Sharepoint 2013

poruka: 2
|
čitano: 8.294
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sharepoint 2013

Pozdrav,

radim na izradi intranet portala temeljenog na sharepointu 2013. Zanima me ima li netko iskustva u radu sa njime?

Kreirao sam prvu verziju stranice, krenuo u izradu taskova i tu naišao na prvi  problem. Kako dodjeliti prava na određeni task? Htio bi da određeni task može vidjeti i izmjenjivati vlasnik intraneta,  isto tako i vlasnik tog taska, a osobe kojima je taj task dodjeljen mogu samo označiti da je završen ili koliko posto je odrađeno. Po defaultu svi vide sve taskove i mogu utjecati na njih.

Postoje grupe i mogu se dodjeliti prava tim grupama, ali onda je problem što će svi useri iz te grupe imati jednaka prava. A ja bi htio utjecati samo na usere. Pokušao sam postaviti članove intraneta u grupu sa readonly pravima i dodjeliti ga nekom od njih, vodeči se logikom da kada mu se task dodjeli da će odmah dobiti i prava za editiranje. U tom slučaju je task vidljiv svima njima ali nitko ga ne može mijenjati, niti taj kome je dodjeljen.

Nadam se da je ideja jasna, svaki savjet je dobro došao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 20:30 (hamachi).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sharepoint 2013

Ako nekoga zanima, našao sam riješenje za gore navedeni problem.

http://community.spiceworks.com/how_to/show/66248-restrict-a-sharepoint-task-to-its-assigned-user-group

Koristio sam logiku da prvo svim memberima osim ownerima ukloni sva prava, a zatim dodjeli contribute prava owneru taska i useru kojem je task dodjeljen.

No kao i obićno, javio se novi problem.  Useri kojima je task dodjeljen ga ne mogu editirati niti označiti kao završen. Ima li netko ideju?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice