Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 601.367
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pisao sam ovo već u nekoj drugoj temi no poprilično je stara pa mislim da ću ovdje dobiti prije odgovor,
naime imao sam samo windows 8.1 na pc i instalirao sam neki dan i windows 7 opet da probam nešto , i nikako da namjestim onaj boot menu od windowsa 8 , iako sam windows 8.1 stavio za default , nema ga , stoji mi onaj obični crni boot menu kad biram koji cu sistem , prije sam imao isto ovakvu situaciju ali mi se vratio boot menu od windowsa 8 čim sam ga postavio kao default ,sad neće pa neće :S , windowsi su instalirani na 2 različita hard diska, ne particije nego hard diska, ako to igra ulogu neku eto
ubaci install Osmice, bootaj, repair boota ..
Ovo nije radilo, ali hvala za odgovor svakako
Ovo nisam probao pošto mi je u međuvremenu u drugoj temi neko napisao da ovo ukucam u cmd bcdboot C:\Windows , i radilo je , no hvala i tebi u svakom slučaju
Ovo nisam probao pošto mi je u međuvremenu u drugoj temi neko napisao da ovo ukucam u cmd bcdboot C:\Windows , i radilo je , no hvala i tebi u svakom slučaju
-to je ista stvar... ali nisi naveo da možeš ući u OS/w8, pa onda u koji 8-7.. dok s boot medija mora raditi (a i lakše je jer postoji automatika umjesto kuckanja u CMDu.. isto/slično). bcdboot, fix, repair... par naredbi/switcheva koje je poželjno znati za kuckanje u CMDu + chkdsk za probleme s diskom.
Zato se svi boot problemi rješavaju bootom konkretnog OSa (noviji jer podržava load-manager starijeg.. ili kaskadno od starijeg prema novjem), naravno iz OSa se može npr editiranje menia lakše obaviti easyBCDom i sl alatima. Uvjek može na nekoliko načina, koristiš onaj koji ti je 'pri ruci'.
Zato se svi boot problemi rješavaju bootom konkretnog OSa (noviji jer podržava load-manager starijeg.. ili kaskadno od starijeg prema novjem), naravno iz OSa se može npr editiranje menia lakše obaviti easyBCDom i sl alatima. Uvjek može na nekoliko načina, koristiš onaj koji ti je 'pri ruci'.
EasyBCD još uvijek (suprotno njihovim izjavama) NE PODRŽAVA boot meni Osmice. I suprotno svim očekivanjima, ''cmd way'' (bcdboot C:\Windows) je tu najbrži način za popravak.
(Naravno, pod uvjetom da se isti napravi iz Osmice)
trebam pomoć..javljaju mi se dvije greške kod pokretanja w8.1 pro
slike u prilogu
kako to riješiti..svašta sam pokušao več..
eset našo neki malware,počistio ga i eto sad ovo.. reg cleaner nije pomogao..
command promt / admin start?
konzola, ali kao admin...
trebam pomoć..javljaju mi se dvije greške kod pokretanja w8.1 pro
slike u prilogu
kako to riješiti..svašta sam pokušao več..
eset našo neki malware,počistio ga i eto sad ovo.. reg cleaner nije pomogao..
-to je 99% ostatak nekog malwarea.. i 99% da ga je uklonio AV, samo trebaš izbaciti dijelove koji ga pokušavaju pokrenuti, startup/registry.. ili ignoriraj.
-reg cleaner izbjegavaj.
živcira me to kod restarta
kako nek uklonim?
regedit, search (napišeš ovo što vidiš na slici..) .. btw, što misliš da radi regcleaner?
hvala..uspio..
ajde nek mi neko da riješenje za ovo, dakle kada trebam odabrat na koju ću particiju instalirat win8 pojavi mi se ovo
Windows cannot be installed on this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only installed on GPT disks.
ajde nek mi neko da riješenje za ovo, dakle kada trebam odabrat na koju ću particiju instalirat win8 pojavi mi se ovo
Windows cannot be installed on this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only installed on GPT disks.
Trebas konvertirat taj disk u GPT - KLIK
hvala :D
i podesi BIOS/EFI..
i još jedno pitanje
nemogu pronaći kada otvorim taj program ( convert to gpt disk)
jel to možda zato što nije full version nego demo pa mi ne dopušta to
pronašao sam hvala svejedno
ali nemogu to napravit pošto je demo version pa ako zna netko kako aktivirat full version neka kaze
hvala
ima FREE VERZIJA
na free verziji nemogu to napravit, kaze mi da nadogradim na pro
pa eto ako netko i dalje zna kako registrirat pro verziju neka kaze hvala
unaprijed hvala
Onda probaj s ovim EASEUS Partition Master Free Edition
1. Launch EaseUS Partition Master. Right click the disk; choose "Delete all partitions".
2. Click "OK" to confirm the deletion.
3. Choose the empty disk, right click it and then select "Initialize to GPT"
4. Click "Apply" to do all the pending operations. The disk is in GPT format now.na free verziji nemogu to napravit, kaze mi da nadogradim na pro
pa eto ako netko i dalje zna kako registrirat pro verziju neka kaze hvala
unaprijed hvala
Jel ti disk prazan?
Ako je, ne trebaš ništa osim Command Prompta i Diskparta: Convert MBR Disk to GPT Disk
kada napravim to delete all partitions, oce mi se automatski obrisat windows ili
kada napravim to delete all partitions, oce mi se automatski obrisat windows ili
- želiš li to?
- svako brisanje je brisanje, kad obrišeš (pa kreiraš) particiju, obrisao si sve što može biti na nekom FSu. Slično formatiranju (korak nakon kreiranja particije) ali povezano npr MBR-GPT..
- particija obično nije samo jedna, više. Obrišeš ih sve.. naravno, znaš što je gore, znaš što znači backup.. itd.
Sve ce ti se pobrisat sa diska pa tako i winsi

Komanda ''Clean'' na izabranom disku u Command Promptu znači brisanje SVIH PARTICIJA sa tog diska! Zato sam te i pital dali je disk prazan.
Ako nije, i ako imaš više particija, najprije napravi backup svega.
Tek onda možeš nastaviti.