Bok, evo pratim temu od početka jer sam kupio RN2, i umjesto da tražim okolo po netu, ovdje sam našao sve relevantno za mobitel, hvala svima koji pomažu nama manje stručnim u tome. Vidim da se dosta ljudi još misli oko mobitela i nisu sigurni pa rekoh da napišem svoja iskustva nakon više od mjesec dana korištenja. Dakle, kupio sam ga na honorbuyu i čim je došao stavio sam eu dev rom (hermes). Mobitelom sam, nakon nešto više od mjesec dana zadovoljan. Ne jako zadovoljan, ali apsolutno ne razočaran ili slično. Čisto objektivno- zadovoljan. Ekran je odličan, mobitel je još brz i fluidan, bez zastajkivanja, kamera me stvarno iznenadila kako je dobra, hdr pogotovo, baterija bi mogla biti i bolja, ali opet, dosta se brzo puni. Ne znam ima li quick charge ili ne, ali puni se dosta brže nego neki moji prijašnji mobiteli. Što se tiče izrade, škripanja poklopca, vidim da je to vruća tema, škripanje se osjeti. Nije se odmah osjetilo u početku korištenja, ali nakon desetak dana je počeo škripati na pritisak. Ali ništa strašno, osim toga, imam silikonski cover i kad je on na mobu ne osjeti se stvarno ništa, a i naručio sam i onaj kožni poklopac baterije, s aluminijskim okvirom, koji ide umjesto ovog originalnog poklopca pa ćemo vidjeti. Druga stvar, imam prašinu u prednjoj kameri. Vidi se i nervira me, negdje sam pročitao da prašina prolazi kroz utor za slušalice na vrhu moba, probao sam jako puhnuti u njega i stvarno se prednja kamera zamaglila, dakle do toga je. Par puta sam to isprobao i to je, sigurno. To je očito kod ogromnom broja uređaja tako jer se dosta piše o tome, kamera okolo nije dobro zatvorena i to stvara taj problem. Za sve koje kupuju mobitel preporučam da kupe onu masku koja ima one male poklopce za taj utor zas slušalice i za utor za punjenje, ima tih maski na ebayu, provjereno, a vjerojatno i po online shopovima. A ako ne koristite slušalice jednostavno stavite nešto u utor, komad papirića ili nešto da onemogućite ulaz prašini. Ja dosta koristim slušalice pa to nije opcija (inače tko sluša glazbu preko mobitela često kao ja, zanimat će ga, zvuk je jako dobar). Što se tiče slikanja prednjom kamerom, dosad nisam primijetio da mi prašina smeta, nema mrlja na slikama i slično. Prašine još nema puno, ali ako se napuni i počne stvarati mrlje na slikama morati ću nešto napraviti.. (ako netko može nešto preporučiti bilo bi odlično).
Eto, to je to o uređaju, performanse odlične, miui mi odgovara, kamera iznad očekivanja, baterija ok, ekran odličan. Izrada, mogla bi biti i bolja. Škripanje poklopca mi nije toliki problem, ali prašina u prednjoj kameri me malo nervira. Ali na kraju, treba biti realan i pretpostaviti da ćete za ovu cijenu morati pristati na neke kompromise. Dobra stvar je što ih nema puno i svakome tko želi dobar uređaj, vrhunskih performansi, a za ovakvu cijenu, mogu preporučiti RN2.
Xiaomi Redmi Note 2
- poruka: 4.472
- |
- čitano: 791.105
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo i ja da se osvrnem na par maski koje imam.
http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-Hard-Case-for-Xiaomi-Xiaomi-Redmi-Note-2-High-Quality-Plastic/32439305835.html
ovo je orginalna maska od xiaomia. savrseno paše na mobitel po dimenzijama. tipke sa strane su dobro pogođene, vrlo lako ih je priiskati i to mi se sviđa. Ne sviđa mi se što su u ponudi nema bijele boje, tako da sam narucio plavu masku i nimalo nije ugodno za oko ta plavo bijela kombijancija. Maska je isto dosta debela sa strana tako da je ionako malo veći uređaj jos dosta teže koristiti i nekako mi je dosta skliska u ruci. Vjerojatno jer nemam dobar grip zbog spomenute debljine maske.
Osobno, nebih preporucio
http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-2-Case-Original-ipaky-Brand-TPU-PC-Protective-Case-Back-Cover-With-Frame/32471089156.html
Ova maska mi se na prvu jako dopala kada sam gledao slike. Jučer je bas dosla i opet, jako jako je debela maska.. mislim da sa svake strane po 3 mm uzima. Jako je tesko korisiti uređaj. Ali, i dalje, jako lijepo izgleda.. ovo sa strana je siva plastika ali nije loše izrade. Za one kojima ne smeta debljina, preporuka.
Ova mi je zasad najbolja. Nije nista posebno jer je samo prozirna, ali u ovom slucaju otprilike zadrazavte orginalni izgled uređaja. Jako je tanka (alergican sam na debele mobitele), i fino sjeda u ruci. Na nju se uvijek vraćam. Ovu bih preporucio za one kojima su maske primarno za zastiti mobitel od padova.
Naručio sam jos i ovu i nju sada cekam. Bas me zanima kako ce mi lezat u ruci ta ''kozna'' maska. Ovdje necu imati problema s predeblim uredajem jer je ovo zapravo battery cover, ali ce opet biti manje zasticena od padova. Ali vidit cu, ako bude dobro izgledala isplatiti ce se riskirati.
evo taman preuzeo paket :D tocno osam radnih dana je trebalo
sad ga idem otvorit pa se javim :D :D :D
je dobro ovo?
koji rom i koliki je brightnes?
koja mreza koliko simova?
hvala
Jel uzimao tko ovu http://www.everbuying.net/product1099575.html ?
Na nekom popustu je i fino mi izgleda pa ako netko je uzimao kakva je?
na auto brightness je podeseno a rom je miui 7, 5.9.2 en.miui stranice
auto brightness na koliko posto?
koliko simova i cijih?
hvala
evo da javim raspakira san sve i odlicno nije puknut nigdi sve lipo zapakirano :D
sad cu ga vratit u kutiji pa doma sve to sredit jer san na poslu
Jučer sam prvi put spojio slušalice na ovaj mob i ostao sam ugodno iznenađen. Imam stare slušalice još od samsunga gs+. Na prijašnjem mobu (HTC Desire 310) je zvuk bio puno lošiji.
Jel uzimao tko ovu http://www.everbuying.net/product1099575.html ?
Na nekom popustu je i fino mi izgleda pa ako netko je uzimao kakva je?
prema izgledu rekao bi da je to isti proizvod kao ovaj što sam opisao pod točkom 2 na prošloj stranici. samo je boja drugačija.
na auto brightness je podeseno a rom je miui 7, 5.9.2 en.miui stranice
auto brightness na koliko posto?
koliko simova i cijih?
hvala
na 50%, tele2 samo je u njemu
Hvala na recenzijama za maskice. Da li negdje ima za uzeti original tamno sivi poklopac jer mi se ne sviđa bijeli? Nisam ganasao na ebayu ni na aliu.
Nakon svega najradije bi taj tamni poklopac i tanku silikonsku maskicu.
http://prntscr.com/8rpf7k
Jucer je naruceno s alija, danas pise vec da je u UK. Jel to moguce?
Ekipa, da li je potrebno raditi full wipe kod update-a na 5.10.15/16?
S obzirom da je napravljen update na android 5.1.1?
Koji to Rom imaš da je Android 5.1.1?
Bok, koliko vas ima problem s prašinom u prednjoj kameri, jer to je jedino što me odvlači od kupovine ovog uređaja a čini se super prilika?
Ajde ako nije problem da vidimo dali se to često događa, da napišete koliko ga dugo imate i dali vidite dali ima prašine u njoj?
lp
Ja nemam problema sa prednjom kamerom i prašinom, idalje sam zadovoljan sa mobitelom. Baterija je i dalje OK, s tim da sam ja na MIUI6(6.7.11.0) još jer nikako da uvatim volje da backup svega napravim pa instaliram EU Dev.
Radi fluidno, nikakvih problema vrijednih spomena nemam. Jedini bug što mi se pojavio je da mi iz notification bara nije htjelo upalit svjetiljku, očistio RAM i odma proradilo.
Ujutro od 7, pa navečer do ponoć jedan bez problema izdržim i jedini put kad bi osta bez baterije je kad ga zaboravim napunit preko noći haha.
Imao sam problema sa internet signalom, rijetko bi imao H H+, samo E i jednom kad uhvati E nikako nazad na H H+. Mislia sam da je do mobitela, ali onda i Moj Vip aplikacija prestala radit, nije me htjelo ulogirat preko VIP mobile date. Ubacim od oca karticu(isto VIP) 4g šiba ko lud. Otišao u VIPa, dobio novu karticu i radi mobitel ko stroj sad.
Masku koristim ovu http://www.aliexpress.com/item/MSVII-Brand-Xiaomi-Redmi-Note-2-Case-Brushed-PC-Back-Cover-Aluminum-Metal-Frame-Set-Slim/32444158799.html
Daje mobitelu stvarno premium look. Zadovoljan sam, čvrsto prijanja u mobitel i bočne tipke imaju dobar feedback. Jedina zamjerka bi bila što povećava dimenzije mobitela, pa može bit nezgrapan za držanje ljudima s manjim rukama. Ja imam ogromnu ruku pa mi ne smeta, ali cura i par prijatelja nemogu ga koristit sa jednom rukom dok je u masci. Od padova štiti efektivno i za skidanje je jednostavna, samo se klizne zadnji poklopac i izvuce mobitel iz okvira. Možda će stvarat problem rupa za slušalice, neće svake moć proć do utora, ali Xiaomi Piston 3 ima suženje na priključku i ulaze bez problema.
Imao sam mobitel 1.5 mjesec i da nakupilo se prašine... Inače s ostalim više nego zadovoljan. Mob za preporuku...
Ja imam mob mjesec dana i za sad nemam prasine u prednjoj kameri. Bilo je par manjih bugova, ali ništa što nije resetanje rijesilo. Primjetio sam da mi se ponekad zna osvjetljenje zablesirati. Kad ostavim mob i svjetlo se lagano zatamni pred gašenje ekrana, ako stisnem na njega da mu ne dam da se do kraja ugasi, svjetlina ostane tako tamna. Je li tko to primjetio? Inače, svjetlina mi nije na auto, uvijek na na otprilike 45%.
Recenzija maskica koje sam isprobao:
1. http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Luxury-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-Aluminum-and-Tempered-Glass-Battery-replacement-For-Xiaomi/32449775633.html
US $7.19
- metalna s kaljenim staklom iza
To je zamjenski poklopac, a ne maska. Malo je deblji od originala. Elegantno izgleda, ali nije nikako funkcionalan. Cijeli mobitel djeluje izuzetno lomljivo s tim. Nema ničeg što bi amortiziralo udarac, a ona besplatna silikonska maskica ne ide na njega jer je deblji od običnog.
Izrada je 90% savršena, a 10% katastrofalna. Dakle sve stvarno lijepo izgleda i nemam nikakvih zamjerki osim rubnog dijela gdje završava taj metalni dio. dakle na onom dijelu najbliže ekranu. E tu je katastrofalno napravljeno. U ruci taj završetak djeluje oštro, možda bi se mogao i porezati na to, uglavnom kao nedovršen proizvod. Ali vizualno jako lijepo izgleda jer je 90% proizvoda super napravljeno.
Ogroman problem: nisam mogao skinuti taj poklopac dolje. Zbog metalnog okvira nije se dao savinuti taj okvir koji se drži za mobitel. Na kraju sam morao uništiti poklopac da ga uzmem dolje. Morao sam potrgati metalni okvir da bi mogao savinuti poklopac na rubovima i tako ga uzeti dolje s mobitela. Uglavnom jako loše iskustvo jer sam stalno imao osjećaj da bi mogao ekran puknuti prilikom tog pokušaja savijanja poklopca.
Ukupno gledano: samo za šminku i to samo na pogled, ne na dodir. (za izgled bi ocjena bila 10/10)
Ovoga sam ja narucio, kada stigne bas cu provjeriti da li je isti problem.
Jucer kad sam citao ovaj post o prasini na kameri odmah sam narucio mi key. Neka se nađe za svaki slucaj.
Koji to Rom imaš da je Android 5.1.1?
CHANGELOG
[System]
New - Android version upgraded to 5.1.1.
To je za EU MIUI DEV 5.10.15/16
jel skinia neko 5.10.15/16?
jucer san dobia mobitel i sad cu odma sa tog miui6 prebacit na taj najnoviji
jel mi moze neko dat direktan link za skinit jer nezz gdje je :D na xiaomi.eu
Za one koji imaju probleme s prašinom u kameri
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/general/tut-rid-dust-camera-t3221186
Čitajte do kraja. Lijepo piše da se to odnosi na Mi Note Pro. I dalje nema opcije za podešavanje jačine vibracije na eu dev. Ne znam je li na kineskom dev ROMu isti taj problem, jer negdje je netko bio napisao da u kineskom od 5.10.8 je ta opcija vraćena.