Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 791.102
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ekipa, tri pitanjca.

1.Prije sam updeatove dobivao skoro svaki vikend, od updatea 6.5.5. ništa,

ima li tko sličan problem?

2. Za one koji imaju aplikacije poput Mpbz i slično, morate li iznova verificirati

aplikaciju kada se napravi ota update?

3. Imam neki bug, na bilo kojem playeru, najčešće kad je ekran ugašen, stane

glazba a pojavi se poruka "get music online". Ima li tko da mu se i ovo događa?

Thnxić!

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Mpbz moraš iznova verificirati samo ako stavis drugi rom...nakon update-a ne...a ovo sa playerima se i meni dešavalo, čak sam i postavio pitanje na prošloj stranici, ali naravno da nitko nije odgovorio,a svi očekuju neku pomoć...uglavnom, ja sam otišao u twrp i wipe cache i više nemam problema sa gašenjem ekrana
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

naravno da nećeš dobit odgovor jer experimentišete sa tim divljim dev romovima, pa se sami i snalazite

koristite OFFICAL stable ROMove i nikakvih problema nećete imat

0 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hjoj kaže...

Ekipa, tri pitanjca.

1.Prije sam updeatove dobivao skoro svaki vikend, od updatea 6.5.5. ništa,

ima li tko sličan problem?

treba malo i čitati kaj piše:

• OTA is uploading into Xiaomi china servers which are very slow for download and upload (usually 30-40kb/s for uploading over 10GB) so I have to upload them always at night one by one and I dont have time for doing that every week... Unfortunately OTA account is binded to my Xiaomi account so nobody else can do that instead of me...
  • So we decided to upload OTA only once per month and not weekly... Users who are lazy to go here and download zip manually, can wait over month to get new version via OTA, they just dont care about new updates...
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
9 godina
neaktivan
Najbolje od svega, vidio sam to al očito nisam registrirao. Thnx.

@bore, hvala na info!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Jel tko probao ovaj novi 6.6.30 sa xiaomi.eu? Ili 6.6.23?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Imam 6.6.23, Miui8, flešao samo sa wipe dalvik i cache, sve radi ko vurica. Uostalom, eu dev rom je ionako daleko najbolji za sve Miui mobitele. Nikako mi nije jasno zašto vecina svršava na stable romove 😕
13 godina
Darko150 kaže...
Imam 6.6.23, Miui8, flešao samo sa wipe dalvik i cache, sve radi ko vurica. Uostalom, eu dev rom je ionako daleko najbolji za sve Miui mobitele. Nikako mi nije jasno zašto vecina svršava na stable romove 😕

apsolutno se slazem s gore napisanim.

ja imam 6.6.30, SOT mi je između 3-4h, zavisno kako ga koristim. nikakvih problema, blokavanja, resetiranja.. nista.

12 godina
protjeran
Darko150 kaže...

Iz svog iskustva, uopce se ne slazem sa navedenim. Probao dev rom - imao sam iskustvo vidjeti najgoru potrosnju baterije. Vratio se na zadnji stable, i ja imam sot 3-4 sata. Dakle, od korisnika do korisnika - koje aplikacije ima na njemu, i nista nije munjom ukleasno u kamen - ni stable ni dev.

EDIT: ustvari da za razliku od nekih ponudim neku konfiguraciju, a ne hvalisem se samo kako ja koristim taj i taj rom, a ne pomognem na taj nacin bas nikome - zadnji stable rom; Root; crna tema; battery power settings - brightness AUTO 35%; MI i Google SYNC - OFF; Greenify - auto hibernacija; Redmi Note 2 Tool - CPU 1600MHz, GPU - 390 MHz, QuickRamp, cfg; L Speed - Recommended settings; Titanium Backup - zamrznuo - kompas, skener, FMRadio, LIve Wallaper; MiCloud i Account offline; u pozadini radi samo What'sUp. Sve ostalo sta je na mobu doslo sa romom tu i je, nista nisam drugo dirao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 15:35 (Tallahassee).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

ljudi, imam CM 12.1 nekih mjesec dana na mom redmi note2, u startu je sve radilo briljantno i baterija je bila na nivou MIUI i sve bez problema. Medjutim, u zadnjih 10-15 dana baterija se nenormalno trosi dok je telefon zakljucan. Sem toga sve radi prebrzo i bez ikakvih bug-ova, ali baterija curi, i to android system po pravilu najviše troši i tamo piše da je keep awake vrijeme uvijek skoro koliko i ukupno vrijeme otkad je telefon skinut sa punjača. U početku sam imao po 4 sata SOT-a bez problema, sad jedva imam 1.5-2h SOT cak i na WIFI-u za dan. Je li imao neko sličan problem i kako bi mogao probati da ga riješim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 15:41 (nemanjas23).

0 1 hvala 0
13 godina
Koja je svrha foruma nego da pomažemo jedni drugima? Zapamti da kad ćeš trebati neku pomoć da ti neki ljudi , mada znali rješenje, neće pomoći...i taj "divlji rom" ima najbolju bateriju što se tiče miui romova do sada, bar što se mene tiče...i radi sve kako spada...ja ako vidim da je netko u problemu,a znam rješenje, naravno da ću mu pomoći...toliko o tome od mene...
17 godina
Ako sam dobro shvatio, eu Weekly bi trebao imati automatski update? Ja sam na 6.6.18 i nikakav update ne nalazi.
Ili sam ja nešto totalno krivo shvatio?

0 0 hvala 0
13 godina
Ramo kaže...
Ako sam dobro shvatio, eu Weekly bi trebao imati automatski update? Ja sam na 6.6.18 i nikakav update ne nalazi.
Ili sam ja nešto totalno krivo shvatio?

postoji OTA update, ali ide samo 1 put mjesecno jer sve ide preko xiaomi servera koji su uzasno spori te developeri gube previse vremena za sami upload.

skini file na komp, c/p na root direktorij mobitela, updater app/3 tockice/choose update package/i to je to. ne mozes nista zeznit, osim ako ne skines ROM za krivi mob :D

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

U MIUI8 vidim da ne mogu 2 put kliknuti na ikonu ako vidim da ima obavijest, pa da vidim detaljnije te obavijesti, ima li kakvo drugo rješenje? Također, kad dobim u messenger poruku i kad kliknem na notifikaciju da odgovorim, ne otvara mi se messenger samo mi se briše notification. Kako to popraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
bore1989 kaže...
Koja je svrha foruma nego da pomažemo jedni drugima? Zapamti da kad ćeš trebati neku pomoć da ti neki ljudi , mada znali rješenje, neće pomoći...i taj "divlji rom" ima najbolju bateriju što se tiče miui romova do sada, bar što se mene tiče...i radi sve kako spada...ja ako vidim da je netko u problemu,a znam rješenje, naravno da ću mu pomoći...toliko o tome od mene...

ja nisam rekao da neću pomoći, nego sve i da hoću ne mogu, a skrenuo sam pažnju da ti niko drugi isto neće pomoći, jer svi experimentišete sa tim divljacima i onda se zaglibite i kukate jedan drugom.....ja sam divljaka dobio difoltno, i to stable verziju !! nemam pojma ko ga je instaliso, da li onaj što mi prodao preko interneta, da li fabrika, sad i nebitno, uglavnom imao je kamaru bugova od najobičnijeg da nisam mogao postavit bilo kakvu sliku na zaključan ekran, pa do ozbiljnog problema da mi je znao i po 3-4 puta na dan zablokirat i sam se resetovat....kad sam ubacio OFFICAL stable ROM 7.2.2 APSOLUTNO nikakvih problema više nemam, a niti jednom za ova dva mjeseca nije zablokiro i resetovo se !!!!! eto toliko o divljacima i onom ROMu koji offical xiaomi nudi

a sad oko baterije, slučajno sinoć otrkijem "caku" kako poboljšat

nenamjerno (nisam imao punjač u blizini) sinoć baterija mi iscuri na 3 %

uključim je preko noći na punjač do ujutro, mob bio cijelo vrijeme uključen (inače noću sam podesio da se gasi) otkačim ga oko 7 sati, sada je evo 10 sati a procenat napunjenosti je 100 %  !!!!!!!!!!!!!! ovo s enikad niej desilo, otprilike odmah poslije 20tak minuta do pola sata spadne na 99% i tako svakih pola sata po 1%

a malo sam surfao, koristio viber, čačkao po njemu, ali stoji 100% kako stoji evo

9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

tek u 11:30 spade na 99%

ovo je nevjerovatno i nikad do sada nije bilo, obično bi u ovo vrijeme već bilo na 90%

znači, recept je pustiti da iscuri baterija na 2-3% te ostaviti na punjenju cijelu veče pri uključenom mobitelu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

ja nisam rekao da neću pomoći, nego sve i da hoću ne mogu, a skrenuo sam pažnju da ti niko drugi isto neće pomoći, jer svi experimentišete sa tim divljacima i onda se zaglibite i kukate jedan drugom.....ja sam divljaka dobio difoltno, i to stable verziju !! nemam pojma ko ga je instaliso, da li onaj što mi prodao preko interneta, da li fabrika, sad i nebitno, uglavnom imao je kamaru bugova od najobičnijeg da nisam mogao postavit bilo kakvu sliku na zaključan ekran, pa do ozbiljnog problema da mi je znao i po 3-4 puta na dan zablokirat i sam se resetovat....kad sam ubacio OFFICAL stable ROM 7.2.2 APSOLUTNO nikakvih problema više nemam, a niti jednom za ova dva mjeseca nije zablokiro i resetovo se !!!!! eto toliko o divljacima i onom ROMu koji offical xiaomi nudi

daj se prvo malo informiraj prije nego izvališ još koju glupost.onaj rom(MIUI 7.00.66.00.stable) koji si ti dobil sa mobitelom je prodavač instaliral na tvoj mobitel od tko zna od kud i nema apsolutno nikakve veze sa rom-om o kojem smo mi razgovarali.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 12:24 (jura).
12 godina
Ha, ha, fora su mi ljudi kojima je ovo čak već drugi Rom na mobu i taj je savršen, ništa bolje ne postoji :-)
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Zlatno pravilo IT-ja: "Ako radi, ne popravljaj!"

S tim na umu, da li je neko probao novi zvanični 7.5.1.0? 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
jura kaže...
Kulin Ban kaže...

daj se prvo malo informiraj prije nego izvališ još koju glupost.onaj rom(MIUI 7.00.66.00.stable) koji si ti dobil sa mobitelom je prodavač instaliral na tvoj mobitel od tko zna od kud i nema apsolutno nikakve veze sa rom-om o kojem smo mi razgovarali.

daj se ti malo presaberi

prvo nije uopšte bio taj rom, kao drugo ukazivao sam da i stable mogu biti smeće a kamoli dev

ma na kraju krajeva libo me racku, neka radi ko šta hoće, samo je zanimljivo kako kmečite i kukate non stop o nekim problemima

17 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

daj se ti malo presaberi

prvo nije uopšte bio taj rom, kao drugo ukazivao sam da i stable mogu biti smeće a kamoli dev

ma na kraju krajeva libo me racku, neka radi ko šta hoće, samo je zanimljivo kako kmečite i kukate non stop o nekim problemima

nije bil taj rom???opet gluposti melješ,ajde pogledaj si svoju poruku di si napravil SS koji rom si dobil sa mobitelom.

prije nepuna dva mjeseca nisi znal ni staviti drugi rom, a sad si ekspert kaj se tiče rom-ova i govorim ti informiraj se malo, jer taj rom koji si ti imal na mobitelu nema apsolutno nikakve veze sa službenim stable rom-om i onim o kojim smo mi pričali.

9 godina
protjeran
jura kaže...
Kulin Ban kaže...

daj se ti malo presaberi

nije bil taj rom???opet gluposti melješ,ajde pogledaj si svoju poruku di si napravil SS koji rom si dobil sa mobitelom.

prije nepuna dva mjeseca nisi znal ni staviti drugi rom, a sad si ekspert kaj se tiče rom-ova i govorim ti informiraj se malo, jer taj rom koji si ti imal na mobitelu nema apsolutno nikakve veze sa službenim stable rom-om i onim o kojim smo mi pričali.

ti si neke lončiće polupo, jarane

ko je reko da TAJ ROM koji je bio ima veze sa offiacal stable, lijepo sam naveo da je i to bio divljak sa kojima sam imao problema, koje gore i navodim i da su problemi nestali kada sam stavio OFFICAL stable 7.2.3 i lijepo savjetujem cijelo vrijeme, ali ti ili ne čitaš ili ne kontaš, da se upravo svi i drže offical stable verzije a ne nekih divljih bilo stable bilo dev verzija

i nisam nikakav expert nego upravo govorim o svom iskustvu i SAVJETUJEM, PONAVLJAM iz tog iskustva, to što sam i naveo

9 godina
protjeran
Darko150 kaže...
Ha, ha, fora su mi ljudi kojima je ovo čak već drugi Rom na mobu i taj je savršen, ništa bolje ne postoji :-)

ništa nisi skonto, kao i ovaj prije tebe

uopšte ne tvrdim da je taj savršen, nego tvrdim da je najbolje ono što sama fabrika savjetuje i postavlja kao OFFICAL stable verzije, bilo posljednja bilo neka ranija, kao što se ja još držim 7.2.3 i ne želim da je update-ujem na noviju

nešto slično kao kod verzija za iOS, one koje postavi sam Apple su najsigurnije i uglavnom dobro rade

a za razliku od divljaka sa kojima experimentišu na jailbreak-u

i upravo te vaše divlje dev verzije me podsjećaju na jailbrake kod iOS

14:00

98 % !!!!!

ovo nikad do sada nije bilo !!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 14:07 (Kulin Ban).
13 godina
Kukanje i kmecanje? Lijepo sam postavio pitanje...a ne ko neki šta postavljaju sto pitanja u jednom danu bez da pročita išta prije toga...ne znam uopće jel te itko prozvao? Naravno da ću težiti ka boljem , kao u svemu u životu...i ovaj psyrom miui 8 ni po čemu nije divlji jer je to do sad najbolji miui koji sam koristio...prije sam više težio ka cm romovima , ali se sad to okrenulo...btw i moj mobitel je došao sa nekim divljim romom, samo se ugasio i zapeo na miui logo-u i nisam postavljao hrpu pitanja već sam se sam snašao čitajući ovdje i po drugim forumima...a ne mogu reći da sigurnoscu ali ako se ne varam ti si tada kad si bio u problemima bio vrlo aktivan ovdje ;)
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Kuline, nema veze.. bitno da si ti sve skužil... 

0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Nudi mi update 7.5.1.0. official stable.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tallahassee kaže...
Nudi mi update 7.5.1.0. official stable.

Neki korisnici kazu da imaju battery drain tako da bolje pricekaj jos malo dok se ne raspisu o dojmovima.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

nudi svima

i zar ovo nije najbolji primjer da sam upravu

čak se dvoumimo i sa provjerenim offical stable ROMom od xiaomija da li da update-ujemo tu novu verziju ili ne, ja nisam ni raniju, ostao na 7.2.3 koji radi PERFEKTNO

a kamoli tamo neke divljake što neki instaliraju pa onda žele druge da ubjede da eto ispravno rade, a malo malo pa iznose te ne valja ovo te ne valja ono, te fiksirat će ovo, ono....

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 13:43 (Kulin Ban).

0 2 hvala 0
13 godina
Kulin Ban kaže...

nudi svima

i zar ovo nije najbolji primjer da sam upravu

čak se dvoumimo i sa provjerenim offical stable ROMom od xiaomija da li da update-ujemo tu novu verziju ili ne, ja nisam ni raniju, ostao na 7.2.3 koji radi PERFEKTNO

a kamoli tamo neke divljake što neki instaliraju pa onda žele druge da ubjede da eto ispravno rade, a malo malo pa iznose te ne valja ovo te ne valja ono, te fiksirat će ovo, ono....

ti si dobio ROM od onoga do kojeg si ga kupio, to su romovi od prodavaca s raznim kineskim crapovima i niti jedan nije dobar te ga svi moraju prominit.

mijenjanje ide na 2 verzije:

weekly i stable. Weekly su vise beta verzije koje mogu i ne moraju biti dobre od tjedna do tjedan. zato se napravi backup, ako ti ne valja novi, napravi se full whipe i vratis backup koji ti odgovara. zadnja 2 weekly-a s MIUI8 je prehebena, nikakvih problema, SOT 3-4h.

stable verzije izlaze 1 put mjesečno te isto kao i weekly mogu i ne moraju biti dobre. 

Neki ljudi vole isprobavati novo (myself included) te beta testeri kao mi pomazu ostaloj miui zajednici te programerima da proizvode sve bolje verzije - win win.

Ako tebi odgovara samo official stable - koristi ga. nitko te nece uvjeravati da moras preci na weekly . svi mi koji ih koristimo znamo da weekly mogu imati xy problema

Nervira te sta po forumu ekipa raspravlja o weekly romovima - iskljuci se s foruma, ajde na offical xiaomi forum i raspravljaj tamo. vrlo jednostavno. U suprotnome u svojoj biti samo spammas ovaj topic.

budi pozdravljen

13 godina
GuardianOTB kaže...

ti si dobio ROM od onoga do kojeg si ga kupio, to su romovi od prodavaca s raznim kineskim crapovima i niti jedan nije dobar te ga svi moraju prominit.

mijenjanje ide na 2 verzije:

weekly i stable. Weekly su vise beta verzije koje mogu i ne moraju biti dobre od tjedna do tjedan. zato se napravi backup, ako ti ne valja novi, napravi se full whipe i vratis backup koji ti odgovara. zadnja 2 weekly-a s MIUI8 je prehebena, nikakvih problema, SOT 3-4h.

stable verzije izlaze 1 put mjesečno te isto kao i weekly mogu i ne moraju biti dobre. 

Neki ljudi vole isprobavati novo (myself included) te beta testeri kao mi pomazu ostaloj miui zajednici te programerima da proizvode sve bolje verzije - win win.

Ako tebi odgovara samo official stable - koristi ga. nitko te nece uvjeravati da moras preci na weekly . svi mi koji ih koristimo znamo da weekly mogu imati xy problema

Nervira te sta po forumu ekipa raspravlja o weekly romovima - iskljuci se s foruma, ajde na offical xiaomi forum i raspravljaj tamo. vrlo jednostavno. U suprotnome u svojoj biti samo spammas ovaj topic.

budi pozdravljen

Tako je, onaj vendor ROM koji dolazi sa kupljenim mobitelom svakako je preporučeno maknuti što prije i prebaciti se na official ROM - Developer (weekly) ili Stable (update svakih 4-6 tjedna).

Osobno uvijek preporučujem China Developer ROM upravo zbog tih čestih updateova i novih zanimljivih featuresa i garantiram da je daleko bolji nego Stable ROM.

Na developer ROM-u zna se desiti da recimo u ponedjeljak ili utorak kroz nightly update nešto ne radi - ali se do petka popravi tako da "obični" korisnici ni ne primijete problem.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice