Zanima me da li mogu s ovim programom uspjeti ubaciti neki intro u film, zatim kreirati menije itd. Mislim s ovim ConvertxToDVD?!
koliko mogu max minuta videa staviti na jedan dvd tj gdje to mogu vidjeti?!
koristim convertXtoDVD
Možeš staviti koliko hoćeš, ali je pitanje kakve će kvalitete biti video. Što veći bitrate, to manje vremena videa. Npr. u najboljoj kvaliteti videa (8mb/s) sa zvukom od 224kb/s na DVD može stati oko 1 sat.
Možeš staviti koliko hoćeš, ali je pitanje kakve će kvalitete biti video. Što veći bitrate, to manje vremena videa. Npr. u najboljoj kvaliteti videa (8mb/s) sa zvukom od 224kb/s na DVD može stati oko 1 sat.
Do koliko je najbolje vremenski stavljati video?. Sad sam stavio negdje 2sata 40min. I super je kvalitete s obzirom da sam prebacio xvid rip 7 serija po 200mb + -. Cini mi se da sam mogao staviti i duplo.
Uvijek je bolji veći bitrate, jer ne troši svaki video istog vremenskog intervala istu količinu bitratea za istu kvalitetu videa. To ovisi o scenama u videu. Za 2h40min video bitrate od 3,1Mb/s je po meni malo, ali ako nemaš primjedbe na kvalitetu, onda šibaj...
Uvijek je bolji veći bitrate, jer ne troši svaki video istog vremenskog intervala istu količinu bitratea za istu kvalitetu videa. To ovisi o scenama u videu. Za 2h40min video bitrate od 3,1Mb/s je po meni malo, ali ako nemaš primjedbe na kvalitetu, onda šibaj...
Hocu ti rec s obzirom da su serije po 200mb od 20ak min super gledljive na lcdu od 82cm
Jeli se gubi kvaliteta filma konvertiranjem pomoću convertxtodvd iz mp4 u avi file?
I koji još preporučate program za konvertiranje, jer ne želim ovaj vodeni žig šta ga stvara convertxtodvd..
Jeli se gubi kvaliteta filma konvertiranjem pomoću convertxtodvd iz mp4 u avi file?
I koji još preporučate program za konvertiranje, jer ne želim ovaj vodeni žig šta ga stvara convertxtodvd..
Format Factory je jednostavan.
Hocu ti rec s obzirom da su serije po 200mb od 20ak min super gledljive na lcdu od 82cm
Mislim da smo se razišli o temi, jer ja sam govorio o DVD-video formatu (mpeg2 codec), a ti sad o .avi (divx/xvid codec).
Konvertira san film iz mp4 u avi i nisam uopće gleda koje će mi biti boje font titla i stavilo mi ga je u plavu. Jel ja to mogu sad promijenit, to je sub titl.
Samo promjeniti boju titla ne možeš, nego film moraš ponovno reenkodirati... i paziti na boju.
Samo promjeniti boju titla ne možeš, nego film moraš ponovno reenkodirati... i paziti na boju.
Ajme majko ko ce mi cekat uru vrimena za film...
Što se mora, nije teško :D
EDIT: Film mi nakon konvertiranja zauzima duplo više memorije, je li to treba tako i jel se to može nekako smanjiti?
Ako ti je film bio u .mp4 formatu najvjerojatnije je bio enkodiran sa H264 codecom (avc-1) koji je napredniji od divx/xvid-a i za istu kvalitetu slike zauzima puno manje prostora. Za neko uobičajeno CBR jednoprolazno enkodiranje u .avi veličina nekog uobičajenog filma bi trebala biti oko 1,5 GB. Za smanjivanje veličine film treba reenkodirati sa manjim bitrate-om, ali onda možda bude trpila kvaliteta slike.
Sad sam ga spržio na dvd, i 2 mi filma prikazuje dvd player, a 2 neće odnosno prikaze samo zvuk i titlove a nema slike. Ova dva sta prikaze su originalni xvid, a ova dva sta ne prikaze sam ja konvertirao.
Odgovorio u drugoj temi; smanji rezolucije filmova unutar PAL formata (max.720x576), jer playeri nemaju podršku za HD rezoluciju.