Dešava se to kod svih automobila, bila Dacia ili Maserati. Ta "masnoća" se skida najbolje sa alkoholom 50%. Nakon toga obrisat dobro sa nekih sredstvom za prozore i kvalitetnom mikrofibrom a ne onom plastičnom što je 20kom za 50 kn.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mozda i promijeniti filter kabine/klime.
Imao sam neki dan bliski susret na parkingu s jednim vozilom, crni automobil parkiran u mraku, u zasjenjenom mjestu i još nije bio u cijelosti parkiran unutar ucrtanog mjesta, ja se kretao u nazad i nisam ga baš dobro vidio u retrovizoru, mrvicu sam mu zagrebao lak na plastici/prednjem odbojniku u duljini 3-5cm i to čini mi se samo gornji sloj, moj plastični odbojnik je zastrugao po njegovom pri brzini od 2-3km/h. Sve bi to bilo OK da vlasnik (koji je sjedio u parkiranom vozilu) nije bio poprilično bezobrazan u svojoj namjeri da iskamči nekakvu lovu od mene (isti tren je istrčao iz auta i lupio da je šteta 1000€ LOL, a plastika sigurno nije pukla jer sam samo sastrugao, a i radi se o automobilu iz 2007.). Uglavnom čekali smo policiju, koja prvo nije htjela uopće pisati zapisnik zbog tako nečega, ali je on bio dosta agresivan pa su popustili. On je cijelo vrijeme nešto mudrovao i manipulativno glumio veliku žrtvu. Sve OK, kriv sam, dobit ću kaznu zbog izazivanja prometne nesreće na koju ću se žalit obzirom na sve okolnosti. Ono što je neobično, sad gledam taj auto i vidim po CVH ispisu tehničkog da je prošao tehnički iako mu je koeficijent kočenja manji od propisanog. Zanima me kako je to moguće? Ispada da je automobil neispravan pa nije niti trebao biti u prometu(?!)
Pretpostavljam da je lik podmitio nadzornika na tehničkom ali je ovaj zaboravio promijeniti brojke u sustavu?
Jeste obojica puhali? Ako jeste, Ok, ali da sam ja sjedio u vozilu i vidim da lik ide prema meni i ne vidi me (jer sam mutno parkirao iz cudnog razloga),
pa potrubio bi mu da stane. Ako policajci nisu obavili alko-test, pisi kuci propalo. Ocito neka seljacina koja je pod gasom i umislila da vozi svemirski brod, a ne krtniju iz 2007.
Imao sam neki dan bliski susret na parkingu s jednim vozilom, crni automobil parkiran u mraku, u zasjenjenom mjestu i još nije bio u cijelosti parkiran unutar ucrtanog mjesta, ja se kretao u nazad i nisam ga baš dobro vidio u retrovizoru, mrvicu sam mu zagrebao lak na plastici/prednjem odbojniku u duljini 3-5cm i to čini mi se samo gornji sloj, moj plastični odbojnik je zastrugao po njegovom pri brzini od 2-3km/h. Sve bi to bilo OK da vlasnik (koji je sjedio u parkiranom vozilu) nije bio poprilično bezobrazan u svojoj namjeri da iskamči nekakvu lovu od mene (isti tren je istrčao iz auta i lupio da je šteta 1000€ LOL, a plastika sigurno nije pukla jer sam samo sastrugao, a i radi se o automobilu iz 2007.). Uglavnom čekali smo policiju, koja prvo nije htjela uopće pisati zapisnik zbog tako nečega, ali je on bio dosta agresivan pa su popustili. On je cijelo vrijeme nešto mudrovao i manipulativno glumio veliku žrtvu. Sve OK, kriv sam, dobit ću kaznu zbog izazivanja prometne nesreće na koju ću se žalit obzirom na sve okolnosti. Ono što je neobično, sad gledam taj auto i vidim po CVH ispisu tehničkog da je prošao tehnički iako mu je koeficijent kočenja manji od propisanog. Zanima me kako je to moguće? Ispada da je automobil neispravan pa nije niti trebao biti u prometu(?!)
Pretpostavljam da je lik podmitio nadzornika na tehničkom ali je ovaj zaboravio promijeniti brojke u sustavu?
Ostecenik mora da vozi nesto iz "svetog trojstva"
Jeste obojica puhali? Ako jeste, Ok, ali da sam ja sjedio u vozilu i vidim da lik ide prema meni i ne vidi me (jer sam mutno parkirao iz cudnog razloga),
pa potrubio bi mu da stane. Ako policajci nisu obavili alko-test, pisi kuci propalo. Ocito neka seljacina koja je pod gasom i umislila da vozi svemirski brod, a ne krtniju iz 2007.
ma ne, samo sam ja puhao - 0.0 naravno. Nije mi uopće u tom trenutku palo na pamet da i njega testiraju. U vezi teme više me zanimalo je li se netko susreo s takvim bizarnim slučajem oko neispravnog vozila koje je prošlo tehnički pregled. Pretpostavljam da je moja građanska dužnost da o tome izvjestim osiguravatelja i MUP, pošto je već čovjek tako ugodno komunicirao samnom. Još dvojim oko toga, jer inače radije ignoriram idiote.
To je najveca greska - on je isto trebao puhati. Ako ima vise od 0.0,
kriv je, mogao je reagirati da zatrubi, truba radi i kad je vozilo ugaseno.
Preveli te zedniog preko vode. Imas osiguranje, osiguranje ce napraviti procjenu i platiti popravak.
Ne pristaj na nikakve iznude para od takvih debila.
Ja sam prije 17 godina zakacio tipa sa Rocky-em, tip u garazi, ja prolazim kroz parkiraliste i iskoci djete od 2-3 godine iza auta,
a ja vozim 15-20km/h - pun lijevi i kocnica, i ogrebem Astru.
Trazim covjeka, nema, poslikam svoj bumper (njemu nista, metalni), i jednu crtu od 3cm na njegovoj Astri,
napisem na nekakav racun sto mi je lezao u autu "Oprosti, ostetio sam ti automobil,
cekao sam 10min, nisi se pojavaio - ovo je moj broj: 06x-xxx-xxx. Slobodno se javi pa da razmjenimo police."
Prodje dva dana, nitko ne zove, i nazove lik i kaze "Kcerka je tad vozila automobil, mislila je da je zajebancija,
jer nije mogla naci ogrebotinu, a i ja sam jedva nasao ogrebotinu. Hvala na iskrenosti".
Razmjenili brojeve osiguranje, oni to rijesili, prelakirali mu bumper, osiguranje platilo, ja sam samo platio onu papirologiju od nekih 250kn i milina.
A zenska sa djetetom se ukopala, na nju sam se izgalamio, da koji kurac radi a djete samo trci po podzemnoj garazi - em je djete nize od vozila,
kad izleti je vec prekasno za reakciju. Samo se poklopila i osla. Bio sam ljut ko pas. Skoro sam ubio djete, da sam isao 30, koliko je bilo ograniceno u garazi, ubio bi djete sigurno.
Za magljenje sajbi palite A/C i gotovo.
Ma mogao je on napuhati i 4.0. Jel je vozio? Nije. Jebiga nisi imao sreće i naišao si na budalu. A i stvarno ne razumijem ljude koji ne pogledaju malo oko svog auta kad izlaze na parkingu, pogotovo po noći. I neke trube ne rade bez kontakta.
Ako je u vozilu, kriv je. Mora biti 0.0 i gotovo.
Pa, ali sjedi u svom autu na parkingu, nije u prometu. Imao sam sličnu situaciju ovog ljeta u Puli bio parkiran unazad do kamiona. I lik sjedne u kamion i u rikverc, na svu sreću bilo ljudi koji su počeli vikat pa je stao inače bi me lupio. Isto sam sjedio u autu i čačkao po mobitelu. Znači po tvome policija bi me trebala kaznit jer sam koristio mobitel (da je došlo do toga).
Kako je on alkoholiziran dosao do parkiralista?
Nije propisno parkirao (van crta).
Da je bio trijezan, potrubio bi da vozilo ispred stane.
Alkohol je lako presudan.
Ja mogu biti u prometnoj i 100% kriv za nju, al ako je suprotna strana iznas 0.0, a ja cist, sud ide na moju stranu u 90% slucajeva.

Da se nadovezem.
To mi bas i nema smisla.
Ako ja smijem upravljati autom do 0.5, zasto onda imam problem ako sam imao prometnu u kojoj nisam kriv a napuhao sam 0.11 npr.
Zato vecina ili ispuni EU izvjesce o nesreci, ili se odmah nagode, osobito ako obje stranke znaju da nemaju 0.0.

To je najveca greska - on je isto trebao puhati. Ako ima vise od 0.0,
kriv je, mogao je reagirati da zatrubi, truba radi i kad je vozilo ugaseno.
Parkirani niti je kriv niti je morao puhati.
Ovdje je sve jasno bez ikakve sumnje. Ovo s tehničkim ne bih komentirao...
Kako je on alkoholiziran dosao do parkiralista?
Nije propisno parkirao (van crta).
Da je bio trijezan, potrubio bi da vozilo ispred stane.
Alkohol je lako presudan.
Ja mogu biti u prometnoj i 100% kriv za nju, al ako je suprotna strana iznas 0.0, a ja cist, sud ide na moju stranu u 90% slucajeva.
Parkiranje van crta nije protupropisno.
Ne smije truiti samo tako.
Ne mora poduzeti baš ništa.
Isto i s prometnima - nije uvijek pijani kriv.
Ako ne mozemo lijepo, onda cemo po zakonu. Pa ces ti jos platit i moju stetu.
O tome se radi.
Da je tip bio normalan, ispunili bi EU izvjesce i podrzavili se ko muskarci, a osiguranje bi rijesilo ostatak, zato se i placa, to im je posao.
Al ako si ovakva gorila seljacina, e onda se kume drugacije budemo razgovarali.
Jos dodas u zapisnik da te je fizicki napao, a agresivan je pred policijom, ima iznas 0.0, nemas sanse izgubit parnicu.

ekipa,ima tko preporuku s cim sredit vjetrobransko iznutra?
izgleda kao da je masno i otezava voznju nocu (po danu sve ok izgleda)
pokusava sam sa razna sredstva za staklo(ukljucujuci i sonax), ubrusi,novine, rucnik od mikrofibre ali uvijek ostaju tragovi
hvala
Oprat sredstvom za pranje stakala i onda istrljati - pjenom za brijanje.
Razapet cete me ali....
uzimam VW Tiguana :) (novi )vec predao paprire u Porsche inter auto
Doduse nisam uzeo s nekom super opremom i to je onaj 2.0 TDI 120ks motor
pa cemo vidjet... jbga ocekivam auto kod sebe imati 10 godina i da me sluzu u svim uslovima koji mi trebaju..
Hmmm, ovo djeluje poprilično izvan početnog budžeta. Ako nije problem spomenuti koliko dobar deal si uspio izvuć?
Ja bi se definitivno prije odlučio za Karoqa s boljom opremom/motorom ako baš mora biti SUV a prije toga bi definitivno Octavia bila izbor.
No čestitke na autu svakako. Valjda se na ovog Tiguana ne čeka godinu i pol ko na prošlog.
Kriv si 100% i to moras prihvatiti. Zasto ces se zaliti, zato sto je galamio na tebe i povrijedio ti ego? On je mogao biti i pijan i nadrogiran i bez vozacke dozvole, apsolutno nema nikakve veze jer nije upravljao motornim vozilom. Ista stvar kao da je on u tom trenutku pjeske dolazio prema svom autu i vidio te kako ga udaras. Eventualno moze platiti kaznu za nepropisno parkiranje ako se to dogodilo na gradskom parkingu, a ne od nekog trg. centra na primjer. A ne rade na svim autima trube ako nije upaljen ili na kontaktu, tako da vjerojatno nije ni imao vremena svirati budali
Hmmm, ovo djeluje poprilično izvan početnog budžeta. Ako nije problem spomenuti koliko dobar deal si uspio izvuć?
Ja bi se definitivno prije odlučio za Karoqa s boljom opremom/motorom ako baš mora biti SUV a prije toga bi definitivno Octavia bila izbor.
No čestitke na autu svakako. Valjda se na ovog Tiguana ne čeka godinu i pol ko na prošlog.
CCA 2 tjedna cu cekat.. nisam radio nikakve posebne konfiguracije vec sam uzeo nesto dostupno sto vec imaju...
Ne znam niti sam kak sam dosao do ove cifre...
Zna li mozda netko vise pojedinosti o samom motoru ? 2.0 TDI 122 ks?
ne mogu naci nikakve posebne detalj o njemu...
Sretno sa novim auto, nadam se da ima barem nekakve xenone, odnosno da nisu obicna halogena svjetla.
Taj od 122ks ce navodno bit najslabiji scr cetverocilindras jer se 1.6 ne bi treba vise proizvodit, s obzirom da ih nema jos u opticaju(izuzev u skodi, mislim) trebat ce vidit jel ista konstrukcija tj. je li samo stvar mape u odnosu na jace verzije.Po omjeru snage i obujma mirise mi da bi to moga bit novi 1Z/AHU/AFN,tj ima predispoziciju da traje vjecno. Mislim da je on osnovni dizelas i u novom caddyu.
Nadam se da ga nisi uzeo za po gradu, ima puno eko sranja. Cestitam!
Nadam se da ga nisi uzeo za po gradu, ima puno eko sranja. Cestitam!
Nisam najbolje shvatio ali zivim cca 50 km od Zagreba dakle i u ZG radim... autoceste imam cca 20km cisto, cca 20km seoskih losih cesta/otvorenih i cca 10km lagane guzvice slavonskom avenijom i heinzelovom... (u jednom smjeru naravno)
svi ostali smjerovi u kojima se krecem su otvorena cesta bez guzvi
Onda je dobro.
Osobno mi se taj auto puuno vise svidja nego t-roc i t-cross. Cini mi se prostraniji od njih, nije velik kao touareg..
Neka stvarno zlatna sredina :)