Novi HDD u Samsung DVD recorder

poruka: 11
|
čitano: 4.375
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam Samsung DVD recorder sa HDD-om   od 160 GB (DVD HR-750). Na netu sam jedino pronasao procedure za menjanje HDD-a u Sony DVD recordere i vidim da nije bas jednostavna procedura

Jeli ima netko iskustva sa ovim? Hteo bih da ugradim veci HDD,na primjer 320 do 500 GB

Hvala

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 17:43 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo tko?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam tražio po stranicama od Pioneerovog rekordera,da stavim manji HDD,ali n isam uspio tako nešto naći.Mislim još uvijek sam u izradi toga,kako kopirati programe na manji HDD,pa da i dalje radi...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi HDD u Samsung DVD recorder

Najčešće je problem kod tih uređaja file system. Ako u meniju uređaja ne postoji opcija formatiranja diska, onda nije jednostavno rješenje - najčešće takvi uređaji koriste neki vlastiti file system, a to ćeš teško formatirati van uređaja (eventualno napraviti kopiju starog diska, ali tada nećeš moći iskoristiti sav kapacitet novog diska).

Probaj naći servisni priručnik za svoj DVD snimač, možda ima procedura formatiranja diska (nadaj se da ne zahtijeva neki posebni servisni DVD, kao npr. Philips - usput rečeno, ima li netko informaciju kako to nabaviti - treba mi za istu svrhu kao autoru teme?)

KaeR
17 godina
neaktivan

Koliko sam video na forumima postupak je malo riskantan. Trebas doci u meni do faze gde ces formatirati trenutni HDD i tada na silu iscupati (doslovno) trenutni i uvaliti novi HDD.

Kod nekih prozivodata je dovoljan specijalni servisni daljinski (Sony). Mislim da bi sa ovim izasao na kraj Acronis ako bi koristio metody Clone Disk using sevtor by sector approach dakle sektor po sektor i na kraju klon uvaliti na novi HDD metodom proporcije (procentualno)

Ali davo nikad ne spava tako da nemam bas novce za bacanje da bih eksperimentirao sa vlastitim rekorderom. Mozda pomogne frendov frend koji radi u ovlasteni [stavi_svoj_servis] servis

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Koliko sam video na forumima postupak je malo riskantan. Trebas doci u meni do faze gde ces formatirati trenutni HDD i tada na silu iscupati (doslovno) trenutni i uvaliti novi HDD.

Kod nekih prozivodata je dovoljan specijalni servisni daljinski (Sony). Mislim da bi sa ovim izasao na kraj Acronis ako bi koristio metody Clone Disk using sevtor by sector approach dakle sektor po sektor i na kraju klon uvaliti na novi HDD metodom proporcije (procentualno)

Ali davo nikad ne spava tako da nemam bas novce za bacanje da bih eksperimentirao sa vlastitim rekorderom. Mozda pomogne frendov frend koji radi u ovlasteni [stavi_svoj_servis] servis

Imaš malo tih linkova kaj čitaš.Ako možeš malo postat to.Ako uspiješ riješiti tu stvar sa Clone disk,volio bih da to možda malo objasniš poslije postupak.Ja bi to probao na manjem disku,da zamjenim ovaj veći...

17 godina
neaktivan

Evo na AVForums ima hrpu tutorijala

Za pocetak idi na http://www.avforums.com/forums/dvd-blu-ray-recorders-media/782913-what-sony-models-can-have-hdd-upgraded.html

To je samo kao priomjer za Sony,ima i za Panasonic. Trazi

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Hvala Lazarus,evo ja sam našao ovo za moj DVD rekorder,al je problem kaj treba pržilica ili neki ROM da može čitati i CD,a meni je prvo krepao laser na pržilici.Naravno u servisu u sklopu garncije to nisu promjenili,jer je to potrošni materijal i ne isplati se jer bi to naplatili meni 1100kn.Tak da ću probat nekakav ROM samo prikopčet da vidim da li će ga podržati-što čisto sumnjam-al treba probati...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kako to da nisu promjenili laser unutar garancijskog roka?

Da bi krepao laser mora proci min. 4000 do 6000 radnih sati a to je oko 7 mijseci  neprekidnog rada i kada se uzme u obzir da ima dva lasera,jedan za DVD a drugi za CD + ekstra laser za snimanje....Panasonic mulja sa jamstvom.

Nego...jeli bi bio tako dobar da pronades nesto za moj Samsung iz klase HR. Moj je Samsung DVD HR-750 (oko ove brojke nesto)

Hvala

16 godina

-za Sony daljinski, rade od starih TVa ako nađeš one 'dvostrane' (svi), na novijim je kombinacija tipki i+5+tv ...

-po sjećanju znam da su četiri tipke, moralo bi se nešto naći na netu, pa možda pomogne.

btw. ako uspiješ ući i setup pomoću daljinskog, nebi trebalo biti problema s inicijalizacijom diska samo je problem pronaći dobar tutorial.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Kako to da nisu promjenili laser unutar garancijskog roka?

Da bi krepao laser mora proci min. 4000 do 6000 radnih sati a to je oko 7 mijseci neprekidnog rada i kada se uzme u obzir da ima dva lasera,jedan za DVD a drugi za CD + ekstra laser za snimanje....Panasonic mulja sa jamstvom.

Nego...jeli bi bio tako dobar da pronades nesto za moj Samsung iz klase HR. Moj je Samsung DVD HR-750 (oko ove brojke nesto)

Hvala

Pa,moram priznat da je moj rekorder radio dosta,a garancija je bila 30 mjeseci.Laser je krepao u 29 mjesecu,tako da nisam mogao ni snimati ni čitati DVDe više.Naravno ni CDe.Mogao sam preko kamere,kad bi je spojio prebacit video ili muziku,ali kaj bi onda dalje kad nemrem pržiti.Nije panasonic već Pioneer...

Što se tiče traženja,budem pokušao jer meni treba malo više vremena dok skužim riječi koje pišu-ne čitam baš engl.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice