Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.258
|
čitano: 17.037.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

netko vozio novog civic-a?

gledam cijenu i ovo je bolesno skupo, pa me zanima iskustvo, da li iti malo opravdava cijenu?

p.s. u ponudi je samo hibrid verzija, a bas hibride serviseri najviše gade.(mislim opcenito na sve hibride, ne samo hondine)

17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Tvpronlem kaže...

gledam cijenu i ovo je bolesno skupo, pa me zanima iskustvo, da li iti malo opravdava cijenu?

p.s. u ponudi je samo hibrid verzija, a bas hibride serviseri najviše gade.(mislim opcenito na sve hibride, ne samo hondine)

Honda, hibrid, Ruting - ne može biti jeftino nikako.

E sad, tko gadi hibride ne bih znao, bar su npr. Toyotini vjerojatno najbolji motori koji se mogu naći na tržištu.

15 godina
Strm kaže...
ivanoile kaže...

1.0 i 1.2 TFSI motori, koje su im mane? Tocnije Seat Ibiza 2017-2019.

Izbjegavati ukratko

Imao je frend 1.2TFSI u A1, bez problema 180k km napravio, sa slucajnim izmjenama ulja. Nije mi to za izbjegavat, samo me zanimaju vise neke generalne mane.

Tri cilindra jesu, koliko sam cuo, mirno rade.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
Tvpronlem kaže...

Znam da u Toyoti prosle godine, nisu znali rastavit hibridni pogon jer kad nikad do sada nisu ni trebali. Tako je bila prica. Koliko ima istine, ne znam, ali nikad problema sa tim autima nisam cuo, naravno baterije znaju imat mane, ali garancija je tu.

Meni osobno, nikad na Toyoti u 10ak godina, ni jedna stvar.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...
Strm kaže...
ivanoile kaže...

1.0 i 1.2 TFSI motori, koje su im mane? Tocnije Seat Ibiza 2017-2019.

Izbjegavati ukratko

Imao je frend 1.2TFSI u A1, bez problema 180k km napravio, sa slucajnim izmjenama ulja. Nije mi to za izbjegavat, samo me zanimaju vise neke generalne mane.

Tri cilindra jesu, koliko sam cuo, mirno rade.

Da se pojasnim..

Napisao si 2017-2019, dakle uzimaš polovan auto, ne znaš kako je vožen i samim time u kakvom će motor biti stanju. 

Ako je loše ulje sipano ili na velikim intervalima, stradati će lanac motora. To je poznata mana tog motora. Dalje, ako je gažen na hladno, ili se često vruć gašen, stradati će turbina. Još jedna stvar je poznata, a to je da voli piti ulje.

Stvar sa malim turbo trocilindrašima, a pogotovo VAG, je ta da su osjetljivi na SVE, ne opraštaju lošu vožnju i održavanje.

Obzirom na godinu i tip auta koji gledaš, mogu pretpostaviti da će imati oko 40 - 60tis km. On ti u tom trenutku neće praviti probleme.

Desit će se da ćeš kupiti u tom trenutku dobar auto, ali već na 100tis km možeš očekivati probleme ako je prijašnji vlasnik bio loš, pogotovo ako se 100% vozi po gradu auto.

Osobno bi na tvom mjestu bi kupio auto ali bi ga vozio do max. 100tis km i prodao dalje, u tom trenutku još uvijek je zadržao dosta vrijednosti, i trebalo bi biti sve okej sa mašinom, nebi riskirao sa više.

Naravno, biti će auta koji će voziti do 300 bez problema, i onih koji će se raspasti na 50tis km.

9 godina
protjeran
ivanoile kaže...
Tvpronlem kaže...

Znam da u Toyoti prosle godine, nisu znali rastavit hibridni pogon jer kad nikad do sada nisu ni trebali. Tako je bila prica. Koliko ima istine, ne znam, ali nikad problema sa tim autima nisam cuo, naravno baterije znaju imat mane, ali garancija je tu.

a citam ovog EV clinc-a na fejsu

covjek pise kako zaraduje bogatsvo na hibridima i konstantno odgovara ljude od njih.....

15 godina
Tvpronlem kaže...
ivanoile kaže...
Tvpronlem kaže...

covjek pise kako zaraduje bogatsvo na hibridima i konstantno odgovara ljude od njih.....

Ma oni su na nekim drogama, u komentarima kad citas kakve cijene dijelova i popravaka pisu za dizele dode ti da se izbljujes kolko seru.. Da ides u ne znam kakav ovlasteni servis nemre tolko kostat.. A kad pitas kolko kosta zamjena baterije onda sute

17 godina
Tvpronlem kaže...

A jesi našao crkvu gdje ćeš se Bogu molit'...

14 godina
Auti - ultimativna tema

EV lik je realan

Mi nemamo novca za održavanje hibrida, puno kvarova je programirano ili su dijelovi namjerno loše napravljeni. A sami dijelovi teško nabavljivi i skupi. A uz to sve, imaš i klasičnu mehaniku, motor, i uz to potrošan materijal.

Treba još puno vremena da se napravi 1.9tdi hibrida, sustav koji dobro i pouzdano radi, uz jeftino održavanje. Razlog? Baterija, tehnologija se treba još dosta razviti kako bi dobili nešto kvalitetno i pouzdano dugog vijeka, a da je cijena donekle normalna... A i kada se takva baterija pojavi trebat će vremena da netko uspije napraviti kompletan sustav koji je dobar, lagan za popravak i jeftin.

A ne želimo ni započeti raspravu o infrastrukturi i punionicama

17 godina
Strm kaže...

EV lik je realan

Mi nemamo novca za održavanje hibrida, puno kvarova je programirano ili su dijelovi namjerno loše napravljeni. A sami dijelovi teško nabavljivi i skupi. A uz to sve, imaš i klasičnu mehaniku, motor, i uz to potrošan materijal.

Treba još puno vremena da se napravi 1.9tdi hibrida, sustav koji dobro i pouzdano radi, uz jeftino održavanje. Razlog? Baterija, tehnologija se treba još dosta razviti kako bi dobili nešto kvalitetno i pouzdano dugog vijeka, a da je cijena donekle normalna... A i kada se takva baterija pojavi trebat će vremena da netko uspije napraviti kompletan sustav koji je dobar, lagan za popravak i jeftin.

A ne želimo ni započeti raspravu o infrastrukturi i punionicama

Isuse koliko gluposti, posebno ono s 1,9tdi hibrid...

Odi npr. u Dubai i pogledaj desetine tisuća Toyotinih hibrida koji u 4 godine naprave 900.000 - milijun km bez grča na licu...

To motori niti imaju ikakvih ozbiljnih problema niti "programiranih kvarova".

14 godina
Auti - ultimativna tema

1.2 i 1.0TFSI nemaju nekih problema osim ponekad vodene pumpe. Ne koriste lanac nego remen.

15 godina
Ekipa,

Mondeo 2.0 TDCi 140ks (PSA motor) prešao 220tkm i ima jedan čudan problem. Ponekad pali jako teško ujutro. Potpuno random. Nekad prođe par dana ne pravi problem, nekad 2-3 dana za redom zeza. U najgorem slučaju mora ga se vergalati 3 puta sa upali. Nema veze s vanjskom temperaturom. Sumnjamo da ima veze s dužinom stajanja, osim toga ne možemo naći ništa. Auto bio kod majstora, kompresija odlična, dizne dobre. Inače to je auto koji je frend kupio ljetos, odradio veliki servis i prošli mjesec stavio i novi akumulator. Osim toga motor je suh, ne troši ulje, je dimi, vuče dobro i radi mirno.

Ima tko ideju što bi moglo biti? Sumnja je bila da negdje ulazi zrak u sustav goriva, ali nisu našli. Inače nakon što prvi put teže upali, ostatak dana pali na prvu detonaciju. Dijagnostika isto ništa ne pokazuje.

Hvala
14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas sam saznao zaš sam viđao g7-ice sa promjenjenom distr prije zakazanog termina.(neke čak ispod 90t). Ova je skoro 120t napravila. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
14 godina

Fizicki nije moguce da baterija izdrzi toliko, a drugo, sigurno se kvare, i trece kakve su njihove prosjecne place a koliko nase

17 godina
Strm kaže...

Fizicki nije moguce da baterija izdrzi toliko, a drugo, sigurno se kvare, i trece kakve su njihove prosjecne place a koliko nase

O čemu pričaš?!? Zašto baterija ne bi izdržala?

Problem je u tome što se ne kvare, jedino mi nije jasno kakve veze plaće imaju s tim. Njih voze svi, od taksista, slabije plaćenih ljudi, do ekipe koja ima malo više (ne puno) para.

14 godina
imao slično na dci 1.5, kod mene je problem riješilo promjena filtera goriva.
filter je začepljen i nakon duljeg stajanja i prilikom prvog paljenja nemože povući dovoljno goriva tj. pojavi se prazan džep u crijevu.
Sve da i imam,otkud mi
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2022 9:43 (ZdravkoZ).
16 godina
Old Iggy kaže...

Odi npr. u Dubai i pogledaj desetine tisuća Toyotinih hibrida koji u 4 godine naprave 900.000 - milijun km bez grča na licu...

Naprave, ali uz servisiranje. Problem nekih hibrida je što imaju malene baterije koje odrade jako velik broj ciklusa. Kod velikog broja baterija traje 300kkm, kod rijetkih modela problemi dolaze već prije 100kkm. Postoje problematični modeli, ali ne baš u tolikoj mjeri kao što to tvrde EV clinic muljatori. 

17 godina
jozef kaže...
Old Iggy kaže...

Naprave, ali uz servisiranje. Problem nekih hibrida je što imaju malene baterije koje odrade jako velik broj ciklusa. Kod velikog broja baterija traje 300kkm, kod rijetkih modela problemi dolaze već prije 100kkm. Postoje problematični modeli, ali ne baš u tolikoj mjeri kao što to tvrde EV clinic muljatori. 

Ja sam pričao s kolegama iz RTA, i oni su iznenađeni koliko nemaju problema s tim Camryjima, uključujući baterije. Zato su ove godine naručili dodatnih par tisuća komada.

U četiri godine rada ta vozila nemaju nikakvih posebnih problema, samo redovni servisi. Pogon 24/7, cca 600 do 800 km dnevno, peri deri. Uz to me iznenađuje da unutrašnjost ne pokazuje znakove habanja.

Uz to, nisam nigdje vidio ikakav ozbiljan serijski problem s tim baterijama.

17 godina
Trebao bih preporuku nekog dobrog limara u Zagrebu i okolici.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
Filter je primijenjen pred ljeto i nikakve razlike nije bilo.
15 godina
Za brisanje
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2022 14:29 (mali od foruma).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Nova Kona (URL namjerno preimenovan):

Geordi_LaForge

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Auti - ultimativna tema

Stavio Pikachua da malo podigne raspoloženje u kabini.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2022 18:58 (ivanzu).
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
Trebao bih preporuku nekog dobrog limara u Zagrebu i okolici.

Ja sam sa ovim zadovoljan INFO

14 godina
Za koliko će eura nakon 31.12. točiti goriva oni što ih nije brinulo poskupljenje jer su uvjek točili za 100 kuna?
Sve da i imam,otkud mi
17 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav.. Akumulator je izdisaju, imao sam vartu efb 75Ah 730A, sad gledam uzet neki drugi, ali, agm..

Pošto ford (ford focus mk3) navodi efb akumulatore za svoja vozila, dal može kaj bit ak se stavi agm akumulator?

Ispada da je agm bolji od efb-a, izdržljiviji, dugotrajniji i neznatno skuplji..

13 godina
Auti - ultimativna tema

Koliki je vijek trajanja TPMS ventila odnosno njihovih baterija i kako se manifestira kad su pri kraju ?

15 godina
ZdravkoZ kaže...
Za koliko će eura nakon 31.12. točiti goriva oni što ih nije brinulo poskupljenje jer su uvjek točili za 100 kuna?

10 eur

ali mene zaboli koliko kosta, ja uvijek sipam 60 litara

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2022 10:37 (RuskeGTT).
14 godina
ZdravkoZ kaže...

15E lijepa zaokružena brojka.

16 godina
Auti - ultimativna tema

meni je nakon 32 l u kozliću bilo čudno platiti skoro 500 kn kad sam Octaviu natočil do čepa...

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice