IZVLACIS IZ KONTEKSTA (ovo shvati kao deranje jer je tako i namjenjeno) tako je i u iPhone vs. 5800 temama s tobom... -.-' ajde di san to reka... ML AMG ne valja zbog velike mase, dosta višeg težišta, uz to prevelike potrošnje(dobro i drugi AMGovi puno trose), to je u svakom smislu dickup vozilo....

A ti da citas sve kako treba skuzia bista ocu rec.... -.-' po ovome sta si reka u postu nebi bas reka da si onaj sta se predstavljas......(ako dokazes di san to reka tocno recenicu ovo cu povuci...ali nije mi bila to namjera izreci niti malo, gastarbajterski su ako se misi C, E, S klasa do sredine 2000-tih -.-''''')

17 godina
protjeran
Automobili-sve o njima

Razina kvalitete automobila se s godinama nenormalno povećava.

Krajem devedesetih standard se je toliko digao da svi auti kasnije rađeni su čiste perverzije, nema loših, imaju samo dobri i još bolji.

Moja makina će sad napunit 12 godina staža, pa je skoro besprijekorna (malo se "rasklimalo" nekaj tu i tam...al ipak su to godine). Za jednu Kiu drži cestu nenormalno dobro. Nije udobna ko npr. Audi A4...al drži cestu ništa lošije od njega.

Novi auti sličnih kategorija. Ford Mondeo, Kia Magentis, Opel Vectra/Insignia, VW Passat ... razlike su toliko zanemarive...prestrašno...to su razlike ko u grafama..npr HD4850 i 9800GT ... razlika je u garanciji i "bundleu". I jedino kaj odlučuje kod kupca pri kupnji su predrasude. Zbog predrasuda svi su još zakovani za PREcijenjeni VW i Audi. Prije 20 godina razlika je bila nebo i zemlja, danas je neprimjetna.

Razlika u udobnosti iz prve ruke .... Audi A4 SLine 2.0 TDI vs BMW 330d vs Toyota Avensis. Razlika u udobnosti je skoro pa neprimjetna...primijeti se da je Audi najtvrđi ... BMW najviše vuče...al doživljaj vožnje, za volanom il na suvozačkom mjestu je izvrstan i bez nekih velikih razlika.

Ajd, vozačko mjesto je praktički jedino mjesto gdje se vidi razlika, zbog ljudske građe, koja je različita kod svake osobe nemože svaki auto isto pasati, tak da meni osobno NAJUDOBNIJE je voziti Fiat Doblo ... a najljepše BMW530. A u mojoj Kiji najbrže xD.

Ne žvači dok jedeš (c) Doxy
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
logic kaže...

ti sve IZVLACIS IZ KONTEKSTA (ovo shvati kao deranje jer je tako i namjenjeno) tako je i u iPhone vs. 5800 temama s tobom... -.-' ajde di san to reka... ML AMG ne valja zbog velike mase, dosta višeg težišta, uz to prevelike potrošnje(dobro i drugi AMGovi puno trose), to je u svakom smislu dickup vozilo....

A ti da citas sve kako treba skuzia bista ocu rec.... -.-' po ovome sta si reka u postu nebi bas reka da si onaj sta se predstavljas......(ako dokazes di san to reka tocno recenicu ovo cu povuci...ali nije mi bila to namjera izreci niti malo, gastarbajterski su ako se misi C, E, S klasa do sredine 2000-tih -.-''''')

Poenta je da ti ocjenjujes premium modele na osnovu mondea i mazde iz 2000 godine. Ja sam vozio manje vise sva auta koja ti spominjes i mislim da mogu mjerodavnije pricati o njima. Ti ih nisi vozio. To je bila poenta. Ja sam ono sto se predstavlja tj. bio sam do prije dvije godine. Ti bi dao bubreg da prodjes, vidis i probas ono sto sam ja vidio i probao. KAd probas AMG vozilo i brabus vozilo onda pricaj jel nesto dickup ili extra doradjeno serijsko vozilo.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Razina kvalitete automobila se s godinama nenormalno povećava.

Krajem devedesetih standard se je toliko digao da svi auti kasnije rađeni su čiste perverzije, nema loših, imaju samo dobri i još bolji.

Moja makina će sad napunit 12 godina staža, pa je skoro besprijekorna (malo se "rasklimalo" nekaj tu i tam...al ipak su to godine). Za jednu Kiu drži cestu nenormalno dobro. Nije udobna ko npr. Audi A4...al drži cestu ništa lošije od njega.

Novi auti sličnih kategorija. Ford Mondeo, Kia Magentis, Opel Vectra/Insignia, VW Passat ... razlike su toliko zanemarive...prestrašno...to su razlike ko u grafama..npr HD4850 i 9800GT ... razlika je u garanciji i "bundleu". I jedino kaj odlučuje kod kupca pri kupnji su predrasude. Zbog predrasuda svi su još zakovani za PREcijenjeni VW i Audi. Prije 20 godina razlika je bila nebo i zemlja, danas je neprimjetna.

Razlika u udobnosti iz prve ruke .... Audi A4 SLine 2.0 TDI vs BMW 330d vs Toyota Avensis. Razlika u udobnosti je skoro pa neprimjetna...primijeti se da je Audi najtvrđi ... BMW najviše vuče...al doživljaj vožnje, za volanom il na suvozačkom mjestu je izvrstan i bez nekih velikih razlika.

Ajd, vozačko mjesto je praktički jedino mjesto gdje se vidi razlika, zbog ljudske građe, koja je različita kod svake osobe nemože svaki auto isto pasati, tak da meni osobno NAJUDOBNIJE je voziti Fiat Doblo ... a najljepše BMW530. A u mojoj Kiji najbrže xD.

Slazem se sa tobom djelimicno. U stvari u najvecoj mjeri ali razlike su primjetne mada nikako drasticne kao prije ali postoje. Kad gledas auto kao hrpu dijelova koji su manje vise standradni ili isti ili vrlo slicni se ugradjuju u dosta vozila onda stoji tvrdnja da je to manje vise sve slicno. Medjutim kad gledas auto u cjelini razlike postoje i velika je razlika izmedju C klase, BMW serije 3 i VW passata.

17 godina
protjeran
Automobili-sve o njima

Provozaj se u ta 3 nabrojana. Ne na par minuta ili desetak kilometara, odvezi se više od toga, osjeti auto. Al za volanom ne na suvozačkom mjestu.

Vidjet ćeš da razlike neke i nema. Ima male, al nimalo nije opravdana tolikom razlikom u cijeni. Kako god okreneš, to je običan "dickup".

EDIT: da se opet dodirnem svog auta, star je, ime mu izaziva podsmijeh, al po voznim osobinama je na razini VW Golf 4 koji je noviji , puno skuplji bio onda dok je izašao, pogotovo sad cijena rabljenog je previsoka. Ponavlja, dickup.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 11:32 (doxy).
17 godina
Automobili-sve o njima

Meni osobno, najpozeljniji auto je

. Koja je to krasota od auta. Mozda nije auto desetljeca, ali spada definitivno u top 5. Samo sto mi, mali ljudi mozemo se samo slikati s takvim autima. Kad bi sad imao jedno 25 000 € u gotovini (bez kredita) isao bih po novog Scirocco-a. Posto nemam te pare, ostajem na Golfu IV koji me jako vjerno sluzi. Takodjer mi je zelja kupit nekog Audi-a s Quattro pogonom. To je pogon za pozelit, pogotovo kad je teski dizelas, recimo 3.0 TDI. Trosi prosjecno 7.5 l i daje 500 Nm - stvoreno za zimske uvjete.

17 godina
protjeran
Automobili-sve o njima

Trenutno u vidu imam Renault Megane (novi), Passat 2002-2005 godina, ili Toyota Avensis isto 2002. ili novije. Najbolji omjer uloeno dobiveno, udobnost na visokoj razini, potrošnja niska kod dizela i benzinca u odnosu na konkurente.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Provozaj se u ta 3 nabrojana. Ne na par minuta ili desetak kilometara, odvezi se više od toga, osjeti auto. Al za volanom ne na suvozačkom mjestu.

Vidjet ćeš da razlike neke i nema. Ima male, al nimalo nije opravdana tolikom razlikom u cijeni. Kako god okreneš, to je običan "dickup".

EDIT: da se opet dodirnem svog auta, star je, ime mu izaziva podsmijeh, al po voznim osobinama je na razini VW Golf 4 koji je noviji , puno skuplji bio onda dok je izašao, pogotovo sad cijena rabljenog je previsoka. Ponavlja, dickup.

Smijesno je sto sam ih ja vozio a ti nisi.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Trenutno u vidu imam Renault Megane (novi), Passat 2002-2005 godina, ili Toyota Avensis isto 2002. ili novije. Najbolji omjer uloeno dobiveno, udobnost na visokoj razini, potrošnja niska kod dizela i benzinca u odnosu na konkurente.

Toyota avensis pruza najbolji odnos ulozeno dobijeno i meni bi bio prvi izbor da kupujem novi auto te klase.

16 godina
neaktivan
logic kaže...
Mitsuoka kaže...
logic kaže...

Poenta je da ti ocjenjujes premium modele na osnovu mondea(iz 2009.) i mazde iz 2000 godine. Ja sam vozio manje vise sva auta koja ti spominjes i mislim da mogu mjerodavnije pricati o njima. Ti ih nisi vozio. To je bila poenta. Ja sam ono sto se predstavlja tj. bio sam do prije dvije godine. Ti bi dao bubreg da prodjes, vidis i probas ono sto sam ja vidio i probao. KAd probas AMG vozilo i brabus vozilo onda pricaj jel nesto dickup ili extra doradjeno serijsko vozilo.

pa da bi livo jaje za to :D

pa ML AMG je dickup... mozda je doraden, a svi znamo da je ali di ti je tu potreba za tim, ako hoces sportski auto onda je tu SL ili CL, cak je i CLS u granicama normale ali je opet prevelik, sportski auto treba biti okretan... a i mazda je okretnija od ML63AMG a, to je cinjenica koja je istinita...

ne ocjenjujem ja premium modele nego govorim o dozivljaju u voznji, jeli ti bolje da osjecas podlogu kako je a ne da ti ESP ili kako ga svi vec nazivaju govori sta ces radit... tu nema gusta jednostavno.... radije bi E21 od E92 M3 em sta je jeftiniji, laksi, manje trosi, po meni i lipsi(o ukusima se ne raspravlja), opet je tu straznji pogon, ali nema svih onih elektronika, pa ako se nesto pokvari na servis(nemoj govorit da se nece pokvarit jer sve sta gazis ce se pokvarit, btw primjer od 12/1999 pa do 6/2009 mazda nije imala ni jedan kvar samo smo amortizere promjenili i gume/diskove i sve sta ide po klasici(potrosni djelovi) naravno) -.-' nego lipo dignes rukave i zaviris ispod haube :D e to je po meni gušt....... ali ML AMG, Dodge RAM i sve takvo je na NASIM cestama jednostavno dickup vozilo, i Audi Q7 4.2 V8 je isto dickup(za njga govorim iz prve ruke, vozia san ga doduse ne po cesti ali vozia san ga) ima heben osjecaj u voznji i lipo potegne vjerojatno ka i ML ali opet prevelik je za bit sportski auto.... evo da si prvi put ovako napisa sve bi bilo ok ali ti jednostavno izdvajas previse iz konteksta :D 

17 godina
protjeran
logic kaže...
doxy kaže...

Još je smješnije što sam više kilometara ih prevezo nego ti. Najsmješnije što se držiš nekim bogom, samo ti znaš, imaš i možeš voziti, jel ti mogu biti prijatelj?

Pa jbt daj se ohladi...NEMA koga ne napadaš.

@ Mitsuoka, ne ne vadi on nikaj iz konteksta jednostavno trola. Čak i kad se slaže s nekim oko nečeg, to nije dobro pa onda mijenja mišljenje samo da se može prepirati. Najjednostavnije je ne reagirati, quotati ni odgovarati na postove.

Kaj ne vidiš da on ZNA kaj ko vozi na forumu :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 11:59 (doxy).
16 godina
neaktivan
doxy kaže...
logic kaže...
doxy kaže...

Još je smješnije što sam više kilometara ih prevezo nego ti. Najsmješnije što se držiš nekim bogom, samo ti znaš, imaš i možeš voziti, jel ti mogu biti prijatelj?

Pa jbt daj se ohladi...NEMA koga ne napadaš.

tako je u svim temama... ja jos ne vjerujem da je on onaj za kojeg se predstavlja... -.-'

17 godina
neaktivan

Izvnjavam se sto sam se drznuo da nesto kazem ovdje. Izvini sto sam se usudio reci da i ja nesto znam a ne samo ti. Nisam znao da je ovo tvoja grupa za liejcenje kompleksa i da se ne smijem ukljuciti u raspravu. Odoh ja na grupe gdje se okupljaju punoljetni clanovi. Zbogom.

17 godina
protjeran
logic kaže...

Izvnjavam se sto sam se drznuo da nesto kazem ovdje. Izvini sto sam se usudio reci da i ja nesto znam a ne samo ti. Nisam znao da je ovo tvoja grupa za liejcenje kompleksa i da se ne smijem ukljuciti u raspravu. Odoh ja na grupe gdje se okupljaju punoljetni clanovi. Zbogom.

??????????????

??????????????

??????????????

Nitko ti ni A ne kaže, isprovociraš nekoliko odraslijih od sebe samog, i na kraju glumiš žrtveno janje. Lol. Idi se Bandiću žali.

Našao si se uvrijeđenim jer te nitko više ne doživljava, pa sam si si kriv.

Drznuo "si se da nešto kažeš" .. e pa kaj si to rekao zanima me. Samo sam ti se nasmijao na tvoju konstataciju...jel znaš možda koje tenisice sam danas obuo? Ili možda cipele.

Izvini, ti si nas Schumacher, sve voziš.

Neznam, Avensis mi zasad je najbliži, iako bi išao na salonski auto, tu u igru dolazi Megane, dosta mi je Opel Astra zadnja išla po glavi, al ljudi kupili Astru, Insigniu, i kažu da nije opravdano cijenom, kvarljivo i nepouzdano. Žalosno kaj se to pokazalo ubrzo nakon samog izlaska tih modela.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

LOL zasto se nebi ukljucia u raspravu slobodno se ukljuci ali ako ces raspravljat ne izvlaci iz konteksta i ne vrijedaj druge i kao sto je doxy rekao(a on je PUNOLJETAN) ti se predstavljas kao bog ovo ono... aj daj neki primjer gdje je visoka cijena opravdana za neki auto koji nije puno bolji od necega sta kosta 100000kn... -.-'' mah ubiti bolje da odes jer cim si ti dosa izbia je rat.... kao i u temama Nokia vs Iphone... samo tamo imas jos ljudi na svojoj strani pa te brane i onda ne bizis... ovo je potpuno ista stvar

17 godina
protjeran
Automobili-sve o njima

Ajde, ima dovoljno ljudi za raspravu, nepotreban je, filozof više manje. Ionako valja lovačke i gluposti. Prvo kaže jedno, ako se netko složi s time, odmah mijenja mišljenje, onda govori drugo, i stalno u krug.

Nek on vozi AMG, ja ću Kiu, možda ova 3 otpadnu i kupim Magentis. Za te novce je ko Space Shuttle.

17 godina
neaktivan

Nigdje nikoga nisam vrijedjao osim ako vas ne vrijedja to sto sam prosao vise nego ogromna vecina ljudi u tom dijelu. Samo vi uzivjate jer koliko vidim dvojica samo pricaju ovdje. Zapitaj se zasto je tamo toliko ljudi na mojoj strani. Caos i uzivajte u kruzoku samo nesto vas malo.

P.S. Ja vozim focusa ;)

16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Ajde, ima dovoljno ljudi za raspravu, nepotreban je, filozof više manje. Ionako valja lovačke i gluposti. Prvo kaže jedno, ako se netko složi s time, odmah mijenja mišljenje, onda govori drugo, i stalno u krug.

Nek on vozi AMG, ja ću Kiu, možda ova 3 otpadnu i kupim Magentis. Za te novce je ko Space Shuttle.

ma sta ce ti bolje... moj did je uzea rabljenu kiu pride za 1000€ za prevozit cement i tako taj sitniji građevni materijel kad smo nadograđivali kuću tj. gradili balkon, preveza bi skoro tonu cementa jedno 2 km takoder je dobra bila i za makadam(vikendica mi je na malom drveniku a sve su vatrogasni putevi, predobro... cak je bolja po makadamu(meksa ugodnija za voznju) od Toyote RAV4, da opet neko nebi reka da pretpostavljan imamo i rava i kiu -.-')......inace kia jos sluzi, sad je u didovog rodaka koji se prije misec dva dana slupa pa nema auto... tako da magnetis bi treba bit dobar(samo jel mislis na novi ili rabljeni)....

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nigdje nikoga nisam vrijedjao osim ako vas ne vrijedja to sto sam prosao vise nego ogromna vecina ljudi u tom dijelu. Samo vi uzivjate jer koliko vidim dvojica samo pricaju ovdje. Zapitaj se zasto je tamo toliko ljudi na mojoj strani. Caos i uzivajte u kruzoku samo nesto vas malo.

P.S. Ja vozim focusa ;)

aj mislin da si dosta drugih nabroja tamo.... a na tvojoj strani su zato sta su vecinom to neki flejmeri...

17 godina
moderator
Automobili-sve o njima

Smanjite malo gas, bez svađe raspravljajte, bez napadanja ili će ići kartoni.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.
17 godina
protjeran
Automobili-sve o njima

Ne vozim pride. Moja je veća i udobnija sa Mazdinim motorom, nepoderivo.

Magentis bi uzeo novu, rabljenu možda ak bi naletio na dobru ponudu, uvijek ima netko ko hitno prodaje (kriza je jbg).

Ovo vozim, samo japansko crvenu. Ovo vozim, samo japansko crvenu.
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Ne vozim pride. Moja je veća i udobnija sa Mazdinim motorom, nepoderivo.

Magentis bi uzeo novu, rabljenu možda ak bi naletio na dobru ponudu, uvijek ima netko ko hitno prodaje (kriza je jbg).

a sephiu da tako je.... ovaj pride je ubiti mazda 121... i neki ford u svakom slucaju dosta slicnosti s mazdom je i pridea, mazdin motor, prekidaci, i tako neke stvari... ono za prevozit taj materijal je odlicna, bilo je steta mazdu unistavat pa taman to upalo, a popravci su bili nuzni, ali nista sta cackalica nije mogla rjesit... cak i dan danas ta cackalica stoji, budem slikao kad didov rodijak dode :)

16 godina
neaktivan
Automobili-sve o njima

Za Doxskijevu informaciju.

Teta mi viz Kiu Rio,ti se hvališ kako je auto ne kvarljivo,normalno strao auto manjak tehnologije koja je pokvarljiva.

Rio je crka 2mjeseca od kako ga je kupila,mislim ne doslovno crka nego sta na cesti.

Caca mi je vozio Opel Vektru 92god. i strasno je udobno auto bilo,a da ne govorin od kvaliteti,tra je po cesti a nikad kvara nije bilo,dok danas kupis Vektru i odma problemi,tako vridi i za tvoju Kiu.

Sta se tiće Ria,strasno je neudoban.

I oni bi moga prestat se hvalit sta je vozija.

BMW
17 godina
protjeran
cappy kaže...

Teta mi viz Kiu Rio,ti se hvališ kako je auto ne kvarljivo,normalno strao auto manjak tehnologije koja je pokvarljiva.

Rio je crka 2mjeseca od kako ga je kupila,mislim ne doslovno crka nego sta na cesti.

Caca mi je vozio Opel Vektru 92god. i strasno je udobno auto bilo,a da ne govorin od kvaliteti,tra je po cesti a nikad kvara nije bilo,dok danas kupis Vektru i odma problemi,tako vridi i za tvoju Kiu.

Rio je novije mudo s lošijim podvozjem i motorom.

Moja Kia ima motor od Mazde 323. Nepoderivo.

16 godina
neaktivan
doxy kaže...
cappy kaže...

Rio je novije mudo s lošijim podvozjem i motorom.

Moja Kia ima motor od Mazde 323. Nepoderivo.

ma rio je propali slucaj... to su skuzili pa je ceed predobro napravljen...

16 godina
neaktivan
Automobili-sve o njima

evo jedan moj rad, je da nije savršeno, zadnji kraj(kolo i to je ukrivo, a to san kasnije skuzija pa cu posli ispravit :D)

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

evo jedan moj rad, je da nije savršeno, zadnji kraj(kolo i to je ukrivo, a to san kasnije skuzija pa cu posli ispravit :D)

Jesi ga posla u auto klub???

BMW
16 godina
neaktivan
cappy kaže...
Mitsuoka kaže...

Jesi ga posla u auto klub???

ma opcenito ne citan auto klub tako da necu ni poslat :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice