Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.492.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Za 5000€ se kupuju normalni auti iz 2008+, nikakvi izvozani premiumi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 20:39 (ivanzu).
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
doky01akablava kaže...
RuskeGTT kaže...

inox nosaci...neznam...sta fali ovima?

Te sam kolega rekao i da lijepo stoje ili zakucati 3m obostranom za branik ili tako nesto,ali tko voli neka izvoli 

moze i ovak, ako ne smetaju dva "gumba" na vrhu

btw, onaj koji trazi razyebani merc ili bmw s preko 250km, 15 godina star.. imaj jos bar cetvrtinu tog budzeta za "nepredvidljive kvarove".

uzimat tu klasu, s tolko kilometara i jos bit na budzetu.. ne bude dobro

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Uff stari moj, lijepo su te ozenili s obzirom na tako star i jeftin auto

Diskovi su dosta veliki.vjerovatno nije cjena diska ista za 1.4 i 1.8. znaci 4diska, komplet plocice. 2stitnika (samo su oni 100kn svaki orginal gm) napravljena dijagnostika i promjenjena pumpica od vode za brisace.mislim da je ok cijena. Auto je star ali nas dobro sluzi.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 21:11 (=xfact=).
16 godina
Auti - ultimativna tema

A kaj da ocekujes s auta koji je cijene ko prakticki novi, ali s 200k km, nema sanse da je cuvan, kupljen je da se iskoristi i odjebe.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Na online trgovini molydona se prodaju brembo pakne, cijena popularna, možete naći za svoj model auta OVDJE

Da vidim, kolko vas misli da su pakne lažnjak (neoriginalni brembo), a kolko vas misli da je original?

Inaće usporedbe radi ate pakne za punta su 450Kn u tokiću, a brembo pakne 125Kn u molydonu...

EDIT:

Još malo gledam, iridium svjećice su 100-120Kn kom u tokiću-auto krešo, a u molydonu su 86Kn kom (link) to je na 4 cilindra ušteda od 56 do 136kn...

4 Lažnjak su
0 Nisu lažnjak
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 0:03 (1BIT).
15 godina
=xfact= kaže...
domac5 kaže...
Uff stari moj, lijepo su te ozenili s obzirom na tako star i jeftin auto

Diskovi su dosta veliki.vjerovatno nije cjena diska ista za 1.4 i 1.8. znaci 4diska, komplet plocice. 2stitnika (samo su oni 100kn svaki orginal gm) napravljena dijagnostika i promjenjena pumpica od vode za brisace.mislim da je ok cijena. Auto je star ali nas dobro sluzi.. 

Ma daj.. na auto koji vrijedi 10 000 kn ne bih nikad dao 1/4 vrijednosti auta samo u kocnice, a di je jos sve ostalo.. kod mene za peugeot 406 zadnja 2 diska sa paknama, sajlama za rucnu i posebnim paknama za rucnu + ruke 650 kn, pa si onda misli kaj je ok cijena.. 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Je mogu si misliti koja je to kvaliteta ak si to sve dobio za manje od 100€.

PSN:Tomislav025
14 godina
Auti - ultimativna tema

Na kocnicama se ne stedi, po tome bih fake alert trebao praviti diskove sam kod kuce jer vozi golfa 2 ili mozda kociti nogama da ne bih otisao u trosak.

Diskovi identicno kostaju bio auto star 20 godina ili 5.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 9:40 (ivanzu).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tako je momci.na kocnicama i gumama se ne stedi. Mi trenutno radimo veliku kilometrazu po europi pa nam se bas i nije za saliti sa tim. Putujemo stalno ceska -slovacka-madjarska-hrvatska. 

xfact
16 godina
omomomomoomm kaže...

Pa ako ima popust u Tokicu,zasto ne bi ? Iako slazem se,meni ATE prednje  plocice sa senzorom potrosenosti ispale 450 kn sa ugradnjom

15 godina
simeparanoja kaže...
RuskeGTT kaže...

Jesi ovo zalijepio tablice ili?

pa vidi se mini nosac...

http://www.ebay.com/itm/2-x-Kennzeichenhalter-Rahmenlos-Nummernschildhalter-kurze-Kennzeichen-KFZ-Simple/271634650271?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

tko zeli ih uzet...odlicni su

nixass kaže...
doky01akablava kaže...
RuskeGTT kaže...

Te sam kolega rekao i da lijepo stoje ili zakucati 3m obostranom za branik ili tako nesto,ali tko voli neka izvoli 

moze i ovak, ako ne smetaju dva "gumba" na vrhu

ne smijes busiti rege kod nas...ja sam imao na meganu od prije busene i zavidane, bilo me strah...

1BIT kaže...

Na online trgovini molydona se prodaju brembo pakne, cijena popularna, možete naći za svoj model auta OVDJE

Da vidim, kolko vas misli da su pakne lažnjak (neoriginalni brembo), a kolko vas misli da je original?

Inaće usporedbe radi ate pakne za punta su 450Kn u tokiću, a brembo pakne 125Kn u molydonu...

EDIT:

Još malo gledam, iridium svjećice su 100-120Kn kom u tokiću-auto krešo, a u molydonu su 86Kn kom (link) to je na 4 cilindra ušteda od 56 do 136kn...

ja sam dao 500kn za ngk iridium ix bkr7eix, preporucene za tfsi-e, kao hladnije i taj djir...ne vidim zasto bi bile fejk te koje ti pises gore...

15 godina
omomomomoomm kaže...

Nebi vjerovao al cak i ne skripe.. plocice su ATE a za diskove ne znam.. u bosni blizu granice je to radeno.. to je bilo prije 2-3 god, nikakvih problema s kocnicama.. a original dijelove stavljat i to jos na tako jeftin auto je po meni ludost, pa ne vozis rally utrke da ti treba original, za normalnog vozaca zamjenski su i vise nego dovoljni.. za veliki servis me trazio cca 1200-1300 kuna s rukama + da sam uz te zadnje mjenjao i prednje diskove s plocicama to nebi ispalo vise od 1100-1200 kn.. znaci ja na francuzu tog godista napravim i veliki servis i sredim kocnice za te pare koje je ovaj dao samo za kocnice i miran sam godinama sto se tice tog najbitnijeg na autu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 12:16 (domac5).
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

1BIT kaže...

EDIT:

ja sam dao 500kn za ngk iridium ix bkr7eix, preporucene za tfsi-e, kao hladnije i taj djir...ne vidim zasto bi bile fejk te koje ti pises gore...

Ma možda sam krivo napisao, fejk sam mislio na pakne/kočione obloge, kakav je to brembo kad je jeftiniji od ate/feroda/trw?

Za tvoju cupru brembo je 154Kn prednje275Kn zadnje pakne, ili je jako dobar deal ili su fejk

A svjećice vjerojatno nisu fejk, ove ik16 pašu meni na punta, ja kad sam sebi kupovao, velim cijena je bila od 100 do 120Kn kom di god pitao, sad te iste molydon ima za 86Kn što opće nije loše, tj jeftinije nego u tokiću-auto kreši...

(kad sam kupovao, uzeo sam obične ngk BKR5EZ sa V zarezom za lakšu iskru)

Za tvoju cupru imaju ngk iridium, al ne piše koje točno, cijena ako zaokružimo je 90Kn što je 360Kn za 4 komada, molydon ima i dostavu na kućnu adresu, dostava je 20Kn i to za cijelu Hrv ako se ne varam...

Ako su iste svjećice, onda molydon ima dosta dobre cijene, to sam htio reći za svjećice, a za brembo pakne sumnjam da su fejk

15 godina
Auti - ultimativna tema

taman ce mi trebat zadnji diskovi + plocice jer su mrtve (mada imam 30% u tokicu, tako da ove cijene u molydonu mi i nisu neke)...a i kad razmislim gume...SR-ovi su ih ubili, a imaju vec +25tkm hehe...od toga 10tkm na leonu...ali ipak razmisljam uzet 19ke s ljetnima...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Da li je itko od vas posjedovao 205 GTI i kakvi su bili dojmovi/iskustva?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 15:26 (ivanzu).
16 godina

Jel se isplati ovo otici pogledati? Trazim nekog dizelasa koji ne trosi puno za oko 3000€, ovo mi se ne cini kao los izbor.

15 godina
neaktivan

Jel se meni cini ili nema prednje zvucnike? Ni rupe za njih.

Ali je, dosta stedljiv motor. Možda da potrazis 1.6 hdi sa 92 ks u Peugeotovima i Citroenima, isto jako malo trose. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
chutac kaže...

Ali je, dosta stedljiv motor. Možda da potrazis 1.6 hdi sa 92 ks u Peugeotovima i Citroenima, isto jako malo trose. 

Kaj nije 1.6 hdi bio problematican motor?

15 godina
hrčak kaže...
chutac kaže...

Kaj nije 1.6 hdi bio problematican motor?

90 i 110 ks da.. negdje od 2010 je dosao 92 ks i 115 ks i te verzije su ok

15 godina
neaktivan

Znam ljude s tim motorima da imaju preko 300 tisuća km, rekao bih da je OK.

Nisu kao 1.9 TDI da traje zauvijek u svim uvijetima, ali nisu ni daleko 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
1BIT kaže...

Još malo gledam, iridium svjećice su 100-120Kn kom u tokiću...

Nedavno sam uzo u Tokiću 6 komada 95kn/kom sa popustom, auto mirnije radi, i na plinu mirnije. Skupo je, sad ne znam kolko se isplati tak neš uzimat, al ok nema veze.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 17:46 (DiRT).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Kolege, koju auto kuću preporučujete za mladog vozača koje želi osigurati svoje prvo vozilo? Tata mi ima u Jadranskom 65% ako se ne varam ali sam mislio da je možda bolje da uzmem sam policu i da plačam u početku puno, ali da stvaram sam sebi bonus kro određeni period godina, naravno ako će proći godine bez nekakvih većih šteta

14 godina
Auti - ultimativna tema

Koju god da uzmeš, svejedno ti je, svi su lopovsko smeće

15 godina
neaktivan
DiRT kaže...
1BIT kaže...

Još malo gledam, iridium svjećice su 100-120Kn kom u tokiću...

Nedavno sam uzo u Tokiću 6 komada 95kn/kom sa popustom, auto mirnije radi, i na plinu mirnije. Skupo je, sad ne znam kolko se isplati tak neš uzimat, al ok nema veze.

Ma cijena ovisi i o modelu iridijum svjećica, tj za koji auto pašu, za mog punta ide denso ik16 ili ngk BKR5EIX i cijena jednih i drugih u različitim trgovinama je bila od 100 do 120Kn, drugi modeli iridijum svjećica mogu bit skuplji i jeftiniji...

Od iridijum svjećica najviše profitiraju ovi jači motori, nafrljeni, a prednost iridijum svjećica je što su deklarirane da mogu trajati i do 100 000Km, dok se obične mijenjaju svakih 40/50 000Km, cijenovno te ispadne isto, samo je dulji interval izmjene kod iridijum svjećica, znači ili ćeš na 100 000Km dva puta mijenjat obične ili jednom iridijum...

Još jedna dobra stvar kod iridijum svjećica je što i kad se zaprljaju sa uljem (kod motora koji troše ulje, izgaraju ulje u cilindru) i dalje bacaju iskru, dok obične ne...

EDIT: Suzuki swift 2007.g dolazi seriski sa iridijum svjećicama, tvornica ih ugrađuje, moji su swifta kupili sa 74 000Km i na 80 000Km smo mijenjali svjećice jer su mu padali okretaji na leru, ispalo je da su bobine bile krive, a ne svjećice, mogle su još vozit, al nema veze...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 21:08 (1BIT).
8 godina
neaktivan
Pitanje

Seat ibiza 2002

Ima original radio sa navigacijom i cd changer (6kom). E sad kad sprzim mp3 ili wav pise " hint: cd error has occured " bilo da stavim u changer ili direkt u radio.

Koji format opce treba sprzit
16 godina
S96 kaže...
Pitanje

Seat ibiza 2002

Ima original radio sa navigacijom i cd changer (6kom). E sad kad sprzim mp3 ili wav pise " hint: cd error has occured " bilo da stavim u changer ili direkt u radio.

Tek od 2006./2007.godine VAG vozila imaju podrsku za MP3 na CD-u.
Moras sprziti audio cd klasicni,znaci 80 minuta ogranicenje ili nabavi aux 

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
S96 kaže...
Pitanje

Seat ibiza 2002

Tek od 2006./2007.godine VAG vozila imaju podrsku za MP3 na CD-u.
Moras sprziti audio cd klasicni,znaci 80 minuta ogranicenje ili nabavi aux 

Da, treba sprzit kao audio cd, ne data cd, ja sam davno tako na neru pržio i limit je 70/80min...

BTW: ili hitiš van taj prastari origigi radio sa navigacijom i ugradiš neki novi koji se nude u trgovinama (a nisu ni skupi, za jedan puni tank goriva si kupiš novi moderan auto radio sa usb playerom...), ja u puntu 2001.g imam Pioneer bez cd čitaća, sa usb-om i aux-om, imam onaj mini usb stick od 16Gb pun muzike, a čita sve mp3, wav, flac, samo copy-pasteam sa računala na stick...

Ti cd-playeri i cd changeri danas ne vrijede ništa i muka ih je za koristit a i sami cd-i će se izbacit iz upotrebe, cd je medij čija era završava, primjer je što se već danas nova računala prodaju bez pržilica, a i novi auti dolaze bez cd čitaća, već samo sa usb/aux ili card reader...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 21:04 (1BIT).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanje , planiram kupit auto u skorije vrime do cca 10 tisuca eura....ono sta je meni zapelo za oko ili Megana novijeg facelift 2014 godina 1.5dci , ili npr. Astra 2013 godina 1.7 cdti......ono sta san ja gleda nisu mi velike razlike u cijenama a za tu razliku koliko je Astra skuplja dolazi sa puno vise opreme led svitla. dupli senzori, navigacija itd... i cini mi se ovako dosta cvrsca iznutra i sve......i sad kome god ovako u prici spomenem opela pola njih kaze bizi od njega iako ga nikad nisu ni vozili....koje su cake, prednosti-mane, odrazavanje itd cisto da dobijen malo siru sliku na sta triban pazit....

8 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru..

Ma nebi ni koristil cde jer kd slusam susam radio tak da je ovo informativno..

A bolje mi izgleda ovak original sve
15 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...

Jel se isplati ovo otici pogledati? Trazim nekog dizelasa koji ne trosi puno za oko 3000€, ovo mi se ne cini kao los izbor.

Smretko kaže...

Pitanje , planiram kupit auto u skorije vrime do cca 10 tisuca eura....ono sta je meni zapelo za oko ili Megana novijeg facelift 2014 godina 1.5dci , ili npr. Astra 2013 godina 1.7 cdti......ono sta san ja gleda nisu mi velike razlike u cijenama a za tu razliku koliko je Astra skuplja dolazi sa puno vise opreme led svitla. dupli senzori, navigacija itd... i cini mi se ovako dosta cvrsca iznutra i sve......i sad kome god ovako u prici spomenem opela pola njih kaze bizi od njega iako ga nikad nisu ni vozili....koje su cake, prednosti-mane, odrazavanje itd cisto da dobijen malo siru sliku na sta triban pazit....

Kako sve razvijenije zapadne zemlje okreću leđa dizel vozilima, čitaj izbacuju ih iz upotrebe, bit će sve više uvezenih na naše zaostalo istočno tržište, možda im i cijene padnu, stay tuned

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice