Streamanje muzike preko bluetootha

poruka: 6
|
čitano: 1.573
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Zanima me postoje li neki uredaji koji sluze cisto kao zamjena za kabel bez nekih dodatnih fancy funkcija. Kupio sam na ebayu za par dolara usb stick sa aux izlazom koji se paira sa laptopom/mobitelom i funkcionalno mi je savrsen, ali je kvaliteta zvuka boze sacuvaj, pa sam kupio drugi za istu cijenu i jako je dobro zvucalo ali i dalje nije to to (iako bolje nego kabelom spojeno sa kompa ili laptopa). Postoji li neki premium uredaj koji ce imati cist stream na Hi-Fi?

I takoder me zanima ima li neki uredaj koji moze na telku isto tako mirror screen sa laptopa napraviti bezicno?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 14:14 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Streamanje muzike preko bluetootha

Probaj chromecast audio klik. Ista stvar i sa slikom samo tu bi ti veci problem moga bit transmit dio s lapa pogotovo ako je stariji.... S mobom ne bi triba imat problema.

Ako imaš smart tv vjerojatno vec podrzava miracast.

EDIT: inace chromecast ide priko wifi-a...tako da bi kvaliteta tribala ostat ista

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 14:37 (om-prat).
17 godina
neaktivan

Laptop je lenovo yoga 3 11 par mjeseci star, vec radi sve. Ali problem wifi-a je sto onda nemam konekciju na internet... Nemam smart tv zato i trazim neku takvu opciju.

Osim ako chromecast ne ide preko routera, ali ne znam kako pairanje onda funkcionira.

EDIT: Nakon malo istrazivanja izgleda da ce oba chromecasta pasti, zahvaljujem!

Ako netko ima jos bolji prijedlog, slobodno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 16:00 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Krenuo naruciti i vidim da ima par sekundi laga sto mi je neupotrebljivo i izgleda da su svi preko wifia takvi. Tako da ostaje bluetooth koji unistava kvalitetu osim ako nije apt-X koji ocito laptopi ne podrzavaju. Bas nema sretnog rjesenja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 0:16 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Streamanje muzike preko bluetootha

je si li pronaša rješenje??

linija mi je od kompa udaljena oko 5m i nema smisla to kabelom spajati.. pa gledam po ebayu ove kineske proizvode.. je li to stvarno toliko loše da nema smisla kupovati?

isto bi tija da mi je zvuk na razini

17 godina
neaktivan

Jedino rješenje koje sam našao da moze ponuditi pravu kvalitetu zvuka je neko mini računalo spojeno na eksterni DAC i onda preko wifia streamati na taj pc preko soundbrigea koji streama losless. To sam testrirao bez DACa i funkcionira odlično bez ikakvog kasnjenja zvuka. Ali sada sam kupio laptop koji je dosao sa B&O zvukom i interni DAC rastura tako da sam proveo 6m kabela i spajam na kabel. Previše mi je sada ulagati u pc i dac samo za wireless zvuk. Gledam jedino ako bi se na raspberry pi 3 mogli windowsi instalirati pa bi to znatno smanjilo investiciju.

Pošto je moguće streamati preko wifia bez kasnjenja trebalo bi istraziti jos malo sto se može napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice