Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.508.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Pa samo osuguranje ionako produžujem iz godine u godinu i prije isteka. Ne kužim poantu. Ionako je iznos isti.

12 godina
plavi08 kaže...

Pa samo osuguranje ionako produžujem iz godine u godinu i prije isteka. Ne kužim poantu. Ionako je iznos isti.

poanta je da gubiš dane osiguranja kojeg si platio, kad produžuješ kod istog osiguranja vjerojatno ti pišu datum kad ti ističe, ne kad si platio

u mojem slučaju ja sam osiguranje platio primjerice 1. srpnja jer mi je 2. srpnja isticala registracija, no zbog maltretiranja s atestom registrirao sam auto tek 12. srpnja i umjesto da mi rega traje do 12. srpnja sljedeće godine, traje do 1. srpnja prema polici osiguranja - dakle, spušio sam 10 dana osiguranja, što također nije neki problem koliko je problem što sam 10 dana bio bez auta

16 godina

Pišu kad ističe tj. nova polica počinje vrijediti točno po isteku stare. Zapravo je uvijek isti datum.

Ne znam koji pišu ako ne prođeš jer nisam bio u takvoj situaciji.

No recimo da mi sve skupa vrijedi do 1.9.  ja dođem 28.8 na tehnički. Ne puste me. Prođem tek 10.9. sad ne znam kako pišu dal novi vrijedi do 10.9 ili opet 1.9 nije ni bitno.

Da, bio sam bez auta 12  dana. Rješavao to. No imao sam cijelo vrijeme osiguranje.

Što da mi se desilo nešto sa autom dok sam kod mehaničara ili ja napravim glupost u međuvremenu? 

Jasno mi da tehnički nije ispravan, al barem imam osiguranje da ne plaćam sve iz svoga đepa?

Što sam psotigao da sam odgodio osiguranje tih 12 dana. Vrijediti će 12. danas ljedeći put duže.

Ako prodam auto ionako će se prenjeti na novog.Ako ga vozim na CIOS nije da ću čekat baš da istekne nego ću vjerojatno bar tjedan prije imati novo vozilo.

Ne vidim razlog za prekide u osiguranju i kako ću na tome uštedjeti?

16 godina
Auti - ultimativna tema

Meni stara rega traje do npr 1.4 ja oko 25.3 rjesim i osiguranje i tehnicki i dalje mi je sve do 1.4 sljedece godine...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 14:32 (CroNk3r).
12 godina
plavi08 kaže...

Što da mi se desilo nešto sa autom dok sam kod mehaničara ili ja napravim glupost u međuvremenu? 

Jasno mi da tehnički nije ispravan, al barem imam osiguranje da ne plaćam sve iz svoga đepa?

gdje sam ja napisao da auto treba ostaviti bez osiguranja? jel ti to voziš auto nakon što ti istekne rega?

jbte, koja drama se izvede iz ničega nabrzaka

sve što sam savjetovao je da se osiguranje napravi nakon tehničkog, misleći pritom na isti dan kad radiš i tehnički - pet minuta za policu prije ili poslije tehničkog je isti kujac

osim što se može dogoditi da te na tehničkom sruše pa je bolje osiguranje platiti nakon što prođeš tehnički

25 godina regam svoje aute, od toga 20 godina sam prije tehničkog plaćao policu, sad je plaćam kasnije iz negativnog iskustva i zato sam to savjetovao, ne zato da bi pokrenuo uzaludnu i besmislenu raspravu

16 godina
picajzla0707 kaže...

u mojem slučaju ja sam osiguranje platio primjerice 1. srpnja jer mi je 2. srpnja isticala registracija, no zbog maltretiranja s atestom registrirao sam auto tek 12. srpnja 

Ne kužim onda o čemu pričaš.

Naravno da ne vozim.  Tehnički ako se nešto nije promjenilo vrijedi do kraja meseca isteka registracije. No samo sam spomenuo tu mogućnost ako se zalomi sa datumima pred kraj mjeseca.

Kako bi ti u svome gore navedenome slučaju imao osiguranje između 2. i 12.?

12 godina
plavi08 kaže...

Ne kužim onda o čemu pričaš.

Naravno da ne vozim.  Tehnički ako se nešto nije promjenilo vrijedi do kraja meseca isteka registracije. No samo sam spomenuo tu mogućnost ako se zalomi sa datumima pred kraj mjeseca.

Kako bi ti u svome gore navedenome slučaju imao osiguranje između 2. i 12.?

registracija ti vrijedi točno do datuma koji ti piše na prometnoj, voziš li auto dan kasnije - u u prekršaju si jer voziš neregistrirano vozilo

konkretno, meni je rega isticala 2. srpnja, na tehnički sam došao s plaćenim osiguranjem i tu su me naguzili za 10 dana da nisam mogao proći tehnički sve do 12. srpnja i umjesto da mi nova rega vrijedi do 12. srpnja kad sam napravio tehnički i regu, ona vrijedi kraće za tih 10 dana jer su je namjestili po polici osiguranja koja je plaćena 10 dana ranije

jel sad kužiš

16 godina

Štima..al kakv si ti onda auto vozi 2. -12 dok nije popravljen? Ili si ga vozio labudicom?

Također. Da nisi platio osiguranje 2. kakvo bi ti osiguranje imao tih 10 dana dok je auto bio na popravku?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 15:22 (plavi08).
12 godina
plavi08 kaže...

Štima..al kakv si ti onda auto vozi 2. -12 dok nije popravljen? Ili si ga vozio labudicom?

Također. Da nisi platio osiguranje 2. kakvo bi ti osiguranje imao tih 10 dana dok je auto bio na popravku?

u familiji imam mehaničara koji ima šlep vozilo za vlastite potrebe

koji će mi vrag osiguranje za auto koji stoji ispred kuće ili kod servisera za plin? - EDIT: nisam ga vozio, previše godina imam da bi se zajebavao s pandurijom i vozio se u neregistriranom autu

i još jedna inforamcija za neupućene - ta priča "imam bar osiguranje" ti ne znači ništa, jer ako se nešto i dogodi dok ti je auto neregistriran, osiguranje ti neće isplatiti ništa baš iz razloga jer si neregistriran, odnosno nisi ispoštivao svoj dio obaveza iz ugovora s osiguranjem, a dio tih obaveza je i da je auto tehnički ispravan i registriran

ovdje imaš vijest o tome - link

i potpuno je nevezano uz to što tehnički pregled traje do kraja mjeseca - zamijeti da su im u odgovoru napisali da će te kazniti za neregistrirano i neosigurano vozilo, jer ti rega i osiguranje traju točno u datum dok kaznu za (ne)ispravnost vozila nećeš platiti jer ti tehnički traje do kraja mjeseca

ako te kazne nakon isteka tog mjeseca platit ćeš prve dvije kazne i još kaznu za vožnju u neispravnom vozilu

malo sve skupa bedasto, ali jebiga - ranije su ljudi koristili tu foru do kraja mjeseca, pa bi auto regali ove godine 1. srpnja i imali regan auto do kraja srpnja, pa sljedeće godine regali auto 1. kolovoza i imali auto regan do kraja kolovoza

zato su to i prekinuli jer su razni mudrijaši svake godine imali 13 mjeseci rege

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 15:36 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Što vam znači tih par dana registracije više manje?
Da 5 dana ranije registriraš, trebalo bi 73 godine da platiš registraciju viška.

A 3000 kuna(recimo) na 73 godine je oko 40 kuna godišnje, što je ništa, a produžiš registraciju bez tlake.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
chutac kaže...

Što vam znači tih par dana registracije više manje?
Da 5 dana ranije registriraš, trebalo bi 73 godine da platiš registraciju viška.

A 3000 kuna(recimo) na 73 godine je oko 40 kuna godišnje, što je ništa, a produžiš registraciju bez tlake.

Svejedno ti je registrirao ti auto 5 dana prije ili 5 dana kasnije nego registracija prode, auto je registriran do istog datuma kao i prosle godine(zakasnio sam 2 dana jednom jer nisam bio doma, a inace idem tjedan dana prije)

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Naletim danas na ovog avea, prvo sam mislio kakav je ovo tuning, odvratno izgleda, al kad sam došao doma i pro-googlao malo, ispada da je auto stock, tj oem

Hm, izgleda da multipla ima konkurenciju

14 godina
Auti - ultimativna tema

Da farovi normalni dobro bih izgledao.

15 godina
Auti - ultimativna tema

a moj VTS za 25tkn smrdi?

15 godina
neaktivan

Tvoj je crn :P

Problem je što od tri vlasnika tog auta vjerujem jednom, prvoj dvojici ne. A i ozbiljno, ovaj je crven 

Jesu kvačilo i mjenjač kod tebe tvrdi?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pikiram jednu Fiestu za uzet, al mi nesto upada u oko, ima nekakav krom ispod prozora, ali nejde do zadnjeg malog prozora. Sve koje sam googlao ili imaju krom cijelom duzinom prozora ili ga nemaju uopce. Ne znam dali je ovo neka slabija oprema ili sta. Uglavnom na slici se vidi na sto mislim.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ili mu je otpalo ili je on sam ljepio te lajsne.

14 godina
ivanzu kaže...

Ili mu je otpalo ili je on sam ljepio te lajsne.

I ja sam prvo mislio da je mozda otpalo, al s druge strane je isto.

Vjerojatno je sam lijepio posto je slabija oprema, nema ni maglenke pa mi je jos bilo cudno otkud krom lajsne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 22:48 (gamer34).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Muko moja,ne znam da li se smijati ili suosjecati 

10 godina
gamer34 kaže...

Pikiram jednu Fiestu za uzet, al mi nesto upada u oko, ima nekakav krom ispod prozora, ali nejde do zadnjeg malog prozora. Sve koje sam googlao ili imaju krom cijelom duzinom prozora ili ga nemaju uopce. Ne znam dali je ovo neka slabija oprema ili sta. Uglavnom na slici se vidi na sto mislim.

Kupi s dvojim vratima, nema nikakvog kroma sigurno (na fiesti krom po mojem mišljenju uopće ne izgleda dobro, ja bi ga izbjegavao..)

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Muko moja,ne znam da li se smijati ili suosjecati 

Sad si me sjetio, ja se jučer vozim, vraćam se doma, ispred mene golf 4rka, dizel, zadimio tri auta iza sebe, kad je konačno malo otišao i prestao dimit, gledam i dalje se dimi iz kabine, al bijelo, malo bolje gledam, lik ima onu e-cigaretu, reko baš si se uskladio sa autom, nadmeće se vlasnik sa autom ko će više zadimit

EDIT:

Ova stara cesta Zg-Ka kroz Draganiće, Jasku i Klinča sela je ko ruski rulet

Postavljene su tri fixne kamere (samo dvije su bile pune, jedna je bila prazna), te na dva mjesta policija zaustavlja, kod Klinča sela i kod Lučkog, znam još jedno mjesto di znaju snimati da ih se opće ne vidi...

A ograničenja su bedasta, na par mjesta 50, pa 40, pa di nema naselja 70, pa u naselju 40, stvara se kolona od 10-ak auta ako voziš +10 od ograničenja, uglavnom trebalo mi je nekih 70min da dođem po staroj od Ka do Zg, po autoputu mi je prosjek 20min, rekord 16min

Fixne kamere:

Patrola:

Ova prva slika je kod Klinča sela, zaustavili čovjeka šta vozi mali bager na kamionu, druga je kod Lučkog, slabo se vidi, al ovaj bijeli je zaustavljeni bmw, crni pored njega je također bmw kojeg su taman ispred mene izdvojili iz kolone i iza njega opel combo (neka dostava)...

Zanimljivo službena policijska vozila su neki citroeni, c5 čini mi se, nisam ziher

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 10:48 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nova MUP auta bih trebala biti Citroen Elysee i Ford Focus.

12 godina

Viđeni vec po Opatiji. Citroen sigurno a Ford mozda.

Octavie odu vec u penziju?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Mene godinama nisu zaustavili i onda dva dana za redom dvaput i to u Citroenima. Tko ce koga nego svoj svoga.. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Octavijama je jos na proljeće istekao lizing, pa se trenutno rentaju od trcza dok pobjednici zakasnjelog javnog natječaja ne uspiju skupit cca 500+200 vozila. Jbg, dis nać 500 fordova karavana u pol godine po cijeloj EU.

16 godina
ivanzu kaže...

Nova MUP auta bih trebala biti Citroen Elysee i Ford Focus.

Bas prolazim jucer i vidim stoji sa strane upaljen auto,a ono halogena svjetla i kao da je netko ugradi ebay led dnevna ispod,komentiram sa frendom kakav je ovo golf 6/passat seljo tjuning,kad ono murja u novim citroenima.
Doslovno odvratno uskladeno led i halogena svjetla...

9 godina
neaktivan

Preporucam ti da probas cestu do klca preko pisarovine, izađeš na cestu kod Banije. Na nekim dijelovima je cesta malo lošija al nema nikakvog prometa te pogotovo kamera i policije  i u prosjeku ti treba malo više nego preko stare ceste.

EDIT: za 1BIT 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 11:35 (_Marko_93_S).
10 godina
mystik kaže...

Octavijama je jos na proljeće istekao lizing, pa se trenutno rentaju od trcza dok pobjednici zakasnjelog javnog natječaja ne uspiju skupit cca 500+200 vozila. Jbg, dis nać 500 fordova karavana u pol godine po cijeloj EU.

Kaj moraju svi isti biti? Pa uzme pol kara pol hečbek.. Ne kužim zakaj bi svi jednaki morali biti..

16 godina

Da se djeca ne posvade kod dodjeljivanja auteka 

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

ajme sto mi se svidja ovaj volvo S90

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice