Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.025
|
čitano: 16.553.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ARazer kaže...
Strm kaže...

To sam dosada skužio, jel postoji kakav sistem da ga upalim bez ključa ili neš takvo, da ga samo upalim da odem do majstora za elektroniku?

NE postoji nikakav sistem. Bez tog auto ne pali

Ok, valjdem ce nadoici pa upaliti, strah me da se akumulator nece isprazniti. Nasuo sam ulja jer je falilo, Lotos 5W40, pa me zanima dali je ono "paše" na auto pošto je turbo diesel?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
17 godina
Ajde daj nekom da ti složi taj auto jer ćeš još i neku veću štetu napraviti.
14 godina
Old Iggy kaže...

A šta točno tu mogu napraviti? Samo sam promjenio ulje i pitao za savjete, sutra ide kod majstora Dronka za elektroniku :){#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
15 godina
neaktivan
Strm kaže...

Ok, valjdem ce nadoici pa upaliti, strah me da se akumulator nece isprazniti. Nasuo sam ulja jer je falilo, Lotos 5W40, pa me zanima dali je ono "paše" na auto pošto je turbo diesel?

Neće biti problema za kraću upotrebu ali izbjegavao bi ulja koja nisu najmanje 505.00, čak i 505.01 specke na turbodizla motorima. Za benzince lako, ali znam za par slučajeva gdje je kriva specifikacija (uz produljeni interval izmjene, npr. pouzdavanje u  polusint. longlife itd.) ulja rasturala TDi motore.

5W30 i 5W40 ide od ful sintetike unutra bez greške. Imaš sjajnih ulja od Totala ,Mobila, Elfa, Castrola itd. po 40-70kn litra.

Dosta ulja sam promijenio u 8g. isto na TDi-ju i mogu reći da je motor radio nekako najoptimalnije dosad na Totalu i tom EDGE Castrolu 505.01. Koristio sam i INU Star 5W40 u par navrata, ne mogu ništa loše reći.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 19:26 (thedream).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Padavine u BiH. Krenem sa Vectrom 1.9 CDTI, 2007. godište kroz "popriličnu malu baru" i auto se ugasi pri kraju. Prvo je verglalo, a kasnije se gotovo skroz istrošio. Razmišljam možda je neka sreća što je stalo pri kraju, tako da auspuh nije dirao vodu kad sam pokušao paliti. Ako je povukao dobru količinu vodu pretpostavljam da od motora više nema ništa. Čitam da se eventualno ta voda može izvući, promijeniti ulje i ponovo si na konju. 

I još jedna stvar, elektronika je uredu. 

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 19:23 (CoLdPlay).
16 godina
Strm kaže...
Old Iggy kaže...

A šta točno tu mogu napraviti? Samo sam promjenio ulje i pitao za savjete, sutra ide kod majstora Dronka za elektroniku :){#}

U taj motor ide 5 W 40 ulje, specifikacija 505.00 (od 2004. pa nadalje 1.9 TDI zahtijeva 505.01). Ne pali auto, neće nadoći, strgao si imobilizator i elektronika ne dopušta motoru da se upali. Ne znam kako ti uopće dopušta "verglanje", ali ajde, može biti da ga vrti, ne bi ti trebao uopće pokrenuti alternator, tj. nakon okretanja ključa u položaj paljenje, trebao bi biti muk.   Jedini način da ga zapališ je da baciš šibicu na njega, nakon što si ga polijao benzinom.

17 godina
Strm kaže...
Old Iggy kaže...

Možeš potpuno blokirati paljenje, no čini mi se da već jesi.

Nemoj ga dalje forsirati.

14 godina
WackyZG kaže...
Strm kaže...
Old Iggy kaže...

U taj motor ide 5 W 40 ulje, specifikacija 505.00 (od 2004. pa nadalje 1.9 TDI zahtijeva 505.01). Ne pali auto, neće nadoći, strgao si imobilizator i elektronika ne dopušta motoru da se upali. Ne znam kako ti uopće dopušta "verglanje", ali ajde, može biti da ga vrti, ne bi ti trebao uopće pokrenuti alternator, tj. nakon okretanja ključa u položaj paljenje, trebao bi biti muk.   Jedini način da ga zapališ je da baciš šibicu na njega, nakon što si ga polijao benzinom.

Evo maloprije je opet upalio iz prve. On se na početku upalio, i nakon 1-2s. ugasio, onda bi samo na suho vergglao,pa opet bi nebi i onda se upali i radi sasvim normalno, morat če još sutra izdržati da odem do majstora da ga nešlepam, nabavio sam onaj prsten pa sam ga mislio ukopčati ali je računalo predaleko pa sam odustao od pokušaja... A kako je to samo odjednom moglo otiči?

17 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

U taj motor ide 5 W 40 ulje, specifikacija 505.00 (od 2004. pa nadalje 1.9 TDI zahtijeva 505.01). Ne pali auto, neće nadoći, strgao si imobilizator i elektronika ne dopušta motoru da se upali. Ne znam kako ti uopće dopušta "verglanje", ali ajde, može biti da ga vrti, ne bi ti trebao uopće pokrenuti alternator anlaser, tj. nakon okretanja ključa u položaj paljenje, trebao bi biti muk.   Jedini način da ga zapališ je da baciš šibicu na njega, nakon što si ga polijao benzinom.

Let me fix that. {#}

Ovisi od auta do auta.. njemu je obična stara bosch pumpa pa je jedini način od blokiranja paljenja taj da ili uopće ne zavrti anlaser ili da mu ga upali pa za par sec ugasi preko elektroventila za gašenje. Kod njega je vjerojatno ova druga situacija. Ovo za 505.01 je točno, nema potrebe kod starijih dizela sa bosch pumpom. Radije ulijte 1% običnog mineralnog ulja u rezervoar radi boljeg podmazivanja pumpe..

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo mene opet, krenuo sam u traženje Mante i naišao na prvi problem. (UNAPRIJED SE IZVINJAVAM ŠTO JE PORUKA TOLIKO DUGA {#}) Radi se o tome da sam našao oba modela (i A i B),  Mantu B sam našao okolici mog grada i stvarno nije loša, pogledao sam je, onako, kroz auto, i vidio da nije loše očuvana, limarija se nije puno raspala, motor i sicevi su tu. Sad će te se vi čuditi kako sam kroz auto ugledao motor {#} ... To je zato što auto nema haube. Ali ne pada kiša po njemu jer je nad njim nadstrešnica (nisam siguran jesam dobro napisao) Ugl. da ne duljim s čovjekom još nisam priča jer je kući tek u subotu, ali njegov susjed kaže da Manta tu stoji već par godina i da bih ju mogao uzet za malo više od 2000 kuna. E sad, Mantu A sam našao tek u Varaždinu (napominjem da sam iz Imotskog) koja je dosta pala pod koroziju i nije u voznom stanju, s tim da je s motorom sve u redu (bar mi tako kaže čovjek). Pitao sam očeva prijatelja sa šlepom koliko bi mi uzeo para da ju dotra od gore, kaže da je put dosta dug i da ne može ispod 5000 kuna + još Mantu platim 3000 kuna. Sad bih molio vas za savjet. Da li da uzmem Mantu B ili A, po meni mi je A ljepša ali i B mi je super. Imam ja i treću soluciju. Kupit samo školjku od A (oko 300 eura) i B i prebacivam sve dijelove sa B na A... Glasanje će bit otvoreno i slike će biti priložene, nadam se da će mi bar jedna osoba imalo pomoć u mojoj dilemi (ili trilemi {#}).

29 Kupit Opel Mantu A
8 Kupit Opel Mantu B
1 Kupit Opel Mantu B i školjku A
Opel Manta A Opel Manta A
Opel Manta B Opel Manta B
EUNE: RayzCRO
17 godina
Rayz00 kaže...

Evo mene opet, krenuo sam u traženje Mante i naišao na prvi problem

Najbolje... učlani se u Opel Club Croatia i tamo pitaj. Koliko znam nitko ovdje se ne bavi restauracijom

13 godina
neaktivan
Ziga kaže...
Rayz00 kaže...

Evo mene opet, krenuo sam u traženje Mante i naišao na prvi problem

Najbolje... učlani se u Opel Club Croatia i tamo pitaj. Koliko znam nitko ovdje se ne bavi restauracijom

E vidiš mogao bih, hvala {#}

EUNE: RayzCRO
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Meni je A puno ljepša i više mi izgleda kao oldtimer, B mi izgleda kao neki seljo tuning. A šta se tiče šlepanja, mislim da kao član HAK kluba imas pravo na besplatno šlepanje a članarina ti je 200kn. Najbolje da se raspitaš oldschoolhr forumu.

A u kakvom je konkretno stanju nećeš znati dok ju ne rastavis potpuno, i dobro pogledaj jel ti pod trul, on najviše strune.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 20:55 (laux).
16 godina
Penryn kaže...
WackyZG kaže...

alternator anlaser

Blah... večer je, umoran sam kao pas, pa sam pomotao nazive.

Bogu hvala na mom 31 godinu starom traktoru, natočio u njega Shell Helix Diesel 15W40 i vozi, ne moram brinuti o specifikacijama. Pic related, to je moja raga. Motor je sad cakum pakum, od ovjesa mi je ostalo promijeniti prednji desni ležaj, a onda se bacamo na unutrašnjost i limariju, koliko će se moći rastegnuti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:32 (WackyZG).
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

zadnje uske ili široke štopke? po slikama bi rekao uske {#}

16 godina
ARazer kaže...

zadnje uske ili široke štopke? po slikama bi rekao uske {#}

Široke su, '83. je. Mada me sve kopka da stavim uske na njega. Ali o tom potom, love je malo, a za radit na autu puno.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Moraš nabavit cijeli vezni lim i preselit na svog. Puno posla da ali izgleda bomba na kraju :)

13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sta je ovo??

Neki senzori za udaljenost auta ispred ili sta??

16 godina
coso9288 kaže...

Sta je ovo??

Neki senzori za udaljenost auta ispred ili sta??

Dio tempomata i inih sigurnosnih sustava koji prepoznaju prepreke (radar).

14 godina
Auti - ultimativna tema

Dosao auto od majstora Dronka. Evo što smo otkrili ((pažnja)). Ugl. kao prvo, onaj obruč nikada prije nije bio na bravi nego se nalazio dolje... Zašto? Jer ključ s kojim se auto pali uopče nema onaj chip, nego drugi kljuc s kojim se otvaraju vrata ima cip a obruc je bio unutra namješten taman da hvata signal. Nakon toga smo probali staviti chip u kljuc za paljenje, ali nema dovoljno mjesta. Onda je majstor uzeo chip i izolirkom ga je zalijepio za obruč, i to je fiskirao za nešta unutra, auto evo ide i pali, samo još altenator treba zamjeniti jer neradi kako spada, nego je valjdem zarđao ili tak neš pa koči i riba remen ili se jako teško vrti, pa je majstor stevio neki bzvz. mali no on nije dovoljno jak da puni veliki akumulator. E, sada ,imam samo još jedno pitanje. Dali klima zbilja puno povečava potrošnju, ili ne?

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ovisi kako na kojem autu, mom starom na Astri klima povećava potrošnju za cca pola litre.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ovisi u kakvom je stanju sam auto što se potrošnje tiče, ali na tu snagu, iz iskustva - osjetiti ćeš upaljenu klimu. Oko 10+% gubiš, dakle na 90ks, kakvih 9-10ks, nije malo.

Nisam osjetio toliko povećanje potrošnje sa klimom koliko da auto lakše diše - bez nje upaljene.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 14:14 (thedream).
16 godina
moderator
Auti - ultimativna tema

Genijalac...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Genijalac...

Kako je to uspio? Sigurno je bilo zanimljivo spustiti ga a da ga ne razbiju jos vise.

16 godina
moderator
laux kaže...

Kako je to uspio? Sigurno je bilo zanimljivo spustiti ga a da ga ne razbiju jos vise.

Pa to i mene stvarno zanima.Jedino što je razbijeno je prednji kraj, tj. dio koji je na zemlji, bar koliko sam vidio.

A za spuštanje neznam :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
laux kaže...

To je bar lako - odrežeš stup {#}

PC RULES!!!
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo jednog primjera kako ne urediti oldtimera

17 godina
Auti - ultimativna tema

Koliko otprilike može ispasti ravnanje i lakiranje zadnjeg branika na Astri? Frenda je netko malo odozada naguzio, malo je samo udubljeno i boja je popucala i to je to.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
laux kaže...

Evo jednog primjera kako ne urediti oldtimera

Usisnici kao da je unutra 6.0 motor, a ne 2.0

Tko visoko leti, štedi gorivo.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sad sam vodio mamu u kupovinu i čekao sam ju oko sat vremena na parkingu, malo prikunjao, odjednom dolazi mama, idemo, ja u rikverc, sva četiri, kad boing. Odjednom auto iza mene. 

Ispostavilo se da je neki parkirani Polo, mama stade da plače odmah, ja policiju.

Javlja se policajac, kažem da sam udario auto na parkingu, pita on koliko sam išao, ja kažem 1 km/h, on pita ima li štete na autima, ja kažem nema.

I pazite sad ovo, kaže mi da idem. Ja odem.

Jedino što je ostalo na mom autu je prljavština od kontakta. Uh ljudi. Imam osjećaj da nisam dobro uradio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice