Čemu služe pojačala, recieveri i tuneri?

poruka: 9
|
čitano: 17.204
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc za pocetnika

Pozdrav!

Zelim opremiti sobu nekim boljim sistemom, a kad dode do zvuka onda sam totalni pocetnik.

znaci odabrao bih novi Tv, blueray player i neke dobre hi fi zvucnike.

mene sad zanima cemu sluze pojacala i recieveri i tuneri i jel mi to potrebno uopce ako zelim spojiti hifi zvucnike na tv i blurayplayer.

bio bih jako zahvalan ako bi netko izdvojio nesto svog vremena pa da mi objasni sve ovo.

takoder, mozete mi preporuciti zvucnike(hifi, po mogucnosti samostojece) i tuner/pojacalo/reciever ako ce mi trebat.

da sve ukupno bude oko 5000 kn, moze i malo vise.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pomoc za pocetnika

Ti bi novi Tv, blueray player i neke dobre hi fi zvucnike za 5000 kn ???????
plus reciever ili pojacalo

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
17 godina

pa kad si otvarao temu, jesi vidio Lazove epske topice?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 22:47 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Pomoc za pocetnika
soundstream kaže...

Ti bi novi Tv, blueray player i neke dobre hi fi zvucnike za 5000 kn ???????
plus reciever ili pojacalo

nije rekao baš 5000kn, rekao je da može malo više :P

Najbolji hrvatski anime portal: animehr.com
17 godina

imas opciju imati hifi STEREO pojacalo na dva samostojeca zvucnika.  zelis li cuti visekanalni zvuk sa BR filma, trebas set homecinema zvucnika i visekanalno pojacalo...ili ti ga taj famozni risiver.

odluci se. moja preporuka DOBAR cisti stereo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Čemu služe pojačala, recieveri i tuneri?

Ne, niste dorbo razumjeli. 5000 kn samo za zvucnike i ako ce mi trebat pojacalo ili reciever ili tuner.

vidio sam (i procitao) Lazarousove teme, ali on se toliko napisao i sve to, ali meni treba laički govoreno. (nezelim ispasti nepristojan prema Lazarousu za njegov trud)..

znaci u par rijeci, cemu sluzi tuner, reciever i pojacalo i jeli mi to neophodno.

hvala

15 godina
neaktivan

Nekad davno sam u ovoj temi ukrao citat u vezi pojačala, receivera itd. Ne može jednostavnije od ovoga: http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-playeri-recorderi/koju-liniju-kupiti-cd-player-ne-pocne-stekat/55103.aspx

Kopirat ćemo i ovdje...:

1) It is called a "receiver" if it contains an AM/FM radio receiver (tuner), a pre-amp, the processor and a power amp
2) It is called an integrated amp if it contains the pre-amp, power amp and processor and NOT the radio tuner
3) It is called a pre-amp if it is a receiver without a power amp section and requires a power amp(s) to run speakers
4) It is called a power amp if it only supplies signal amplification to run the speakers

Za zvučnike ti treba nekakvo pojačalo snage (iliti gore spomenuti power amp), dakle, neophodno je. Koju ćeš kombinaciju od ovih uzeti je na tebi.

Ciljaš li na stereo, 5.1 ili 7.1 sustav? Ako je neki surround, onda uzmeš receiver jer nema šanse da za tako malo para nađeš odvojene komponente. Ako je stereo, onda možeš neko pojačalo i par zvučnika. U tom ti slučaju torrente vjerojatno može dati neki inteligentan savjet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 12:33 (Mirko935).
15 godina
LittleBigMan kaže...

Ne, niste dorbo razumjeli. 5000 kn samo za zvucnike i ako ce mi trebat pojacalo ili reciever ili tuner.

vidio sam (i procitao) Lazarousove teme, ali on se toliko napisao i sve to, ali meni treba laički govoreno. (nezelim ispasti nepristojan prema Lazarousu za njegov trud)..

znaci u par rijeci, cemu sluzi tuner, reciever i pojacalo i jeli mi to neophodno.

hvala

5000 kn za zvučnike zašto misliš da će imati dobar zvuk ako kupiš sony spušio si,prvo moraš malo čitati po internetu o tim stvarima i markama koje imaju dobar odnos cijena /kvaliteta a onda tek ide kupnja

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
protjeran

Zavisi sta tocno hoces od tog sistema,znaci HQ, kucno kino 5.1.6.1,7.1 ili stereo... ?
za do 5000 kn mozes uzet solidne komponente tj reciever i floorstanderse...
Odma na pocetku da ti kazem ak ces kupovas  sta nemoj nikad uzimat nista od sony-a niti pojacalo,reciever niti zvucnike
Neznam od kud si pa eto valjda ima Vemil i ronis kod tebe....

Reciever yamaha RXV 467 http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1022219
Ima sve, Dolby TRU-HD,Digital, DTS-HD,HDMI itd

Floorstandersi INFINITY PRIMUS II 250

http://www.ronis.hr/?infinity/503/zvucnici-stereo-infinity-primus-ii-250/PRIMUSII250

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice