Media centar IAMM NTR83

poruka: 18
|
čitano: 12.863
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Media centar IAMM NTR83

Pozdrav,

Imali tko saznanja gdje u Hrvatskoj kupiti ovaj uređaj

http://www.novatron.co.kr/eng/index.php?m=2&s=83

S obzirom da kod nas nisam našao ništa slično (osim Verbatima koji ne prikazuje 1080dpi) ovo izgleda kao pun pogodak.

Staracmrki

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Media centar IAMM NTR83

Uskoro dolazi u prodaju u ww.satshop.hr , ocekivana cijena je 1500 Kn

16 godina
neaktivan

sa hdd-om ili bez?

16 godina
neaktivan

Evo,uređaj je konačno stigao kod nas,barem sudeći po ovome

http://www.iamm.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=3

ali pod prodajna mjesta nema još ništa...

16 godina
neaktivan

Hmm,ili vas ovi media playeri baš i ne zanimaju,ili ste svi već kupili svojeg favorita...{#}

Iamm ntr 83 stiže utorak ili srijedu u sat shop,cijena oko 1500 kn,mislim da ima dosta toga,ugraditi još hdd od cca 500 gb,i za manje od 2 milje dobije se dosta dobar media player...barem mislim,ali jedva čekam neku našu recenziju tog aparata... e sad,problem je šta se stalno pojavljuju novi i novi playeri,uglavnom svi bez hdd-a ali sve bolji i bolji što se tiče funkcija....zaintrigirao me ovaj media player http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1022291

ima dual tuner što bi značilo da jedan kanal snimaš a drugi istovremeno gledaš...mislim da to nema iamm ntr 83....što mislite o usporedbi ova 2 playera...ne bi se htio zeznuti,jer ne bi svake godine kupovao drugi player a nije baš ni malo novaca....

17 godina
neaktivan

Meni je nekako interesantniji IAMM s obzirom da se ne bavim snimanjem TV programa. Najveću njegovu prednost vidim u LCD-u kojeg posjeduje pa ako želiš slušati internet radio ili MP3-ce s kompa, bez problema to obavljaš bez paljenja TV-a. Definitivno vrijedan pažnje.

15 godina
neaktivan
Media centar IAMM NTR83

jel možda netko prešao sa mede8era na IAMM? Jel se isplati?

0 0 hvala 0
17 godina
Media centar IAMM NTR83

Kratko,

Gledao sam ih i probao nekoliko, odabrao ovo>

http://www.playondvr.com/en/

Conrad Graz, cijena je niza nego online, povrat poreza.....

Misljenje, NE recenzija:

Sve sto treba prosjecnom (ponavljam, prosjecnom) korisniku..

Koristenje jednostavno.

Dual tuner radi beba.

Recording-Klik iz EPGa (s tim da kod nas ne postuju ni EPG..) ili OTR po 30, 60, 90,....minuta.

Prebacivanje programa nije najbrze na svijetu

Signal info je necitljiv, nema pravih podataka.

Time shift fercera, kome treba ima i permanent TS.

Meniji logicni (testirano na dvoje djece..)

YAMJ josh ne radi dovoljno dobro (kod ulaza svaki puta pita zelite li obnovu podataka...neke filmove jednostavno ne ubacuje u bazu), na njihovom forumu se dota radi oko toga ali mi je to sporo.

Stavio 2TB disk unutra, njegov format i za 5 minuta spreman.

Prima sve moguce stickove i externe diskove iz kuce, ukljucujuci i eSata (o kopiranju kasnije) i s njih pusta sve.

DTS nisam probao , nemam pojacalo.

Vanjski USB DVD-ne cita originale-problem sa licencama-rjesenje je sigurnosna kopija,...ili rip na disk.

Spajao VHS, usb dvd, DVD scart-chinch,.... sve radi i sa svega mozesh snimati-jedino sto taj vanjski ulaz moras upaliti nakon sto si vec prebacio na av in.

Internet radio-beba

Wather-radi ali je beskorisno

Flicker-valjda radi, pregledao 20-30 slika i to je to

News-radi

Torrenti-rade ali ih trebash postaviti sa PCa (mreze)

NAS-vec ga koristim za BUP 3 pc-a.

Idx subovi ne rade, schedule za snimanje preko mreze, ne radi otkada sam stavio novi firmware (beta).

Svi audio i video zapisi, SD, HD, MKV, .264,divx, flac, mp3,...koje sam stigao pogledati rade bez ikakvog problema jedino sto kod velikih MKVova (preko 10 GB) treba 2-3 sekunde da se sinhronizira nakon premotavanja.

Mreza-ne prelazi 1.5 -2.5 MB na zici, kod puno malih filova to traje i traje i traje

USB copy-ne znam mjeriti brzinu ali je nevjerovatno sporo i ne mozesh gledati TV za vrijeme kopiranja.

eSata-jako brzo ali ni blizu kao na PCu.

Na Iammu je vrlo slicna stvar.

SVA kopiranja, dodavanja titlova, slika, omota, ....radim samo preko mreze, jer AC mozesh normalno koristiti dok radi kopiranje sa mreze.

Streaming radi OK na DIVxima, na MKV ne radi premotavanje u streamu (mislim da je opet mreza)

Na svim racunalima PlayonDVRHD vidm savrseno normalno (7, Vista, XP, WM6.5) i mogu koristiti sve fileove preko mreze (sa ogranicenjima), neki su imali opakih problema sa tim.

Router je prastari Gigaset 555.

Na pocetku sam rekao da sam vidio i probao dosta njih prije kupnje ali u odnosu na IAMM83 stvari stoje ovako, IMHO:

AC ima bolju zavrsnu obradu

Iamm (Umax) ima vise ulaza

Iamm ima puuno bolji display

AC ima tishi vent.

AC ima bolji daljinski (meni).

Obrada videa je ista (razlike nisam primijetio)

Iamm ima puno bolju nesluzbenu podrsku-Ceska, Srbija, firmware-i kao na traci

AC ima odlicnu sluzbenu podrsku.

Mislim da se trenutno mogu mjeriti NTR**DD i Playon DVRHD, ne NTR83 (tuneri)

Na kraju, tko kupi bilo koji od ova 2 ili tri model nece se prevariti (osim ako ne ocekuje previse od mreze, ali tu su tada modeli od 2,5 kkuna na vishe)

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Thx na opširnom reviewu. E sad pitanja: kako radi snimanje na playonu? a kako na iammu? meni je jedna od bitnijih stvari snimanje sa tv-a i satelita,da li iamm snima jedan program sa satelita a da se istovremeno može gledat npr.hrt 2? i dal se snimanje može namjestit ranije,ugasit media player i to će se snimit bez problema? ne bi volio nešto kupiti  s čim kasnije neću biti zadovoljan,i htio bi znati svaki stvar u detalje,ukoliko je to moguće

da li je ovim media playerima ozbiljan konkurent tvix dvico s1 duo,sa 2 tunera ili lg hr500? thx

17 godina

Molim.

Snimanje.

Kod oba vanjski ulazi (chinch iscart) se koriste za snimanje.

Oba (koliko ja znam) snimaju sa AVina u SD kvaliteti-znaci nema HDsatelit-chinch-snimak HD....

Bas u istovremenom snimanju necga , a gledanju necega drugoga i je fora - to radi na oba.

Ti mu (ACu) mozesh staviti schedule snimanja na AVin...slicno je na IAMMu, ali nisam bash isao tako duboko s njim. i dalje gledati sto hocesh...

Sto se tice ovih MP koje si nabrojao, pogledaj malo Dune, jaci twix i tako to.....bit ce ti jasno da je sve u lovi...pa i funkcije

Zdr

16 godina
neaktivan

Znači snimati se može preko običnog kabela,ne mora biti scart? a mogu li spojiti iamm sa linijskim dvd snimačem od pioneera i upravljati sa njim preko tv-a,tj.prebaciti podatke sa tog snimača na neki externi hdd,ili na iammov hard....

14 godina
neaktivan
Media centar IAMM NTR83

Je li itko zna hoće li BUG napraviti recenziju Iamm 83 media player-a?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A vjerojatno hoće ali valjda treba još pričekati. I portal HD televizija bi trebao recenzirati taj media player

14 godina
neaktivan
Media centar IAMM NTR83

Nešto me svrbi da ga kupim ali se ne bi htio zaletjeti.

Recimo vidio sam da ne možeš odabrati muziku i pustiti slideshow sa svojim fotografijama već moraš staviti muziku i slike u isti folder. I ne prikazuje veličine fajlova pored imena za muziku i filmove. Sad imama WD media player koji to sve radi pa mi je ovo malo bezveze.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Realno,ovo šta si nabrojao će većini potencijalnih kupaca biti sitnica,ali ne preostaje nam ništa drugo nego čekati neku ozbiljniju recenziju ovog playera....mene zanima kako plejati blu ray diskove sa njega ako nema zasebnu ladicu

14 godina
neaktivan
Media centar IAMM NTR83

A i sučelje mi je malo prejednostavno. Sad se pojavio WD live hub, valjda će uskoro doći i na naše tržište, može mu se mijenjati pozadina izbornika po želji i ima ugrađeni 1TB disk. u americi je 200 dolara.

Ovaj Iamm 83 ipak neću kupiti bez dobre recenzije

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
Media centar IAMM NTR83

Ljudi ukoliko imate SONY BRAVIA seriju E4000 budite oprezni kod kupnje IAMM NTR83 jer ne radi preko HDMI kabla, samo preko komponentnih. Serija E4000 nema mogućnosti upgrade SW. Za druge modele Sony DTVa ne znam, ali oprez.

Ni IAMM ni SONY nesposobni riješiti problem HDMI ulaza.{#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice