Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 602.056
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - Problemi
formula1live kaže...
Oseka kaže...

Jesam i ucitalo je onaj postotak...al nista se nije prominilo. Opet raspakiram neki dll file sacekam par sekundi i on nestane. Nigdi ga nema...

Pa valjda si do sad skužio da ti windows defender deklarira te dll datoteka kao virus i odmah ih briše. To su valjda datoteke od crack od igre. Oko toga ti se ne smije pomagati. Ali ako imaš neke svoje datoteke koje ti defender briše, onda možeš ili ugasiti defender kada koristiš te dateteke (ne preporučujem jer nemaš antivirusni program), a druga solucija ti je staviti te datoteke u iznimke u samome defenderu. Ne koristim ga jer imam kvalitetniji antivirus, pa neznam gdje se to mijenja.

Može mi se slobodno pomagat jer je riječ o "legalnim" programima. Oni koji su sami update napravili od nekog hardvera. Kužim da ih nekakav defender briše samo ne kužim gdje ga mogu isključit.

17 godina
Windows 8 - Problemi

U Control panel->Windows Defender

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
Windows 8 - Problemi

Samo ti njega fino ugasi i snimi si neki normalni antivirus.

TUTORIJAL, vrijedi i za win 7.

Valentin

0 4 hvala 1
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Da pronašao sam ga pod ono povečalo/traži, sad ću to riješit. Provat ću taj antivirus. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

Samo ti njega fino ugasi i snimi si neki normalni antivirus.

TUTORIJAL, vrijedi i za win 7.

Da ,nijedan drugi ''normalni'' antivirus inače ne briše crackove sa ''integriranim'' virusima? {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
Windows 8 - Problemi

Ne mislim na crackove{#}, nego na blokiranje Hrvatskih stranica bez ikakvog razloga.

Valentin

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi

Cuj instaliraj normalan{#}

Ne moze normalniji od Defendera ili MSE-a na sedmici. Ne smeta nimalo sistemu, a radi sve sto i ostali. Jos u sebi ima i Firewall.

Prije sam koristio Eset, najbolji od tih poznatijih, i svima sam ga instalirao. A odkad sam poceo koristiti MSE, njega svima preporucujem. Jednostavno je neprimjetan, a obavlja isti posao kao i ostali.

Umjesto da savjetuje covjeka kako da doda te fajlove u Excluded listu, kaze skini normalni antivirus{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 1:10 (Bilal).

1 1 hvala 0
16 godina
Bilal kaže...
Jos u sebi ima i Firewall.

Umjesto da savjetuje covjeka kako da doda te fajlove u Excluded listu, kaze skini normalni antivirus{#}

Nema ''u sebi''. Firewall je sistemski ,integriran u Windowse ,kao i Defender u Osmici.

Vjerojatno zato jel niti nema pojma da Excluded liste uopće postoje.
Ali ,bitno je reći da Defender NE VALJA!! {#}

14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Po meni, predosadan anitvirus.{#}

A još ga i platit treba, ne bi ga uzeo ni da mi ga tko pokloni.

Koristim Avast, još bitnije od svega pametno koristim stroj, nikakvih problema nemam.

Predosadan {#}.

U uredu koristimo Kaspersky End Point Security 10 (server i 9 računala) i mogu samo reći pohvale za njega. Niti je naporan, niti iskače bez veze s stalnim zahtjevima za interakcijom a posao radi odlično (nedugo je došao jedan suradnik i kolegi donio fileove koji su bili na USB-u koji je zaražen, što je uredno prepoznao i blokirao kopiranje fileova). Jednu sezonu smo bili na Bitdefenderu ali smo se vratili natra na Kaspersky (ne mislim ga mijenjati).

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Windows 8 - Problemi

Ma super je antivirus{#}, KLIK, KLIK, KLIK

Valentin

0 1 hvala 0
15 godina

Trebam mali info, pa molim da se ne ismijavate zbog mog neznanja.
Sve do sad nisam primijetio da ako u Windowsima imam dva accounta, da se za oba skidaju ISTI windows update-i.
Znači pri logiranju u windowse imam dva accounta. Logiram se u prvi, skine i instalira updejte, logiram se u drugi opet skine ISTE updejte i ponovno ih instalira. Danas sam to prvi put vidio. Zašto to radi? Imam SSD koji će nestati samo zbog tih updejta jer se uvijek instaliraju isti na oba računa. Zar su windowsi toliko glupi da ne kuže da je to već jednom instalirano ili sam ja tolika neznalica??

Dali je moguće ikako "reći" windowsima da je to već instalirano samo na drugom accountu pa da ne skida još jednom?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 0:05 (izzy007).
17 godina
Windows 8 - Problemi

Mozda je malo {#} ali imam jedan problem u vezi povezivanja drugih laptopa na moj ruter.

Imam PC, laptop i mob i svi se uredno spajaju preko ruter i idu na net bez problema ali kad donesem drugi neki laptop (od frenda/cure) onda nece.

Taj laptop vidi moj ruter, upisem pass i nece se spojiti na net.

Cak i laptop koji je bio kod mene prije cca. 2 mjeseca (kad sam stavljao Windowse) sada se vise nece spojiti na moj ruter tj. ne moze na net.

Dali netko zna do cega bi mogao bit problem ili gdje da gledam/trazim?

Lozinku nisam mijenjao niti ista drugo.

Ruter je THOMSON ST780 (slika).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

Mozda je malo {#} ali imam jedan problem u vezi povezivanja drugih laptopa na moj ruter.

Imam PC, laptop i mob i svi se uredno spajaju preko ruter i idu na net bez problema ali kad donesem drugi neki laptop (od frenda/cure) onda nece.

Taj laptop vidi moj ruter, upisem pass i nece se spojiti na net.

Cak i laptop koji je bio kod mene prije cca. 2 mjeseca (kad sam stavljao Windowse) sada se vise nece spojiti na moj ruter tj. ne moze na net.

Dali netko zna do cega bi mogao bit problem ili gdje da gledam/trazim?

Lozinku nisam mijenjao niti ista drugo.

Ruter je THOMSON ST780 (slika).

-je off.

-obriši postojeću wlan vezu i kreiraj novu.

-svako računalo može imati svoje postavke za LAN-WLAN, npr fix IP, pogledaš, postaviš .. koristi DHCP ili u GW-DNS unesi ip routera.

-spajaš se wlanom? spojen si na lokalnu mrežu? vidiš svoja računala... dakle mreža i pass su OK, samo izlaz na internet ne?

-žica mora raditi, koristi za privjeru. Pingaj, prvo sam PC (ip i localhost) pa router, pa google. Tad znaš do kud mreža radi. Nakon tog odspoji žicu i provjeri wlan..

-ako si u postavkama routera podešavao npr MAC filtering... sjeti se i podesi (ili isključi, zaštita se rješava kvalitetnijim spostavkama, MAC je onako.. može ali nije nešto).

Svako resetiranje modema (router je samo dio) npr povremeno update od ISPa može bilo koju postavku promijeniti. Preporučljivo je nabaviti 'pravi' router, eliminirati ovisnost o ISPovom za mrežu.

Mrežne postavke su univerzalne (nije važan OS, jednako je .. osim npr wifi enkripcije za koju mora biti odgovarajuća podrška ali to je stvar drivera). Ako je mreža ispravna i ostatak hardwarea, tad možeš bootati bilo koji liveOS kao ubuntu ili miniPE.. i mora raditi (uz prepostavku da je prepoznata mrežna kartica). Tako eliminiraš sve soft moguće uzroke, npr firewall, virus.. i imaš odgovor za pola minute. Prije nego postaneš kvartovski PC guru, poželjno je to naučiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Zahvaljujem na detaljnom i opsirnom postu, ali...

Sve si ti to opsirno i strucnjacki opisao kao pravi kvartovski PC guru ali nist od toga nema smisla (osim mozda da obrisem ovu i napravim novu wlan vezu).

MAC nisam nikad stavljao/dirao.
Ruter sam ugasio na par minuta i opet isto.

Cura je dobila laptop i kod nje doma se spojila bez problema, donijela je laptop kod mene i pokusaj spajanja je uspio ali nece na net.
Spajam se zicano, komp pokazuje da je spojen, pokrecem browser i ne ucitava ni jednu stranicu.

Frend mi danas donese laptop (koji je bio kod mene prije 2 mjeseca, stavljao mu Windowse sve programe normalno skidao i sve je radilo ok) hocu se spojit i nista.
Vidi moju mrezu na koju se automatski spojio ali pokretanjem browsera ne pokazuje niti jednu stranicu.

16 godina

-soft uzrok. Sad još samo treba otkriti koji soft... Logika: pošto je laptop opet kod tebe, vjerojatno ima neki problem... npr virus, kao i to da nisi ništa od postavki provjerio (naveo), nisi pingao, nisi.. ništa od onog što se uzima kao procedura (proši post). Napravi nešto od tog, pa pitaj kad zapneš. (najbrže liveboot.)

edit: previše off tema.. garantirano postoji barem 4.362 s temom problemi oko mreže. Pa ipak, bilo bi zgodno uvesti neku noviju-pregledniju i tamo nastaviti.

prijedlog za temu, mreža: spada pod hardware i software, sve je zapravo software... osim nešto žica koje također mogu biti meke... pa ću nešto pod soft-poblemi. Za sad samo osnovni koraci-howto, koji će služiti početnim koracima (kao što SZK ima terapiju ''gledanja u lampice na modemu'').

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 12:28 (ihush).
17 godina

Dva laptopa u dva dana s razlicitim OS (WIn 7 i XP) se nemogu spojiti na moj ruter...hmmm

Sto se tice pinganja, to se radi u command prompt?

STa se ono mora napisat?

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

STa se ono mora napisat?

WIN+R > cmd > ping www.google.hr

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
17 godina
neaktivan
moderator
djigibao kaže...

Dva laptopa u dva dana s razlicitim OS (WIn 7 i XP) se nemogu spojiti na moj ruter...hmmm

STa se ono mora napisat?

Jesi li resetirao router?

17 godina
Iskljucio sam ga iz struje na 5min.
14 godina
djigibao kaže...

Trk do susjeda i posudi od njega router, isprobaj pa vidi, ti routeri znaju biti "svoje glave".{#}

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
17 godina
Bilal kaže...

Cuj instaliraj normalan{#}

Ne moze normalniji od Defendera ili MSE-a na sedmici. Ne smeta nimalo sistemu, a radi sve sto i ostali. Jos u sebi ima i Firewall.

Prije sam koristio Eset, najbolji od tih poznatijih, i svima sam ga instalirao. A odkad sam poceo koristiti MSE, njega svima preporucujem. Jednostavno je neprimjetan, a obavlja isti posao kao i ostali. - baš i ne...

Jadni ljudi kojima ti preporučaš security software {#} (šalim se ;) )

ESET najbolji od poznatijih, definitivno nije (iako "najbolji" u AV svijetu je subjektivan pojam). MSE/WinDef iako ima jako malo false positivea po detekciji nije nešto dobar, odnosno imaš puno boljih free rješenja. Što se usporavanja tiče prema mjerenjima uspori nešto kopiranje datoteka (kad sam ga koristio nije po performansama bilo neke razlike između njega, CIS-a, BitDefendera ili pak ESET-a npr.), u nekim stvarima se ne osjeti. Tako da je tu negdje kao i večina drugih. Avast, Panda cloud, Comodo, zadnji AVG samo su neki od besplatnih AV-a koji pružaju bolju zaštitu nego što to radi MSE/WinDef. Dakle ako stavimo utjecaj na performanse i zaštitu na istu hrpu MSE se jednostavno ni po ćemu ne nameče kao prvi izbor.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
17 godina
Valentin17 kaže...
djigibao kaže...

Trk do susjeda i posudi od njega router, isprobaj pa vidi, ti routeri znaju biti "svoje glave".{#}

Nije mi to bit.

Moj ruter radi s mojim PC, laptopom i mobitelom OK ali kad donesem neki drugi komp on se ne moze spojit {#}.

Kao da u ruteru ima neku blokadu na nove uredjaje ili nesto slicno.

17 godina
djigibao kaže...
Valentin17 kaže...
djigibao kaže...

Nije mi to bit.

Moj ruter radi s mojim PC, laptopom i mobitelom OK ali kad donesem neki drugi komp on se ne moze spojit {#}.

Kao da u ruteru ima neku blokadu na nove uredjaje ili nesto slicno.

Ako je MAC filtering isključen, znalo se to dešavati mi samo preko wifi-a, te je promjena načina enkripcije/kanala riješila problem. Ovako ako sa žicom neće... Hmm, vidim reset si probao. Jesi probao ištekati svoje home uređaje i onda samo s tim laptopom?

15 godina
neaktivan
Windows 8 - Problemi
Danas sam instalirao Windows 8 Enterprise 32 bit na svoj PC. Windows 8 vec imam na laptopu i super radi bez zezanja, medjutim na PC mi stalno koci i steka. Pronasao sam da je do LAN drivera, to znaci kada ga obrisem odnosno deinstaliram sve super radi ne steka nista. Prilikom stekanja mis zapinje i tako te stvari. ocjena za areo mi bude tada negdje oko 2,3 sto je stvarno bijedno, kada ga iskljucim vec bude preko 3. Ako neko zna u cemu je problem molio bih ga da mi pomogne u nastavku cu napisati svoju konfiguraciju PC-a. Lijep pozdrav.

Asus P5VD2 MX-SE
Intel Pentium D 925 3.0 GHz
2 gb RAM
Nvidia GeForce 8400 GS 512 MB

Jos da napomenem da sam nalazio razne drivere za svoju mreznu ali ipak opet sve isto bude ili ne podrzava moj hardver ili mi steka. Driver je VIA Raid II Ethernet Controller
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen92 kaže...

Jesi probao OVAJ driver? Inače dosta stara ploča i koliko vidim na ASUS stranici zadnji službeno podržani OS je Vista, tako da neznam dal ti uopće to može raditi na Win8 kako treba obzirom na kompatibilnost drivera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 11:37 (Lovac).
15 godina
neaktivan
Lovac kaže...
alen92 kaže...

Jesi probao OVAJ driver? Inače dosta stara ploča i koliko vidim na ASUS stranici zadnji službeno podržani OS je Vista, tako da neznam dal ti uopće to može raditi na Win8 kako treba obzirom na kompatibilnost drivera.

probao sam mislim i ovaj ali windows 7 mi je dugo radio bez ikakvih problema vec od kako je izasao windows 7 on mi je na kompu i najbolje mi je on odgovarao cak i od xp-a je bolje radio,sad sam mislio windows 8 ali ovo mi se desava,sad cu probati i ovaj driver pa cu da Vam javim :D

15 godina
neaktivan
Instalirao sam i ovaj i opet je ista stvar, to znaci cim nesto otvorim mis mi ponekad sjecka, ako slusam nesto zvuk mi sjecka i tako ti problemi,medjutim cim idem na disable ili uninstall network driver odmah bude sve ok.Sad ne znam da li bi pomoglo da instaliram mozda Pro verziju ili neki drugi.
16 godina
alen92 kaže...

Asus P5VD2 MX-SE
Intel Pentium D 925 3.0 GHz
2 gb RAM
Nvidia GeForce 8400 GS 512 MB

Jos da napomenem da sam nalazio razne drivere za svoju mreznu ali ipak opet sve isto bude ili ne podrzava moj hardver ili mi steka. Driver je VIA Raid II Ethernet Controller

Jedan dobronamjeran savjet: Vrati se na Windows 7 sa ovom konfiguracijom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 12:16 (kizo2703).
17 godina
alen92 kaže...
Instalirao sam i ovaj i opet je ista stvar, to znaci cim nesto otvorim mis mi ponekad sjecka, ako slusam nesto zvuk mi sjecka i tako ti problemi,medjutim cim idem na disable ili uninstall network driver odmah bude sve ok.Sad ne znam da li bi pomoglo da instaliram mozda Pro verziju ili neki drugi.

A čuj, sumnjam, možda da kontaktiraš neki support njihov s pitanjem. Obično driveri koji rade na Visti rade i na Win 7 (što je kod tebe slučaj), ali na Win 8 je druga priča u dosta situacija kad je riječ o nešto starijem hardwareu. Mislim da ćeš se morati vratiti na sedmicu (ako te tješi ništa bitno ne propuštaš). Još da te pitam, jesi probao update LAN driver preko Device Managera?

16 godina

-vjerojatniji uzrok su pozadinski procesi (kao update ili neko smeće) i zastarjela konfiguracija koja ne može zadovoljiti novi OS ili problemi s mrežom (kartica, konektor, kabel..).

-provjeri i podesi BIOS npr NX-bit, isključi defrag i sl. tj prebaci update na ručno...

-verzija OSa je najmanje važna. Za test digni neki liveOS (miniPE, linux..), drugačiji test, ostavi driver samo odspoji kabel... ako se ponaša jednako tad nije uzrok driver nego promet preko mreže tj nešto što radi u pozadini.

-btw, driver za LAN može biti VIA Fast (nikako RAID), za tu MBO je RTL. Mora raditi svaki 32bitni (win bi morao prepoznati) odnosno neki txt-inf (ne setup.exe).

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 12:05 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice