Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.258
|
čitano: 17.037.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Ma nije, sjećam se prije četiri godine, kad god otvoriš oglase možeš naći barem jedan ili dva dobra deala za auto, a ako bi kampao mogao bi čuda napraviti

Nikada neću zaboraviti, tada sam bio kupio Citroen Xsaru 1.4 2002god, sa novim zimskim gumama, plinom, klimom i godinu dana rege za 5000tis kn. Vozio sam je do isteka rege, i prodao za iste novce

16 godina

to ti je ova strana s 3 gumba_

zaključavanje

prtljažnik

otključavanje

Ju je je? Je ju je!
15 godina

daj neku sliku, baš me zanima kak to zgleda.. jesi probao sve rastaviti kao na videu, možda bu malo lakše išlo?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Stric_Jura kaže...

pitanje za  znalce i neznalice:

novi VW ključ:

ta meka, silikonska strana je ispala iz ležišta i ne mogu ju nabaciti pod metalni okvir...

što, kako, zašto ?!?

ovdje je čovjeku otpala skroz ta strana, meni izgleda kao da je na rubu metalnog okvira neko ljepilo. Možda se ta gumenasta plastika i ne zakači pod okvir već je samo zaljepljena.

15 godina
Old Iggy kaže...
Silent horror1992 kaže...

Užas koliko je to prenapuhano, tko kupuje ta auta po tim cijenama apsolutno mi nije jasno.

Nažalost, tržište definira cijenu. Cijena je skočila i novim i polovnim automobilima, a ponuda je slaba.

AFAIK 

Ponuda nije slaba, stovise isporuka auta se unormalila poprilicno. Problem je sto je cijena sirovina, a i inflacija prisilila da se cijene umjetno napusu od strane dilera. Ako je diler napuhao cijenu, onda ce i polovno trziste slijediti. 

Iako ljudi tvrde sve i svasta, ja sam na 10ak upita u zadnja 2 tjedna dobio normalne odgovore od auto salona za narudzbu mainstream auta koji su bili slicnog datuma isporuke 2018-2019.

Sto se tice prodaje auta u EU, fail za fail-om, cijene moraju ici dolje jer se auti sve manje prodaju, pogotovo novi. Tvrdi se da je prodaja rasla, ali s obzirom na 2021 jos uvijek stojimo slabije zasada, dakle kupci nisu toliko zagrijani za ove cijene. 

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2022 13:07 (ivanoile).
15 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Može malo pomoć....

Odlučio sam konačno raskrstiti sa dizelima jer mi je po novom radno mjesto na <10km od kuće i stvarno nema smisla da se borim protiv DPFa, EGRa i ostalog na svojoj 6ici i sad sam u potrazi za nekim benzincem, 2014+, 80kw+, do 25k EUR. Ovo što gledam po njuškalu a da odgovara tim parametrima gore a da nije neki mali gradski auto ili nedaj bože crossover/CUV/ostali jahači rubnjaka su uglavnom Škode Octavie, tu i tamo koja Mazda 6, Focus (ne bi htio manji auto od toga) i Insignie.

Za aute gore, uglavnom se pojavljuje 1.4 TSI ili TFSI a od Opela 1.4 ili čak 1.8. Kakvi su ti motori? I ove Toyote Corolle Sedan, kakve su one? Vidim ima ih po 20k, dosta jeftino, 0km? Što je stvarno krajnja cijena?

Ukratko, traži se sedan, benz, 80+ kw, 2014 ili noviji, do 25k EUR. Što uzeti?

Kasnim, ali od Toyote samo Hybrid probaj.

Vozio sam Corollu sedan sa 1.5 motorom ovo ljeto par puta RI-ST, okej auti, ima prostora, ali motor kakav je, nikakav. Ne trosi puno, istina, oko 5-6l mjesano ac i stara cesta. Iznutra su okej, kako kome, CarPlay ima, pa taj info nije ni toliko los ako zanemarimo plavu tragediju.

Di2 &amp; EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2022 13:04 (ivanoile).
15 godina
Auti - ultimativna tema

mali throwback, baš mi fali moja ljepotica..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

vidi stara generacija C-RV-a bas je slatka :)

15 godina
RuskeGTT kaže...

vidi stara generacija C-RV-a bas je slatka :)

kozica 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Cigla ispala iz ruke, odskočila od pod i ode ravno na felgu.

Smućkao malo 2K laka, vodobrusnim lagano prešao područje te onda ispunio oštećenje. Nakon par dana vodobrusnim poravnao lak i onda polirao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2022 22:22 (ivanzu).
17 godina
Stric_Jura kaže...

ma ima auta i to dobrih... 😁

ja stržio paklenu naranču, svog kozlića - da smo si jasni, da imam malo više love ostavio bih ga  klinki za prvi auto....

kupio za 89.314  prije 4,5 g. - prodao za 80.000...

žena gradi oltar s mojim likom doma...

Kcerki dat tak ruzan auto, to bi bila karakteristika tebe kao zlocestog taje.

Uzmi joj Scirrocca il tak nest da joj mladost ostane u lijepom sjecanju.

Ovak da si joj ostavio to jare, mala bi se zagledala u deckica sa nekom pilom i dobio bi zeta koji ti sigurno ne bi bio po volji, al bi ti bar dobio priliku sjest u dobar auto. 

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2022 8:26 (Batista).
16 godina

Ignis je najbolji auto u klasi, a jugovina je bila smeće i kad je bio novi auto...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Batista kaže...
Stric_Jura kaže...

ma ima auta i to dobrih... 😁

ja stržio paklenu naranču, svog kozlića - da smo si jasni, da imam malo više love ostavio bih ga  klinki za prvi auto....

kupio za 89.314  prije 4,5 g. - prodao za 80.000...

žena gradi oltar s mojim likom doma...

Kcerki dat tak ruzan auto, to bi bila karakteristika tebe kao zlocestog taje.

Uzmi joj Scirrocca il tak nest da joj mladost ostane u lijepom sjecanju.

Ovak da si joj ostavio to jare, mala bi se zagledala u deckica sa nekom pilom i dobio bi zeta koji ti sigurno ne bi bio po volji, al bi ti bar dobio priliku sjest u dobar auto. 

Od tog ružnog pačeta joj samo traume mogu ostati 

16 godina

eh njoj je itekako žao zbog kozlića...

čak joj ni na dužim putovanjima nije bilo zlo (iako praktički sjedi nad zadnjom osovinom), i uostalom, kao svako dijete veže se za stvari s kojima je doživjela lijepe uspomene...

a još jednom, to je najbolji mali auto - točka!

Ju je je? Je ju je!
17 godina
nine kaže...

Od tog ružnog pačeta joj samo traume mogu ostati 

Nisam ni sumnjal da se nes javit :D

Nisam siguran dal se referiras na Stricovog zeta il Scirocca... 

Stric_Jura kaže...

eh njoj je itekako žao zbog kozlića...

čak joj ni na dužim putovanjima nije bilo zlo (iako praktički sjedi nad zadnjom osovinom), i uostalom, kao svako dijete veže se za stvari s kojima je doživjela lijepe uspomene...

a još jednom, to je najbolji mali auto - točka!

Ma zezam se. Misljenja sam da je Suzuki mozda najisplativiji auto za prosjecne potrebe i vrlo zahvalan za odrzavanje.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2022 9:31 (Batista).
16 godina

ma skopčao sam da se zezaš, ali moram ga braniti, iako JEST ružnjikav (osobito straga - ali tako ga većina ljudi vidi na cesti mojega - sad neće, bakica ga vozi)...

osobito ta, 1242 cm3 inačica s 90 KS...

ovi novi imaju 1183 cm3, to je bila specka za Indiju (zanimljivo, u Indiji su se proizvodili desno-volanski, dakle za njih ali i Japan, ali "lijevi" su se proizvodili samo u Japanu), sad je za cijeli svijet...

ta, "starija", ima košuljice cilindara od turbaka, pa je nepoderiv...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Auti - ultimativna tema

Pad cijena rabljenih vozila u SAD-u se ubrzava, trgovci panično pokušavaju rasprodati sve što su kupili

Hvala Jutarnjem sto kasni par mjeseci. Ovo ceka i EU, samo je pitanje pocetak sljedece ili kraj sljedece godine. Mobile.de je krcat polovnjacima, a broj raste iz dana u dan, iznimka je jedino Mini JCW bio (2018 do 2022). Ovo ostalo se gomila, pa dok ide. Kad prvi diler popusti sa cijenama, popustit ce i trziste polovnjaka.

Pitanje je samo koliko ce bit ostar pad, po ovome sto je u Americi, poprilicno - jer EU stoji gore od Amerike.

Di2 &amp; EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2022 10:14 (ivanoile).
16 godina

gle, kod nas je još i prebacivanje u eure u igri, sad svi pokušavaju utopiti što se da, da jednom Porezna ne počne raditi svoj posao kako spada...

trebali ste vidjeti lika kome sam prodao auto (on to za ženu kupio)...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Batista kaže...

Nisam ni sumnjal da se nes javit :D 

a kaj ćeš, veseli čovjeka 

16 godina
ivanoile kaže...

Pad cijena rabljenih vozila u SAD-u se ubrzava, trgovci panično pokušavaju rasprodati sve što su kupili

Hvala Jutarnjem sto kasni par mjeseci. Ovo ceka i EU, samo je pitanje pocetak sljedece ili kraj sljedece godine. Mobile.de je krcat polovnjacima, a broj raste iz dana u dan, iznimka je jedino Mini JCW bio (2018 do 2022). Ovo ostalo se gomila, pa dok ide. Kad prvi diler popusti sa cijenama, popustit ce i trziste polovnjaka.

Pitanje je samo koliko ce bit ostar pad, po ovome sto je u Americi, poprilicno - jer EU stoji gore od Amerike.

a možda je Amerima uz porast cijena goriva (50% skok) došlo iz dupeta u glavu da V8 nije više vrh vrhova ?

stoga eto stare krame....

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Stric_Jura kaže...
ivanoile kaže...

a možda je Amerima uz porast cijena goriva (50% skok) došlo iz dupeta u glavu da V8 nije više vrh vrhova ?

Nema ti baš toliko tamo V8...

Njihova jedina zona preživljavanja je danas Bliski istok.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ima netko preporuke zimskih guma, 195/65/R15? Neki best buy? U Dalmaciji sam pa mi skoro i ne trebaju, ali čisto zbog par putovanja do ZG i Istre koje planiram napraviti. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
Old Iggy kaže...
Stric_Jura kaže...
ivanoile kaže...

uuuuu dobro si mi reko'....

a gle prva 3....

https://www.caranddriver.com/news/g39628015/best-selling-cars-2022/

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Stric_Jura kaže...
Old Iggy kaže...

uuuuu dobro si mi reko'....

a gle prva 3....

https://www.caranddriver.com/news/g39628015/best-selling-cars-2022/

Je, sva prva tri su u pravilu s V6, V8 je samo u većim (RAM 2500/3500) modelima ili samo najjačem modelu (Silverado Custom Trail Boss, F150 samo jedna verzija motora), koji su bitno rjeđi.

I tamo je V8 "nepoželjan", previše troše bez neke potrebe.

Ali da je V8 poseban gušt za voziti, je.

15 godina
Stric_Jura kaže...

gle, kod nas je još i prebacivanje u eure u igri, sad svi pokušavaju utopiti što se da, da jednom Porezna ne počne raditi svoj posao kako spada...

trebali ste vidjeti lika kome sam prodao auto (on to za ženu kupio)...

Inflacija, rast cijena komponenti (u Njemackoj rekordan ove godine, sada u rekordnom padu), kolicina isporucenih auta, ali i visoka zaposlenost.

Sada ce slijedit naslovi "prodaja auto rekordno porasla", "nikad bolja prodaja auta". I onda za godinu dana "rekordni pad prodaje auta". Samo jer se lanac isporuke stabilizira pomalo, a cijene ce pratiti to.

Uglavnom, kada krene to sve padat, krenut ce i cijene, trebale bi uskoro, iako je trziste polovnjaka podosta zasiceno (npr. broj Mini JCWa 2021-2022 se udvostrucio na mobile.de od ljeta)

Di2 &amp; EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2022 11:40 (ivanoile).
15 godina
Auti - ultimativna tema

1.0 i 1.2 TFSI motori, koje su im mane? Tocnije Seat Ibiza 2017-2019.

Di2 &amp; EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...

1.0 i 1.2 TFSI motori, koje su im mane? Tocnije Seat Ibiza 2017-2019.

Izbjegavati ukratko

9 godina
Auti - ultimativna tema

Može mi netko pojasniti zašto u petrolu 100-tka košta kunu više nego u npr INA-i? Hvala

16 godina
Auti - ultimativna tema

Novi 1.0 turbo trocilindraši su se pokazali kao jako dobri motori. Ide čist okej jedino kaj dosta troši po meni za 1.0 motor... 

#fsb
14 godina
It'sMe932 kaže...

Može mi netko pojasniti zašto u petrolu 100-tka košta kunu više nego u npr INA-i? Hvala

Aditivi u gorivu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice