A koja je razlika između vezije Professional i Ultimate?
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.366.564
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mala je razlika u cijeni između Pro i Ult, ali je mala i razlika u mogućnostima. No, ono što mi je zanimljivo jeste to da naplaćuju kao i sve svoje OS do sada. Bar da su malo spustili cijenu i pokazali da je Win7 u odnosu na Vistu isto što i Win98 SE u odnosu na Win98. Ovako moramo isto platiti kao i za Vistu, a napredak nije vrijedan te cijene...
Mala je razlika u cijeni između Pro i Ult, ali je mala i razlika u mogućnostima. No, ono što mi je zanimljivo jeste to da naplaćuju kao i sve svoje OS do sada. Bar da su malo spustili cijenu i pokazali da je Win7 u odnosu na Vistu isto što i Win98 SE u odnosu na Win98. Ovako moramo isto platiti kao i za Vistu, a napredak nije vrijedan te cijene...
Nije točno da su cijene iste kao i vistine. Vista je i dalje skuplja u verziji Home Premium: 10$ za upgrade, a 40$ za cijelu verziju. A cijene viste za Ultimate verziju su pri lansiranju viste su bile 80$ veće nego za Ultimate sedmicu.
Evo ,pogledaj ovdje i usporedi !
Sad gledam tu i nigdje ne vidim jel Professional verzija ima Remote Desktop? Ako ima, ja bi uzeo tu verziju jer mi ultimate ne trebe - bitlocker, 35 jezika i još neke sitnice... Remote Desktop mi treba svaki dan po nekoliko puta i nemam namjeru držat dual boot XP samo radi toga...
Evo ,pogledaj ovdje i usporedi !
Sad gledam tu i nigdje ne vidim jel Professional verzija ima Remote Desktop? Ako ima, ja bi uzeo tu verziju jer mi ultimate ne trebe - bitlocker, 35 jezika i još neke sitnice... Remote Desktop mi treba svaki dan po nekoliko puta i nemam namjeru držat dual boot XP samo radi toga...
Remote Desktop ti imaju:
Home Premium - ne može biti host
Professional i ultimate - bez ograničenja
Jeli ima razlike između: MICROSOFT WINDOWS 7 RTM 7600 16385 090713 1255 X64 i MICROSOFT WINDOWS 7 ULTIMATE RTM X64 OEM ?
Jeli ima razlike između: MICROSOFT WINDOWS 7 RTM 7600 16385 090713 1255 X64 i MICROSOFT WINDOWS 7 ULTIMATE RTM X64 OEM ?
Ma ne treba ti taj RTM (barem dok ga ne objave na msdn-u pa ga netko onda pusti sa lanca). Kao prvo, RC i RTM imaju praktički jednake performanse i jednako su stabilni. Kao drugo, za RTM ne dobiješ orginal key i NEMAŠ geniune OS kao sa RC1 di je sve legalno. Frankenbuild patch koji je u opticaju je jako sumnjiv (po mom mišljenju) i nemoj ga stavljati (ako ti se da zezati sa time, samo naprijed - javi kako se ponaša). Bolji ti je orginalni RC1 sa legalnom aktivacijom koji vrijedi do 1.3.2010. godine - imaš geniune OS besplatno... Do 2010. će se pojavit odgovarajuća "oprema" za final....
Inace sluzbeni izlazak Windowsa 7-ice je 22.10,ali on je vec izasao 13.7 za proizvođače računala.
Krivo ,OEM prizvođači su ga dobili 22-og.
Znači MICROSOFT WINDOWS 7 RTM 7600 16385 X64 i MICROSOFT WINDOWS 7 ULTIMATE RTM X64 OEM je ista stvar?
Znači MICROSOFT WINDOWS 7 RTM 7600 16385 X64 i MICROSOFT WINDOWS 7 ULTIMATE RTM X64 OEM je ista stvar?
Da
uuu ja bi si stavio sedmicu na ssvoj netbook al nznm kako bi radilo, mislio sam da si nadogradim sa 2gb rama ba bi mozda radilo bolje? sta vi mislite?
uuu ja bi si stavio sedmicu na ssvoj netbook al nznm kako bi radilo, mislio sam da si nadogradim sa 2gb rama ba bi mozda radilo bolje? sta vi mislite?
Rama nikad dosta Sigurno će ti bolje raditi s više rama
Moj dojam je ovaj.Puno brži i stabiliniji od Viste te će po svemu sudeći manje koštati od Viste.Kada izađe full ide prvo na kušanje s dual bootom s Xp-om a onda ako mi se svidi Xp-bye,bye a Winz7 ostaje.
MIŠLJENJE:Novi Winzi će biti zakon te po svemu sudeći najbolji windowsi koji zahtjevaju stvarno puno puno manje od gladne Viste pozzdrav....
Toliko o famoznoj zaštiti od piratiziranja OS-a u novim Win 7.
Prezentirao sam Win7 RTM musteriji koji vec ima Vista SP2.
On je malo pogledao, i posle kratkog vremena odgovorio: Pa ovo je isto, sto je tu novo.
Ja sam ga ubedjivao, taskbar je nov, prozori ovo-ono, brzina je veca, ali nisam ipak nisam ga uspeo ubediti da predje na Win 7 (odnosno kupu licencu za Win7 kad bude dostupna)
Moze li neko nabrojati 10 dobrih razloga zasto neko ko je vec kupio Vista OS, treba povtorno da kupi novi Windows 7.
On je malo pogledao, i posle kratkog vremena odgovorio: Pa ovo je isto, sto je tu novo.
Ja sam ga ubedjivao, taskbar je nov, prozori ovo-ono, brzina je veca, ali nisam ipak nisam ga uspeo ubediti da predje na Win 7 (odnosno kupu licencu za Win7 kad bude dostupna)
Moze li neko nabrojati 10 dobrih razloga zasto neko ko je vec kupio Vista OS, treba povtorno da kupi novi Windows 7.
Kome se sviđa i ako ima para će preć.
Kakvi sad opet dobri razlozi?
Nakon svega napisanog u ovoj temi ,na tisućama siteova na netu ,ti pitaš za dobre razloge...
Ja ne trazim razloge za mene, vec da neko mi pomogne da izdvojim deset dobrih razloga kako da nekome prodam Windows 7. Mora imati neki razlog da se potrosi 200-300$.
Na ovom linku http://www.microsoft.com/windows/windows-7/features/whats-new.aspx M$ nije naveo nesto sto bi prosecan kupac toliko popalilo za prelazak na Win7
Ex: Improved Taskbar, Jump List, [Windows Search, IE8 - To vec ima za Vista], i jos 2-3 stvari. Nista specijalno.
Mislim da je ovo najmala i najsiromasnija 'What's new' lista za novi M$ operativni sustav.
Bug broj 195. veljača 2009. stranice 118 - 122 = 20 razloga za sedmicu
neka mi neko rece dali mu na win7 RTM radi cod2 ??
mani ne,ako da,neka mi se javi na PP
Radi na RC 100%, a onda i na RTM radi
1. Vista je raga, Win7 je vrhunsko grlo na steroidima
.
.
.
10. vidi točku 1
Bug broj 195. veljača 2009. stranice 118 - 122 = 20 razloga za sedmicu
Ali da li su dovoljno dobri? Ja sam sada izvadio taj BUG i moram reći da mi ih je manje od 10 meni revolucionarno i potrebno
Ja ne trazim razloge za mene, vec da neko mi pomogne da izdvojim deset dobrih razloga kako da nekome prodam Windows 7. Mora imati neki razlog da se potrosi 200-300$.
Smisliti ću ti ja 10 razloga ako mi daš 50% od prodaje...
... 118 - 122 = 20 ...
Ne, ne, krivo. 118 - 122 = -4
Oni koji su sudjelovali u Windows 7 Technical Beta programu dobit će od Microsofta 6.8. besplatno Windowse 7 Ultimate. Ovo se ne odnosi na one koji su testirali betu i RC kada su postali javno dostupni, već samo na one koji su bili dobili pozivnicu za testiranje bete.
Showing Our Thanks to Windows 7 Beta Testers…
"To show our appreciation, members of the invitation-only Windows 7 Technical Beta Program will be eligible for a free, final copy of Windows 7 Ultimate. For more information on how to take advantage of this, refer to Paul's post in the .Beta_Program newsgroup for details."
Ovo je poruka s news grupe:
Thank you for doing your part in making Windows 7 great! As a member of the technical beta program you took the time to download, install and give us your feedback on Windows 7 during development. Over the last 7 months you have participated in chats, live meetings and newsgroups as well as reported bugs to help us find and fix many issues. To recognize your outstanding contribution to the product we are pleased to offer you a complimentary copy of Windows 7 for your personal use.
Details:
All current members of our English technical and international mini-beta programs are eligible.
We are offering you a full (non-upgrade) copy of Windows 7 Ultimate Edition for your own personal use, not to be resold.
You will be able to get access to your copy one of two ways:
A) To get up and running quickly you will be able to download your copy and get your product key via Microsoft Connect. English downloads will be available August 6th and other languages will follow as they become available.
B) Members of our English beta program have an alternative. We have reserved a limited amount of boxed retail copies that you can choose to receive instead. These are 'first come, first served'. If you opt to have us ship you the boxed copy you should be aware that it will take much longer until you will be up and running on the final version. We will need time to manufacture and ship the copies to you. This means that you may not receive them until they are available on shelves October 22nd or later. Also, for people outside the United States you may be required to pay duties or other local taxes upon receipt.
Instructions and forms for choosing one of the above options will be available on Microsoft Connect on Monday August 3rd.
On behalf of the entire Windows product team, THANK YOU!
Paul
Kolika će kod tebe biti najpovoljnija cijena Ultimate verzije?
Možeš mi i na PM javiti ako misliš da ovo nije dobro mjesto i da ja "hodam po tankoj liniji", da citriram jednog moderatora.
Hvala
Kolika će kod tebe biti najpovoljnija cijena Ultimate verzije?
Možeš mi i na PM javiti ako misliš da ovo nije dobro mjesto i da ja "hodam po tankoj liniji", da citriram jednog moderatora.
Hvala
Kod nas u MKD najcesto se prodaje OEM verzija Windowsa. U principu rabat koji dobijamo za OEM kopiju je veoma mali (~23€ rabat za Ultimate), ali ako zelis nesto vise zaraditi naplatis i instalaciju, drajvere itd. Ako ne, onda nek stranka sama instalira Windows.
U svakom slucaju dosta neisplatlivo za ulozeni trud oko instalacije, ali sto je najgore, kad prodajes kompjuter kupci misle da garancija vazi i za OS, tako da dolaze na servis i za softverske probleme ( Virusi, Drajveri, Preinstalacija itd)
BTW, kako stoji situacija kod nas, Ultimate Black je najvise zastupljen, ali firme pod pritiskom prelaze na Ultimate White.
@klimama :
Ne znam za vas ,ali čini mi se da tu spadamo i mi koji smo se odazvali pozivu za testiranje hrvatske verzije Sedmice.
Ipak pričekajmo ponedjeljak pa ćemo vidjet jel to istina.
Koga interesira ,nek pročita punu verziju sa news grupe. Tu je i screenshot istog u punoj veličini.(slika)
Edit : Loše vijesti za RTM crackere ....