Lp, trebam za prijateljicu kupiti Xiaomi Redmi Note 3 Pro 32GB verziju i trazim neku najpovoljniju opciju za kupnju da izbjegnem carinu...znaci ako ima nesto sa EU skladišta...imam vec account na Gearbest i tamo sam uzimao, ali sve je bilo jeftino pa se nisam ni pitao odakle dolazi...ako od tamo narucim hoce li doci sa EU skladišta...isto pitanje vrijedi i za Honorbuy, Giztop...Aliexpressme ne zanima.
Xiaomi Redmi Note 3
- poruka: 5.327
- |
- čitano: 897.658
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa da. Mislim cim vidis ili neko ti kaze dobijes tel bolji od s6 za trecinu cijene nesto smrdi...Koliko god citam o tom kineskim mobitelima sve je super ali... Uvijek ima neki kamencic koji zulja a ako nista drugo onda garancija i servis... NEko ima volje i zelje zezati se sa time neko ne. Ja nemam vremena za to i svake godine mijenjam mob uz minimalnu doplati da bih imao mob u garanciji koji mogu odnijeti na servis dobiti zamjenski dok mi ne poprave i uzeti ga nazad za 7 dana. Meni kinezi ne dolaze u obzir...
Pa koji ces palac ovdje na ovoj temi???
Sta to tebe briga?
https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/312-note-3-pro-332.html
Ovdje je koliko vidim najjeftiniji i pise da je iz EU skladista...sto mislite o ovome?
Ovdje je koliko vidim najjeftiniji i pise da je iz EU skladista...sto mislite o ovome?
Sve sa xfs ako je na skladištu je dobra kupovina. Eu garancija, nema carine i sl. Ali ukoliko im nije na skladištu NE NARUČUJ jer se budeš načekao.
Al u principu ako ti nije bitna garancija(ako mob radi onda će raditi i dalje) uzmi sa Topone sa Aliexpressa.
Pa da. Mislim cim vidis ili neko ti kaze dobijes tel bolji od s6 za trecinu cijene nesto smrdi...Koliko god citam o tom kineskim mobitelima sve je super ali... Uvijek ima neki kamencic koji zulja a ako nista drugo onda garancija i servis... NEko ima volje i zelje zezati se sa time neko ne. Ja nemam vremena za to i svake godine mijenjam mob uz minimalnu doplati da bih imao mob u garanciji koji mogu odnijeti na servis dobiti zamjenski dok mi ne poprave i uzeti ga nazad za 7 dana. Meni kinezi ne dolaze u obzir...
Pa koji ces palac ovdje na ovoj temi???
Sta to tebe briga?
Gle kupi rn3 pa onda prosuđuj šta je bolje šta nije. Da mislim bacat 5k+ kupio bi si LG G5 npr. i bok. Ali pošto nemam namjere dati te pare uzeo sam xiaomi, dobar rom je gore, tako da mob radi ko vurica.
Sve sa xfs ako je na skladištu je dobra kupovina. Eu garancija, nema carine i sl. Ali ukoliko im nije na skladištu NE NARUČUJ jer se budeš načekao.
Al u principu ako ti nije bitna garancija(ako mob radi onda će raditi i dalje) uzmi sa Topone sa Aliexpressa.
Pa pisalo je da je na skladištu...a jamstvo je isto bitno...uglavnom narucio sam sa tog linka...hvala svima na pomoći.
koristim miui 7.7 by xiaomi.ue 6.4.9 beta...taj bi trebao imati weeakly update al piše da ga nema...jesam negdje pogriješio kod stavljanja?
ok,valjda će se to ispraviti...
nemojte hraniti trola (torrenta).
čovjek radi za nekog od hr operatera mobilne telefonije i ima direktnu korist od ovih laži koje prosipa po forumu. I ja radim za hr operatera ali mi ne pada na pamet da i ovako anoniman kenjam kako je "doplata" (vjerojatno će se pohvalit kako je ta doplata sitna uz neku astronomsku tarifu haha) za novi mob jeftinija od best buy smartfona kakav je xiaomi koji se ubode za pisljivih 1100-1200 kuna jednokratno sa svim troškovima i bez ikakvih drugih popratnih troškova (kao tarifa i sl.). Kenjam u legalnim granicama koliko mogu kad sam na poslu jer živim od toga, ali da to radim u slobodno vrijeme kao plaćenik torrent zaista nema smisla.
Nadam se da ne moram objašnjavat koliko smartfon sličnih karakteristika košta uz neku uobičajenu mobilnu tarifu i da na kraju to izađe 5-6 puta skuplja priča od ove xiaomijeve a i to sam malo rekao, sa tarifom se to penje i još više. Ako nekoga zanima, imam najažurnije tablice za mobitele uz svaku od tarifa na bazi kojih mogu složit točnu usporedbu pa da padnete na dupe svi koji plaćate Samsung, HTC i Sonyeve flagshipe. Vjerujte da bi vam se više isplatila kombinacija DSLR poluprofi fotića (ili top kompakata sa vrhunskim foto senzorima) i ovaj xiaomi nego nekakav godinu dana star flagship smartfon (koji i dalje daje 5x lošije fotke u low light uvjetima od bilo kojeg dslra).
I grohotom sam se nasmijao kad je rekao da mu mijenjaju mob u garanciji (i to svake godine lol), pa nije valjda da se Samsunzi i HTC-i kvare tako brzo lol
smijurija...
i još kaže da šta nas briga šta on radi na ovom forumu, pa koga briga što ti kupuješ Samsunge...
Da li postoji način da se koristi fingerprint ali da ne baca onaj password ? Ili to baš mora ići jedno sa drugim
Da li postoji način da se koristi fingerprint ali da ne baca onaj password ? Ili to baš mora ići jedno sa drugim
Pa PIN ili patern ti zahtjeva kod konfiguriranja ako fingerprint kojim slučajem ne bude radio. Nakon toga otključavaš samo s prstom. Ako je to ono što si pitao?
I bilo bi dobro da se ekran može dodirom zaključati iato kao što se i otključava..
Da to je to kaj sam si i mislio. Ma dešava mi se kad duže vremena je offscreen, pa ne odreagira fingerprint, pa ono upalim pa ugasim ekran, i onda reagira :(
A opet možda je to do roma . . .
I meni se to dešava ali samo kada ga držim u džepu. Ne sjećam se da je ijednom "zablesao" dok je bio na stolu. Čak sam i ugasio onu opciju "slučajnog poziva" u postavkama ali nije bilo razlike. Vjerojatno je do ROM-a
A valjda će sa Marshmallowom biti to ispravljeno . . .
Ljudi zna li neko da li se aplikacije mogu instalirati na karticu ili moraju u memoriju telefona. Znam da se moze kad je telefon rootovan ali moj je na global stable romu. Stavim dvije vece igrice uz aplikacije i popunim ovih 10ak GB koliko imam.
ima jos jedna iritantna stvar kod eksploatacije fingerprinta u miuiju, a to je da se appovi ne mogu zalockat (dodirom na ikonicu "lock apps") i odlockat fingerprintom vec se to radi povlacenjem onog uzorka i to ne jednom nego vise puta.
Isto tako primjećujem kroz sve ROM-ove dosad bug sa facebook messenger-om gdje dodirom na ikonicu za fb messenger (kad stigne notifikacija za poruku) miui ne ulazi u fb messenger, nego se mora ic na app i tamo uc. Isto tako za neke appove notifikacije ne stizu ako se ne ukljuci postavka u miui-u, dakle malo petlja po postavkama. Tu imam jako izmiješane dojmove, miui me u neku ruku odusevio, u drugu ruku mi je za k....c.
notifikacije su opcenito banana, a to mi je dosta bitan dio softvera, em sto imaju bugova em sto ne mozes direktno iz njih odgovarati na poruke, sto je inace standard kod puno jeftinijih kineza (naravno do rom-a je). i ponegdje je miui spor (kod ulaza u neke postavke), tako da sam zadovoljniji bio nekim drugim kineskim ROM-ovima, koji su puno bliže vanilla (čistim) Android OS-evima, iako nisu ni izbliza toliko bogati opcijama, od kojih se ruku na srce, ne koristi puno, a i velika vecina ih je lako zamjenjivo 3rd party softverom.
moram priznat da je mob specifikacijama vise nego ok za lovu, ali da generalno nisam odusevljen mobom nakon 2 mjeseca koristenja. Prije svega bugovi u softveru, pa kamera koja jedva da je bolja od prosjecne, dizajn koji je genericki, prikaz je jako ostar, ali ekran djeluje malo isprano, mob se hoce pregrijavat cim se pocne koristit intenzivnije (snapdragon je culprit vjerojatno), zvuk nije bog zna sto (niti jak kao neki prijasnji kinezi koje sam koristio, iznimka je zvuk u slusalicama), baterija mi je u pocecima trajala i do 7, cak i 8 sati, sada je na 4-5 sati SOT-a, što je malo za bateriju tog kapaciteta. Uz to, kao sto sam ranije pisao, gornji dio moba (plasticni dio) zvecka prilikom kuckanja po njemu ili kad ga pustim s male visine na primjerice naslon za ruke fotelje, i zadnji dio je osjetljiv na ogrebotine, tako da ne bi rekao niti da mu je izrada na top nivou.
s druge strane, niti jedan mob nije bez mana, cak i flagshipovi, tako da prelazim preko njih lako, pogotovo za 1200 kn, cak i manje, koliko sad mob kosta
kasnije cu si uzet mi5 ili mi6 kada dodje
Za one koji imaju problem s propuštenim pozivima i sms obavijestima o tome, trenutno rješenje je da utipkate 2 puta zaredom *#*#995995#*#* (ovaj postupak se mora ponovit svaki put kad se uređaj restarta)
Namjeravam kupiti Redmi Note 3 Pro 3/32. Otisao sam na xiaomiforsale i vidim da dark gray modela nemaju na skladistu - te po vasoj preporuci necu kupovati dok nije na skladistu.
Sada sam pogledao ponudu na Aliexpressu, mobitel ce izaci oko 20-30 $ vise, no kao opciju placanja ne nudi paypal. Jeli itko pokusao dogovoriti prijenos sredstava preko paypala - ako ne, koju ste metodu koristili?
Ja do sad nisam imao apsolutno nikakvih problema ni sa notifikacijama i sa propustenim pozivima ni zagrijavanjem uredaja. Otisak prsta radi kako sam i ocekivao, od 10 puta 9 puta odkljuca iz prve. Baterija odlicna i dalje imam oko 6 sati sota. Jedina zamjerka je kamera koja nije na razini ostatka telefona. Opet zadovoljava. Ako ti se cuje krckanje na gornjem tijelu telefona kad kvrcnes noktom moze bit da cujes kameru tj komponente unutra kako se micu.
I vise nego zadovoljan sam telefonom i stvarno za te novce nema boljeg trenutno. Mozda meizu m3 note no njega nisam probao..

Namjeravam kupiti Redmi Note 3 Pro 3/32. Otisao sam na xiaomiforsale i vidim da dark gray modela nemaju na skladistu - te po vasoj preporuci necu kupovati dok nije na skladistu.
Sada sam pogledao ponudu na Aliexpressu, mobitel ce izaci oko 20-30 $ vise, no kao opciju placanja ne nudi paypal. Jeli itko pokusao dogovoriti prijenos sredstava preko paypala - ako ne, koju ste metodu koristili?
Shenzen top one na aliexpressu. Gore je spomenut ducan vec x puta. Sigurno je i ne brini. Vecina nas je tamo kupila telefon

ima jos jedna iritantna stvar kod eksploatacije fingerprinta u miuiju, a to je da se appovi ne mogu zalockat (dodirom na ikonicu "lock apps") i odlockat fingerprintom vec se to radi povlacenjem onog uzorka i to ne jednom nego vise puta.
Isto tako primjećujem kroz sve ROM-ove dosad bug sa facebook messenger-om gdje dodirom na ikonicu za fb messenger (kad stigne notifikacija za poruku) miui ne ulazi u fb messenger, nego se mora ic na app i tamo uc. Isto tako za neke appove notifikacije ne stizu ako se ne ukljuci postavka u miui-u, dakle malo petlja po postavkama. Tu imam jako izmiješane dojmove, miui me u neku ruku odusevio, u drugu ruku mi je za k....c.
notifikacije su opcenito banana, a to mi je dosta bitan dio softvera, em sto imaju bugova em sto ne mozes direktno iz njih odgovarati na poruke, sto je inace standard kod puno jeftinijih kineza (naravno do rom-a je). i ponegdje je miui spor (kod ulaza u neke postavke), tako da sam zadovoljniji bio nekim drugim kineskim ROM-ovima, koji su puno bliže vanilla (čistim) Android OS-evima, iako nisu ni izbliza toliko bogati opcijama, od kojih se ruku na srce, ne koristi puno, a i velika vecina ih je lako zamjenjivo 3rd party softverom.
moram priznat da je mob specifikacijama vise nego ok za lovu, ali da generalno nisam odusevljen mobom nakon 2 mjeseca koristenja. Prije svega bugovi u softveru, pa kamera koja jedva da je bolja od prosjecne, dizajn koji je genericki, prikaz je jako ostar, ali ekran djeluje malo isprano, mob se hoce pregrijavat cim se pocne koristit intenzivnije (snapdragon je culprit vjerojatno), zvuk nije bog zna sto (niti jak kao neki prijasnji kinezi koje sam koristio, iznimka je zvuk u slusalicama), baterija mi je u pocecima trajala i do 7, cak i 8 sati, sada je na 4-5 sati SOT-a, što je malo za bateriju tog kapaciteta. Uz to, kao sto sam ranije pisao, gornji dio moba (plasticni dio) zvecka prilikom kuckanja po njemu ili kad ga pustim s male visine na primjerice naslon za ruke fotelje, i zadnji dio je osjetljiv na ogrebotine, tako da ne bi rekao niti da mu je izrada na top nivou.
s druge strane, niti jedan mob nije bez mana, cak i flagshipovi, tako da prelazim preko njih lako, pogotovo za 1200 kn, cak i manje, koliko sad mob kosta
kasnije cu si uzet mi5 ili mi6 kada dodje
Evo i ću dati svoj osvrt nakon 2 mjeseca korištenja moba (PRO), ja sam naprotiv izrazio oduševljen mobom. Ovo što spominješ bug na fb messenger nemam, kod mene uredno ulazi u aplikaciju kad dođe notifikacija. Što se tiče applock ja mogu uredno otključati aplikacije prstom. Ja osobno nemam nikakvih problema općenito sa notifikacijama, jedino sam imao problema sa refreshanjem na pr vremena a to se riješilo kod battery postavkama. Imam kod sebe i Nexus 5 i u usporedbi s njim kamera je puno bolja a zvuk preko zvučnika daleeeko glasniji, čak ga moram malo stišati kod dolaznih poziva. SOT mi je uredno 8-9 sati ukoliko ga intenzivno koristim, 5 sati na 2 i pol dana korištenja, i još mi se nijednom nije pregrijao. Jednom sam ga morao otvarati i to su napravili odlično, ultra lagano se da otvoriti stražnji poklopac, nisu ništa ljepili kao na pr kod Nexusa. Ogrebotine nemam a kod mene zvecka donji dio moba kad pritisnem, ali s tim mogu živjeti, nije baš da imam potrebu stiskati taj dio.
Na xioamiforsale je item opet in stock, pa sam od tu uzeo. Jedini razlog zasto nisan uzeo od TopOnea je to sto mi je lakse platiti preko PayPala, nista drugo.
Nadam se da ce doci kroz tjedan dana. :)