XP vs Vista zaključana tema

poruka: 283
|
čitano: 75.389
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

kad ce se krenut djelit crveni, ovi su gadno presli granicu dobrog ukusa. eh, djeca, a niko cak ni ne velica linux. m$ propada iznutra:D

i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP vs Vista

@naxeem: mislim da je devil htio reci da se cak i kad nitko ne velica linux, u temi koja je XP vs Vista odvija drama. M$-u uopce vise nisu potrebni OSwarsi, pojest ce sam sebe.

What fruit is named after a computer? Apple.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

@naxeem: mislim da je devil htio reci da se cak i kad nitko ne velica linux, u temi koja je XP vs Vista odvija drama. M$-u uopce vise nisu potrebni OSwarsi, pojest ce sam sebe.

Pa nije ni to nemoguće. Zapravo, kad to gledam iz tog kuta vraški je smiješno! Smijeh

Nego, naletio sam na ovo :

Jako zabavno :)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Nego, naletio sam na ovo :
Jako zabavno :)
 Odavno u favoritesima :)

What fruit is named after a computer? Apple.
17 godina
neaktivan
Davor kaže...
Ovaj dio mi zvuci cudno. Koristim staru Logitechovu tipkovnicu i mis G9, a probao sam i gomilu drugih modela tipkovnica i miseva - svi su radili savrseno! Vista je usto bila 64-bitna, sto je po mnogima zazivanje vraga, ali meni po pitanju drivera nije nikad stvorila nijedan problem, pogotovo sto se periferije tice! Svakako provjeri je li ti instalacija SetPointa korektno obavljena, moralo bi raditi bez ikakvih problema.

Pardon. Nisam naglasio da su to MX500 miš i Internet Navigator Keyboard SE, koji ne koriste SetPoint, već iTouch i MouseWare tj. starije drivere. i ne rade. Ako uključim compatibility mode dobijem nešto funkcionalnosti, ali jako bugovito, i stalno se ruše. Na 32 bitnoj Visti Business. Ali lako za njih, nego mi ne radi printer, a novi NE žellim kupovati jer mi ovaj savršeno funkcionira. A problem je i u tome što mi svako koji mjesec nestane neki komad hardvera (Vista javi da su driveri corrupted za pržilicu u laptopu, ili mi bežična mreža jednostavno prestane funkcionirati).

P.S. Vista je originalna, besplatno je dobih kao student.

Svaki put kad pišem sig netko me uhva
17 godina
neaktivan

Driveri za pržilicu???

Meni je bilo isto ovo sa wirelessom, ali dok sam bio na XP-u. Čak mi se dvaput desilo. Tad sam presto koristit ZoneAlarm i prestalo je. Povezo sam to sa njjim zato jer je počelo sve crkavat kad sam njega stavio. I kad sam jednom reinstaliro win, stavio sam opet zonealarm, i opet ista priča. Naravno, to se ne dogodi u nekoliko dana. Treba nekoliko mjeseci.

Nakon drugog reinstal sam makno zonealarm i stavio dobri stari nod, ne znam čemu sam se uopće i mico s njega. NOD ftw

17 godina
neaktivan
XP vs Vista

XP zna se

vista jos uvijek nije za one tanjeg đepa, ako želiš stavit vistu trebš imat i dobar hardware

možda se prebacim na vistu nakon nekog vremena

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko voli nek izvoli:)
Svi znate prednosti Viste,pa tako i nedostatke Viste,a znate i sve za XP.
Pa možete odlučit "bez problema":)
17 godina
neaktivan

Mislim da između ova dva OS-a nema nikakve dileme. Vista je pušiona..Imal sam je prva dva tjedna na laptopu, a nakon toga sam formatirao disk i stavio umjesto toga Windows XP Pro. Komp je odmah ljepše radio, manje se grijao, nije koristio 50% RAM-a (od 2 GB ukupno) pri normalnom radu itd. Uglavnom, deseci razloga za WinXP, o stabilnosti da ne govorimo..

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 18:04 (Myro).
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

nakon sve ove price...ipak mislim da je neminovan prelazak na vistu...kad tad..ce se prijeci...posto cisto sumjnam da ce ove windoze 7 izaci u neko dogledno vrijeme...tako nam je bolje svima da se molim kako bi ova postala sto stabilnija i sto bolja...

u wanna peace of me....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

XP vs Vista =XP

razlog - u visti ne rade svi progarmi jer nemaju driver-e za taj os

a i vista ima iritirajuće prozore kao ako želiš ispraznit smeće trebaš bar 3 puta to potvrdit(ADMINISTRATORSKE OVLASTI)

ukratko lansiran #odjeb# je me posjeća na projekt windows 2000

Moj idući os će vjerovatno biti windows 7

koji če biti nasljednik Viste i vjerovatno postići rezultate kao i XP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Kod pražnjenja 'smeća' u Visti uopće nema takvih problema. Samo klikneš na ikonu i empty. Ne znam koju ti Vistu koristiš. Što se tiče User Account Controla to te pita samo ako nešto želiš premjestiti negdje ili pokrenuti neku aplikaciju što je korisno ako se radi o nekom virusu.

I am Borg...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Vista je totalno OK, ali kada sam je probao uocio sam dosta programerskih gresaka. Trenutno sam na XP-u i namjeravam probati i SP3. Do tada doci ce i poboljsana verzija Viste i tada cu na nju preci za stalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XP vs Vista

Mogli bi i ovak reć: XP je manji dijamant od Viste, ali sjajniji.

Zato se ja držim XPa dok ne izbruse Vistu Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aerox71 kaže...

Vista je totalno OK, ali kada sam je probao uocio sam dosta programerskih gresaka.

Ti si uočio dosta programerskih grešaka? Ma da? A odakle ti source kôd Viste?
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

I ja imam Vistu i zadovoljan sam njom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Imaš slabo srce pa te malo oštrija rasprava odraslih osoba plaši? :-) Slobodno se uključi i veličaj Linux (Ubuntu? - iako je rasprava o XP-u i Visti).

odraslih? ti ni pod deriste nebi usel. maj gad, ti si mislil da je on ozbiljan dok je rekel da nema vista compatible monitor i jos si mu odgovoril da monitor nema veze s osom. wow. no shit. majstor. vidi ga, sve zna.

i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nebi vjerovao, ali postoji nešto što ne znaš: a to je da i monitor mora biti kompatibilan sa standardima za neke stvari. Za jedan specifičan oblik reprodukcije (HDCP). Cool

17 godina
neaktivan

Po meni, najviše su korisnika odbili od Viste DRM (Digital Rights Management ili tak nešto) tj. sustavi zaštite i provjere autentičnosti sadržaja.

Riiiight! Svi se trgamo da damo puno love za OS koji nam neće dati da gledamo divxe ili slušamo mp3-ce ili na kraju krajeva piknemo pokoju piratsku igru (za probu - prije nego ju kupimo u dućanu, dakako) Belji se

Inaće, driveri su manje-više svi 'pokrpani' (barem na 64 bitnoj Visti Ultimate) i sve kombinacije hardvera mi rade bez greške, a otkako su počeli stizat i programi za 'po doma' tipa DTools, PowerISO, VLCplayer, Winamp novi itd. koji svi uredno rade pod Vistom, isprika za NE prelazak sa XPa je sve manje..    dobro, ostaje hardverska glad, što će se rješiti krajem godine dolaskom moćnog i relativno jeftinog hardvera Namigiva

17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Hm, nisam očekivao ovakav odaziv. Imam dual boot, Xp i Linux (nećemo o njemu). Razlog zašto ne držim Vistu je skroz jednostavan, jer se moj VS2008 na njoj pali cijelih 2 minute, a dok mi se prikaže dizajner za neku kompliciraniju formu, svemir stane, popije kavu, a onda se nastavi širiti. Sad ako bi mene nekoliko "Fluffy" efekata trebalo privući da ja trpim svu tu silu problema i čekanja, onda ok. Al ja nikako da vidim što je to meni bolje (reko bi jedan moj mentor brže, jače i stabilnije) zbog čega bi ja trebao "napredovat" na V(Gl)istu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ti dovoljno razloga za Vistu pred XP-om: http://www.bit-tech.net/news/2005/09/07/vista_hardware_reqs/

17 godina
XP vs Vista

Vista ima nove i bolje mogucnosti od XP-a? Nisam znao. DX10 je trenutno jako slabo iskoristiv, sucelje se lako moze urediti i na XP-u (za 5 minuta ce izgledat isto kao i Vista), osim toga Linuxovi Beryl/3D Desktop rade bolji posao kod grafickog izgleda OS-a nego sto to Vista moze sanjati. Da ne pricam o izuzimanju hardware sound accelerationa, DRM-a, velikog zahtjeva za memorijom i slicnim glupostima.

Osim rijetkima, kojima treba za posao, ne vidim zasto bi itko htio koristiti Vistu. Tranzicija ce se dogoditi prije ili poslje, ali sada su stvarno svi argumenti protiv Viste.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 22:06 (Trigger).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Trigger kaže...

Vista ima nove i bolje mogucnosti od XP-a? Nisam znao. DX10 je trenutno jako slabo iskoristiv, sucelje se lako moze urediti i na XP-u (za 5 minuta ce izgledat isto kao i Vista), osim toga Linuxovi Beryl/3D Desktop rade bolji posao kod grafickog izgleda OS-a nego sto to Vista moze sanjati. Da ne pricam o izuzimanju hardware sound accelerationa, DMR-a, velikog zahtjeva za memorijom i slicnim glupostima.

Osim rijetkima, kojima treba za posao, ne vidim zasto bi itko htio koristiti Vistu. Tranzicija ce se dogoditi prije ili poslje, ali sada su stvarno svi argumenti protiv Viste.

Nadam se da ti engleski nije problem, jer ovdje zaista pišu neke bitne stvari:

Graphics: Vista has changed from using the CPU to display bitmaps on the screen to using the GPU to render vectors. This means the entire display model in Vista has changed. To render the screen in the GPU requires an awful lot of memory to do optimally - 256MB is a happy medium, but you'll actually see benefit from more. Microsoft believes that you're going to see the amount of video memory being shipped on cards hurtle up when Vista ships.

CPU: Threading is the main target for Vista. Currently, very little of Windows XP is threaded - the target is to make Vista perform far better on dual-core and multi-core processors.

RAM: 2GB is the ideal configuration for 64-bit Vista, we're told. Vista 32-bit will work ideally at 1GB, and minimum 512. However, since 64-bit is handling data chunks that are double the size, you'll need double the memory, hence the 2GB. Nigel mentions DDR3 - which is a little odd, since the roadmap for DDR3, on Intel gear at least, doesn't really kick in until 2007.

HDD: SATA is definitely the way forward for Vista, due, Microsoft tells us, to Native Command Queueing. NCQ allows for out of order completions - that is, if Vista needs tasks 1,2,3,4 and 5 done, it can do them in the order 2,5,3,4,1 if that's a more efficient route for the hard drive head to take over the disk. This leads to far faster completion times. NCQ is supported on SATA2 drives, so expect them to start becoming the standard sooner rather than later. Microsoft thinks that these features will provide SCSI-level performance.

Bus: AGP is 'not optimal' for Vista. Because of the fact that graphics cards may have to utilise main system memory for some rendering tasks, a fast, bi-direction bus is needed - that's PCI express.

Display: Prepare to feel the red mist of rage - no current TFT monitor out there is going to support high definition playback in Vista. You may already have heard rumblings about this, but here it is. To play HD-DVD or Blu-Ray content you need a HDCP compatible monitor. Why? Because these formats use HDCP to encrypt a video signal as it travels along a digital connection to an output device, to prevent people copying it. If you have just standard DVI or even an analogue output, you're going to see HD scaled down to a far-less-than-HD resolution for viewing - which sucks. This isn't really Microsoft's fault - HDCP is something that content makers, in their eternal wisdom, have decided is necessary to stop us all watching pirated movies. Yay.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Evo ti dovoljno razloga za Vistu pred XP-om: http://www.bit-tech.net/news/2005/09/07/vista_hardware_reqs/

Hm, zanimljiv članak, pogotovo jer je objavljen 2005. kad Viste još nije bilo u svojoj finalnoj, danas poznatoj, inačici. Jednom davno i Longhorn je trebao biti novo svijetsko čudo, a svi znamo kako je to završilo.
17 godina
Cika Jova Zmaj kaže...

Hm, nisam očekivao ovakav odaziv. Imam dual boot, Xp i Linux (nećemo o njemu). Razlog zašto ne držim Vistu je skroz jednostavan, jer se moj VS2008 na njoj pali cijelih 2 minute, a dok mi se prikaže dizajner za neku kompliciraniju formu, svemir stane, popije kavu, a onda se nastavi širiti. Sad ako bi mene nekoliko "Fluffy" efekata trebalo privući da ja trpim svu tu silu problema i čekanja, onda ok. Al ja nikako da vidim što je to meni bolje (reko bi jedan moj mentor brže, jače i stabilnije) zbog čega bi ja trebao "napredovat" na V(Gl)istu.

vidis vraga, meni je vs2008 nekako osjetno bolji na visti, po mom misljenju jerbo bolje iskoristava dual core, sto se mote vidjeti i prema grafu u task manageru.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...
naxeem kaže...

Hm, zanimljiv članak, pogotovo jer je objavljen 2005. kad Viste još nije bilo u svojoj finalnoj, danas poznatoj, inačici. Jednom davno i Longhorn je trebao biti novo svijetsko čudo, a svi znamo kako je to završilo.
 Sve što tu piše aktualno je i u finalnoj inačici. U praksi.
Naravno, nije vidljivo na slikama pa većina ni ne zna da to postoji. Danas, nažalost, rijetki čitaju i uglavnom se gledaju slike.
17 godina
XP vs Vista

Znam dobro engleski, i taj clanak ne govori apsolutno nista o prednostima Viste.

Sa mojim iskustvom na internetskim forumima, na pitanje izmedju XP-a i Viste vecinom se negdje 90% ljudi odluci za XP. Ovi koji se odluce za Vistu su obicno manjeg iskustva, ili potpuno suprotno, profesionalci koji iz nekog razloga to moraju koristiti.

Praksa ti govori najbolje, prati malo recenzije hardware-a po Bug-ovim casopisima, usporedi performanse, i voila.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hudo kaže...
Cika Jova Zmaj kaže...

vidis vraga, meni je vs2008 nekako osjetno bolji na visti, po mom misljenju jerbo bolje iskoristava dual core, sto se mote vidjeti i prema grafu u task manageru.

Prijatelju, moj je u banani. Ne virujem da je do procesora, možda do Rama (dual core 1,66 i 1GB Rama), ali kako to ne radi, to je divota.

17 godina
neaktivan

"Znam dobro engleski, i taj clanak ne govori apsolutno nista o prednostima Viste."

Ili sam ja slijep ili si ti slijep, ali nekome od nas su iskopali oči. Definitivno.

Internetski forumi su najčešće ovakvog sastava: 30% idiota, 20% trolova, 40% 'uredskih' korisnika koji računalo koriste za Word i Internet, 5% power usera i 5% profesionalaca. Tako da argument "Internetskih foruma" apsolutno ne drži vodu (ma ni želé).

Praksa mi govori najbolje, da. Kao što sam negdje već jednom rekao: Vista mi ima uptime od preko godine dana. XP nikada nije živio duže od nekoliko.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Cika Jova Zmaj kaže...
naxeem kaže...

Sve što tu piše aktualno je i u finalnoj inačici. U praksi.
Naravno, nije vidljivo na slikama pa većina ni ne zna da to postoji. Danas, nažalost, rijetki čitaju i uglavnom se gledaju slike.
 Ja sam inače bio prisutan na prezentaciji te Viste, održane u Splitu na FESBu, i mogu ti reć da se ona vrtila samo oko SLIKA. Cijelo vrijeme su nam pokušavali isprati mozak, kako ta Vista ima divni Vista look (šta je izjava za ludnicu), a na svako iole ozbiljnije pitanje (kao zašto neko pametan radi OS koji ovisi o .NET tehnologiji, koja je u samoj svojoj srži spora, jer takva mora biti) su nam samo rekli, a jeste znali da više nema Start botuna, nego je tu sad Windows Orb, da se više ne bunite zašto se računalo gasi tamo gdje piše da se starta. Također svaka tehnološka "inovacija" ubačena u Vistu je tu već godinama, kao nekakav vanjski program i nije ništa zbog čega bi se trebalo uzbuđivati. Što se tiće 3D akceleriranog sučelja, povezanog direktno s .NETom 3.x to je u najmanju ruku odrađeno loše, jer od njega nema nikakve koristi, samo smeta i usporava rad. Podsjeća me na ljude koji na win XP stave svu silu dockova i style modova, pa se onda čude što im OS baš ne radi kako treba, i zašto oni i kad Solitarie pale, moraju gledat onaj pješćani sat. Takvoj klijenteli je Vista valjda melem na ranu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice