XP vs Vista zaključana tema

poruka: 283
|
čitano: 75.412
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Vista prezahtijevna?

Svi govore kako guta memoriju a 1 GB DDR2 RAM-a dođe oko 250-300 kn tako da nadogradnja ne predstavlja problem

Kad je izašao XP svi su isto pričali kako je prezahtjevan i kako guta RAM itd...

hvalite Aero a XP ima na milijune tema i programa za uređenje detskopa

Ja neću prelazit na vistu jer je preskupa i XP mi odlično radi (zašto mijenjat ono što valja?)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Vistu koristin odkad je izasla i neman uopce problema s njon cak mi sve drivere ins. jedino sto guta rama 1 gb je ono lil-la. A sto se tice performansa u igrama bas i neigran se vise tako da... :)

WWW.CRO-MODDING.COM

0 0 hvala 0
17 godina
XP vs Vista

pa bio je negdje test gdje je dokazano da se vista na novijim macovima vrti dosta brže nego na PCju iste klase Smijeh tom's hardware mislim.

inače ne zabblesite kad vidite ovako veliko zauzeće memorije. To je jednostavno posljedica rada viste, tj, nove prefetch tehnologije. Vista prati koje programe stalno koristite, pa vam nakon nekog vremena instant drži kontinuirano te programe u memoriji. Tako da idući put kad idete pokrenuti svoje omiljene programe imate ih "instant"

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Bilo je to u PCworldu. Radi se o MacBook Pro-u, i nije najbrzi u svojoj klasi, nego opcenito najbrzi Windows Vista prijenosnik koji su testirali u 2007. godini.

Evo i linka http://www.pcworld.com/article/id,136649-page,3-c,notebooks/article.html

What fruit is named after a computer? Apple.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 17:48 (ficho).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP vs Vista

mislim da su dečki na  www.recenzije.hr  pisali dosta o ovoj temi; evo članke pa vidite što je zapravo Vista :

http://www.recenzije.hr/softwer/softwer/windows-vista-%96-ekskluzivno/

http://www.recenzije.hr/softwer/softwer/windows-vista-service-pack-1-rc-%11-dojmovi/

Uživajte !

www.recenzije.hr - FAN - Recenzije.hr User
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Mislim da je vovo prva tema koja ima preko 100 odgovora!

Živio MicrosoftCool

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Prvi 100 odgovor na neku temu ikad:)

Moja tema,moj 100 odgovor:)

JeahBelji se

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Vista mi je bolja,mada je prezahtjevna.Zbog cega sam opet na XP-u,sad pokusavam da skupim para za nadogradnju kompisa,nakon cega sigurno prelazim na Vistu.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iron Man that is great!Cool

by Mario Novak-XPCBIT
17 godina
neaktivan

Mislim da je došao trenutak za prelazak na Vistu, ali OBAVEZNO 64bitnu verziju! Vista Ultimate 64bit je stabilnija čak i od XPa. Driveri su konačno svi na broju (ako se radi o novijem hardware-u  100% je sve podržano), a programi dolaze u 'osvježenim' inačicama za Vistu. 32 bitni programi rade bez problema pod 64 bitnom Vistom, što nije bio slućaj sa 64 bitnim XPom, ako se ne varam..

17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Moram napomenuti da sve više ljudi prelazi na 64 bitnu verziju nekog Microsoftovog OS-a jer nedvojbeno nosi bolji prikaz ,kako i u filmovima , tako i naravno u igrama.

Crysis na najvišim postavkama na 64 bita(blaženstvo za oči)!Cool

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina, ali muka za hardver hehehehehe....   

17 godina
neaktivan

Vista nema prevelike hardverske zahtjeve!

Vistu može pokretat danas 90% pc-a koji se nalaze u PC shopovima(ako ne i više).

Tako da Vista nema prevelike hardverske zahtjeve,mora se ići dalje u informatici,dolazi novo odlazi staro(mislim na hardver).

Bogataš

by Mario Novak-XPCBIT
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Meni je XP bolji, radio sam na visti..cak nema nekave razlike..mislim na one primjetne..

Vista je definitivno sigurnija, ali pitanje koliko..svi na neki način kritizraju Vistu..ne znam..

Svakako ce mi novi komp imati Vistu..

"Time will tell".. Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XPCBIT kaže...

Moram napomenuti da sve više ljudi prelazi na 64 bitnu verziju nekog Microsoftovog OS-a jer nedvojbeno nosi bolji prikaz ,kako i u filmovima , tako i naravno u igrama.

Crysis na najvišim postavkama na 64 bita(blaženstvo za oči)!Cool

Kakve veze ima 64-bita s prikazom? Opet trabunjaš Mario!
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Meni se sviđa to što je networking totalno poboljšan. Nije još na razini OSX-a, al dobro, početak je veoma dobar.

Na faksu sam se na wireless spojio bez third party programa (jest da je za to zaslužan driver za vistu, a ne vista, al dobro. sve to radi u harmoniji :) )

Danas sam se doma na ADSL spojio u roku jedne minute, mislim da sam valjda samo 2-3 klika napravio. Više sam vremena ukucavao username i password nego što sam slago konekciju. Nisam ništa morao instalirat, sve radi. Na xp-u sam isto to pokušavao, ali sam uvijek radije samo instaliro onaj adsl cd što se dobije (u t-sranju). Znam da se može i bez njega, ali čemu se zaje..... kad se ne moram.

Netko je rekao da 90% kompova trenutno po dućanima može vrtit vistu. To je istina. Ja ne vidim u čemu je problem, ak imaš prek 1GB rama, vrtiš ju samo tak, iako bi ja preporučio barem 2GB.

Najgore je to što tolko ljudi pljuje po toj Visti, da su i u MS-u počeli vjerovat da je sranje. Pa već sad idu novi win.

0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Mislim da je došao trenutak za prelazak na Vistu, ali OBAVEZNO 64bitnu verziju! Vista Ultimate 64bit je stabilnija čak i od XPa. Driveri su konačno svi na broju (ako se radi o novijem hardware-u  100% je sve podržano), a programi dolaze u 'osvježenim' inačicama za Vistu. 32 bitni programi rade bez problema pod 64 bitnom Vistom, što nije bio slućaj sa 64 bitnim XPom, ako se ne varam..

E, ali ja mislim u proslomjesecnom BUG-u, je bila usporedba 64 i 32-bitne viste i 32 bitna vista je izasla kao pobjednik.

ASRock ALiveNF4G-DVI //AMD Athlon 64 X2 4800+// 2*2 GB DDR2 800 MHz KINGMAX//XFX Geforce 7900 GTS Extreme 256 DDR3//Segate Barracuda 160 GB serial ATA II 7200
17 godina
XP vs Vista

pa naravno da je brža 32bitna verzija trenutno. 64bitna vista još mora muku mučiti sa emulacijom za 32 bitne programe, kojih je danas 99,9 % tržišta. S obzirom na tu činjenicu, još je dobro i da je ovako brza.

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
E, ali ja mislim u proslomjesecnom BUG-u, je bila usporedba 64 i 32-bitne viste i 32 bitna vista je izasla kao pobjednik.
Tocno, imas tu u ovom topicu negdje i mali copy/paste iz tog clanka. Al to ipak ovisi o korisniku najvise i cime se on bavi, tj. kakve aplikacije koristi. Prosjecnom kucnom korisniku 64bit Vista ne treba. Netko bi mogao reci da prosjecnom kucnom korisniku ne treba ni Vista. S tim se isto ne mogu ne sloziti, ako nekom xp radi i zadovoljan je, zaso prelaziti? Pa ima jos vremena :)

17 godina
neaktivan
XP vs Vista

XP je po sebi dost dobar. Ali onak. PC korisnik niti nema drugog odabira. Uvijek postoje OS X i Linux. Ali na kolko se PC-jeva može vrtit OS X (i ako se može, kolko ljudi to zna složit) i kolko ljudi zna koristit Linux?

Praktički, mi smo zavoljeli XP zato jer smo morali. Tek sam nakon što sam instaliro Vistu skužio da su me neke stvari živcirale. Nemrem se sad sjetit koje,da me jeb**, al znam da ima :)

XP radi dobro. Nema tu šta. Ali opet. Trebao bi svatko težit nečem boljem, težit napred. A ne samo bit sretan s onim što mu radi kolko tolko.

Trebao bi svatko probat Vistu, pa barem probat, ne mora ostat na njoj. Ali samo da vidi da nije takvo smeće kak ljudi govore

0 0 hvala 0
17 godina
XP vs Vista

Slazem se. Svako koristi ono sto mu odgovara. Ali recimo za vrtenje igara na high postavkama svakako bi rekao da je bolji XP!! Meni su performanse na XP drasticno bolje nego na visti bez obzira na komp. Nevjerovatno ali Crysis mi na visti radi bolje nego na XP!Bo (u directx 9 verziji naravno). Takoder i internet mi je nesto brzi. Ali opcenito za igranje XP zakon

ASRock ALiveNF4G-DVI //AMD Athlon 64 X2 4800+// 2*2 GB DDR2 800 MHz KINGMAX//XFX Geforce 7900 GTS Extreme 256 DDR3//Segate Barracuda 160 GB serial ATA II 7200
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XP vs Vista

Da mi je samo znati koliko je to XP nestabilniji od Viste.Smijeh Da se priča o Win 95 ili 98 to bi razumio. A što se tiće poboljšanja, M$u bi bilo dobro da napokon usavrše file manager (Windows explo(d)rer za neupućene) koji se još od negdje 3.1 nije previše mijenjao, osim na vizualnoj strani. Npr. imate dvije particije (D: i E: recimo). Sadržaj mape iz D: sa npr. par fileova želim prebaciti na E: a tamo več je takav isti sadržaj. Onda me pita: "This folder already contains a folder named foobar- blablabla Do you still want to move or copy the folder?" Onda gumbići: Yes, Yes to All, No i Cancel. Ako kliknem No, gotovo je nema prebacivanja. Onda čemu služi Cancel koji radi istu stvar? Osmijeh Ako pritisnem No, trebao bi me pitati za sljedeći file koji želim overwrite ili skip, kako bi bilo logično. Total Commander bi ove iz Redmonda mogao neke stvari podučiti. Onda onaj gumbić views. U Win2000 ako se kliknulo na njega onda je odmah mijenjao način prikaza fileova, a tek ako se kliknulo na strelicu sa desne strane onda se pojavio izbornik sa opcijama (thumbnails, tails, icons...) To se u XP promijenilo i sada gumbić views radi istu stvar, bilo da se klikne direktno na gumb ili na strelicu sa desne strane. A što onda to ne radi i strelica back i forward to local disk. Tek kada se klikne na strelicu, onda ponudi izbornik sa opcijama. I mogli su u Visti ponuditi napokon virtualne desktope, koji bi mogli biti izgovor za gutanje RAMa. XP me vjerno služi za što mi treba,a za ostalo imam GNU/Linux prema potrebi.Cool

Vista? Nice try M$ but no banana.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

izdavanje viste je najboljamoguca stavr za linux:) usrali su i sam gates je priznal da su usrali. trebat ce vremena da ju ispoliraju, isto kak je i za xp trebalo, sad je xp stavrno dobar os. no ne dovoljno dobar da se vise ikad vratim na windows.

i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lp_chandler kaže...

Trebao bi svatko probat Vistu, pa barem probat, ne mora ostat na njoj. Ali samo da vidi da nije takvo smeće kak ljudi govore

Slozio bi se rado, al to nazalost nije bas legalno izvedivo. Nemaju svi MSDNAA da si skinu Vistu, probaju i skuze da je fora pa ju zadrze. A za cijenu os-a bi si sigurno 99+% hrvatskih korisnika radije kupilo neki upgrade za kantu.

17 godina
protjeran
devil kaže...

izdavanje viste je najboljamoguca stavr za linux:) usrali su i sam gates je priznal da su usrali. trebat ce vremena da ju ispoliraju, isto kak je i za xp trebalo, sad je xp stavrno dobar os. no ne dovoljno dobar da se vise ikad vratim na windows.

Microsoft je sam sebi najgori neprijatelj. Znaju napraviti dobre proizvode, a negdje su totalni paranoici. Valjda u strahu da ne počine greške kao IBM u prošlosti.Namigiva
17 godina
neaktivan
ficho kaže...
Slozio bi se rado, al to nazalost nije bas legalno izvedivo. Nemaju svi MSDNAA da si skinu Vistu, probaju i skuze da je fora pa ju zadrze. A za cijenu os-a bi si sigurno 99+% hrvatskih korisnika radije kupilo neki upgrade za kantu.

Hoćeš reć da svi imaju legalni XP? :) 
17 godina
neaktivan
XP vs Vista

Nikako, al to nam ne daje pravo da 1 ilegalni os zamijenimo drugim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"emulacija 32 bita" ... mislim jasno mi je da nisu svi stručnjaci, ali pristojno je barem ne pisati gluposti ako te netko baš ne tjera...

"Da mi je samo znati koliko je to XP nestabilniji od Viste."

Utoliko što je driveru lako srušiti XP ali Vistu baš i ne. Next please.

17 godina
protjeran
XP vs Vista

>Ako misliš na RAM onda se tu radi o pre-fetch tehnologiji koja apsolutno ne usporava rad. Eventualno te zauzeće memorije može uplašiti, >ali realno to nije memorija koju je tebi progutao OS već memorija koja je predviđena za upotrebu i na taj način tebi će računalo raditi >brže. Pogledaj zauzeće memorije na linuxima :)))

Ovime si sve rekao druže i promašio ceo fudbal jer ne razumiješ način na koji GNU/Linux i Unix upravlja sa memorijom. Jesi kupio dodatnu USB memoriju da još poboljšaš prefomanse sistema.?SmijehA ovaj super fetch je samo M$ov marketinški hype za davno poznatu tehnologiju na unixu.Sada je i M$ napokon shvatio moć komandne linije i uvodi powershell u svoje server 2008 windowse.Meni je svejedno što tko koristi. A korisnici neka sami procjene što im treba za rad.Ova za i protiv priča nema smisla. 95 vs 98. 98 vs XP. XP je Ok sistem i radi mi bolje na P3 733, BX chipset i 512 MB RAMa, Savage4 smeće, nego Ubuntu. Aero? Compiz fusion rastura i Aero i Aquau. A radi odlično na 6600GT sa pokrenutim divx filmovima na svakoj strani desktop kocke.Koliko te plaća M$ Hrvatska? Ovo sa temama mi je jasno. MS želi imati konzistentno sučelje za developere, dok je kod linuxa kaos i mogućnost izbora.

>Utoliko što je driveru lako srušiti XP ali Vistu baš i ne. Next please.

Jesi kad čuo za sistem restore?

Vidim da si strućnjak za Vistu pa mi reci jel trebam kupiti monitor na kojem piše "works with Vista" ili mogu i one koji nemaju tu naljepnicu,

jer me strah da neću imati sliku.Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 23:07 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

>Ako misliš na RAM onda se tu radi o pre-fetch tehnologiji koja apsolutno ne usporava rad. Eventualno te zauzeće memorije može uplašiti, >ali realno to nije memorija koju je tebi progutao OS već memorija koja je predviđena za upotrebu i na taj način tebi će računalo raditi >brže. Pogledaj zauzeće memorije na linuxima :)))

Ovime si sve rekao druže i promašio ceo fudbal jer ne razumiješ način na koji GNU/Linux i Unix upravlja sa memorijom. Jesi kupio dodatnu USB memoriju da još poboljšaš prefomanse sistema.?SmijehA ovaj super fetch je samo M$ov marketinški hype za davno poznatu tehnologiju na unixu.Sada je i M$ napokon shvatio moć komandne linije i uvodi powershell u svoje server 2008 windowse.Meni je svejedno što tko koristi. A korisnici neka sami procjene što im treba za rad.Ova za i protiv priča nema smisla. 95 vs 98. 98 vs XP. XP je Ok sistem i radi mi bolje na P3 733, BX chipset i 512 MB RAMa, Savage4 smeće, nego Ubuntu. Aero? Compiz fusion rastura i Aero i Aquau. A radi odlično na 6600GT sa pokrenutim divx filmovima na svakoj strani desktop kocke.Koliko te plaća M$ Hrvatska? Ovo sa temama mi je jasno. MS želi imati konzistentno sučelje za developere, dok je kod linuxa kaos i mogućnost izbora.

>Utoliko što je driveru lako srušiti XP ali Vistu baš i ne. Next please.

Jesi kad čuo za sistem restore?

Vidim da si strućnjak za Vistu pa mi reci jel trebam kupiti monitor na kojem piše "works with Vista" ili mogu i one koji nemaju tu naljepnicu,

jer me strah da neću imati sliku.Sramim se

Ne vidim zašto sam promašio fudbal i odakle ti znaš što ja znam ili ne o Linuxu s obzirom da na Linuxu programiram već 9 godina?
Nije mi jasno ovo tvoje glupo pitanje o USB memoriji niti cilj tog pitanja.
Nije mi jasno ni kakve veze ima Powershell s Vistom.
Moja plaća u Microsofta je 18,400 kuna + putni troškovi i bonusi, te službeni A6. Dividende dobijam redovito.
Ne znam kakve veze ima sistem restore sa stabilnošću kernela. Mora da si izmiješao nešto. Pitaj ujutro učitelja Informatike što je to "driver".
Inače, monitori ti nemaju velike veze s OS-om.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice