Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.401
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
17 godina
Windows 8 i 8.1 - Problemi

U Control Panelu namjesti vrijeme:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne pomaže, opet se samo upali bez obzira na koje vrijeme namjestio!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Nekaj ti ne valja.   Prvi puta taj servis radi možda vuru do dve, a onda posle jednom dnevno, i traje minutu-pet minuta...uz ugašenu defragmentaciju...

.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
Moze bit do nekog cistaca koji obrise neke stvari koje si je Windows spremio/namjestio/optimizirao pa onda moraju opet to napraviti ili nesto u tom stilu...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina

Imam samo CCleaner kojeg nisam koristio več tjedan dana!!!

Koja glupost da se to "održavanje" ne može nigdje isključiti pa čak ne valja ni kad namjestiš u određeno doba da odradi svoje radnje jer se opet svojevoljno pokreče kad mu dođe!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 0:49 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

Imam samo CCleaner kojeg nisam koristio več tjedan dana!!!

Koja glupost da se to "održavanje" ne može nigdje isključiti pa čak ne valja ni kad namjestiš u određeno doba da odradi svoje radnje jer se opet svojevoljno pokreče kad mu dođe!!!

-može se sve, naravno ne više onako kao što bi bilo normalno, npr isključivanjem ažuriranja (btw, preporučam opciju check but.. na win7). Na osmici se mora malo igrati hackera, podešavati servise. Ima jedan popis u temi Win-8/10-TP. Pa se može sve poisključiti.

Ali, problem nije sam update, nego nešto ... pa recimo u nedostatku inspiracije, okrivit ću CC. (koji je inače nevin alat, ali život je jednostavniji kad možeš bez njega.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 2:10 (ihush).
16 godina
andi.cro kaže...

Ovo nije "problem" ali meni je!!!

Kako zauvijek isključiti ono kretensko održavanje ( maitance )???

Pali se 10x dnevno i ja 10x dnevno to isključujem i ono opet i uvijek kada se pokrene meni igrica zašteka i sve se zblokira tak da po neki put moram resetirat komp!!!

Da se bar upali kada je komp u "idleu" ali ne, upali se uvijek kada ne treba 

Toliko me nervira da ću ako ne riješim, vratiti se na 7-micu!!!

Probao sam neku večer ostaviti preko cijele noći u nadi da će odraditi to šta radi ( nemam pojma šta uopče radi ) ali ujutro je još bilo uključeno!!!

Evo kako! Prati ovaj tekst, skini što treba, naoružaj se komandnom linijom i problem će biti riješen. Kroz task scheduler to ne možeš napraviti! I mene je svojevremeno izluđivao.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
15 godina

Uradio tako...vidjet čemo sada jel uspjelo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa sta vam to toliko smeta, jato nisan ni primjetija dok vi niste poceli o tome pisat i koliko san vidija u pet sest minuta odradi svoje i sve ok.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
nicky.sl kaže...

Pa sta vam to toliko smeta, jato nisan ni primjetija dok vi niste poceli o tome pisat i koliko san vidija u pet sest minuta odradi svoje i sve ok.

Ja sam naveo da meni smeta jer su mi blokale igre kad se to upali i nije mi se htjelo ugasiti niti nakon cijele noći a namještanje da se pokrene u određeno vrijeme nije radilo.

Evo za sada šuti...

11 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Evo za sada šuti...

To kaj je tebi toliko dugo to radio, samo ukazuje da je naišao na probleme i pokušavao ih riješiti ,

ili iz nekog razloga nije imao vezu sa ms serverima. Evo ti u linku opis kaj sve taj automatski održavatelj radi :

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/hh848037%28v=vs.85%29.aspx

12 godina

Win 8 idem instalirati na SSD i ne mogu, prodje formatiranje, instalacija i nakon restarta mi izbaci gresku i kaze da je doslo do greske, i da pokrenem ponovno instalaciju. 

probam opet, nista.. 

reko dobro, idem na HDD instalirati, prodje bez problema. 

zna netko mozda do cega je problem... prije ovog mi je uredno na SSDu bio win i radio, samo sam ga isao reinstalirati. 

0 0 hvala 0
16 godina
dejandu kaže...

Win 8 idem instalirati na SSD i ne mogu, prodje formatiranje, instalacija i nakon restarta mi izbaci gresku i kaze da je doslo do greske, i da pokrenem ponovno instalaciju. 

probam opet, nista.. 

reko dobro, idem na HDD instalirati, prodje bez problema. 

zna netko mozda do cega je problem... prije ovog mi je uredno na SSDu bio win i radio, samo sam ga isao reinstalirati. 

Jesi li isključil hdd prije instalacije? Isključi hdd i probaj onda.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
12 godina

Jesam, jesam, isključio sam HDD.

Formatirao SSD. Prođe taj dio instalacije, i onda se restarta komp, i nakon restarta kaže: "Windows installation cannot proceed. To install windows, click OK to restart the computer and then restart the installation."

napravim to, tj stisnem OK, i on me vrati opet ispočetka na instalaciju, pa unosi key pa formatiraj disk, pa opet

Mislim sad sam na HDD digao isti win, na isti način i uredno radi.

16 godina
dejandu kaže...

Jesam, jesam, isključio sam HDD.

Formatirao SSD. ...

-obriši sve postojeće particije. .. nastavi. Ako ne radi, tad imaš problem s installom, BIOSom/EFI ili SSDom.

12 godina

instalaciju sam pokrenuo na SSDu na unallocated space..

BIOS/EFI? štabi tu morao provjeriti?

Probao sa i na IDE i na AHCI..

15 godina

Kod mene u Biosu MORA biti na AHCI kod SSD diska inače ne radi!

Probaj isključiti sve diskove osim SSD-a, namjestiti u biosu na AHCI, napraviti clean instal sa brisanjem svih postoječih particija, vratiti boot order na SSD nakon instalacije sa USB-a ili DVD-a.

Ako i dalje izbacuje grešku ili ti je SSD u banani ili nekaj na valja sa instalacijskim podatcima ( probaj ponovno napraviti bootabilnu instalaciju na nekom drugom mediju )!

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
dejandu kaže...

instalaciju sam pokrenuo na SSDu na unallocated space..

BIOS/EFI? štabi tu morao provjeriti?

Probao sa i na IDE i na AHCI..

Obavezno ti mora biti na AHCI.

Probaj prije stavljanja Windowsa obrisati taj SSD uz pomoc ove teme - Secure Erase SSD

13 godina

Pozdrav.

Imam Win 8.1 ~mjesec dana i nemam čime otvoriti .pps file-ove. Postoji li neki softver izvan Windowsa za te fajlove?

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
My name is Legion... For we are many!
13 godina

Mogu li taj PP Viewer skinuti free sa MS stranice? Malo sam zbunjen... U biti, kontao sam ak ima softver koji nije Microsoftov i da je free.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

za kompletan office imaš odgovarajuće viewere, free-legalno na MSovih str, jedino je malo teže progooglati za npr access.

alternativa kao npr LiberOffice se često raspadne upravo s ppt i sl. pa nije prava zamijena, inače free paket.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 18:40 (ihush).
14 godina
Spiridon kaže...

Imam Win 8.1 ~mjesec dana i nemam čime otvoriti .pps file-ove. Postoji li neki softver izvan Windowsa za te fajlove?

Skineš Microsoft office 2010 ili 2013.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
10 godina
neaktivan

prekjucer instalirao 8.1, idem napravit win. update i svaki put ovo....traži i traži i nakon 15-20min izbaci ovo.

edit: jel se mora obavezno napravit update nakon instalacije?  nekon 10 pokusaja sam izgubio volju i najradije bih ostavio ovako....raadi sve za 5 ovak i onak hahh

požuri polako
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 22:48 (as123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
as123 kaže...

prekjucer instalirao 8.1, idem napravit win. update i svaki put ovo....traži i traži i nakon 15-20min izbaci ovo.

edit: jel se mora obavezno napravit update nakon instalacije?  nekon 10 pokusaja sam izgubio volju i najradije bih ostavio ovako....raadi sve za 5 ovak i onak hahh

Jesi li namistija vrime i datum ?!?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

Probaj nekaj od OVOG

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
as123 kaže...

-error code, smisao mu je pomoć u rješavanju problema..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 0:12 (ihush).
10 godina
neaktivan

Jutros sam pokrenuo  otklanjanje poteškoća za ažuriranje sustava windows...nakon minutu potvrda, uspješno ste otkloniti problem, i bile su neke 2 poteškoće...

restartam pc, pokrenem update i nakon punih 4 i pol  sata on je i dalje tražio ažuriranja, jej riješili smo jedan problem, al sad je doso drugi.

onda sam veceras putem ovih uputa isao probati i izbaci mi ono na slici.

sad jel radim ja nesto krivo, ili jednostavno nece...fakat sam zbunjen

požuri polako
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-.. after reboot?

+ btw, neke upute su stare par godina, npr prije SP/81... možda nastaviti normalnim updateom i sl (ili vidjeti idući error, progooglati itd..). Možda i pokrenuti MS-FixIt pa on obavi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 21:39 (ihush).
16 godina

Pozdrav ljudi.

Brat mi ima jedan problem na kompu.

Nakon nekog vremena mu zvuk pucketa i miš mu blokira, nekad se i cili komp smrzne.

Ima orginal win 8.1 x64, 4gb rama i stari intel proc (negi quad core).

Miš na drugom kompu radi bez problema. 

U procesima nema nekog prevelikog punjenja memorije niti je proc opterećen.

Virusa nema ni ostalih nametnika.

Što bi moglo biti?

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice