Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.010
|
čitano: 16.487.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...
silvio3105 kaže...
Koje je godište Vol?

1. rega 27.12.2012.. dakle taman 10 godina napunio.

@stric

Ako mene pitaš, nikad kredit, samo keš.

ako je kredit 4-5% a ulaganje/stednja (ako ulazes) daje vise od toga onda je racunica u korist kredita (uzevsi u obzir porez, itd).

ne dizu bogati kredite bezveze (ne velim da smo mi bogati :D)

YMMV

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2023 12:03 (nixass).
15 godina
Re: Vaš Auto Snova
x360gamer kaže...
Par salona sam zvao, svugdje se čeka i dalje par mjeseci na novi auto.
Tako da je to isto kaos.
Ne znam kako neki kažu da se situacija popravlja.

Nikad u Hrvatskoj, za posebniji auto nisam dobio "odmah isporuka". I BMW i Fiat i Toyota su se cekali 3-4mj, prije 2020.

Di2 & EPS FTW!
17 godina
Re: Vaš Auto Snova

krajem 2019e sam gledao novu seriju 5 i rekli su u tomiću mjesec dana čekanje ako naručuješ

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
neaktivan
silvio3105 kaže...
Dough? Korks end fičers?

17k €, kupljen u 9. mjesecu 2019..

nema nikakvu extra opremu ako se izuzme to što je r-design, jelte sportski paket, tvrđi ovjes, strut barovi, agresivniji branici itd.. onak standardno za taj auto. možda mi je najviše žao kaj nema električno podesiva sjedala sa profilima i foldable retrovizore, sve ostalo (lane assist, onaj drek za mrtvi kut, remote start itd.), manje-više.. drago mi je kaje 7" ekran umjesto 5" npr..

nixass kaže...

ako je kredit 4-5% a ulaganje/stednja (ako ulazes) daje vise od toga onda je racunica u korist kredita (uzevsi u obzir porez, itd).

YMMV

sve jasno, tih 4-5% inflacija pojede dok isplatiš kredit.. svejedno, nisam fan.. skupim pa kupim

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
nine kaže...
silvio3105 kaže...
Dough? Korks end fičers?

17k €, kupljen u 9. mjesecu 2019..

nema nikakvu extra opremu ako se izuzme to što je r-design, jelte sportski paket, tvrđi ovjes, strut barovi, agresivniji branici itd.. onak standardno za taj auto. možda mi je najviše žao kaj nema električno podesiva sjedala sa profilima i foldable retrovizore, sve ostalo (lane assist, onaj drek za mrtvi kut, remote start itd.), manje-više.. drago mi je kaje 7" ekran umjesto 5" npr..

nixass kaže...

YMMV

sve jasno, tih 4-5% inflacija pojede dok isplatiš kredit.. svejedno, nisam fan.. skupim pa kupim

mozes mi ovo objasnit?

3 godine
protjeran
Šipka koja veže lijevi i desni dio gdje je amortizer, pod haubom. Gugl
15 godina
Auti - ultimativna tema

nisam se odnosio na to, nego na cinjenicu da to nije nikakva posebna oprema, posto vecina starijih volva (s60 stari, 850) imaju strut bar serijski

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kako ste vi ove godine klali aute?

17 godina
Auti - ultimativna tema

eto odgovora kako uništit kožni volan u godinu dana.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
12 godina
Strm kaže...

Uf dobar, evo mene 

2021 je bilo 3.3k km a 2020 cijelih 150km 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Bome tebi auto može onda trajati...

Pucaaaajjjj :)
14 godina

Auto je imao 160 i nešto slično tis km na početku godine, sada je na 260 i nešto

Kožni volan je bio kao nov, više nije, zato šta pazim dosta na auto nije toliko do korištenja i habanja koliko je do stanjanja na suncu zbog posla kakav radim

Čak su crvene kazaljke koje su bliže prozoru tj izložene više suncu malo problijedile spram onih šta su dalje

17 godina
Strm kaže...

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1124406.html

jedva 13tkm, i to uglavnom godisnji, bilo je perioda di nisam tocio dizel 2.5 mjeseca

kad vec jedva tucem kilometre, umjesto da kupim nekaj u cemu cu gustat kad sam za volanom, ja vozim depru od dizela.

mozda se nekaj promijeni u 2023 jer je zadnji cas za kupit neku egzotiku prije nego Greta zabrani

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
14 godina
nixass kaže...
Strm kaže...

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1124406.html

jedva 13tkm, i to uglavnom godisnji, bilo je perioda di nisam tocio dizel 2.5 mjeseca

kad vec jedva tucem kilometre, umjesto da kupim nekaj u cemu cu gustat kad sam za volanom, ja vozim depru od dizela.

mozda se nekaj promijeni u 2023 jer je zadnji cas za kupit neku egzotiku prije nego Greta zabrani

Potrošnja ti je okej, probaj napraviti 100k km sa 8.5L na 100km

12 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Punih 15.000 km sa Xceed, na tih 15k prosječna potrošnja okruglih 7 litara.

9 godina
protjeran
Jarvan kaže...

koji motor?
i kakva vrsta voznje?

17 godina
---Greska,brisati----
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 18:23 (Pero Dinamit).
12 godina
protjeran
Tvpronlem kaže...
Jarvan kaže...

koji motor?
i kakva vrsta voznje?

1.5 T-GDI, automatik 7  brzina, 160 KS.

Gradska/autoput - 80/20.

Ne čuvam ga, često je u sport modu.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Nitko ne razmišlja o elektrifikaciji ? 

Mene kopka stalni ista misao, danas kupim čisti električni automobil i platim 300 k kuna, vozim ga 5-6 godina 

i da li bi ga tada itko kupio polovnog i kolika bi mu bila bila cijena s obzirom na trošak promjene baterije za koju godinu.

Kako stoji stvar sa hibridima i njihovim troškovima ? Da li ušteda na gorivu kroz godine može kompenzirati trošak baterije ?

5 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, 

Gdje kupujete dijelove za mali servis? Di je najjeftinije a pouzdano?

Dosad mi je uvijek meho kupovao dijelove za servis pa nisam baš upućen, npr. za filter goriva vidim da ima puno filtera različitih dimenzija (u filter tražilice je odabran moj auto prema imenu i godištu), otkud da ja kao laik znam dimenzije za filtere goriva, ulja, kabine itd? Ili je vanjski dio iste širine pa je razlika u unutrašnjosti filtera? Jel se ima di pretraživat po broju šasije pa da budem 100% siguran da je to taj dio?

Gledam na ImpexAutodijelovi imaju neka sniženja i popuste, ulja su na Mall.hr najjeftinija itd..

Auto je Seat Leon fr 2014 2.0. TDI 135kW

15 godina
Stane256 kaže...

Pozdrav, 

Dosad mi je uvijek meho kupovao dijelove za servis pa nisam baš upućen, npr. za filter goriva vidim da ima puno filtera različitih dimenzija (u filter tražilice je odabran moj auto prema imenu i godištu), otkud da ja kao laik znam dimenzije za filtere goriva, ulja, kabine itd? Ili je vanjski dio iste širine pa je razlika u unutrašnjosti filtera? Jel se ima di pretraživat po broju šasije pa da budem 100% siguran da je to taj dio?

Gledam na ImpexAutodijelovi imaju neka sniženja i popuste, ulja su na Mall.hr najjeftinija itd..

Imas lagerosa i fransoa u dubravi, jako dobre cijene 

15 godina
pukycro kaže...

Mene kopka stalni ista misao, danas kupim čisti električni automobil i platim 300 k kuna, vozim ga 5-6 godina 

i da li bi ga tada itko kupio polovnog i kolika bi mu bila bila cijena s obzirom na trošak promjene baterije za koju godinu.

Kako stoji stvar sa hibridima i njihovim troškovima ? Da li ušteda na gorivu kroz godine može kompenzirati trošak baterije ?

evo ti malo za razmisliti:

https://www.autonet.hr/aktualno/vijesti/ekstremni-test-starog-nissan-leafa-ispraznili-bateriju-u-rekordnom-roku/

nema na čemu!

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sve uzimam kod andelka iz lagerosa. Za citroena i audija. Nikad nikakvih problema. 

PSN:Tomislav025
15 godina

Imepx ima dobre cijene samo ćeš čekati cca 4 dana od narudžbe do isporuke 

14 godina
x360gamer kaže...
A što ako idem na novo? Gdje je najpovoljnije uzeti?
Vidim da mazda stranica trenutno ne nudi konfigurator da vidim cijenu, ali siguran sam da je preko 30k eura nova trica?
Ne vidim niti cjenik nigdje na stranici.

Ja sam gledao Mazda 3. Prije 2-3 mjeseca je kostala 150 kn osnovna, sad kosta 200...

Vidim da su sad maknuli cijene auta.

Ovako je bilo: https://www.mazda.hu/konfigurator/

https://www.mazda.hr/konfigurirajte/MAZDA2/5HB/

Haha, sto je ovo: https://www.mazda.hr/konfigurirajte/MAZDA2%20Hybrid/5HB/
:D

Ja sam cuo da ce rabljeni dolje 10-20 a novi najvise 5. Ali ne znam da li je to istina.

15 godina
pukycro kaže...

Ma kapacitet baterije ne pada baš tako kao što se priča. Osim ako misliš prelaziti 100000 godišnje. Također, za 5-6 godina baterije možda budu jeftinije nego danas pa bi i zamjena bila jeftinija. Pogledaj kako električni drže cijenu na tržištu polovnih. Cijena je niska ako nitko neće kupiti, vjerujem da hoće. Pogotovo što će se za 5-6 godina vjerojatno dodatno postrožiti restrikcije za prometovanje ICE automobila pa će i neki koji ne bi kupili električni automobil biti prisiljeni na to.
Link koji je Stric Jura postavio pokazuje Leafa kakav se proizvodio od 2011-2016, dakle star je najmanje 5-6 godina i prešao je 120000. Ima bateriju koja je inferiorna današnjim i malog je kapaciteta pa je prošla veliki broj ciklusa za tu kilometražu. Kapacitet joj je pao za 30%. Znači automobil je još uvijek upotrebljiv i našao bi kupca. Istina je doduše da kapacitet ne pada linearno i kad dođe do 80% pad kapaciteta je sve brži. Kod nekog današnjeg strujića nakon 5-6 godina normalnog korištenja za očekivati je bateriju na 90-95%.

Stane256 kaže...

Pozdrav, 

Kako različite dimenzije? Ne valja "tražilica". Filter bi trebao biti 103x65mm. Uglavnom svi imaju neka sniženja i popuste, pa pogledaj na više strana i usporedi. Nekad neki prodavatelj ima izvanrednu akciju pa bude stvarno dosta povoljnije.
Da, Mall hr ima Shell Helix Pro AV 5W30 koje je za tvoj motor ispod 7€, to je dobra cijena.

9 godina
protjeran
tigerija kaže...
x360gamer kaže...
A što ako idem na novo? Gdje je najpovoljnije uzeti?
Vidim da mazda stranica trenutno ne nudi konfigurator da vidim cijenu, ali siguran sam da je preko 30k eura nova trica?
Ne vidim niti cjenik nigdje na stranici.

Ja sam gledao Mazda 3. Prije 2-3 mjeseca je kostala 150 kn osnovna, sad kosta 200...

Vidim da su sad maknuli cijene auta.

Ovako je bilo: https://www.mazda.hu/konfigurator/

https://www.mazda.hr/konfigurirajte/MAZDA2/5HB/

Haha, sto je ovo: https://www.mazda.hr/konfigurirajte/MAZDA2%20Hybrid/5HB/
:D

Ja sam cuo da ce rabljeni dolje 10-20 a novi najvise 5. Ali ne znam da li je to istina.

s obzirom da je na trzistu polovnih cijena narasla za 40ak% , sa 10-20 nisam bas zadovoljan

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2023 11:23 (Tvpronlem).
14 godina
Stane256 kaže...

Pozdrav, 

KF Autodijelovi 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2023 11:51 (ivanzu).
10 godina
Stane256 kaže...

Pozdrav, 

Kod filtera gledaj da ti paše promjer filtera, promjer gumice i da ti paše navoj. Naravno, prije svega treba znati je li filter uložak ili "čašica".

Ili jednostavno dođeš u trgovinu, daš čovjeku podatke vozila i on ti da što ti treba. Ja radim u trgovini za dijelove za brodske motore i ako ne znam napamet koji, recimo, filter ulja ide za određeni motor onda mi je najlakse ako kupac ima serijski broj motora. Za aute mislim da se sve da naći po broju šasije

15 godina

gle nakon 44 KWh Leafa za firmu (energetska agencija, zeleno se nosi) pajdo uzeo novo službeno avto - Škoda Oktavija 2 zapeta nula TeDe-i....

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice