Windows 8 i 8.1 - problemi
- poruka: 2.074
- |
- čitano: 602.524
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najnovije vijesti.
http://gadgeterija.tportal.hr/2013/05/28/nezadovoljstvo-microsoftovih-korisnika-windowsima-8-jednako-kao-i-nekada-vistom/#.UaSKTNguNK9
O ovome govorimo već odavno, sada se to pokazuje.
Ali idemo
Jel ima netko problem s Windows 8 da ventilator u laptopu radi malo jace nego sto bi trebao?
Nije to ništa, ima laptopa koji na win 7 rade normalno, dok se na win 8 pregrijavaju.
I nema nikakvog lijeka osim da puknem win 7 gore?
Update BIOSa pomaže obično
jel se itko susreo s problemom da mu se ne sprema "RUN" cache (win tipka + R)? Pod search postavkama je ostavljeno da se čuvaju upisi. neznam gdi bi drugdje tražio.
nije ccleaner nit slično u pitanju jer nekoliko uzastopnih korištenja run-a ne sprema u kešu ono prethodno koje bi trebalo već biti ponuđeno nit ima ičega u drop meniju.
Najnovije vijesti.
http://gadgeterija.tportal.hr/2013/05/28/nezadovoljstvo-microsoftovih-korisnika-windowsima-8-jednako-kao-i-nekada-vistom/#.UaSKTNguNK9
Ali idemo
Najprije postaš puknute linkove a onda mudruješ. Ako nemaš išta pametno za napisati, bolje se ne javljaj!
Najnovije vijesti.
Ali idemo
Najprije postaš puknute linkove a onda mudruješ. Ako nemaš išta pametno za napisati, bolje se ne javljaj!
Radi link normalno, malo si se zaje...
nije ccleaner nit slično u pitanju jer nekoliko uzastopnih korištenja run-a ne sprema u kešu ono prethodno koje bi trebalo već biti ponuđeno nit ima ičega u drop meniju.
našao, pod taskbar properties/jump lists bilo isključeno Store recently opened programs
Google+? Odlogiraj se iz Googlea i probaj ponovno.
Zašto? Pitaj Google (sorry ,ali nisam mogel izdržat ,bez ljutnje).
Ovako da ne otvaram novu temu. Imam problem sa WP store i WIN 8. Naime ne mogu nikako izbaciti UK. Postavim regiju na HR i kad odem na store vidim kako neka aplikacija kosta u kn, ali kad kliknem na app dobijem cijenu u funtam. Najgore je sto ne mogu dodati karticu za kupovinu jer me trazi UK post code. Moze pomoc ?

ja ne kuzim sta se dogada s mojim kompom u zadnje vrijeme. sve je znaci pogaseno samo facebook tab i youtube i steeeka svakih 10 sec se smrzne komp. sta god da pokrenem je jakoo sporo. sta bi ti moglo biti? sad dok sam pisa ovu poruku se smrzno par puta? kad sam instaliro windows 8 prije par mjeseci sve je bilo dobro
ja ne kuzim sta se dogada s mojim kompom u zadnje vrijeme. sve je znaci pogaseno samo facebook tab i youtube i steeeka svakih 10 sec se smrzne komp. sta god da pokrenem je jakoo sporo. sta bi ti moglo biti? sad dok sam pisa ovu poruku se smrzno par puta? kad sam instaliro windows 8 prije par mjeseci sve je bilo dobro
Provjeri prvo hard s hard disk sentinelom,pa skeniraj sa malwearebytom ,pa onda snimi nove drivere od grafe nes od toga je ziher.
A ako ti samo steka u browseru(FIREFOXU) resetiraj ga HELP_TROUBLESHOOTING_RESET),te snimi novi flash
Provjeri prvo hard s hard disk sentinelom,pa skeniraj sa malwearebytom ,pa onda snimi nove drivere od grafe nes od toga je ziher.
A ako ti samo steka u browseru(FIREFOXU) resetiraj ga HELP_TROUBLESHOOTING_RESET),te snimi novi flash
ipak nisam rijesio problem.... stavio sam nove drivere od graficke, skeniro sa hard disk sentinelom i 100% health i nema virusa, prelose
ipak nisam rijesio problem.... stavio sam nove drivere od graficke, skeniro sa hard disk sentinelom i 100% health i nema virusa, prelose
Probaj jos provjerit temperature proca i grafe,instaliraj chipset drivere za maticnu i napravi disk defragmentaciju.
Ako se dobro kuzis u kompove ugasi komp (prekidac iza na kompu i prekidac struje) pa izvadi sve memorijske plocice ,pa upali komp na 15 sekundi (ploca ce ti pistat (nije bed ak pisti),opet ugasi komp -vrati memoriju-pali komp pa vidi jel ima promijene.
Jel mi neko moze reci kako ovo rijesiti? Instaliram neku aplikaciju iz Storea i izbaci mi error 0x80070002 The app couldn't be installed.
Pozdrav,
imam isti problem, zna li netko kako ga rijesiti? Probao sam sve s ovog linka
Probao sam i s ovog linka, ali ne mogu pronaci automatic updates, jednostavno mi toga nema na listi. Zna li netko u cemu bi mogao biti problem?
Ej, ljudi... Igram igricu, npr. PES-a sam igrao danas i odjednom mi se prebaci na desktop kao da sam ja pritisnuo nesto, a nista... Igram Assassins Creed isto mi se desi, odnosno samo mi se pojavi znak od misa, vjerovatno se ne moze kao iz pesa brzo prebaciti na desktop :D
E, sad da ne bude da je samo u full screenu, npr. tipkam sad ovo i onda mi blago posvijetli prozor od browsera kao da sam klikno na neku praznu površinu i ne mogu tipkati dok ponovne ne kliknem gdje tipkam :S
To mi se nije prije desavalo, ali se prijatelju desavalo na windows 7, a ja opet sad imam windows 8, original te sam prije mjesec dana formatirao i fino sredio PC, a prije toga opet na istom OS-u se nije desavalo...
Jako je iritantno :D

Kako to?
Čačko sam po google, ali ne nađoh :/
najbolje je ako imas malo bolju tipkovnicu mehanicki na njoj ugasiti, ako ne onda control panel i tamo si namjestis ili set point tj. software tipkovnice koju imas.
Stavio sam na komp, na kojem je bio Win 7, Win 8.
SVe ok osim jedne stvari, u kompu imam 3 HDD (1xSSD i 2xHDD).
Na SSD su Winsi, ovaj drugi HDD je prepoznat ali ovaj treci bas i nije.
Na njemu pise da je Dynamic (ostali su Basic) a kad bi ga stavio u Basic onda bi mi se obrisali svi podaci s njega.
Ima li neko pametno i efikasno rijesenje osim prebacivanja svih podataka (kojih ima mali milion i svi su vazni jer je taj disk samnom vec 7-8 godina) na drugi HDD i onda pretvaranja u Basic?
Tnx
Ima li neko pametno i efikasno rijesenje osim prebacivanja svih podataka (kojih ima mali milion i svi su vazni jer je taj disk samnom vec 7-8 godina) na drugi HDD i onda pretvaranja u Basic?
EaseUS Partition Master Home može konvertirati taj disk bez gubitka podataka ,ali i dalje je pametno napraviti backup ,da ne bi bilo ajme ....
Rijesenje je bilo jednostavno.
Samo sam kliknuo "import foreign disk"
Tnx
Da ,ali disk ti je i dalje Dynamic. Ali ,ako tebi ne smeta ,dobro.
Meni je bio problem jedino sto Windowsi nisu vidili taj disk.
Meni je bio problem jedino sto Windowsi nisu vidili taj disk.
''Sutra'' hoćeš isprobat neki OS - recimo Windows 8.1 koji izlazi 26. ,a nećeš ga mješat sa sadašnjim sistemom ,jel ćeš nakon izlaska finalne verzije morat raditi reinstalaciju?
Na dynamic disku ,nema šanse ,a isto je i sa bilo kojim drugim OS-om.
Ako hoćeš instalirati bilo šta na taj disk ,moraš prvo napraviti konverziju u basic.
Imam ovaj drugi na koji mogu, sta ne?