Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.510.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Karlek_19 kaže...

Kaj moraju svi isti biti? Pa uzme pol kara pol hečbek.. Ne kužim zakaj bi svi jednaki morali biti..

Natječaj je raspisan za 500 vozila u hatch/karavan izvedbi i 200 kao sedan. Otprilike brojke. Uz propisanu snagu, duljinu vozila, osovinski razmak i ono najvažnije, zapreminu prtljažnika. E sad, postoje neki hatchevi koji su mogli zadovoljit,, ali Focus nije jedan od tih i zadovoljava samo u karavan izvedbi. Općenito mislim da nema smisla policiji uopće davat hatcheve, pa čak ni sedane, ipak se vozi dosta opreme potrebne za uviđaje/intervencije i ako se negdje ne bi trebalo stediti na opremi/voznom parku onda su to policija, jvp i hitna.

15 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

ajme sto mi se svidja ovaj volvo S90

Prelijep je nema šta, pogotovo mi se sviđaju Full LED farovi, malo liče na farove Audia Q7

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina
neaktivan
_Marko_93_S kaže...

Preporucam ti da probas cestu do klca preko pisarovine, izađeš na cestu kod Banije. Na nekim dijelovima je cesta malo lošija al nema nikakvog prometa te pogotovo kamera i policije  i u prosjeku ti treba malo više nego preko stare ceste.

EDIT: za 1BIT 

Ako sam te dobro skužio, ovo šta sam plavo označio na mapi? jel to taj put, ovako na oko mi izgleda barem 1/3 duži, ako ne i duplo duži, mada ako se može brže vozit od 50-60 kolko je prosjek po staroj kroz Draganiće-Jasku....onda nije loše, vjerojatno bi i prije došao, a ne za 70min

Crveno je stara Karlovačka cesta, Plavo predostavljam ta o kojoj govoriš, to su na google mapsu dvije veće ceste uz autoput, ove ostale su manje lokalne, nekako sumnjam da bi se izgubio na njima

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 14:52 (1BIT).
14 godina
neaktivan
_Marko_93_S kaže...

Preporucam ti da probas cestu do klca preko pisarovine, izađeš na cestu kod Banije. Na nekim dijelovima je cesta malo lošija al nema nikakvog prometa te pogotovo kamera i policije  i u prosjeku ti treba malo više nego preko stare ceste.

EDIT: za 1BIT 

ja se vozo preko pisarovine sad dok su bile ljetne guzve..(og-zg)  milina.. 

xfact
14 godina
neaktivan
1BIT kaže...
_Marko_93_S kaže...

a ovu cestu ne vidis? 

xfact
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav svima.

Planiram kupiti auto do 5000€.

Razmisljam si jos kupiti Mazdu3 ili Peugeota 307   1.6 diesel.

Zanima me da li mozda imate kakav savijet izmedu ova dvavozila, takoder nekakvi savjet o drugom vozilu za taj novac je dobrodosao.

Zanima me takoder kako ide postupak prijepisa vozila? Te kolika su davanja?

Gledam tu po  netu ,ali sve je nejasno i staro ...vidim neki kazu da treba kod javnogbiljeznika na poreznu itd a neki kazu da je dovoljno samo na policiju.

Da li netko ima iskustva u prijepisu da mi kaze?

Takoder me zanima sto znaci ovo ''do registracije''?

Hvala

Može
15 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Pozdrav svima.

Zanima me da li mozda imate kakav savijet izmedu ova dvavozila, takoder nekakvi savjet o drugom vozilu za taj novac je dobrodosao.

Gledam tu po  netu ,ali sve je nejasno i staro ...vidim neki kazu da treba kod javnogbiljeznika na poreznu itd a neki kazu da je dovoljno samo na policiju.

Hvala

Javim ti detalje u petak oko procesa kupovine 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
odjavljen
ante5656 kaže...

Pozdrav svima.

Hvala

Samo NIPOŠTO nemoj uzimati 307 ili c4 te generacije, ali pogotovo 307, i pogotovo dizel.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zasto ne? A i nisam rekao koju generaciju..misilio sam ovaj redizajn.... faceliift...racunam valjda su na njemu ispravljene sve greske...??

Može
15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Moš mislit, zadnje smeće od auta.

Ovo je samo jedan od manjih problema:

https://www.google.hr/search?q=peugeot+307+fire&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiswrPloI7WAhVMuhQKHU_AD-0Q_AUICSgA&biw=1368&bih=635&dpr=1

https://www.google.hr/search?q=peugeot+307+fire&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwin2qDqoI7WAhVBNRQKHZfEDugQ_AUICigB&biw=1368&bih=635

A ne da mi se ni pisati za ostalo, od elektronike, mjenjača, kvačila, raznih problema sa dizelima koje je npr imao kolega s foruma...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Slažem se, c4, svi modeli 2006.-e godine su bili skloni da im otkažu kočnice ili da otpadnu prednji kotači.
Nikako se nije moglo popraviti i stvarno se ne smiju kupovati. Bar do petka. 

14 godina
Karlek_19 kaže...
gamer34 kaže...

Pikiram jednu Fiestu za uzet, al mi nesto upada u oko, ima nekakav krom ispod prozora, ali nejde do zadnjeg malog prozora. Sve koje sam googlao ili imaju krom cijelom duzinom prozora ili ga nemaju uopce. Ne znam dali je ovo neka slabija oprema ili sta. Uglavnom na slici se vidi na sto mislim.

Kupi s dvojim vratima, nema nikakvog kroma sigurno (na fiesti krom po mojem mišljenju uopće ne izgleda dobro, ja bi ga izbjegavao..)

Ma ništa od 3 vrata, sad imam auto s 3 vrata i ipak cesto vozim ljude iza pa da se ne moraju uvlacit.

16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

@chutac tvoj c4 ima 100ks? Koliko troši na nekih 120-130kmh na autocesti?

17 godina
ante5656 kaže...

ili Peugeota 307   1.6 diesel.

Hvala

Imao dotičnog. 307 1.6 HDi... kupljen od ovlaštenog koncesionara, uredno sevisiran, a onda na 120.000 km počeli problemi

- prdnula turbina zbog začepljenog sita, rasule se lopatice, u karteru pronađeni tragovi aksijalnog ležaja bregaste, propišao dozer zraka.

skup skup skup popravak

plus: udoban, mala potrošnja + veliki doseg (60 litara rezervoar), pregledan s svih strana

minus: nepouzdana elektronika, žarulje crkavaju svako malo, serijska greška za začepljenjem sita turbine (samo 90KS modeli)

15 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
1BIT kaže...
_Marko_93_S kaže...

a ovu cestu ne vidis? 

Vidio sam ja nju, al nije bila podebljana, pa nisam mislio da je važna/veća/brža prometnica

Fala vam za info, morat ću proć tuda par puta sad kad su gužve, nema sigurno kamera i policije, može se bar 80 vozit?

9 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
1BIT kaže...
_Marko_93_S kaže...

a ovu cestu ne vidis? 

e bas ova koju je kolega oznacio. mozes se dosta brzo vozit  cak ima i ravnica na kojoj ga mozes stisnit 150km/h sigurno ja se nedavno vozim na toj ravnici 140km/h malo da ga propusem samo a neki lik me u skodi octaviji prestigo sa 180 km/h sigurno. al je gušt vozit se jer sretneš možda 10 drugih vozača u oba smjera

9 godina
neaktivan
1BIT kaže..

Vidio sam ja nju, al nije bila podebljana, pa nisam mislio da je važna/veća/brža prometnica

Fala vam za info, morat ću proć tuda par puta sad kad su gužve, nema sigurno kamera i policije, može se bar 80 vozit?

5 god se vozim po toj cesti policijski auto nikad vidio nisam  kamere nece postavit sigurno jer je slab promet pa nemaju sta snimat 

15 godina
Jakovp kaže...
ante5656 kaže...

Pozdrav svima.

Hvala

Samo NIPOŠTO nemoj uzimati 307 ili c4 te generacije, ali pogotovo 307, i pogotovo dizel.

307 ti je bolje uzet s 2.0 hdi motorom, ovi 1.6 su riskantni bas zbog toga sto ti je Ziga napisao..

Ta mazdai ima isti taj psa 1.6 dizel motor.. uzmi onaj koji je u boljem stanju, bolje dobar 307 1.6 hdi nego neki razvaljeni audi a3.. 307 ima svoje musice ali nije toliko los redizajn 

15 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

@chutac tvoj c4 ima 100ks? Koliko troši na nekih 120-130kmh na autocesti?

Troši oko 6 litara na 120 samnom, 130, sitno ispod 7.

Neki dan sam u SB došao(nekih 150 km) sa tempomatom na 140, pola rezervara(oko 30 litara) i suvozačicom sa 7.5 L/100 km.

Moj je benzinac, VTi, B7 linija, stvarno malo troše motori, i 1.4 i 1.6. Ali to naplaćuju redovnim svakih 15 tisuća i litrom ulja na 15 tisuća.

17 godina
domac5 kaže...

307 ti je bolje uzet s 2.0 hdi motorom, ovi 1.6 su riskantni bas zbog toga sto ti je Ziga napisao..

Ta mazdai ima isti taj psa 1.6 dizel motor.. uzmi onaj koji je u boljem stanju, bolje dobar 307 1.6 hdi nego neki razvaljeni audi a3.. 307 ima svoje musice ali nije toliko los redizajn 

Motori koji se preporučaju što se tiče pouzdanosti samog motora (bez elektrike)

307 2.0 HDi 8v 90KS

307 1.6 HDi 16V 110KS 

307 1.6 HDI 16V 136KS

glavne boljke 110 i 136KS modela je dvomaseni zamašnjak, koji ako ode... ne želiš znati koliko košta promjena cijelog seta kvačila s zamašnjakom....

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

netko je pitao za autic do 5 keka...meni ovo izgleda zanimljivo http://www.njuskalo.hr/auti?modelId=11365&price%5Bmax%5D=5000&yearManufactured%5Bmin%5D=2007&yearManufactured%5Bmax%5D=2010

mislim, nisam znalac po pitanju auta, ali ovako nesto bih gledao prije mazde i peugeota...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 18:37 (Gorstak79).
8 godina
neaktivan
Rjesil osiguranje i tehnicki !;)
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

hahah, švrljam malo po netu, naletim na fejsu na auto partes stranicu i skužim sebe na fotki

Bio sam kod njih jučer po vosak dok ga imaju na sniženju, prošao pored Josipa Zax Žagara, baš se motao oko novog civica kojeg su friško ispolirali i zaštitili, klečao, fotkao ko da je civic Severina, uglavnom nisam opće skužio da je 360° kamera u civicu bila, ja se sparkao taman pored i uhvatila me dok sam se vraćao do auta

LINK na fejsu

(šteta da je civic u krupnom planu, tj ne vidi se puno okoline, da je šire slikano, uhvatio bi moj auto i ovaj audi pored iz kojeg izlazi čovjek...)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 18:41 (1BIT).
12 godina
chutac kaže...

Troši oko 6 litara na 120 samnom, 130, sitno ispod 7.

Neki dan sam u SB došao(nekih 150 km) sa tempomatom na 140, pola rezervara(oko 30 litara) i suvozačicom sa 7.5 L/100 km.

Moj je benzinac, VTi, B7 linija, stvarno malo troše motori, i 1.4 i 1.6. Ali to naplaćuju redovnim svakih 15 tisuća i litrom ulja na 15 tisuća.

Realno, svaki auto bi trebao mjenjati ulje bar na 15.000km. Pogotovo turbo motori gdje naravno turbopunjac najvise pati ako je ulje izgubilo svojstva. Litra na 15k km je također zanemariv podatak. Mislim da to uopce nisu neki troskovi.

Ziga kaže...

Motori koji se preporučaju što se tiče pouzdanosti samog motora (bez elektrike)

307 2.0 HDi 8v 90KS

307 1.6 HDi 16V 110KS 

307 1.6 HDI 16V 136KS

glavne boljke 110 i 136KS modela je dvomaseni zamašnjak, koji ako ode... ne želiš znati koliko košta promjena cijelog seta kvačila s zamašnjakom....

Da nema dvomasenog zamasnjaka, bile bi vece vibracije u kabini, motor bi imao kraci vijek kao i sami nosaci motora. Mislim da izdvojiti 2800kn za zamasnjak plus 1400kn za komplet kvacila uopce nije neki trosak racunajuci da pretezno se to mijenja između 150 i 200 tisuca km.

12 godina
Gorstak79 kaže...

netko je pitao za autic do 5 keka...meni ovo izgleda zanimljivo http://www.njuskalo.hr/auti?modelId=11365&price%5Bmax%5D=5000&yearManufactured%5Bmin%5D=2007&yearManufactured%5Bmax%5D=2010

mislim, nisam znalac po pitanju auta, ali ovako nesto bih gledao prije mazde i peugeota...

Kia Rio stara 10 godina za 5000€. Zar stvarno postoji netko tko bi to kupio?

8 godina
protjeran
Haker_x kaže...
Gorstak79 kaže...

ajme sto mi se svidja ovaj volvo S90

Prelijep je nema šta, pogotovo mi se sviđaju Full LED farovi, malo liče na farove Audia Q7

meni to samo lici na pristojan autic....

@matijazg: ako nema kupaca, cemu takva cijena?

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 19:02 (Gorstak79).
15 godina
neaktivan

Propisano 20, ja na 15 inace mi niti jedan auto nije trosio ulje pa mi je litra na 15 ipak nesto.

Ali ima VTijeva koji su lose vozeni pa popiju litru na 3 tisuce.

Ako ga tretiras kako spada, nikakvih problema(ja sam u 100 tisuca bez problema), a ako ga se vozi bez suosjecanja, puno vise toga ce biti problematicno nego na "obicnom" motoru. 

14 godina

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-307-1.6-hdi-110-ks-redizajn-oglas-23166432

A onda sto bi preporucili za 5000eura da nije preslo vise od 170k i da nije prastaro?

Može
15 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Uzmi neku toyotu, corollu, auris...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice