Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.236
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
16 godina
Re: Windows 8 - Problemi
djigibao kaže...
Znaci necu moci instalirat nikakav OS na taj disk?
Imam ovaj drugi na koji mogu, sta ne?

Da ,na drugi ,od 465 GB možeš ,on je basic.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Evo, molim sve sa Win8 i Radeon grafikom.

Imam 'problem' sa prikazom. Naime, nakon instalacije 13.4 drivera, slika na ovom smeću od monitora mi je ružičasta.

Evo, dok ovo tipkam ovaj gore meni za uređivanje teksta mi ide na ružičasto(rozo). Ali nije tako svugdje. Ako možete vidite slike...

Samo me zanima jel' i kod vas slično.

Možete li primjetiti ovaj 'ružičasti' ribbon... Možete li primjetiti ovaj 'ružičasti' ribbon...
Ovdje nisam dirao ništa. Gamma na 1, pa otuda valjda ova BJELINA bijele u Win8 Ovdje nisam dirao ništa. Gamma na 1, pa otuda valjda ova BJELINA bijele u Win8
Ovdje sam kliknuo na EDID??? Ovdje sam kliknuo na EDID???
Ovdje sam sve ove označio...??? Ovdje sam sve ove označio...???
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Žohar kaže...

E

Ne ,ne vidimo ništa.

Na svim slikama boje su normalne. Možda imaš problem s monitorom.

A ti samo trebaš promjeniti boju rubova i staviti neku normalniju ako ti smeta ova ''pink''.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 10:52 (kizo2703).
17 godina
Žohar kaže...

Imam 'problem' sa prikazom. Naime, nakon instalacije 13.4 drivera, slika na ovom smeću od monitora mi je ružičasta.

Evo, dok ovo tipkam ovaj gore meni za uređivanje teksta mi ide na ružičasto(rozo). Ali nije tako svugdje. Ako možete vidite slike...

Control Panel\All Control Panel Items\Personalisation

Tu odaberi drugu boju (bilo koju osim one prekrizne, to je automatska boja koja se prilagodjava wallpaperu)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
Windows 8 - Problemi

Kako da uklonim sve drivere od grafičke ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rucipe kaže...

Skini si Driver Sweper. S njime to možeš napraviti.

Valentin
16 godina
Rucipe kaže...

Pokreni AMD Catalyst Install Manager u Programs and Features ,izaberi Express Uninstall

,pusti ga da završi ,deinstaliraj i Install Manager kad te pita i restartaj PC.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 13:04 (kizo2703).
13 godina
Windows 8 - Problemi

Pomoć ! 

Kada ugasim komp preko windows naredbe '' shut down '' komp ode u neku vrstu mirovanja iz kojeg ga se nemože probuditi preko tipkovnice ili miša(ventilatori ne rade ni hard  )  , znači možemno ga opet upalit samo preko power on tipke na kućištu . Dok kada ga ugasim preko tipke na kućištu onda je zapravo ugašen . Jel zna netko kako da to riješim ?? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Rucipe kaže...

Kada ugasim komp preko windows naredbe '' shut down '' komp ode u neku vrstu mirovanja iz kojeg ga se nemože probuditi preko tipkovnice ili miša(ventilatori ne rade ni hard  )  , znači možemno ga opet upalit samo preko power on tipke na kućištu . Dok kada ga ugasim preko tipke na kućištu onda je zapravo ugašen . Jel zna netko kako da to riješim ?? 

Isključi hybrid boot.

Uključi legacy usb u BIOS-u (ako je isključen) pa ćeš moći paliti PC sa mišem ili tipkovnicom.

Ili ,stavi u postavkama miša ili tipkovnice ''allow tihis device to wake up computer''.

13 godina
Windows 8 - Problemi

Ma ne ja želim da mi se komp ugasi potpuno ,a ne da bude u nekoj vrsti stand by -a

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Rucipe kaže...

Ma ne ja želim da mi se komp ugasi potpuno ,a ne da bude u nekoj vrsti stand by -a

Komp je isključen ,nije u nikakvom standbyu. Druga priča je što taj hybrid boot ,novi feature u Osmici ,kod gašenja PC-a sve zapisuje u hyberfil.sys i onda imaš paljenje za 10 sekundi.

Dobro ,stavil sam ti link na tutorijal kako se to isključuje ,tako da imaš ''normalni'' shutdown ,jesi li ga uopće otvoril i pogledal?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:19 (kizo2703).
13 godina
Windows 8 - Problemi

Aha puno hvala , ja vec mislio da mi komp nesto ne valja :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Žohar kaže...

Control Panel\All Control Panel Items\Personalisation

Tu odaberi drugu boju (bilo koju osim one prekrizne, to je automatska boja koja se prilagodjava wallpaperu)

Niste me razumjeli.

Sad dok tipkam ovo, ove poruke na bug forumu su mi više žućkaste i ružičaste, a prije je bilo sivkasto i bijelo.

Jel i kod vas(13.4 driveri) tako?

Ili sam ja u Catalystu kliknuo na Enable GPU scalling i na one tvorničke EDID?? postavke!?{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 11:00 (Žohar).
17 godina
probaj iskljucit taj EDID
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

pozz, meni je problem kada bootam win8 da kada se izvrte oni krugovi na pocetku onda samo dodje crn ekran i strelica, nista ne ne mice

onda moram restart compa i nakon 5 restarta tek tad se ucita moj profil i pokaze Metro.

evo slika da vidite kako to izgleda.

i imam jos jedan problem kada hocu upaliti task manager uvijek crasha nakon paljenja.  :(

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 - Problemi

Probaj skinut sav raspoloživ update sa WUa. Ovo prvo bi moglo biti problem nekog drivera, nadogradi drivere na najnovije verzije, nadogradi BIOS matične.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Probaj skinut sav raspoloživ update sa WUa. Ovo prvo bi moglo biti problem nekog drivera, nadogradi drivere na najnovije verzije, nadogradi BIOS matične.

gdje se skida update na win8 ??

16 godina
ajdin99 kaže...

Control Panel - Windows Updates

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ajdin99 kaže...

Control Panel - Windows Updates

evo sada sam to uradio ali opet isti problem nekad progura ali jedva na desktop.

znaci prvi dan instaliranja WIN8 radio ko bebica sve brzo bilo sad sve vise problema i usporava :(

mozda ipak razmislim da se vratim na win7 ultimate :)

Edit: pokusati cu sa drajverima valjda ce oni pomoc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 20:17 (ajdin99).
16 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Ja očito nemam sreće sa tim novim Windowsima, jer kupljena 8-ica mi stoji neiskorištena doma... Naime, prilikom instalacije konstantno sam dobivao artefakte, tako da instalacija nije bila moguća.

Ovako nešto(slika 1)

Sad sam skinuo službeni preview 8.1 i javlja se ovakva poruka (slika 2)

Ima li netko rješenje kako da uspješno instaliram te Windowse? Windows 7 mi se uvijek uredno instalira...

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 23:36 (DmL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 - Problemi

kako da maknem ovaj pretpregled? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
maxy0 kaže...

kako da maknem ovaj pretpregled? 

View - Preview Pane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 13:23 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
DmL kaže...

Ja očito nemam sreće sa tim novim Windowsima, jer kupljena 8-ica mi stoji neiskorištena doma... Naime, prilikom instalacije konstantno sam dobivao artefakte, tako da instalacija nije bila moguća.

Ovako nešto(slika 1)

Sad sam skinuo službeni preview 8.1 i javlja se ovakva poruka (slika 2)

Ima li netko rješenje kako da uspješno instaliram te Windowse? Windows 7 mi se uvijek uredno instalira...

Skines s piratebay-a i aktiviras preko Skypea i sve sljaka bez problema. :p

http://isvijet.com.hr
16 godina
Edge kaže...

Skines s piratebay-a i aktiviras preko Skypea i sve sljaka bez problema. :p

{#}

Download Windows 8.1 Preview

Zajedno sa ključem za aktivaciju.

Naravno ,nakon 14. 01. 2014. ,morat će se vratiti na Sedmicu ili kupiti ključ.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

{#}

Download Windows 8.1 Preview

Zajedno sa ključem za aktivaciju.

Naravno ,nakon 14. 01. 2014. ,morat će se vratiti na Sedmicu ili kupiti ključ.

Ma jesam, probao sam ja i 8.1 Preview, ali mi izbaci error:

16 godina
DmL kaže...

Ma jesam, probao sam ja i 8.1 Preview, ali mi izbaci error:

Ti očito imaš hardverski problem i zato ispitaj grafiku ,a sadašnji IO error se ,koliko vidim ,odnosi na usb s kojeg instaliraš.

Probaj ga uključit na zadnje portove na ploči ,i isprobaj svaki usb port.

Probaj drugi usb ,probaj instalaciju sa dvd-a.

I malo googlanja možda može pomoći: Error 0xc00000e9

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 19:38 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ti očito imaš hardverski problem i zato ispitaj grafiku ,a sadašnji IO error se ,koliko vidim ,odnosi na usb s kojeg instaliraš.

Probaj ga uključit na zadnje portove na ploči ,i isprobaj svaki usb port.

Probaj drugi usb ,probaj instalaciju sa dvd-a.

I malo googlanja možda može pomoći: Error 0xc00000e9

Nisam rekao da instaliram Windowse sa USB-a, a dvd Preview-a sam snimio sa najmanjom brzinom te sa njega uspješno odvrtio instalaciju na laptopu.

16 godina
DmL kaže...

Nisam rekao da instaliram Windowse sa USB-a, a dvd Preview-a sam snimio sa najmanjom brzinom te sa njega uspješno odvrtio instalaciju na laptopu.

Dobro ,nisi. IO error 0xc00000e9 se ne odnosi samo na usb i samo na Windows 8.

13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Imam problem sa curinim laptopom, naime ne želi se restartat (ugasi se al se ne upali ponovo) i ne želi isto napravit shut down (ugasi windowse, ekran je crn, ali ventilator i dalje radi i gori lampica na power gumbu). Bio sam reinstallirao windowse i opet se ta ista stvar nije riješila. Probao sam bootat ubuntu sa cd-a i onda normalno radi shut down i restart. Kopam već po netu neko vrijeme i ne mogu naći nikakav pametan savijet. Osim onog da ugasim onu opciju u win8 fast startup ali to ne pomaze {#} Ako ima tko kakav savijet bio bih zahvalan, pozz!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RiBoy kaže...

Imam problem sa curinim laptopom, naime ne želi se restartat (ugasi se al se ne upali ponovo) i ne želi isto napravit shut down (ugasi windowse, ekran je crn, ali ventilator i dalje radi i gori lampica na power gumbu). Bio sam reinstallirao windowse i opet se ta ista stvar nije riješila. Probao sam bootat ubuntu sa cd-a i onda normalno radi shut down i restart. Kopam već po netu neko vrijeme i ne mogu naći nikakav pametan savijet. Osim onog da ugasim onu opciju u win8 fast startup ali to ne pomaze {#} Ako ima tko kakav savijet bio bih zahvalan, pozz!

Ako Ubuntu radi bez problema, onda je problem do samog Win 8, možda laptop nije kompatibilan sa novom verzijom windowsa, probaj stavit Win 7 i siguran sam da će radit bez problema.

Valentin
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice