Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.011
|
čitano: 16.487.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

meni se svidja ova obicna ford fiesta 140ks...jedina nadoplata za pepeljaru :D

zadnji put kad sam gledao je kostala oko 120 tkn.

1.0 motor i 140ks...prava zujalica, trebala bi biti ko čigrica mala

za skočit po cigarete do pumpe u 2 ujutro idealno vozilo :D

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 16:17 (Gorstak79).
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Takav, samo 17" felge i plava metalik boja. Ako se sjecas Tomic ih je davao na akciji prosle godine uz 318d. Kao trecinu platis sad, trecinu sljedece godine i trecina na leasing ili tako neka shema.

Prilika ima, ja gledam 1-2-3 seriju vec 3-4 mjeseca i bude stvari koje vrijedi pogledat. Ali opet sve vise ima uvoza uz neku cudnu kilometrazu (<30k km u 2.god), kao sto sam rekao, serija 1 je izvrstan auto, 50-50 raspodjela, zadnji pogon koji nije manijacki jak, ugodan. O prostoru iza se zna, ali opet naprijed ima prostora da osoba od 185cm sa sicem skroz iza ne moze nogama doseci vrh tepiha. I ono, neki premium osjecaj ima auto na kraju krajeva.

Ovi uvozi, bez broja sasije i neke interne provjere, nista, makar bio od BMWa direktno.

Di2 &amp; EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 16:22 (ivanoile).
15 godina
ivanzu kaže...

Tko god da 150k na Škodu Rapid je poveca budala bez uvrede, Ibiza plastikanjer zivi odmah uz rapida , neka pogleda novu fiestu ako hoce zabavan auto ali osjetna je razlika izmedu B i C segmenta.

zato se spusta auto ;)

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

zanimljivo kako je oceva kija prajd bila podesena za kruzne trke kad je bila nova, a nakon deset godina za driftanje...

11 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Takav, samo 17" felge i plava metalik boja. Ako se sjecas Tomic ih je davao na akciji prosle godine uz 318d. Kao trecinu platis sad, trecinu sljedece godine i trecina na leasing ili tako neka shema.

Prilika ima, ja gledam 1-2-3 seriju vec 3-4 mjeseca i bude stvari koje vrijedi pogledat. Ali opet sve vise ima uvoza uz neku cudnu kilometrazu (<30k km u 2.god), kao sto sam rekao, serija 1 je izvrstan auto, 50-50 raspodjela, zadnji pogon koji nije manijacki jak, ugodan. O prostoru iza se zna, ali opet naprijed ima prostora da osoba od 185cm sa sicem skroz iza ne moze nogama doseci vrh tepiha. I ono, neki premium osjecaj ima auto na kraju krajeva.

Ovi uvozi, bez broja sasije i neke interne provjere, nista, makar bio od BMWa direktno.

I koliko je brzo otisao takav?

Posto vec duze vrijeme gledas koliko mjesecno puta se pojave takve bolje prilike (118d, m ili bez m paketa) i je li ovo realna cijena koju ovi traze za taj 118d m?

Za ovaj prostor od iza me zaboli, necu se ja vozit od iza

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 16:33 (naPerk777).
15 godina

Poceo je sa 24, pa 23 i na kraju je za 22 otisao ako se ne varam. Uglavnom 10ak dana je bio u oglasu. 118d ovakav, bez automatika. Iako i ovaj auto je spustio tisucu u zadnjih tjedan dana, ali svejedno, previse trazi iako shvacam da je tesko prodati ovako novi auto za nista. 

Di2 &amp; EPS FTW!
15 godina
ivanzu kaže...

A za hrđu slobodno dat i više? 

Edit: kaže, rapid i ibiza plastika, i onda frajer spomene fiestu. Troll žešći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 17:01 (mystik).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Fiesta je jeftinija i bolja od oba sto se tice voznje, a vjerovatno i svega ostaloga osim kolicinom prostora. Rapidu su nabili cijene u nebesa, auto bih trebao kostati kao fiat tipo, a ne kao ford focus i sl..

Vozio sam se u Rapidu bezbroj puta, auto je grob za svoju cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 17:06 (ivanzu).
11 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Poceo je sa 24, pa 23 i na kraju je za 22 otisao ako se ne varam. Uglavnom 10ak dana je bio u oglasu. 118d ovakav, bez automatika. Iako i ovaj auto je spustio tisucu u zadnjih tjedan dana, ali svejedno, previse trazi iako shvacam da je tesko prodati ovako novi auto za nista. 

Prelijep auto stvarno, pogotovo ova LED svijetla, po meni puno ljepši od bilo kakvog audija. Da bar naiđe neka 118d m za 150k , nitko sretniji od mene :)

10 godina
neaktivan
mystik kaže...
naPerk777 kaže...

Ma prvo mi je budžet bio na 100,  pa sam ga povisio na 120 pa sad do 140-150t kn. Može se tako unedogled povećavat ali trebam negdje stati na loptu i povući crtu. Mlad sam i htio bih malo uživat u prvom autu te stvarno nebih neki peugeot,citroen ili nešto slično.

A zbog čega nebi kupovao polovan auto? Gledao sam malo u tomiću i cijena novog bmw-a sa dizle motorom je preko 200t kn, a ako mogu tako nešto slično dobiti za 140t kn (sa tvorničkom garancijom), zašto ne.

Moja osobna preferencija. Naravno, tu ne računam mogućnost da kupim nešto tipa R32/3/4, Supra, EVO IV/VI dobro očuvani i ne modificirani. Doduše, takvi auti drže cijenu, poveliku.

Također, netko drugi neće kupovati ništa osim 2-3 godine starih auta jer tu su izgubili dobar dio one početne cijene i sad će narednih par godina pad biti manji. I to je kompletno opravdano.

Kod kupnje polovnoga ne znam tko je i kako se ponašao prema tom autu, naći vozilo koje mi odgovara po apsolutno svemu, da nemam viška opreme koja mi ne treba, a da imam ono što mi treba, izbor motora i mjenjača također. 

Do 150k bi gledao potpuno novu Ibizu FR ili Rapid MonteCarlo s 1.4TSI, veliki minus meni je što službeno ne dolaze s DSGom. Na tu cijenu iz konfiguratora bi se dalo nešto popusta užicat ili kakvih pogodnosti od besplatnog održavanja u garanciji ili slično. 

Takvi se auti uvoze:
https://www.gumtree.com/p/nissan/nissan-skyline-r34-2.5-gt-rb25-engine-rare-black-with-sunroof.-must-view/1266761976

https://www.gumtree.com/p/nissan/zx300-91-import-rhd-auto-full-mot-exc-condition/1266622110

https://www.gumtree.com/p/toyota/toyota-supra-3.0-auto-family-business-est-1996/1257455157

https://www.gumtree.com/p/mitsubishi/evo-4-sadly-for-sale/1268616091

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 18:18 (LepiSladja).
16 godina
Auti - ultimativna tema

..

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 21:53 (Fake_Alert).
17 godina

jedna poprilicno jeftina supra obzirom na stanje, nema veze kaj je atmosferka, it's all about the looks

https://www.pistonheads.com/classifieds/used-cars/toyota/supra/toyota-supra-94-manual--now-reduced/7692003

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 18:41 (nixass).
15 godina
nixass kaže...

jedna poprilicno jeftina supra obzirom na stanje, nema veze kaj je atmosferka, it's all about the looks

https://www.pistonheads.com/classifieds/used-cars/toyota/supra/toyota-supra-94-manual--now-reduced/7692003

Gledam ovaj interijer, koliko god je rudimentaran, ne mogu ne primjetit da mi je oku ugodniji od nekakavih danas interijera u sportskim autima. Pogotovo u VW ekipi gdje je LCD tik iznad mjenjaca ili gdje u Mercedesu izgleda kao da su ga zaboravili ukomponirat u interijer.

U Supri je nekako prirodno, na dohvat ruke sve.

Di2 &amp; EPS FTW!
16 godina
Auti - ultimativna tema

Bas ne kuzim izjavu,prirodno na dohvat ruke ?
Meni je sve na dohvat ruke u mome autu i automatizmom sve dosegnem bez problema.

A u VW-u koliko znam tj.vecini VW-a prvo ide mijenjac,komande esp-asr,pepeljara,klimatronik jedinica pa onda tek LCD display ili koji vec radio imas.

U Touranu je vec zbrka i nespretno stavljen radio dole.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa pomagajte jer ja ću izluditi...

Kako se koriste Sonax maramice za stakla?

probao sam:

- prebrišem mokrim maramicama, ostavim da se osuši = kasnije se vide fleke od brisanja

- prebrišem mokrim maramicama i posušim hladnim zrakom klime odmah = vide se fleke od brisanja

- prebrišem mokrim maramicama i nakon toga paprinatim ubrusima = vide se fleke

- prebrišem mokrim maramicama i nakon toga mikrofiba krpicom = vide se fleke

jel postoji neka narodna mudrost da se staklo očisti a da se ne vide tragovi brisanja?

15 godina
doky01akablava kaže...

Bas ne kuzim izjavu,prirodno na dohvat ruke ?
Meni je sve na dohvat ruke u mome autu i automatizmom sve dosegnem bez problema.

A u VW-u koliko znam tj.vecini VW-a prvo ide mijenjac,komande esp-asr,pepeljara,klimatronik jedinica pa onda tek LCD display ili koji vec radio imas.

U Touranu je vec zbrka i nespretno stavljen radio dole.

Pa iskreno, taj lcd mi je prenisko. Da bi namjestio nesto moram pogledat skroz prema sredini konzole sto nije nikako prirodno. Mazda,Audi,BMW i ekipa imaju, po meni dobro postavljen LCD. VW i ekipa nikako, ne zato jer su VW vec je prirodnije gledat u zaslon koji je na visoj poziciji i samim time manje se skida pogled s ceste. 

I lcd ne volim, imam ga u autu i iskreno rade bi da imam konzolu nekakvu da upravljam s njim - opet hrpa primjera gdje je konzola dobra ako ne i bolja nego touch.

Di2 &amp; EPS FTW!
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

najbolje je da ne brises uopce maramicama nego da potegnes gumicom, ili jos bolje, da ne brises uopce, vec pustis da ispari...kod potonjeg bi malo alkohola pomoglo...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Sredstvo za pranje stakla (Ajax ili slično) i novine ili ubrusi za ruke. Medicinski alkohol al nemoj da ti kapa po svuda. :D

Vileda krpa najjača za brisanje ima u Mulleru za max 25kn, 2 komada. https://www.ekupi.hr/Vileda-krpa-za-sve-namjene-actifibre-627416.aspx

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 19:42 (DiRT).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

14 godina
Auti - ultimativna tema

U novijim VW displej nije toliko nisko, negdje je u razini komandi na volanu. I ako ja mislim da je svejedno da li se displej nalazi unutar konzole ili iznad jer oci se ne moguce fokusirati na vise stvari.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 19:47 (ivanzu).
16 godina
ivanzu kaže...

U novijim VW displej nije toliko nisko, negdje je u razini komandi na volanu. I ako je svejedno da li displej nalazi unutar konzole ili iznad jer oci se ne moguce fokusirati na vise stvari.

To je samo u Touranu i Sharanu,u Passatu-Golfu-Polu i ostalim LCD je na sredini,iznad LCD ventilacija,a ispod LCD-a klimatronik.

Ziga  Uzmes glinu,prvo dobro ocistis sa glass cleanerom,onda uzmes lubrikant za glinu ili ph neutralan auto sampon u omjeru sampon 1 : 5 destilirana voda i smuckas i auto glinom dobro ocistis i onda mozes nanijeti hidrofobni coating.

16 godina
Ziga kaže...

Ekipa pomagajte jer ja ću izluditi...

Kako se koriste Sonax maramice za stakla?

probao sam:

- prebrišem mokrim maramicama, ostavim da se osuši = kasnije se vide fleke od brisanja

- prebrišem mokrim maramicama i posušim hladnim zrakom klime odmah = vide se fleke od brisanja

- prebrišem mokrim maramicama i nakon toga paprinatim ubrusima = vide se fleke

- prebrišem mokrim maramicama i nakon toga mikrofiba krpicom = vide se fleke

jel postoji neka narodna mudrost da se staklo očisti a da se ne vide tragovi brisanja?

Obrisem sa mikrofibrom ili tako nekakvom krpom( ove velike kapljice sto ostanu ), pa sa papirnatim maramicama i nista se ne vidi ( manje kapljice i maramica sve to posusi dobro ). Ne raditi na direktnom suncu.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2017 21:55 (Fake_Alert).
15 godina
odjavljen
ivanoile kaže...
nixass kaže...

Gledam ovaj interijer, koliko god je rudimentaran, ne mogu ne primjetit da mi je oku ugodniji od nekakavih danas interijera u sportskim autima. Pogotovo u VW ekipi gdje je LCD tik iznad mjenjaca ili gdje u Mercedesu izgleda kao da su ga zaboravili ukomponirat u interijer.

U Supri je nekako prirodno, na dohvat ruke sve.

Da, te toyote su zakon po tom pitanju. Ovako je na mojoj celici, jako sličan dizajn kao u supri, čak je volan (verzija sa zračnim) isti:

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Eto mojih prednjih guma nakon dve i pol godine.Mislim da su po izgledu jos ok,sa unutarnje strane su dosta potrosene,ali neizgledaju mi  toliko lose.Jebiga kad mi nisu prosle tehnicki

16 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam bas da gume toliko smiju biti potrosene sa strane,mislim da imas nekih problema sa ovjesom,jesi bio na optici trapa ? 

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nisam,mogo bi ic malo to provjerit

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kut nagiba ti je previse prema unutra.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 14:35 (ivanzu).
15 godina
odjavljen
Eto odgovora, nisu tebi gume potrošene nego ti nije centriran trap lol.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Eto mojih prednjih guma nakon dve i pol godine.Mislim da su po izgledu jos ok,sa unutarnje strane su dosta potrosene,ali neizgledaju mi  toliko lose.Jebiga kad mi nisu prosle tehnicki

Izgleda da ti je auto prešao na JDM i stanco se sam

BTW: moraš ić sredit geometriju kotača jer ti prednji kotači stoje koso, pa se nepravilno/neravnomjerno troši guma...

Pa šta ti nisu ništa rekli na tehničkom zbog čega te ruše i šta moraš napravit prije nego opet dođeš na tehnički?, malo mi čudno to "ne valjaju vam gume, ne možemo vas pustit tehnički..."

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2017 13:31 (1BIT).
16 godina
Kako očistiti i skladištiti glinu nakon korištenja ?
U kanti vode da stoji,ali kako očistiti od govana što se nakupilo po njoj ?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice