Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 791.117
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
ima li opcija slow motion snimanja?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dtdtdt kaže...

da, i slow motion i time lapse

15 godina
Cromario kaže...
dtdtdt kaže...

kako se to podesava? ima li predinstalirana app na miui za to

http://trakt.tv/user/MjezZza
9 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
Cromario kaže...
dtdtdt kaže...

kako se to podesava? ima li predinstalirana app na miui za to

pa imas u stock camera aplikaciji, odes na snimanje i kad swipe-as ljevo imas te 2 opcije

16 godina
neaktivan
Darko150 kaže...
dacho kaže...

Ye, ja sam jedino nezadovoljan načinom notificiranja (auto-start + zaključavanje). Kad imaš tako hangouts, gmail, viber, whatsapp i line, oće požderat bateriju.

Meni sve radi bez zaključavanja, samo auto-start. Ne čini mi se da ždere bateriju, traje obično 2 dana i jednu noć, oko 4-6 sati upaljenog ekrana, wifi i data uvijek uključeni...

Znači ne jebe ga ni kad počistiš RAM? Ili nekakav Clean Master i takve stvari?

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav ljudi. Poceo sam citat od pocetka sto pricate, ali je malo previse.. Dvoumim se između tog mobitela i LeTV le one.

1. Kod Xiaomi redmi note 2 mi je prednost Miui, microusb jer c-type sto ima LeTV jos nije rasprostranjen, microSIM i sto se moze zamijeniti baterija.

http://www.honorbuy.com/529-xiaomi-redmi-note2-2gb-ram-16gb-rom-gray.html

http://www.honorbuy.com/518-xiaomi-redmi-note-2-32gb-rom-2gb-ram-smartphone-grey.html

2. Kod LeTV mi je prednost lijepsi dizajn, 3GB-Ram, gorilla glass 3, samo me strah ovog EUI njihovog androida a skuzio sam da xiaomi ima bolju podrsku. (ne znam dal se miui moze bacit na njega)

http://www.honorbuy.com/340-letv-le-one-32gb-rom-smartphone.html

Sto vi mislite, moze koji savjet posto se probali xiaomi??

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A vidim da ste vi kupovali po jeftinijim cijenama i to bez carine.. moze mala pomoc i oko toga jer nikad nisam kupovao s tog alia, samo sa ebaya.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cromario kaže...

Ne moras stavljat druge ROM-ove, ali bolje ti je prec na eu dev. Sto se tice OTA ne znam, mob imam tjedan dana, ali stock stable bi trebo imat. Ovo sta ti se neda zezat stvarno je jednostavno (5 minuta posla) cak i da si pocetnik. Sto se tice samog moba ja nisam imao vecih problema. Mob je brz, niti jednom se nije smrznuo, a lagova skoro pa ni nema. Kamera je meni osobno prosjecna (a dolazim sa sgs2 koji nije imo nesto kameru) i nije me bas nesto odusevila. Baterija izmedu 4-5 SOT (wapp, face, internet, tu i tamo igre, youtube). Moram spomenut da se nekad kod igranja (npr. asphalt 8) zna zagrijat, ali ne uvijek. Ekran je odlican, zastita ekrana izgleda da je isto dobra nemam nikakav protection i do sad nema ogrebotina (valjda ni nece). Znaci sve u svemu je odlican mob i nema nekih minuseva, osim same izrade. Back cover se vec kod prvog otvaranja (barem kod mene :/) rasklimao i poceo cvilit sa strane (prvo kod tipki a poslje i na ostalim stranama), ali rijesio sam to vrlo jednostavno u 5 minuta (za sad je dobro vidjet cemo kolko ce drzat :D). Ali pored toga nisam imao apsolutno nikakvih problema.

Eto malo duzi odgovor iako imas sve to i na prijasnjim stranama i po netu. :D

koja je razlika sa tim eu dev? kada dobijem mob šta je onda gore na njemu? aj ak mozes onda pojasni tu, pošto ti nemogu poslat PM

Origin ID za FIFU 15: strbi_zg ; Steam: inspektor_lucic
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Pozdrav

Da li je netko imao priliku usporediti ovaj telefon sa LeTV Le One

Le One mi se više sviđa vizualno i ima 3 gige rama, ali nekako mi se čini da ima hrpu crapwarea gore (kineske TV aplikacije i sl)

Prije svega me zanima usporedba u trajanju baterije... Po netu nalazim samo tablice koje uspoređuju specifikacije, ali ništa što uspoređuje iskustvo korištenja. 

Thx

P.S. Vidim da nisam jedini sa tim pitanjem :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 16:06 (Gerontius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ti to mene zaj..avas ili?? Hahaha XD

pogledaj 2 posta iznad..

P.S. sad sam skuzio zadnje sto si napisao.. sry

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 16:08 (Lfbo).
17 godina
neaktivan
Lfbo kaže...

Ti to mene zaj..avas ili?? Hahaha XD

pogledaj 2 posta iznad..

Da... Nisam skužio isto pitanje?

Niš ti kupi Le One pa mi reci jel si zadovoljan 

16 godina
neaktivan

Imamo isto misljanje.. dobro izgleda i bolji je za 20$ vse al vidim da ima cijela jedna strana u mobitelu krcata sa kineskim app koje kazu da se ne mogu izbrisat. A opet web stranica od LeTV je na kineskom sto znaci da se uopce ne okrecu prema van dok od Xiaomi je pristojna stranica na kojoj mozes sve pronac. A o servisu da ni ne govorim, ne znam da li ni za Xiaomi ima u hr servis.

17 godina
neaktivan
Lfbo kaže...

Imamo isto misljanje.. dobro izgleda i bolji je za 20$ vse al vidim da ima cijela jedna strana u mobitelu krcata sa kineskim app koje kazu da se ne mogu izbrisat. A opet web stranica od LeTV je na kineskom sto znaci da se uopce ne okrecu prema van dok od Xiaomi je pristojna stranica na kojoj mozes sve pronac. A o servisu da ni ne govorim, ne znam da li ni za Xiaomi ima u hr servis.

Da... Ja zbog svega toga više naginjem Xiaomiju ;)

15 godina
Le One jeste hardverski nesto jaci,ima bolju kameru i izradu.
Problem je UI koje je prepun kineskih sranja i cijela jedna stranica na pocetnom ekranu je zauzeta tim glupostima....
Kad se promijeni launcher to sve nestane,ali po recenzijama vidim da se kod nekih launcher uopce ne moze promijeniti jer se uvijek vrati stock launcher...
Upitne su i nadogradnje i duzina trajanja podrske jer je LeTv vec najavio nasljednike za pocetak iduce godine....
Meni se Xiaomi cini kao sigurnija kupnja zasad...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vepar kaže...
Le One jeste hardverski nesto jaci,ima bolju kameru i izradu.
Problem je UI koje je prepun kineskih sranja i cijela jedna stranica na pocetnom ekranu je zauzeta tim glupostima....
Kad se promijeni launcher to sve nestane,ali po recenzijama vidim da se kod nekih launcher uopce ne moze promijeniti jer se uvijek vrati stock launcher...
Upitne su i nadogradnje i duzina trajanja podrske jer je LeTv vec najavio nasljednike za pocetak iduce godine....
Meni se Xiaomi cini kao sigurnija kupnja zasad...

Ok.. Hvala..

Uzeo bi posto je razlika 20$ ovaj prime zbog kapaciteta, mrvu jaci cpu i gpu. 

Da li je 2GB rama dovoljno jer upravo kupujem novi mob zbog toga jer je 1GB malo. Na xperiji koja ima 3GBrama je 2,1 znalo bit u opticaju??

Da li je vama sve u redu prolazilo sa kupnjom na aliju ili da kupim na honorbuyu??

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-cellphone-Xiaomi-Redmi-Note-2-mobile-4G-LTE-MTK-Helio/32468451182.html?spm=2114.01020208.3.12.1cWgUA&ws_ab_test=201556_6,201527_3_71_72_73_74_75,0_0

17 godina
neaktivan
Lfbo kaže...

Ok.. Hvala..

Da li je 2GB rama dovoljno jer upravo kupujem novi mob zbog toga jer je 1GB malo. Na xperiji koja ima 3GBrama je 2,1 znalo bit u opticaju??

Da li je vama sve u redu prolazilo sa kupnjom na aliju ili da kupim na honorbuyu??

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-Prime-cellphone-Xiaomi-Redmi-Note-2-mobile-4G-LTE-MTK-Helio/32468451182.html?spm=2114.01020208.3.12.1cWgUA&ws_ab_test=201556_6,201527_3_71_72_73_74_75,0_0

kupi na aliexpresu.sve ok.meni došel mob za tjedan dana(23.09. kupljen,kod mene bil 30.09.).uzmi obavezno dostavu dhl-om.uvijek mi je slobodno cca 800MB.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 19:54 (jura).
16 godina
neaktivan
jura kaže...
Lfbo kaže...

Ok.. Hvala..

kupi na aliexpresu.sve ok.meni došel mob za tjedan dana(23.09. kupljen,kod mene bil 30.09.).uzmi obavezno dostavu dhl-om.uvijek mi je slobodno cca 800MB.

Ok. Prvi put kupujem ovdje, do sad samo na ebayu. 

Ne kuzim sta mu znaci ovaj color i bundle??? Kliknem na sivi, neda mi da kupim. Kliknem na panda, kakva panda??? Eventualno bi uzeo tempered glass i futrolicu, a mogu izabrat samo jedno od to dvoje..

I reci mi dal je ovaj link gore taj model FDD sto ste pricali za nase frekvencije? Imat cu svoju karticu koju cu maksimalno koristit na 3G i druga ce mi biti od poslovnog prostora samo za pozive. Dal mi je onda bolje uzet onaj jeftiniji model TD, ako jedna radi do 4G, a druga gsm??

Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 20:06 (Lfbo).
17 godina
neaktivan
Lfbo kaže...

Ne kuzim sta mu znaci ovaj color i bundle??? Kliknem na sivi, neda mi da kupim. Kliknem na panda, kakva panda??? Eventualno bi uzeo tempered glass i futrolicu, a mogu izabrat samo jedno od to dvoje..

I reci mi dal je ovaj link gore taj model FDD sto ste pricali za nase frekvencije? Imat cu svoju karticu koju cu maksimalno koristit na 3G i druga ce mi biti od poslovnog prostora samo za pozive. Dal mi je onda bolje uzet onaj jeftiniji model TD, ako jedna radi do 4G, a druga gsm??

Hvala. 

ovo za bundle ti znači kaj hočeš da ti lik pošalje,standar gifts ti je besplatno,a ovo ostalo plaćaš.ako hočeš oba dvoje kontaktiraj lika za oba dvoje,ne znam kak drugčije izabrati.

da to je FDD i tog od 32 GB nema td verzije,a panda ti je bijela boja,nema sive trenutne.

9 godina
neaktivan
strbi kaže...

koja je razlika sa tim eu dev? kada dobijem mob šta je onda gore na njemu? aj ak mozes onda pojasni tu, pošto ti nemogu poslat PM

Ovisi od kud kupujes i jel ti stavljaju internacionalni ROM. Moj je doso sa multilang. miui6 stable i iskreno nisam imao nikakvih problema, ali cuo sam da nekima dode s nekim reklamama. A taj eu dev je miui7, imas ceste updateove i ako ima nekih bugova (sto nisam primjetion na zadnjem) brzo se riješi. Primjetion sam i da ima više slobodnog RAM-a. I na jednom i na drugom ti dode samo jedna kineska aplikacija koja se obrise bez problema. Sve u svemu ne moras se prebacivat na drugi ROM, ali eto, malo vise RAMa i miui7 (brzi je i bolje optimiziran). 

16 godina
neaktivan
jura kaže...
Lfbo kaže...

Hvala. 

ovo za bundle ti znači kaj hočeš da ti lik pošalje,standar gifts ti je besplatno,a ovo ostalo plaćaš.ako hočeš oba dvoje kontaktiraj lika za oba dvoje,ne znam kak drugčije izabrati.

da to je FDD i tog od 32 GB nema td verzije,a panda ti je bijela boja,nema sive trenutne.

Ok. Evo jos jedno pitanje.

A ako uzmem 16GB TD verziju, raditi ce mi glavna SIM na 3G (4G nisam niti aktivirao) a ova druga mi je ionako samo za pozive od poslovnog porstora??

Ipak je 50$ je razlika između 32GB FDD i 16GB TD a na antutu Redmi note 2 ima rezultat 48000 a prime 50000. 2000 i nije neka razlika a 50$ je manje.

Hvala.

17 godina
neaktivan
Lfbo kaže...

Ok. Evo jos jedno pitanje.

A ako uzmem 16GB TD verziju, raditi ce mi glavna SIM na 3G (4G nisam niti aktivirao) a ova druga mi je ionako samo za pozive od poslovnog porstora??

Ipak je 50$ je razlika između 32GB FDD i 16GB TD a na antutu Redmi note 2 ima rezultat 48000 a prime 50000. 2000 i nije neka razlika a 50$ je manje.

Hvala.

Po pisanju ovih iz telekineze i sa drugih foruma, da, to je točno i ja da sam za to znal narucil bi TD verziju.

S tim da je meni kinez napisali i da je razliku u CPU, a sad dal je to istina ili ne, to ne znam.napisali mi je da TD verzija ima CPU MTK 6975M, a FDD verzija MTK 6975 i da je ovaj kakti od FDD verzije malo bolji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 20:51 (jura).
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja bih sa honorbuya uzeo 32gb verziju... Taj podržava Vipove frekvencije za 3G? Imam Tomato pa ionako ništa od LTE za mene 😐

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tko se kuzi u engineer mode od xiaomi zanimaju me opcije pod batterylog?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Hvala svima..

Ali evo zadnja provjera, molim da mi kazu ovi koji su kupili TD verziju.

Imam SIM od t-mobilea 3g maximum, bez 4g, da li ce mi raditi od 3g sve na ispod do gsm-a na jednom SIM slotu ako uzmem ovu verziju TD? Drugi SIM slot mi treba samo za pozive od poslovnog prostora??

Hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2 se ne boooota :(

Bok ljudi, evo došao Redmi note 2 16,verziju sa 16 gb. Uglavnom probao sam flashati twrp i rootati ga kao što piše i na miui forumu preku adb-a i nije mi funkcioniralo. Onda sam našao ovaj tutorial na jutjubu  

i uspio sam. Imao sam twrp i pitalo me da li želim instalirati su(root) preko njega i ja budala slučajno stisnuo DA. Nakon toga mobitel se zaglavio na MI logu pri bootanju. Probao sam factory reset i nakon toga kad sam ga htio rebootat pisalo mi je NO OS INSTALLED. Lud sam,ne znam šta da napravim. Pokušati ću preko fastboota nešto ali ovo mi se još nikad nije desilo. Prije toga sam imao redmi 1s i nije mi prvi put da to radim :/ ako netko zna šta mi je činiti,svaka pomoć je dobrodošla!! Hvala.

(Uspio = samo sa sd kartice instalirao devrom miui 7) :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 16:51 (IvanB141993).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ekipa, skupilo se novaca i planiram ubosti xiaomi al bojim se da ce mi 5.5" biti preveliko. Imate li problema sa svakodnevnim nosenjem moba u dzepu, koristenje jednom rukom i kakav je battery life? Drugi odabir je Redmi 2 al za 20-ak $ vise se dobi jaci uredaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 19:58 (gave233).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gave233 kaže...

Ekipa, skupilo se novaca i planiram ubosti xiaomi al bojim se da ce mi 5.5" biti preveliko. Imate li problema sa svakodnevnim nosenjem moba u dzepu, koristenje jednom rukom i kakav je battery life? Drugi odabir je Redmi 2 al za 20-ak $ vise se dobi jaci uredaj.

dok se probudim ujutro, ležeći na strani je jako tesko baratati jednom rukom i bar meni smeta kod uzih traperica, jedva se sagnes da tenisice zavezes... al za koristenje u normalnom polozaju je velicina savrsena

15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

ukljucio sam opciju daily lock screen i ova mi se poruka prikazuje.. tj. na svakom drugom wallpaperu je druga neka kineska poruka.. jel zna netko o tome sta? kako maknut ta slova jer ta opcija automatskog mijenjanja lockscreen wallpapera svaki dan mi se cini super

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ljudi Jel netko primijetio da je test uređaja na benchmark Antutu pao sa 45000 na 36000?

0 0 hvala 0
13 godina
MrMor kaže...
Ljudi Jel netko primijetio da je test uređaja na benchmark Antutu pao sa 45000 na 36000?

Zašto se uopće zamaraš tim podacima ?

Ako ti uređaj radi fluidno u svakodnevom radu nevidim razloga za brigu. 

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice