Trzanje slike pri usporavanju (cs4/cs5)

poruka: 8
|
čitano: 3.459
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši,

Evo ovako, imam video koji je snimljen profesionalnom kamerom i sad djelovi su snimljeni tako da kamera ide sa lijeva na desno i snima pejzaž. Ukoliko to usporim u programu za obradu videa (trenutno koristim premiere pro cs5 i Sony Vegas 10) dolazi do trzanja slike, kao da zapinje. Ukoliko kamera stoji mirno a objekti koje se snima ili ljudi rade pokrete tada nema nikakvih problema prilikom usporavanja.

Do čega može biti? PC je dovoljno jak.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Trzanje slike pri usporavanju (cs4/cs5)

Problem je jer si usporio video i to je pri pokretima kamere više izraženo nego kada je kamera statična. Fale ti frame-ovi koji bi postojali da je scena snimana doista usporeno, pa je rezultat kada usporiš 'normalno' sniman video - trzav. Dakle, pitanje je kako dodati novi frame između dva postojeća da rezultat bude glatki prikaz. Postupak se zove 'motion interpolation', postoji više rješenja u obliku plugin-ova za video editore i sl. Nemam neka iskustva da ti mogu preporučiti, moraš googlati. Probao MVTools jednom, plugin za avisynth, koliko se sjećam nije loša varijanta..

bedsoft.net
14 godina
neaktivan

zanimljivo. iskreno nisam čuo za takvo nešto do sada. izbjegavao sam usporavati video iz već spomenutog razloga, ali nekad je neophodno.

Pošto nisam baš neki stručnjak kad je upitanju to kopanje po registrima i sl. bili mi mogao samo šturo objasniti o čemu se radi i kakav je to postupak s tim plug-inovima i gdje i kako početi tražiti?

Kao što sam rekao, radim u Adobe Premijeru i Sony Vegasu.

14 godina
neaktivan

Pronađoh rješenje bez plug-inova i sl metoda. Ako koga zanima neka me kontaktira na pm. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
LandoFree kaže...

Pronađoh rješenje bez plug-inova i sl metoda. Ako koga zanima neka me kontaktira na pm. {#}

? -smisao foruma je upravo suprotan...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 13:49 (ihush).
14 godina
neaktivan

znači ukoliko koristite adobeov premiere pro cs5 (valjda je i na cs4 isto) vjerojatno većina vas ide ukoliko želi usporiti video na desni klik pa speed/duration i onda to usporava, barem sam ja tako radio i rezultat bude trzanje slike prilikom reproduciranja. I tako kopajući po google-u pronašao sam neke upute i skužio kako je rješenje jako jednostavno.  Dakle, umjesto speed/duration koristiti: desni klik - "Show clip Keyframes" - "time remaping" - "speed". Nakon toga vam se u vašem video clipu pojavi ravna linija koju spuštate odnosno podižete ovisno o tome želite li ubrzati ili usporiti vaš video i pokreti postaju glatki.

Eto ga, uživajte u slow motionima {#}

16 godina
neaktivan

Hm, nešto si pobrkao. Razlika između 'time remaping'-a i starije varijante 'speed/duration' je ta što u novoj možeš upotrebljavati key frame-ove. Princip rada interpolacije između frameova je isti. A to je ništa ili blendanje. Drugim rječima smanjio ti brzinu na jedan ili drugi način, rezultat je isti. Možda si blendao u jednom slučaju, a u drugom ne. Postaj negdje rezultat 50% brzine na jedan i drugi način, pa možemo malo prokomentirati..

Blendanje je ok 'za po doma', ali nije za neku ozbiljniju primjenu. Koliko je meni poznato motion interpolaciju Premiere u izvornom obliku ima jedino u Time Warp efektu, gdje možeš birati interpolaciju između frame-ova. Pixel motion bi bila motion interpolacija, pa se možeš poigrati malo s parametrima. Ako probaš, napiši iskustva. Navodno je 'twixtor' (googlaj) dobar za takve stvari.

bedsoft.net
14 godina
neaktivan

Neznam ti, uglavnom ja sam dobio točno ono što sam htio. Trzanja slike više nema. Pokreti su normalni i od kamere i objekata koje se snima. Smanjivao sam brzinu negdje do -30 - -35% i rezultati su više nego dobri. iako na -50% mi je točno ono što trebam.

Razlika je ogromna između speed/duration i ovog Key frame. Na speed/duration kada usporim na -50% maltene kao da sličice lista, naročito kod zoom-ova kamerom i lijevo desno, dok na key frame sve prolazi glatko.

Ako ti išta znači snimak je sa profesionalne kamere koja snima 25(50i).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice