Razlika između audio cda i mp3 320kbps

poruka: 4
|
čitano: 5.204
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

slušam rock

zanima me kolka je razlika u zvuku izmedju stvari sa originalnog cda i  iste te stvari u mp3 320kbps ripane sa istog tog cda

planiram si kupiti liniju izmedju 2 i 3 tisuce kuna koja ima usb utor za mp3 stvari

posto cu vecinom slusati muziku preko usba, zanima me da li cu primijetiti tu razliku u zvuku,

moram napomenuti da ne slusam klasiku i instrumental di se vjerojatno primijeti razlika u zvuku, zanima me iskljucivo za rock

jos jedno pitanje:

nazalost mislim da ne postoji linija koja podrzava muziku preko usb stika u lossless formatu ili sam u krivu?

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Apsolutno nemam pojma ali me zanima ista stvar {#}

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

razlika moze bit velika a moze bit i nikakva
Sve zavisi od opreme preko koje se reproducira muzika,sam si rekao da ces si kupit neku liniju tak da ti nije bitno jel cd ili mp3
To je bitno audiofilima koji kupuju cd playere,kablove pojacala i zvucnike su vrjednosti od par k kn svaki
Razlika tak na pravoj opremi i na npr toj liniji sto ces ti kupit je ogroma tu se cuje puno vise detalja zvuka,cisci je prirodniji i nije namjenjeno za "frljit" vec polagano slusanje i uzivanje u cistoci i kvaliteti zvuka :)

http://www.soundstream.com/

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Razlika između audio cda i mp3 320kbps
tonymontana2 kaže...

zanima me kolka je razlika u zvuku izmedju stvari sa originalnog cda i  iste te stvari u mp3 320kbps ripane sa istog tog cda

Na tako visokom bitrateu nećeš čuti nikakvu razliku.

Uvijek možeš napraviti ABX test i vidjeti čuješ li stvarno ikakvu razliku ili si to umišljaš. Foobar2000 ima ABX komponentu s kojom radiš upravo to. No obzirom na bitrate koji koristiš nema svrhe.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice